Как да разбера осиновен ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да разбера осиновен ли съм?
преди: 4 години, 25 дни, прочетена 2008 пъти
Здравейте, един въпрос ме измъчва.... Пълнолетен съм, имам брат 6 години по-малък от мен. Преди година майка ми и баща ми се разведоха... Отначало се виждах с баща ми, всичко вървеше нормално, като деца на разделени родители, но никога не съм били толкова близки с тате. След една среща на брат ми и тате, той му беше дал пари и когато брат ми е попитал дали ще даде и на мен, той му е отговорил, че аз не съм му никакъв, та да ми дава. От тогава не ме потърси повече, аз също. През годините много пъти съм се чудел дали не съм осиновен. Майка ми е имала 4 спонтанни аборта в 6 месец и ми е казвала, че преди да се появя са обмисляли да си осиновят дете, но така и не се е наложило. Не дава и дума да кажа, като съм я питал дали не съм осиновен, става скандал. Други неща, които ме навеждат на тази мисъл са отговори, през годините, относно моето раждане, винаги с леки разминавания. Обичам майка си, може би ако разбера, че съм осиновен, ще го запазя за себе си, няма да търся биологичните си родители, но искам да знам. Направи ми впечатление, че когато я попитах по заобиколен начин за кръвната ми група, която не знам, тя все едно се оправда и ми каза, аз съм0+, баща ти също е 0+, но ти може да си взела групата на баба ти, замълчах си, въпреки че знам, че няма как, все едно се застрахова. Та след всичко това искам да попитам, ако си направя тест за кръвна група и тя е различна от нула, това означава ли, че баща ми, не ми е биологичен баща, удостоверението ми за раждане е издадено 28 дни след раждането ми, това признак ли е, че може би съм осиновен, има ли как да разбера за себе си, отговорите на тези въпроси, които ме тормозят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 25 дни
hash: 51e0e79a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам само, че ако родителите ти са 0, задължително и ти си 0.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 8b3df50ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи си тест за кръвна група, евтино е и го има във всяка лаборатория. Ако и двамата са нулева ти можеш да си само нулева. Ще се опитам да обясня въпроса с кръвните групи, надявам се лесно.

А може да бъде АА и АО
Б може да бъде ББ и БО
АБ може да бъде само АБ
О може да бъде само ОО

АА и ББ - АБ
АА и АА - АА
ББ и ББ - ББ
АО и АО - АА, АО, ОО
БО и БО - ББ, БО, ОО
АО и БО - АБ, АО, БО, ОО
АА и БО - АБ, АО
ББ и АО - АБ, БО
АА и АО - АА, АО
ББ и БО - ББ, БО
АБ и АБ - АБ, АА, ББ
АБ и АА - АА, АБ
АБ и АО - АО, АА, АБ, БО
АБ и ББ - ББ, АБ
АБ и БО - АО, ББ, АБ, БО
ОО и ОО - ОО
ОО и АА - АО
ОО и ББ - БО
ОО и АО - АО, ОО
ОО и БО - БО, ОО
ОО и АБ - АО, БО

Мисля, че са всички варианти. Когато си направиш тест сравни и виж дали е възможно. Ако вашите са нулева и двамата няма как ти да си А да речем. Ако и двамата са АБ няма как да си нулева и да си им роден син. Няма как да си кръвна група А а двамата да са Б и тн. Сложно е, ако трябва се допитай до лекар.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 4521a98c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Човек, какво значение има? Моите разбирания са, че ако някой те гледа като баща-той ти е баща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 24 дни
hash: e7b138d1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Седни и поговори с майка ти. Това е защитна реакция или се обади на баща ти да се видите и го питай в пръв текст. Дори и да си осиновен, баща ти да не те потърси е отвратително. Не смениха ли закона, за достъп до тази информация. Освен това Може и да поискаш информация от архива на болницата. Там със сигурност ма информация. Пиши какво е станало.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 5740b59d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора: Здравейте, отидох в кметството и ми извадиха копие от актовата книга, пише си болницата в която съм роден, четох, че ако си осиновен пише номера на делото за осиновяване. Кръвната ми група е АБ, което значи, че баща ми не ми е баща и не съм осиновен, но мисля да оставя нещата така.

 
  ...


...
преди: 4 години, 24 дни
hash: 5125ee7157
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За изказването на баща ти има доста варианти:
1. осиновен си - да, това си е вариант!

2. майка ти му е изневерила и наистина не си негов син - гадно е да го чуеш, но и това би накарало мъж да каже, че дадено дете не му е никакво.

3. той смята, че майка ти му е изневерила - не е нужно да го е правила, достатъчно е да си го е набил в главата. Човешкото въображение е голяма работа, да знаеш! И обожаваме да разчитаме на него вместо на фактите! Ако някой факт не пасва, го напасваме към нашата теория или го отсвирваме като пълна лъжа.

4. тя му е изневерила, но ти все пак си негов син - тук се връщаме на вариант 3, но с разликата, че изневяра има, а той си е набил в главата, че именно тогава майка ти е забременяла.

5. някакси си го накарал да подивее така - по принцип хората имат нужда от нещо наистина голямо, за да отсвирят детето си. Не става заради това, че не си си ял следобедната закуска. Т.е. това голямо нещо би ти било известно или поне ще се досещаш.

6. човекът е импулсивен и така си говори, когато се ядоса. - този вариант отпада, понеже прочетох, че не е било само еднократна реплика, а отношението му към теб е различно.

Та можеш да провериш дали си осиновен, но ако не си, останалите варианти си остават. Чувал съм какви ли не истории - може дори да смята, че си на страната на майка си след развода и това да го е разгневило. Макар че това с кръвната група - ние сме нула, ти си се метнал на баба си там не важи. Или те лъже, или и тя не разбира добре нещата. Доста неща се наследяват от баби, дядовци, дори чичовци, ама кръвната група си зависи само и единствено от двамата родители.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 23 дни
hash: 1f2fc4eb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Удостоверения за раждане може да издадат и след година даже. Обаче в актовата книга се вижда реалната дата на завеждане в общинската администрация. Обаче осиновяванията не стават за седмици... Дори и на бебе да се надява някой, то докато се оформят всички документи минават поне няколко месеца. Тъй че надали си осиновен... може баща ти просто да си е втълпил, че не си негов син, защото приличаш на някой друг или знаеш ли... За всеки случай отношението му към теб не му прави чест. А теста за кръвна група също може да ти помогне в това отношение, ако толкова те интересува.

 
  ...
преди: 4 години, 23 дни
hash: 41fe202f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако майка ти действително е нулева група, а ти АБ, то и майка ти не ти е майка... Мисля, че трябва да поговориш спокойно с нея или да се откажеш да ровиш. Ти решаваш, но според мен имаш право да знаеш истината!

 
  ...
преди: 4 години, 23 дни
hash: b1fc999b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом си група АВ, а родителите ти са 0, значи поне единият не ти е биологичен родител. От теб зависи дали ще се изправиш пред майка си с думите: знам, че съм осиновен, разкажи ми как стана, обичам те като моя майка, ти винаги ще си такава за мен, просто имам нужда да знам и кога да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 22 дни
hash: ab425b0fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Блъфирай. Мисля че така можеш да си спестиш сума ти разправии. Кажи на майка ти, че знаеш всичко - че си осиновен и тн. Ако грешиш, ще ти прости, но ако си достатъчно убедителен, ще си признае.

 
  ...

...
преди: 4 години, 22 дни
hash: 51f5b17c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Най-вероятно не си осиновен, а просто от друг баща. Това би обяснило и реакцията и думите на баща ти и скандалите и защитната реакция, когато попиташ майка си. Не си го слагай на сърце. Майка ти те обича, брат ти те обича - имаш семейство, покрив на главата и домашен ют, не си изложен на скандали и караници на родители, които не се разбират, но стоят заено...всичко е наред. Зарежи просто темата. Потърсил си отговор, намерил си го. Гледай вече само напред.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 82056f9d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом е така, най-вероятно баща ти не ти е генетичен родител.
Да, щом на акта за раждане няма номер на дело, значи не си осиновен... просто майка ти е била с друг, за жалост. Аз лично също си видях акта, имаше си номер, година, съд и тн. Баща ти просто не е приел факта, че отглежда чуждо дете... Моя баща като ме е осиновил и го е решил сам и знаел, пък ми трови нервите цял живот... щото съм му длъжна.. Такива са си, лоши, добри.. Имаме един баща. Съзнавам, че за мъжа е особено тежко да отглежда несвое дете. Моят съпруг пък отгледа сина ми като свой. Хора различни...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 52ef06a813
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може пък да си на майка ти и на някой с който е била преди да е с баща ти, той да си е тръгнал и после да се е запознала с баща ти и той някак да те е приел като свой. Ама след развода вече да не е. Я накарай брат ти да пробва да го разпита защо е говорил така, та да видим дали ще разберете нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: d4aecdc4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   То се усеща, ти трябва вече съм да си го усетил. Аз съм осиновена, и още от детска ранна възраст го казвах,без да знам нищо. Просто го усещат после и деца започнаха да ми то подхвърлят,съседи и вече го знаех, а бях дете 1,2 клас. Поговори с майка ти и директно я питай. Само родителите могат да отговарят кога, как защо.. Но говори.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 712e028e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И какво,ако си осиновен? Какво от това,те питам аз?! Кажи ми,брат?! Мога да ти кажа,че няма никакво значение дали си осиновен или не! Аз съм с пет години по-малка от теб,но знам,че на мен това не ми е проблем. Аз си знам,че съм си осиновена още,когато бях на три години и половина,и се приемам такава каквато съм. Запомни нещо от мен и моля те,не се излагай,ставаш малко riducilous! Не е важно дали си осиновен,важно е колко те обичат! Запомни го,моля те браточка! Това,че си осиновен или не,не значи,че не си човек! Човек,който е осиновен не е нито вещ,нито плюшена играчка,просто нормален човек. Гледай си живота,учи,бъди добър човек,а и все пак погледни от добрата страна на нещата-имаш си братче,имаш семейство. Какво повече би искал да имаш от това,не знам просто. По-хубаво и ценно нещо от семейството,близките,роднините,приятелите,айде може и гаджето да включим,няма! Какво толкова си се зачудил?! Пуберът,който ти пише в момента,те съветва да се приемеш такъв,какъвто си! Спри да му мислиш и си живей спокойно!
С уважение RS!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 221bb1f6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има и ДНК тестове.
Толкова хора търсят съзнателно кръвни роднини, каквито и да са.

В ю-туб има едно предаване ДНК, руско е, че там хората се намират и след 60 години, разделени от съдбата.
А аз не разбирам хора, които ако имат възможност се отказват да намерят кръвните си роднини.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 9b14691440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Попитай пак майка си. Настоявай да ти каже истината дори и да се ядоса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker