Само да споделя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Само да споделя...
преди: 4 години, 14 дни, прочетена 1628 пъти
Здравейте, аз съм жена на 30 години! Напоследък се случват доста неща в живота ми и изникват различни въпроси в главата ми, но не мисля, че даже най-добрата ми приятелка би разбрала за какво говоря. От малка майка ми баща ми за връзвали двата края едвам без помощ от кого и да било, винаги майка ми се е старала да ни нахрани, облече и изпрати на училище! Но семейната топлина и уют винаги са ми липсвали, сега едва го съзнавам, тъй като се омъжих и семейството на съпругът ми е коренно различно, смеят се, говорят си, гледат филми, излизат радват се на живота според финансовият си статут, който не е голям. Майка ми винаги е повтаряла как не се е омъжила по любов. Проблемът, е че съзнавам как през целият ми живот до сега майка ми ми е правила мечешки услуги и е искала да ме командва и да правя това, което тя намира за добро, според нея виаги съм наивна, тъпа и хората искат винаги да ме използват, как еди кой си ми завижда (за какво и аз не разбрах), буквално ми натяква до това как се обличам и гримирам и до днес. Финансово ми е помагала, но винаги с натякване и враждебност, която граничи с прекалено изнервеност и превъзбудено говорене. Извън всичко няма близки, тези които не я познават от близо казват, че е много добра, всеки който я опознае не общува с нея, обича само да злослови за хората почти няма личен живот и най-вече е връждебна към всичко и всекиго. Не одобряваше съпругът ми, защото бил беден, недодялан и не ме обичал, аз съм имала Висше, а той не (за нея обичта се измерва във финансите на мъжете) как нищо съм нямала да постигна в живота даже се опита да ни раздели всячески, но не успя! Не желая да я обиждам, нито да. и се бъркам, но дълбоко в сърцето си установявам как не чувствам нищо нито обич, нито омраза искам само да са живи и здрави! Едно на ръка майка ми ме е наричала парцал и пачавра пред съпругът ми още докъто бяхме гаджета и куп други излагащи ме неща е правила, та даже той ми каза, че за пръв път вижда подобно семейство на моето и е изумен буквално липса на всякаква човечност! Моля за. мнение правил съм грешна ли съм?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 12 дни
hash: c0c08d8cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен, не че си грешна, но не си разбрала логиката на майка си. А в думите й има логика.
Разбира се, че всики родители имат пропуски и не могат да се справят на 100% с всичко, или няма да се справят сами без помощ финансово, или ще имат пропуски в емоционалните отношения /топлина и уют/ или нещо друго. Няма родители, които са перфектни, тези които са признати за перфектни от децата си, не че не са правили грешки и пропуски, а просто децата им, са им простили и не отразяват грешките им, не си ги припомнят/преповтарят.
Та каква е логиката на майка ти. Тя цял живот се е мъчила да създаде от теб човек който да се справя самостоятелно финансово, като нея и иска ти да се събереш с подобен тип мъж. Обаче вие /младите/ не можете да се справяте " Финансово ми е помагала". Тя намира проблема в мъжа ти, не че има проблем с неговото образование или бедността му, това са само следствие от неговата липса на онова старание, което тя е искала да имате.
Все пак цял живот тя се е старала да създаде старателен човек от теб, човек който да е образован,за да печели добре, добре облечен и гримиран, човек който да бъде издигнат и уважаван в обществото и е имала някъкви представи какво ще постигнеш. Тоест нейните думи "нищо съм нямала да постигна в живота" не трябва да ги разбираш буквално, а те означават "няма да постигнеш това което съм си представяла за теб и за което съм се старала да те възпитам".
А за мъжа ти тя говори истината, ти си на 30г, следователно мъжа ти не е малък, а липсата на образование и бедността му показват само липсата на старателност у него. Особенно щом на тази възраст вие като семейство имате нужда от нейната финансова помощ.
Дали обичта се измерва в пари, не скъпа, обичта се измерва в старателност за другия и за общото ви благо, а както казах по горе бедността показва липсата на старателност.
Въобще няма да коментирам речника на майка ти /парцал пачавра/ ще кажа че тя просто е българка, а пропадането на българския морал в последните 30г постави подобни нарицания като нормални в речника на доста българи. В САЩ примерно сред простолюдието е нормално баща и син да се състезават кой по звучно ще пръдне, докато се хранят на масата. Тоест за всяка държава си има пропадане в морала, това не е само при българите.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: 33299d4adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мерси за отговора, според вас мъжът ми защо не се стсрае? С риск да прозвуча глупаво като подрастваща.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 189495bf7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На 30 години би трябвало да си излязла от влиянието на майка си. И самата ти да си майка или бъдеща такава, да мислиш за вашия живот, а не за нейните простотии. Не искай нищо от нея, виждай я 2 пъти в годината и толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 9de6cdae98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Честно казано не можах да изчета целия коментар №1, защото е в напълно грешна посока. Да, вярно е че без пари не се живее, но маналитета на майката в случая е крайно меркантилен. Да не говорим че като родител тя има само и единствено пропуски и негативи. Парите имат минимално значение след като са съпроводени с подобен емоционален тормоз.
Струва ми се че е от онзи тип хора които са били нещастни в собствения си живот и се опитват да компенсират като превърнат децата си в свои копия. Най-вероятно за да оправдаят изборите си, и според мен авторке, това което най-много ѝ бърка в здравето е че ти си намерила човек с който си щастлива и се обичате.
Майка ти или е крайно меркантилна особа, без всякакъв емоционален капацитет, или е разочарована от някой мъж. Във всеки случай, дори да има зрънце право в мнението ѝ, то не оправдава отношението ѝ към теб ни най-малко - че тя се държи като надзирател, не като родител. Причинява ти всички тези неща защото си единствената която я търпи, поради стечението че си ѝ дъщеря. Изобщо не те виня за чувствата ти към нея и моя съвет е да я избягваш максимално, дори да отрежеш контакт с нея ако е възможно. В случай че се опита да ти вменява вина, изобщо не го вземай присърце.
Колкото до твоя съпруг, при все че няма висше образование, предполагам има работа. Ако допринася финансово за домакинството и не те използва като касичка, не виждам голям проблем. Не всеки е мотивиран да завърши висше образование, особено ако не е необходимо за избраната кариера. Аз също нямам, но вземам добра заплата в ИТ сферата например.
От друга страна ако пък ти си тази която почти изцяло издържа семейството, значи там също има проблем. Но без повече детайли няма как да знаем.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 9c78323b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обичаш ли мъжът си? Ако го обичаш изобщо не слушай майка ти. Любовта не е пари. Тя сама ти е казала, че не се е омъжила по любов. И ти ли искаш това?

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 дни
hash: c0c08d8cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4 Ако майката на авторката има "само и единствено пропуски и негативи." както твърдиш, то ти казваш че авторката ни не е добре възпитана!
Този емоционален тормоз, който търпи авторката ни, е само отговор на нейните "молитви" за финансова помощ и това че постоянно споделя с майка си финансовите си проблеми. Да животът на свекърите й, й харесва, но не търси от тях финансова помощ, а от майка си. Така че не разглеждай емоционалния тормоз като причина, а като следствие.
В никакъв случай не мога да приема доводите на 4 че майката на авторката едва ли не се ядосва че младите се обичали. Те са над 30г и все още имат нужда от финансовата помощ на 60г бабичка за какво щастие говориш?
4 постави се малко на мястото на майка й, примерно жена на 58г, опитай се да видиш описаното от нейния ъгъл. Отглеждаш дъщеря, плащаш й висшето образование, за да изкарва добри доходи, обучаваш я да е винаги добре изглеждаща и на 30г тя все още има нужда от твоята финансова помощ, защото ...... разбира се че ще прави хапливи коментари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 9de6cdae98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6 навила си си едно на пръста и това е. Майката е помагала на авторката финансово в МИНАЛОТО, пише го ясно черно на бяло. И дори тогава не се споменава нищо за молитви и тем подобни. Сега не търси помощ нито от свекърите, нито от майка си.
Изобщо прочела ли си темата се чудя. Има толкова натякваници от страна на майката, които изобщо не се изчерпват с финансовата страна. Емоционалния тормоз не трябва да е следствие на каквото и да било, сякаш има оправдание за него. Ако наистина така мислиш, значи имаш сериозен проблем самата ти.
Мога да се поставя на мястото на родител, но не ѝ на такъв който тормози психически детето си от пеленаче. Защото ако си отвориш съвсем малко очите ще видиш че тази история се е повтаряла цял живот, не е ограничена с избора на съпруг на авторката.
Ти обаче явно си се припознала в меркантилната и озлобена особа, което е и причина за коментарите ти.
Единственото за което си права е пропадането на морала на българина, което става ясно точно от отношението на въпросната майка. Подозирам и ти се отнасяш по подобен начин с децата си, като го оправдаваш с това че използваш по-културен речник.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 33299d4adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да спомена, че не съм искала пари ей така, веднъж два пъти и то в крайна нужда, проблемът, е че даже и да не искам помощ майка ми сама ми ги дава, тъй като съм помагала и аз в кризистни ситуации на семейството ми, но никога не съм го натрапвала (за разлика от брат ми, който и да има пари не и помага по никакъв начин, а само се оправдава)! Проблемът, е че майка ми винаги гледа нещата така ти си ми помогнала аз ще ти ги върна парите, е и аз започнах така да ги гледам и съм и върнала парите, които ми ги е давала и пак бих и помогнала след всички думи и действия, проблемът е морален, къде се губи човешката ни връзка. като майка и дъщеря! Свекърите помагат по малко и те натрапват на сина, но не 24 часа да го тормозят и обиждат!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f8e4d58929
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Майка ти не е добра жена.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker