Разведени родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разведени родители
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1158 пъти
За пръв път пиша тук, дори не знам дали е подходящото място за писане. От както се помня родителите ми се карат. Винаги е било така. Баща ми е човек, зарибен по казината и много мързелив. Работи, но не си личи. Таксиметров шофьор е и всичките му пари отиват знаете къде... От години майка ми се кани да се изнесем, винаги ме убеждаваше, че този път наистина се изнасяме, но това така и не се случи. До днес, когато тя ми каза, че е взела ключа от новата ни квартира. Ужасно уплашена съм от това което предстои. На 18 години съм, сестра ми е на 12 и с нас живее и баба, майката на мама. Заедно четирите трябва да се изнесем. Баща ми е меко казано нестабилен човек. Постоянно крещи, треска врати, удрял е мама не веднъж. С него е невъзможно да се разговаря спокойно. Той не знае за плановете ни да се изнесем и ме е страх, че когато разбере, нещо много лошо ще се случи. Аз искам да се изнесем, за всички ни ще бъде по-добре, но се страхувам за бъдещите ми отношения с тате. Сигурна съм, че дълго време няма да ми проговори, от което се страхувам ужасно много. Същевременно ме е страх за него. Той ще пропадне напълно, цял живот е издържан от майка ми. Страх ме е, че след като се изнесем, той няма да има пари да си плаща сметките, да се храни. Същевременно не искам да изпитвам съжаление към него. Безброй пъти ме е унижавал, заплашвал ме е, че няма да имам бал, той нямал да го плаща. Оставял ни е гладни. Помня тази вечер, в която в хладилника имаше маргарин и сладко, нямаше дори хляб, на който да го намажем. Той можеше да излезе да работи с таксито, но не излезе, просто напук на майка ми. Бяхме принудени да гладуваме, нямахме една стотинка. Наистина не искам да изпитвам съжаление към него, но не мога. Каквото и да е направил, остава мой баща и го обичам. Не съм силна, слаба съм, страх ме е от бъдещето и как ще го понесем. Страх ме е за баща ми и това, което може да направи. Имам нужда от помощ! Как да се успокоя? Какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 09a69ebc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Баща? Това ти е биологичен баща, не заслужава нищо , никакво съжаление към него и милост. Бащата се грижи за децата си, обича ги и не ги бие и тормози.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: faebb2137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре бе мамка му, как такива мъже си намират жени, че и семейство създават, а аз от година и половина не съм докосвал жена... Мило момиче, приеми това като едно трудно изпитание. Трудното тепърва предстои, но не се връщайте при баща ти и му дайте малко време, дано се осъзнае! Колкото и глупаво да се държи, все пак ви е баща и ви обича, но той трябва да осъзнае как постъпва с вас! Сега си в 12ти клас и ти предстоят матури и изпити, но се опитай по някакъв начин да помогнеш на майка ти, колкото се може, дори да не е финансово. Баба ти примерно може да сготви, а ти изчисти, измий чиниите, пусни пералнята, простри прането, опитайте се максимално да ѝ помогнете, учи и малката си сестра да помага. Вярвам, че ще се справите, но се приготви за трудни моменти, скандали и т.н... Важното е да не се отказваш!
Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6f28dc6a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Майка ти много е закъсняла дори. Той ще ги остане баща факт. Мисли трезво, това е ново начало на спокойствие и сигурност, подкрепи майка си и не изпада в излишни философски драми. Гледай си живота, не ти е работа да мислиш как и какво ще плати. Това е НЕГОВИЯТ избор. Той изкарва достатъчно, за сметки и храна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 73666208ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам ти тъгата, разбирам и сестра ти . тя е на 12 а ти на 18 . Сега като е период на коронавирус, как се справяте с ученето

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cff46b3ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами може би най-сетне ще си седне на задника и ще иде да работи вместо да харчи пари и да мързелува. Подкрепи майка ти в този момент и не се тръшкай какво ще стане с баща ти. Той 18г. е имал шанса да се вземе в ръце и не е могъл. Евала на майка ти, че най-сетне е решила да избяга от този ад. Докато го няма си събирате багажа възможно най-бързо и ако се появи внезапно, това да не ви разколебава. Четири жени сте, няма да търпите нагъл, мързелив и безотговорен тип, пък дори и баща да ви е. Аман от търтеи и паразити.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b3a75d2b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не е редно детето да заема мястото на родителя и да се тревожиш за него. Той е възрастен човек, ти дете, макар и пълнолетно. Гледай си твоя живот повече. Още малко ти остава с тези хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f028dc5605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Тъжно е когато родител се отнася така със собствените си деца. За още по-голямо съжаление, описваната от теб ситуация е често срещана. Като цяло обществото трябва да престане да придава значение на кръвните връзки, точно защото объркват децата и ги карат да търпят ужасното поведение на родителите си.
Твоят баща дори да ви обича в малка степен, обича себе си много повече, съответно не заслужава никаква обич от ваша страна. Оставете го да се пече в собствения си ад, а вие да гледайте собственото си щастие и спокойствие. Дано с времето ти преминат съжаленията и угризенията, защото нито ти, нито сестра ти сте виновни за нещо.
Дори бих казал че това е решение и за него, тъй като с добро той няма да се промени. От друга страна подобен шамар може да го накара да се осъзнае, но аз не бих заложил на това.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: cfbb14bcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво го съжаляваш толкова той е здрав прав човек защо да остава гладен той ще се оправи няма да стои така...Вместо да ти е жал за майка ти че е яла бой от него ...По ли е добре майка ти да го издържа цял живот?Значи са казино,и за курви има пари но не и за вас и да се издържа?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker