Някой ли я наговаря или само на мен ми се струва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Някой ли я наговаря или само на мен ми се струва?
преди: 4 години, 19 дни, прочетена 1482 пъти
Здравейте момичета/ момчета! Имам проблем с дъщеря си. Тя е на 11 години и вече е тинейджър. Явно днешните деца порастват по бързо. Та на темата... Решила е, че трябва да се разделим с доведения й баща. Да уточня- с него сме вече 5 години и половина. Разбираме се прекрасно. Нито се караме, нито се обиждаме. Работи като вол за нас и се опитва всячески да докарва доходи. С дъщеря ми си играеха докато беше по малка и беше щастлива. Прекарвахме си страхотно 3-мата. Но в един момент тя се отдалечи и реши, че едва ли не той е длъжен да върши всичко вместо нея. На мен ми се тросва, даже ръка ми е вдигала преди няколко месеца. Ще кажа, че тогава избухнах и и фраснах един шамар и тя отвърна не с един а с много. И аз озверях и и отвърнах. Много време не бях го правила. Не мисля, че е от тогава, защото това го говори и преди това. Всеки ден ме тероризира да се разделим с баща и и ми казва, че е с мен само за да има син. Имам и син на 8 месеца. Та къде бъркам? Знам, че не съм перфектната майка, но не може ли да разбере, че всичко е заради семейството? Има си всичко. Освен стая, защото сме малко кът с парите и не можем да си го позволим за сега. За това и работи мъжа ми като вол, за да се пооправим. Постоянно иска нещо. Като не й е угодно се сърди и ми казва, че я мразя и че обичам повече него. Все иска да ходим при майка ми. ( След раздялата във фантазиите и). Да е жив и здрав мъжа ми, че се труди за нас и не се оплаква. Нарича го глупак и идиот ама това вече не се търпи. Ако беше някой друг отдавна щеше да ни изхвърли от къщи. Нито е длъжен да я гледа нито са я храни. Можеше да ми каже че е само мое дете и да се оправям с нея. Но е добър човек и я обича. А тя казва, че го мрази. И това за раздялата ми сподели, че и нейната братовчедка била против доведения й баща. И тя искала да се разделим. Тя е на 12 и половина. Майка ми преди време й казала, че не й е баща и не трябва да го слуша и че е с мен за да ме използва. Може би преди 2 или 3 години. Тя не искаше да се омъжвам за него. Между другото майка ми е една от които много обича да се меси в нещата на другите. Не веднъж ми е разваляла всичко. Наричала ме е каква ли не. Но това е друга тема. Не знам какво да мисля. Дано като порасне още малко да мисли по трезво и да оцени този човек. Благодаря ви за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 18 дни
hash: 189f0b6ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   "Ако беше някой друг отдавна щеше да ни изхвърли от къщи. Нито е длъжен да я гледа нито са я храни. ...

Тя не искаше да се омъжвам за него."

Тоест, той ти е ЗАКОНЕН съпруг, но не бил ДЛЪЖЕН да гледа доведената си дъшеря!? Май на теб приоритетите ти нещо...

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 5404d26049
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, искренно ти съчувствам за ситуацията. Моите деца са по малки, но въпреки това ще си позволя да изкажа мнение.
Първо майка ти не е друга тема, а явно от там са тръгнали интригите. Тя може да е казала и други неща на дъщеря ти, за които да не знаеш. Децата могат да бъдат манипулирани без да разбират. Защо майка ти ти подлива вода по този начин и ти въпреки това допускаш ли я до семейството?
Второто което ми прави впечатление мъжът ти е описан като безгласна буква, добряк който ходи на работа и дъщеря ти не го уважава. Тя е приела, че той не й е баща, ти казваш, че той не й е длъжен и тук виждам грешка. А мъжът ти си ви гледа явно и не прави разлика между доведеното и родното дете. Но ти явно правиш и дъщеря ти се възползва. В моето семейство първото ми дете не е родно на мъжът ми с когото имаме още едно общо дете. Но, мъжът ми има пълни правомощия освен да се грижи и да се кара и на двете. Ей тука сте изпуснали нещата и дъщеря ти няма респект към него. За да го приема като татко, той освен, че трябва да се грижи финансово, нещо което децата не ценят ами и да е строг, грижовен, нещо пък за което може би не му остава време. И в тоя момент майка ти ти подлива вода. А ти затвърждаваш като казваш, че не й е длъжен. Напротив, длъжен й е, защото макар и доведен татко, все пак е родител. Вие сте двойка и всичко ви е общо. За това се казва доведен, но все пак баща. Дори доведения баща е много повече от родния, защото родния докато си развява гъза напред назад, доведения се грижи за детето.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: d82e3dfcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто си имаш работа със сърдито момиче в началото на пубертета. Разглезила се е, признавам. Невъобразимо е да ти вдига ръка и да лепи етикети на възрастни, това дете няма създадени авторитети.
Въпреки всичко, тя ти е дъщеря. Съветвам те първо да седнеш да поговориш с нея сериозно, както би говорила с възрастен човек. За родителя е трудно да започне да приема детето си за зряло, особено когато то не се държи така, но е важно комуникацията ви да е такава през нейния пубертет, за да изградите по-здрава връзка и да се разбирате. Имам предвид, че трябва да ѝ кажеш нещата, които си казала на нас и аргументите, които имаш срещу мнението на роднините ви за брака ти. После изчакай няколко дни и ако няма промяна, започваш с наказанията и виковете. Нямам предвид да крещиш като ненормална, но ѝ обясни на леко по-висок тон, че е неприемливо да се държи така с мъжа, които ви гледа и храни.
Не мисля, че е наговорена, но със сигурност се е повлияла от отношението на вашите роднини към втория ти мъж.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: fb3e57a171
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Тук има два момента. Първо - разглезили сте много дъщеря ти. На тази възраст е редно тя да има отговорности като чистене вкъщи, на стаята й, простиране. Желязото се кове докато е горещо. Спирайте й джобните като наказание, ако сгафи. Сама разбираш, че тя е глезена и ако така се държи на 11, на 16 не ми се мисли. Жена съм и бях проблемен тийнейджър в цялата му палитра - секс, цигари, купони. Но на 11 още бях като овчица. Но ти си много права, че днешните деца са в пубертет от по-рано. 11 са новите 14. Другият момент - не ми е ясно защо, но майка ти я настройва против доведения й баща. Ще ти кажа защо не ми е ясно защо. По думите ти той е много добър човек, гледа доведената си дъщеря като свое дете, теб и общото ви дете. Пак за пример ще ти дам себе си. Дете на разведени родители съм и майка ми никога не намери човек, който да ме приеме, когато бях малка. Цитирам думите на единия й бивш приятел, а подобни бяха и на другите: "Чужди деца не гледам". Майка ти защо не осъзнава, че си късметлийка? Нормален развой на събитията е като семейство да имате и общо детенце. Със сигурност, още повече момичето ти е там често, я настройва. Не знам дали можеш да се справиш с това, възрастните хора са упорити, дали ако говориш с майка си, тя ще престане? Много зависи какъв характер е и тя.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 1: От авторката
Виж моите приоритети са децата ми. Не знам по какъв начин вече да я убедя, че той и е баща и друг няма и няма да има. Обясни тогава какви трябва да са ми приоритетите според теб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 17 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 2: от авторката
Съгласна съм с теб, че е длъжен. Искам да кажа, че ако беше друг сигурно нямаше да ми приеме детето. Чувала съм много истории за доведени бащи, които не искат децата на жените си. Ще обясня и това с безгласната буква. В момента е такъв, защото тя не го допуска до себе си. Вече бих казала, че се е отказал от нея да съветва, понеже в нейната уста все е това, че той не й е баща и няма право да и казва каквото и да било. Или казва че я мразим или че той ме наговаря абе... Приказки от 1001 нощ.. та така. За това поисках съвет. Защото тя вече не приема и не предава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 3: от авторката
Опитах и с това. Мисля, че доста е повлияла майка ми. Принципно не и давам причина да се меси в нашите отношения, но може дъщеря ли да се е оплакала от нас и така...

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 4: от авторката
Мила опитах и това с майка ми. Тя има фикс идея да контролира всички ни. Ние сме 5 деца." Всеки трябва да има одобрение от нея". Ако ме разбираш. Мен това не ме интересува , но не мога да кажа на дъщеря си- не обичай баба си и дядо си и не ходи там. Ама май просто ще отрежа връзка и така. Моята връзка с майка ми не е нормална. Тя вдига пътърдий за всичко и ни вкарва в беля. Мен особено доста пъти. Няма как да разкажа и това. Прекалено много е. Не знам дали ще ме разбереш, но ако имаш такава майка ще знаеш, че е много как се нарича... Властна. Та така. Мисля си за психолог.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 86debe4505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма лесен изход. Изпусната е, разлигавена е. Постарай се с другото дете повече. Просто никога и по никакъв начин не ѝ позволявай да преминава границата - да го обижда или да ти вдига ръка. Ако трябва, спукай я от бой, щом опита нещо подобно. Да си мисли каквото ще, но да не си позволява открито такива неща, да ви предизвиква...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: f84afd5f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тотално сте изтървали положението с тази твоя дъщеря. Щом сте я докарали и до бой. Трябваше не ти, а мъжът ти да я ошамари по-здраво. И да се държи по-строго както с нея, така и с майка ти. Спрете да слугувате на малката глезла, да и давате пари и да и задоволявате всички искания. Карайте я да работи в къщи - да чисти, да пуска пералня, защо не да готви, учи я да прави сладки, напр., да си намери някакво хоби, тъкмо ще и остава по-малко време за баба и.

 
  ...

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 04e26b23ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Мисля че голямата ти грешка е, че казваш на дъщеря си, че този мъж й е баща и друг няма да има. Напротив, според мен трябва да си поговорите в обратна посока. Той не й е баща и тя никога няма да го възприеме като такъв, съгласете се. Децата имат идеалистична представа за семейството и истинският й баща, добър, лош, за нея е единствен. Може да й обясните, че сегашния се грижи за нея като баща и я обича, но да кажеш Това ти е баща и точка, само поражда съпротива. И още нещо... Предполагам, че дъщеря ти се страхува от това да не стане излишна в семейството. Тези изблици сигурно са започнали откакто сте разбрали че ще имате второ дете (за вас общо). Според мен тя се вижда извън вас като семейство и доста ще ревнува от братчето си, а може и да го тормози, защото вие тримата сте мама,татко и бебе, едно цяла, а тя не. Децата реагират агресивно когато имят нужда от помощ, внимание или обич.
Ж46

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11
Не. Изблиците са още преди това, но сега е решила, че вече може да говори каквото й е на сърце без да се притеснява. Нейния баща не го познава. Аз избягах от него когато бях в петия месец бременна, защото беше психопат и искаше да ме убива. Аве историй. Обяснила съм и че не знам къде е и дори да иска да го види няма как да стане. Според мен е баща този който порастява детето. Не ревнува от малкия пак казвам. Даже ми и помага понякога и го гледа за да свърша нещо в къщи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 15 дни
hash: fb3e57a171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   8, от 4. Разбирам те и моята майка е същата. Става доста сложно. Дали пък момичето не те ревнува от мъжа ти? Ревнува ли ви от бебето? Това е някакъв бунт нейн и този бунт си има корен. Нещо е станало, за да се настрои против доведения й баща, може би бебето и вниманието, което е нормално да е насочено към по-малкото дете? Може и разговорите с нейната братовчедка да оказват влияние. Може би ако някой страничен човек, на който тя има доверие я поразпита и после тайно ви каже, причината ще се разбере.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: d9fd33aa1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До номер 13
Още когато забременях й обясних, надълго и на широко, че когато се роди бебето ще има нужда от повече грижа, понеже то не може да се оправи само. Горе-долу го прие. Баща й обаче един ден ни уплаши като къпехме заедно детето и беше сложил главата на бебето без да иска във водата. Държеше го с главата към водата и не се усети, че ръката му отива надолу. То и бебето мърдаше и се уплашихме и двете. Къпехме го тримата. Това го направих, за да може тя да бебето приеме по добре. Виждам сега, че е помогнало и го обича. Но за баща й не знам. Според мен се влияе много от братовчедка си защото ми каза:-Аз искам да се разделите и кака също." И я попитах тя защо се меси и не ми отговори. Дали юе ревнува от мъжа ми? Ми тя го правеше преди. Казваше ти слушаш тати, обичаш него мен не ме обичаш. Което разбира се не е вярно. Казваше го само когато не и угодя нещо. Не ей така. Не знам. Може би е и от тийнейджърските хормони. Много я тресът.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: fa14c56847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз нямам деца и не искам да имам за в бъдеще ако имам дъщеря като твоята , просто не ми се мисли- добре че нямам деца. Защото не ми се мисли какъв баща ще бъда

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cedb8b3bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Заведете я на психолог. Ако нямате финансова възможност, говорете с училищния психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cedb8b3bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Според мен трябва да й наложиш някакви санкции, когато се държи невъзпитано, камо ли да ви удря. Тя трябва да разбере, че това поведение е в нейна вреда. Какви санкции-спираш й парите дожобните, взимаш й телефона, лаптопа, спираш интернета, наказваш я да не излиза от някоя стая, забрана да излиза с приятели и пр. Явно, че твоята майка не е читава и я настройва. В краен случай изгони дъщерята да живее с майка ти. И й възложи работа в къщи-да мие чинии, да чисти пода и пр.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 189f0b6ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 1- приоритет трябва да е дъщеря ти! И мъжът ти е длъжен да я гледа! И тя е длъжна да го уважава, както и теб! А вие двамата сте длъжни да я възпитате да ви уважава, особено ти!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: dce02da3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   сигурно майка ти я настройва против теб и връзката ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker