Майка ми живее като прасе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми живее като прасе
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 3221 пъти
Жена на 32 години съм, работя в чужбина и се връщам в България за празници, отпуски и т. н. През това време, което е около 2 месеца за цялата година, отсядам при майка си. Имам собствен апартамент тук, но тъй като не стоя много, реших да го дам под наем, за да не стои празен. Всеки път, когато влезна в дома на майка си, се ужасявам... дори не знам как и с какво да започна!

Тя е на 65, две висши, все още работи, има доста прилични доходи и, освен завишено кръвно, за което пие хапчета, няма други здравословни проблеми. Въпреки това живее в абсолютна кочина. Ако разсипе нещо, просто го оставя да си седи така - кафе, захар, сол, пепелници, вино, каквото и да е няма да го избърше. Не пуска водата в тоалетната, а това да използва четка и препарат - абсурд! Всичките съдове са зле измити, напластен прах по мебелите, трохи и остатъци от храна по целия под в кухнята, хола, навсякъде! Изгнила храна на плота в кухнята и хладилника, мухи. Складират се всякакви боклуци и омазнени хартийки. Лекета и петна има по покривките, кърпите, дрехите ѝ. Цялата баня е в кални стъпки и мръсотия, а калъфката на възглавницата ѝ е почти черна. Смених я зимата, когато последно бях тук и мисля, че още си стои същата. Пуши страшно много, от което кашля непрекъснато и храчи в чаша, която държи със седмици до леглото. Мирише зле, не знам кога за последно се е къпала. Мога да продължавам до утре, но няма нужда...
Хора, не знам как да се боря с това. Половината ми престой тук преминава в чистене, стъргане, бърсане и риене на всякакви гадории от всевъзможни места. През останалото време са молби и караници поне да почиства след себе си в тоалетната, поне това! Никакъв успех. Опитах с добро, опитах с лошо, а тя се сърди, спори и ме заплашва как скоро ще умре и съм щяла да правя каквото искам и да чистя, колкото си желая. Голяма работа било, то не се виждало, хайде сега глупости. Най-безумното е, че се изкарва чистофайница и идва да ме гледа как мия плодовете и зеленчуците, защото не съм можела като нея? ! Изчистя ли, на другия ден е вече освинено. Нямам никакво желание да се занимавам с това повече. С удоволствие бих ѝ помогнала, ако тя поддържаше, но това не се случва. Получавам само цупене, обиждала съм я, заплахи как не ценя нищо и как въртяла цялата къща преди 25 години. Как била купила антикварни мебели, какъв семеен уют създала, нищо общо с проблема. На всичкото отгоре кани и хора - съседи, приятелки, всичко точно.

За последно идвам, ще си ходя на хотел, но има ли какво да направя? Не искам да се излага и да живее така. Дали няма някакви отклонения, свързани с годините? Съвсем адекватно се държи иначе - говори нормално, поддържа контакти, излиза, ходи на педикюр и обмисля да си купи диамантени обеци! Що за чудо е това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 8f3fd6ca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами много лесно отивате като се прибереш за два дни на спа и през това време оставяте проф. почистваща фирма да изчисти всичко. После ще е ок докато си там и не трябва ти да го вършиш.
Ако ли не или не мрънкай или си наемай квартира за времето ти в Бг.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 464e111a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съветът ми е да я оставиш да си живее както си иска, а ти си живей собствения живот. Правилно си решила да отсядаш на хотел щом не ти харесва у тях. Щом не ти се чисти, не ходи и не чисти. Прекалено много мислиш какво ще кажели хората, като се излага, тя се излага пред нейните си приятелки на теб би трябвало да не ти пука.
Има и друг вариант, разполагаш с финанси, от наема си, можеш при всяко свое идване да наемаш фирма за почистване, колкото да изринат и почистят голямата мръсотия а ти само да си поддържаш докато си при нея, не струва хиляди и няма да се изтормозваш.
Моя позната има подобен проблем и просто наемаше фирма, стана по близка с една от чистачките и се разбра с нея тя да идва /в извън работно време/ в деня в който и познатата ми си идва от чужбина и да почиства жилището за да си взема парите за себе си, така и чистачката по старателна и идва на всеки три дни докато познатата ми си е в бг. Оказа се, че за около 1-2 години и на майката й хареса и вече жената ходи всяка седица целогодишно и бабата си плаща на месец.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4da2e7b0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Може пък да не намира вече смисъл да влага време в това. Аз имам съседка- баба Лидия, много е готина и тя е с няколко висши образования, удоволствие е да се говори с нея. И тя не чисти изобщо, аз й изхвърлям боклука, иначе го държи на терасата и мирише у нас. Децата й наеха чистачка, взема 25лв. за чистене веднъж седмично.
Баба Лидка нон стоп ми повтаря да спра да чистя и да излизам навън с децата. Веднъж й казах, че децата и баща им са на гости, а аз съм останала да изчистя по-основно и само дето не ме напсува. Каза ми, патка с патка, цял живот ще имаш чинии в мивката, децата ти утре ще пораснат, мъжът ти ще остарее, я отивай на гости, не ме ядосвай.
Иначе е жена на всички времена, ходи на пилатес, винаги е облечена, с прическа и маникюр. Но, най вече е с всичкия си, социална е, като майка ти. И пак, ако минеш преди чистачката пред вратата й, ще кажеш, че държи труп вътре.
Дъщеря й като чу какви съвети ми дава се спука от смях. Каза, че у тях винаги е било като в аптека, бабата била чистофайник едно време. Може просто приоритетите им да се променят с времето. Аз като се замисля тази баба не прави нищо, което не й носи удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 407ba430a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Понякога и то доста често, занемарената хигиена е знак за психически проблем. Поработи в тази насока, за мен майка ти и а психически проблем. 100 на 100.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8b081b437f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ужас! Това винаги ли е било така или се е отключило впоследствие? Ако е второто, е възможно да е някакво психично отклонение?

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9b33b7baff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ти си я познаваш - или е характер (ако е била така цял живот) или е начален етап на шизофрения. И в давата случая решението да се поддържа дома относително чист е да намериш домашна помощничка, която срещу заплащане да почиства веднъж седмично. Два пъти в годината може да и даваш премия, че да почисти по-основно - прозорци, врати, пердета, щори. Ако има разлика в поведението и сравнение с предишните и навици, ще трябва да помолиш ваши близки да я наглеждат за да не се задълбочи състоянието и. При такива заболявания се забелязват и други отклонения от нормалното поведение. Но наистина липсата на хигиена е един от първите признаци, което сигнализират за проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6b3c2353db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При мене ситуацията е същата, само че за сега аз моя апартамент не съм го дала под наем. Мисля да го дам и да си наемаме апартамент под наем на нощувки когато се прибираме. В нейния апартамент не ходя, защото въпреки че с брат ми го ремонтирахме преди 1 година, в момента е страшна кочина и мърсотия, няма.къде да седнеш. Трупа вещи навсякъде. С нея няма оправия, тя е така била винаги. Въпреки, че работи като чистачка, никога не я е интересувала чистотата. Оправдава се, че няма пари и за това било мръсно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b6794aa1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всичко е от мързел, а той е до гроб! Навиците се придобиват в първите 7 години, вече е късно за майка ти. Ходи си на хотел, а тя да се оправя сама. Щом й ходят гости, значи и те са като нея.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d9413ea2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами да ви кажа честно и аз съм същият, когато живея сам. Не чистя, не ми пука как е вкъщи... когато не съм сам обаче съм в другата крайност, бърша прах, прозорци, полирам прибори, чаши и очаквам от другия човек да полага същото старание, не мога да си го обясня но и не ме вълнува особено много :) оставете жената да си живее както иска, всеки си има приоритети и тук там някое психично отклонение, което в никакъв случай не означава лошо нещо, хаха, до колкото разбрах е интелигента работлива и поддържана жена, дали чисти или не, при положение, че живее сама не е от кой знае какво значение :)
М 21

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 500090f803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като си идваш взимай си едно Airbnb, в България има толкова хубави апартаментчета на никакви цени.

А не се опитвай да "поправяш" нещо в начина по който тя живее. На теб ти прави впечатление и ти е проблем - на нея не.

Ходи да я виждаш като си в България и толкоз.


Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: feb799bf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Оставия както си иска така да живее...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cfc3a86d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Може на жената да и е писнало да е с метлата и парцал в ръка,а може би наказва някой който не оценява труда й или не полага грижа за домакинството. Аз съм на 25 имам две деца и едното на свекървами 30 годишното, което се разхожда из апартамента с обувките и аз съответно няма да си зашия парцал на ръката (нещо като куките на пиратите). Незнам но на мен лично понякога (да не кажа винаги) ми е много досадно да чистя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: cfc3a86d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да това нейното е прекалено да те е гнус да седнеш. Незнам нещо явно е претърпяла, че да е така. Ужас и аз имах дядо такъв, пикаеше в кофа докато лежи и си даржеше кофата до леглото. Хранеше се върху кашон, който също държеше до леглото. Когато го карах е да се изкъпе беше скачане, викане бил се къпал на предишния ден.... Ужас е да се живее така и приятелки не канех у нас че беше си срамно

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b2194cb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Трупането на вещи и боклуци,непочистването е психически проблем.Нарича се хординг.Има инфо в нета,прочети.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 37b5326900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Това не е нормално.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 20 дни
hash: d62a733b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Трудно е да се живее с такива хора. Ще ти дам пример моята баба, която е майка на баща ми. В тях е винаги мръсно, неподредено, да не говорим,че и чичо ми, който е на 47 без жена и без деца, останал да го хрантути майка му . Това не го намирам за нормално. 2012 г баба ми се разболя с инсулт и се наложи да я гледам 1 година. За тази 1 година пак мизерии, ревове, стенания, псувни,обиди. Каквото си е наумила тя го прави от инат. Е, тогава бях на 19 г сега съм на 28 .

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: d62a733b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Преди 25 години си била на 7 или 8 . От тогава ли е правила такива мизерии? Ако още следиш темата ще се радвам да разбера как стоят нещата сега, защото темата е писана от година и нещо .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b8c0b0c7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 22: положението си е същото. Издебнах я, докато я няма, и изхвърлих всевъзможни складирани боклуци - от развалени маслини и риба на няколко месеца (!!) през пробити тенджери, буркани с подправки, пълни с молци и обувки без подметка от соца. Изобщо не разбра за подривната ми дейност, но ако ме беше видяла да го правя, щеше да ми издере ръцете и да си прибере всичко обратно.

Винаги я помня такава. Отнасяше се с пренебрежение не само към своята хигиена, но и към моята. Още в детската градина ми се подиграваха за мръсните дрехи и неугледния външен вид, децата не искаха да си играят с мен, но не разбирах защо. Елементарната хигиена за нея е ненужна лигавщина. Особено в тийн годините при акне, окосмяване, засилено потене и прочее отговорът винаги беше, че това не е важно, глупости и тя нямала такива проблеми на тая възраст, аз как така имам и прочее. Наложи ми се да започна работа на 16, за да покривам базисни хигиенни нужди, да си купувам здрави дрехи... дори чорапи нямах. У дома винаги е било същото - мръсно, разхвърляно, страшно мърляво. Ако ѝ погледнеш моб. телефон, ще ти стане ясно - петна от домати, пласт мазнотия, плътна чернилка по ъглите. За всичкото това спомага фактът, че е и изключителна скъперница. Всяка стотинка се къта, храна се взима само от промоции и не се дава за нищо излишно, освен за цигари и някое бижу...
Сколаса да вземем жена за чистене, която като огледа, заяви, че нещо не ѝ е добре и си тръгна. Повече не е звъняла, а то е и пълно с "ценности", които трябва да се махнат предварително, за да може да се почисти, ама майка ми си ги пази като орлица. Оставила съм я да се оправя както може...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 71cbd1c5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз наистина мисля, че в случая твоето поведение не е ок. Жената има право да си живее както си иска, като ти е гнусно спираш да и ходиш на гости и това е. Ти добре ли ще се чувстваш ако майка ти дойде във вас и почне да ти хвърля и размества нещата по свой вкус под някакъв си нейн предлог?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fa78e88870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   24, не съм коментирал по темата, но това очевидно са пълни боклуци! Родител е, обича я и сигурно и е много жал на дъщерята за майка и. Очевидно това е психически проблем, ето, че не разбрала за изхвърлянето на определени вещи.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7f98f9f451
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Здравей, имаш една майка и предполагам нямаш други братя или сестри. С караници и викове няма да стане! Всички ние в себе си сме едни малки деца! Според мен майка ти е заседнала някъде във времето и не може да "навакса', да се справи, да пусне това "нещо". За мен това е депресивно състояние, осъзнала ли го или не. Според мен няма подтик да си купи нова калъфка, държи твоята. Няма подтик да и е свежо и чисто. Ако в душата и е същия хаос? Имали живи цветя в апартамента? Тя като пуши толкова, за какво се притеснява? Ти носиш ли и подаръче, когато и идваш на гости, да я зарадваш? Или подарък "подменени чаршафи"?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker