Майка ми ми всява вина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ми всява вина
преди: 4 години, 28 дни, прочетена 1822 пъти
Здравейте. Момиче на 22 години съм, живея в друг град сама, там уча. Прибирам си се за уикендите при майка ми в родния ми град. Нямам баща, за това когато мен ме няма тя е сама. Изнесох се сравнително скоро, достатъчно трудно ми беше да я оставя сама, а и е възрастна. Това ми е най-големият проблем. Тя винаги е давала всичко за мен, тя е ангел. Но днес, когато съм при нея се скарахме, защото постоянно ми се меси във всякакви неща. Не може да приеме, че не съм малко дете и все още продължава да ме тритира като такова. И понеже ще се връщам за лятото при нея, казах, че не знам как ще живея с нея, искам да си живея сама. Знам, че е грубо, но тя наистина прекалява. Бърка ми в чантата, звъни ми кога ще се прибера, че не може да заспи, държи се с мен все едно съм на 12. Обичам я ужасно много, но имам нужда да съм самостоятелна. Въпреки това нямам възможност да се изнеса на квартира за лятото и ще живея у дома при нея. Та. Като казах това, тя полудя. Разплака се. Къде съм искала да я изгоня, жива ли ще я погреба, къде да отиде, майките са добри само докато те порастят, после пречат и вече не ни трябват. О_О Обясних, че нямам намерения да се изнасям, но в живота на човек идва възраст в която иска да е самостоятелен и да се изнесе. На 22 години съм. Питах до колко годишна ще живея при нея и тя каза "докато съм жива". Продължи да вика как тя е възрастна и разчита на мен някой ден, когато се наложи да се грижа за нея, а аз съм щяла едва ли не да я хвърля. А истината е, че аз живота си давам за нея. За това много ме заболя, че така ми говори. И ми е достатъчно виновно, че живея в друг град и я оставих сама, а тя продължава да ми налива вина. Ами дай Боже след няколко години, когато се оженя? Или просто има човек с когото искам да живея самостоятелно и сериозно? Тя си представя, че всички заедно ще живеем. Със стари разбирания е, явно по нейно време е било така, но това аз не го приемам. Все едно аз да живея с на мъжа ми майка му. Абсурд. На мнение съм, че двойките трябва да имат лично пространство. Винаги ще бъда до нея да и помагам с каквото мога, но това не означава да се оженя и да живея с нея. Това нещо тя не го разбира. Смесва нещата. Все едно, че вече съм на тази възраст значи че не ми трябва и ми пречи и т. н. А обичта ми към нея и това да живея самостоятелно с бъдещия ми съпруг са две различни неща. Но тя си знае нейното. Не знам дали съм права, раздвоена съм. Чувствам се ужасно, че я оставих сама на тази възраст. Но трябва да уча и да се развивам, нали. Тя очаква с нетърпение да се прибера да ме види, а аз и сервирам, че не знам лятото как ще живея с нея. Виновна съм, че така го казах, но е истина. И разбира се, че ще искам някой ден, когато имам мъж да си живея с него. Но и не искам да я оставям сама и да си мисли, че не я обичам и т. н. Просто това са неща от живота. Децата растем и поемаме по своя път. Не знам какво да правя....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 28 дни
hash: 85536d3465
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да нямаш възможност да се изнесеш на квартира? Ако започнеш работа, преспокойно можеш да се изнесеш от у вас.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 1cc71a08cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Майка ти си е виновна. Всява ти ужас и паника, тя за какво те е родила, да й седиш до гъза цял живот? Да я гледаш на старини и да нямаш семейство? Винаги ще помогна на майка си, но се радвам, че не е такъв егоист като твоята, въпреки, че не е ангел, както ти твърдиш за твоята. Майка ми нито разчита на мен материално, нито физически, такива приказки не са й в речника. Честно, не разбирам родители като майка ти. Докато е жива ще си до нея, така иска тя? Дайте да ви вземем една котка и да си седите две стари моми в една къща - майка ти ти вреди, прогледни!

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 71586facd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Намери работа, която да можеш да съчетаваш с лекциите и се изнеси. Също така прекъсни всякаква връзка с нея. Тя от т. нар наречените отровни родители постави я на място ако не искаш в бъдеще да ти се бърка и в семейния живот и във възпитанието на децата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 229863c943
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ясно е, . че си права. Майка ти страда от кшндрова та празнота гнездо, но това не означава да си избие комплекса върху теб. Да си намери мъж, приятелки, да излиза. А не това, което прави. Прочети в нета за този синдром и ше ти стане ясно, ти не си виновна.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: f4944bb412
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Майка ти е от тоя тип майки, които дават всичко за децата си, грижат се старателно за тях и очакват те винаги да са до тях. Те се сливат във едно още от появата на бебето и дори бащата да е жив и да е с тях започва едно отчуждаване от него. За твоя баща не се разбра къде е, но щом няма друг мъж за тези години, това говори за обсебване. Моята майка от както ние с брат ми се задомихме всячески се опитва да ни развали семействата за да няма къде да живеем и да се приберем при нея. Тя с баща ми е скарана и разчита само на нас, но ние не сме виновни за това. Казва, че заради нас не си била намерила друг мъж, защото много се била грижила за нас. Това не е вярно, тя беше и все още е обсебена от нас и не са я интересували мъже. Всяко дете излита от гнездото и нормалния родител го знае и го поущрява. Да знаеш, чр майка ти няма да се примири и няма да те пусне. Не ти го пожелавам, но предвиждам, че нещата ще се усложнят. Може да започне да се преструва, че не е добре само и само да те задържи у дома. А ако се появи мъж, тя няма да го удобри. Такива родители, най доброто което могат да направят е, като се появят внуци да помагат с тях.
Съвет: дръж се нормално с нея и не се ядосвай, че не възприема. Подготви се за драми, скандали а може и депресия или някой друг здравословен проблем, за който ще обвини теб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 9569879903
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Как какво да правиш? Ще бъдеш упорита, търпелива и ще внимаваш в думите си. Ти си напълно права за себе си, аз съм на твоята възраст и мисля по същия начин като теб. Обаче, разбери, че на всеки родител му е трудно да пусне детето си. При тях осъзнаването отнема време, хубаво е нещата да се случват бавно и постепенно. Защитаваш мнението си, но не вадиш боеприпасите, така е редно. Днес ние сме на 22 години и почваме самостоятелен живот, а утре ще бъдем родители на следващото поколение и ще пускаме децата си. Не се знае тогава какво ще ни е в главите и сърцата.
Майка ти вижда, че си пораснала. Наясно е. Има още няколко години и ти наистина ще литнеш от гнездото. Сега си студентка, този период е като преход. Някога си живяла с майка си, а сега го правиш за 3 месеца има-няма, като от време на време се прибираш за уикендите. В началото се прибирах всяка седмица, после през седмица, после започнах да пропускам някое прибиране. В нейните очи вие имате 3 месеца да сте заедно, а ти заявяваш, че не искаш. От това я е заболяло, затова е казала всички онези неща. Тя не ти ги казва, за да те нарани, а го прави защото е наранена. Очаква сега да си с нея по-рядко, после да се върнеш в родния град и оттам-нататък, каквото сабя покаже. Сядаш и ѝ казваш- не съм дете, не искам да ми ровиш в нещата, не искам да ми се месиш. Казвай ѝ като излизаш горе-долу към колко ще се прибереш, но толкова. Правиш го, за да е спокойна, не за друго. Бориш се за свободата си като тинейджърка, в това ти е грешката. Ти си голям човек, намери по-правилен подход, с който да улесниш и двете ви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 23 дни
hash: 130c77bc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей, авторке! Като учиш в друг град, защо не наемеш жена да гледа майка ти? Има и такъв вариант, а ти ще си свободна! Замини на квартира, майка ти е обсебваща, което не е редно! Не си ученичка, че да й се обясняваш-с кого излизаш, кога ще се прибереш и др.! Мина времето, когато те спре полиция, да те отведе в районното и да се обади на вашите, че са видели детето им на някоя улица късно вечерта и да им съставят акт, че е без придружител! Защото те отговарят за теб, но до 18-след това ти самата отговаряш за себе си, не вашите! Каквото е било до 18 г., било е! Защо не кажеш така на майка си? Какво е станало с баща ти, не знам! Може да е починал, да се е развел с майка ти, но пак повтарям-до 18 г. вашите отговарят за теб, след това не! Но майка ти не го разбира това! Мисли си, че си й длъжна, но не знам каква пенсия взима майка ти и дали ще може да наемеш гледачка, че да може да си живееш живота както намериш за добре! Има и една стара поговорка, която също може да кажеш на майка си-"Кравата не суче от телето", защото в твоя случай е точно така!

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: d514514fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Права си. Майка ти не постъпва добре.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 19bc6e0c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, момче съм на 22. Аз съм в същата ситуация като теб, само че с баща ми. Той от години, постоянно ми "дава съвети", лее акъл, поватря как висчко той направил за мен. От 18 годишен заминах в чужбина и е факт че първите 7 8 месеца ме издържаха те, после обаче почнах да работя и се оправях сам. Да пак е факт че понякога е имало случай когато съм се връщал в България са ми давали пари да си имам, но това е правено защото той ми казваше да не си харча моите пари за да съм имаш като се върна в чужбина, ще съм щял да умирам от глад и съм бил глупав и... т.н. И до ден днешен се караме редовно, все всичко обръша на филосовстване, колко дал з амен, как така, как онова, и това ме изнервя. Постоянно ми се поватря как съм бил затворен и не "ми тракала устата". А това не е вярно, не съм затворен, обичам да съм с хора и да си глворв и нямам проблеми с това. Това го отдават на това че до 15 16 наистина бях по-мълчалив и то просто защото характера ми е по спокоен и уравновесен. Нооо такива родители са токсични и като твоята майка. Трябва да си ги търпим защото са родители, но понякога като се скарате не и говори 1 2 седмици и малко се успокояват. Пробвай! Не обичам да права на пук, но понякога те си го заслужават като искат да се наложат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: 5705c3e494
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Историята не се връзва някак си.

Ако си на 22 години,
майка ти даже да те е родила на 30, значи е 52 годишна, ....
нека даже на 40 да те е родила, и да е на 60.
Та тя не възрастна.

Да речем че всичко написано е вярно, но авторката говори за някакъв потенциален съпруг, и, ... нека се яви, тогава майката едва ли ще е против, че дъщеря и е намерила половинката си.

А бе, не се връзва историята, та кой те издържа момиче?
Не работиш, а учиш.
Кой те издържа?
Знаете ли, мили писателки,
раздвайте се, че имате майки, и не търсете, както е казал народа,
не търсете под вола теле.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2c8a7fab27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката: Здравейте. Благодаря за всички коментари. Не искам майка ми да се чувства нежелана и т.н., но е наистина обсебваща, токсична и нарцистична.
Отговарям на номер 7. Няма да наема човек да гледа майка ми, защото тя не е чак толкова възрастна, че да не може да се грижи сама за себе си. А и аз й помагам с каквото мога.
Отговарям и на номер 10:
1.Като казвам, че майка ми е възрастна нямам в предвид, че е на 100.години, а че е пенсионерка.
2. Относно потенциалния съпруг - не съм написала, че майка ми ще има против да намеря сродната си душа, а това да се отделя от нея, за да живея с него.
3. Докато писах историята освен, че работех и учех. Издържах се напълно сама, но какво значение има това спрямо историята ми?
4. Разбира се, че ценя и обичам майка си и съм го написала многократно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker