Продаде домът ни и сега ме тормози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Продаде домът ни и сега ме тормози
преди: 4 години, 17 дни, прочетена 1562 пъти
Здравейте, искам да споделя с Вас тази история и се надявам на съвети от ваша страна. Жена на 30 години съм. Омъжена съм с две деца. Родителите ми се разведоха когато бях на 14, 15 години. Майка ми започна нов живот с друг мъж, баща ми също започна връзка с друга. Майка ми си купи жилище и заживя с мъжа си, а баща ми отиде да живее с неговата. Останах съвсем сама. На 18 години се омъжих и заживях със съпруга ми. Преди баба ми да почине, преписа къщата ни на баща ми. Голяма хубава къща на два етажа. И баща ми реши да я продаде не след дълго. Говорихме, казах да не я дава, но той само ми каза не се мешай и гледай си работата... Продаде я на безценица. Една стотинка не видях. След 2 години някъде вече нямаше и лев от парите, а беше казал, че ги е вкарал в банка и иска, говореше, че иска да купи хубава къща в по централна част на града ни, но похарчи парите и нищо не направи. След известно време го изгониха и от работа, понеже го хванали да краде. Не след дълго и жената с която живя 14 години също го изгони и се разделиха и той остана буквално на улицата. Замина в друг голям град да работи, но сега е при мен, заради извънредното положение. Без дом, без работа, без пари опря до мен, дойде в дома на мъжа ми които единствено само той работи в момента и ни гледа всички вкъщи. Как да постъпя с такъв човек продал детството ми, мечтите ми, този дом беше моята крепост, моето спокойствие, мойте спомени? Как да се държа с човек, който не ми е купил един стол за вкъщи откакто съм омъжена, помагал ми е не мога да си кривя душата, отгледал ме е, но защо постъпи така, като ме остави без нищо, най вече остави себе си да обикаля като просяк за една цигари, без дом и подслон. Съжалявам го много и ме боли, родител ми е, но защо позволите не помисли първо за себе си, след това За които и да е. Аз имоти и къщи неща, но поне за него да си беше помислил. Готви се до няколко седмици да заминава пак, да работи, че без пари не се седяло, ок ама защо си продаде дома? Все ще се намери нещо днес да се яде, аз няма да го оставя, но защо позволи да остане без дом? Какво дя го правя хора, много се тормозя, в много лошо положение сме, как ще живеем, как ще оцелеем? Правилно ли постъпи спрямо мен, спрямо внуците си, спрямо себе си. Докато имаше пари нямаше като него живот. Гледаше любовницата си, купуваше и всичко и за дома и да я обзавежда и все ме лъжеше, пък сега дойде в моя дом да ме яде. А и с неговото пиене, и това пиене не остави, аз откакто е в къщи не му давам да пие, съседите го гледат и само коментират, децата ми го гледат, срамувам се... не знам какво да правя с този човек, вече до гуша ми дойде

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 15 дни
hash: 716e9b89d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото е глупав и си е мислел как добре.ще му дойдат парите от къщата, как не му трябва защото има къде да живее, но след като пие, жена му може да не го е изтърпяла. Баща ти е потенциален клошар. Ти си с добра душа, но баща ти те използва, не е прав. Но е глупав и не можеш нищо да направиш. Действай по съвест, но щади и себе си, защото един път си наказана от него, втори път наказваш сама себе си като се тормозиш заради него. И в теб се бори чувството за справедливост и чувството за дълг към родителя. Нещо, което той не е изпитвал когато е харчел парите.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: dc83becfa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изгони го от вас и да се оправя, не е малък. Да си намира работа и да си плаща квартирата. Ще ти съсипе семейството иначе.

 
  ...
преди: 4 години, 11 дни
hash: b57db53695
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ясно какъв е баща ти, той сега си сърба каквото е дробил. Да си ходи и да се оправя както може. Според мен постъпваш нечестно спрямо мъжа си, който заради теб е принуден да търпи такъв като баща ти в къщата си, че и да го издържа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: e677ba77ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човещината се отплаща. Бъди сигурна. НО , НО нервите не се връщат! Затова той заслужава според мен да му купите една каравана-кемпер и НАВЪН. Има кемпери по 2000-3000лв.
Със сигурност това е най-доброто за твоето семейство. Ако аз ти бях мъж даже нямаше да го пусна за два дни. Макс един ден и да се маха при тая която му е яла парите!!
Ако се скарате с мъжа си, да не си мислиш, че ще ти съчувства?!? А даже и да ти съчувства това не променя факта, че той ще е виновен!
М 32

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 5d45814054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Постъпваш несправедливо спрямо мъжа и децата си. Няма смисъл иначе да се връшаш да се ядеш за глупостите, които е направил. Виновен е да, не е постъпил правилно спрямо теб - но какво ти помага в случая това, че ти си права? Нека при първа възможност се изнася, приела си го вече у вас - добре, но повече от месец не е редно да седи.

И не слушай номер 4 - човещината НЕ се отплаща. Народът го е казал: направи добро, изяж .... Не очаквай и да оцени жеста или да ти е благодарен, напротив няма да се изненадам изобщо, ако насочи фрустрацията си към теб, като към най-близък, който още го търпи..

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8434b6a02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   " Как да се държа с човек, който не ми е купил един стол за вкъщи откакто съм омъжена.... "

Авторке, този човек е твоя баща и каква дъщеря си ако не искаш да му помогнеш? И какво от това, че не ти е купил стол например или не ти е направил друга услуга? Не слушай коментарите номер 2 и 3, ще постъпиш много зле спрямо баща си ако го изгониш. А коментар номер 5 е пълна простотия.

Авторке, ако все пак държиш на баща си, ще намериш начин и ще му помогнеш без да го гониш. Няма да постъпиш добре ако не му помогнеш. Казваш, че мъжът ти само работи, започни и ти работа, а баща ти може да ти помага с отглеждането на детето/ децата ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 22 дни
hash: 8c786ab6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Съжалявам много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker