С по голямата ми дъщеря не можем да се понасяме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

С по голямата ми дъщеря не можем да се понасяме
преди: 4 години, 9 дни, прочетена 1828 пъти
Здравейте жена на 33 години съм. Омъжена с две дъщери. Голямата е на 13, малката на 7. Откакто се роди втората ми дъщеря, със сестра и изобщо не се погаждаме. Намирам вината за това в себе си, в нея, в съпруга ми, в майка ми която сякаш я настрои против мен, защото ми помагаше като родих второто и тя се грижеше за голямата. Вина намирам във всички, но всички се опитват да ми върнат едва ли не, че аз съм най грешния дявол е най лошото майка. Не съм я била, само няколко пъти съм повдигали ръка, но не е било нищо, като пошляпване и дърпане. Тя се държи ужасно с мен, нон стоп ми повтаря, че не я обичам, че не съм и майка и това ме вбесява. Постоянно ми отговаря каквото и да и кажа, каквото и да я посъветвам. Доста е мързелива, с нищо не ми помага, нито в къщи, нито по никакъв начин. Закуската и се сервира в леглото, по цял ден лежи, гледа тв, или си рови в телефона, не я задължавам да върши каквото и да е, за да не я тормозя. Много ми е трудно, постоянно се обвинявам и съм нещастна, постигната от този начин на живот. Какво да правя? Много пъти съм говорила да не се държи така С мен, да не се караме, угаждам и, не са лишени от нищо, както се казва и последното което имам го давам за тях. Тя постоянно ме кара да изпитвам едно чувство на вина, и да се измъчвам, много лош характер, а е само на 13. Какво ли ще е по натам? Ще се промени ли? Ревнува от сестра си, какво ли, незнам, но е доста тежко положението вкъщи. Искам да съм добра майка, посветила съм си живота на това, да съм добра майка, да съм до тях, да ги гледам, да им помагам, но нямам сили вече. Много лошо държане има спрямо мен, постоянно ме обижда, отговаря ми, дърпа ми се, като И кажа нещо ме прави на нищо., дори ми е посягала. Какво да правя, какво да променя? В кой е вината??? Какво ще стане, до кога ще продължаваме така???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 1898c972fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   13 е много неподходяща възраст да внасяш промени. Това е трябвало да стане по рано. И все пак спри се с поднасянето на храна в леглото и майка ти по на страна.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: c9a1deff42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В теб е вината. Защо да се държи добре с теб? Помисли има ли причина? Възпитала си я така, че тя дори несъзнателно свързва лошото поведение с придобивки и отстъпки. Държи се лошо - никой не и търси сметка; държи се лошо - не я карат да помага вкъщи, държи се лошо - закуската ѝ се носи в леглото. За кучето на Павлов чувала ли си? А това "само на 13" го забрави. Изобщо не е малка, просто е незряла. Никакъв шанс да я превъзпиташ, но със строги мерки поне можеш да я накараш да спре да те обижда. Ясно е обаче, че ти няма да направиш нищо, а ще ѝ се молиш "да спре".

С други думи - свиквай, не се надявай на промяна.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 3f59ddbb15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чакай малко, искаш да кажеш, че от 6-годишна дъщеря ти се държи зле с теб, позволява си да те обижда и са прави каквото си иска? Ти сериозно ли говориш?
А къде е баща им в случая? Къде е твоето възпитание и авторитет като родител в случая? Ти просто си вдигнала ръце и не я караш да прави нищо не за да не я тормозиш, защото това не е тормоз, това е отказ от възпитание. Да откажеш да възпитаваш детето си - ето това е тормоз. Твоята роля на родител е да й покажеш границите, които нито 1 дете не трябва да нарушава, да я научиш на труд, отговорност и уважение. Според теб как тя ще се справя в живота занапред? Изведнъж ще плесне с ръце и ще каже: аууу, аз бях лоша, изведнъж ще се поправя? Не пишеш как се справя в училище, но като чета, едва ли е нещо добро.
Напротив, тя е свикнала, че може да прави каквото си иска, а в замяна получава всичко на тепсия. Мислиш ли, че й правиш добра услуга? Това, което правиш с нея е най-прекият път към лоша компания и мързел в най-добрия случай, в най-лошия наркотици и пропадане.
Вземи се в ръце, говори с баща им и двамата вземете спешни мерки, иначе не съм оптимистка за това дете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 37992b000e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам авторке, но вината е в теб. Няма никакво значение майка ти, бащата, чичото или лелята, сестричката, каквото и да са сторили или казали те е без значение. ТИ си тази която си приела да бъдеш не майка, а слугиня, която прави каквото я изкоманва детето, а то е умно дете и е намерило слабото ти място. Всяко дете често пробва родителите си но ти си се огънала. Ти си абдикирала от ролята на родител, сама си показала на детето как да се държи, когато се изнерви /да посяга на бой/.
Научи се какво е да си родител и как да дестваш в каквито и да е ситуации.
Съветът ми е да посещаваш добър психотерапевт, който да те научи какво е да си майка, а не слугиня. Ако се налага и дъщеря ти ще ходи на психолог, защото нещата никак не са розови. Детето днес се държи така с теб, обаче в най скоро време ще получиш информация, че тя се държи по подобен начин и в обществото, я с учители, я със съученици и доста е възможно нещата да станат много зле, да посяга да се бие, защото чуждите хора ще откажат да й слугуват и да се връзват на манипулациите, ответната й реакция ще е да им скача на бой, може да нарани някое дете блъскайки го по училищните стълби и да го инвадилизира за цял живот, тогава дела, може и държавата да ти отнеме децата, сериозно говоря.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: ad4d9b3891
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Постави и ясни правила и ако не ги спазва наказания до дупка докато не се научи да спазва ред. Ако и това не помогне бой бой и пак бой как така малката пикла ще си позволява да ви държи нагъл тон и да ви посяга? На ваше място да съм я поставила на мястото и веднъж завинаги.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 9262bfc002
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Охх, манипулира те като по учебник ... За емоционално изнудване не си ли чувала ?!?!? Спри да правиш тези неща, не и давай пари ( или давай колкото да е нахранена) и да видиш как бързо ще се обърне палачинката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 5b402ff92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 13 години е и трябва да се държиш с нея като с голям човек, за да се научи да поема отговорност и да е адекватна. Това със закуските в леглото и глезотиите няма да доведе до нищо. Говори с нея по-често, не я оставяй да те провокира. Обясни ѝ, че сестра ѝ е по-малка и има повече нужди. Изобщо, говори с нея като с голям човек. Едно е да ѝ правиш закуска, друго е тя дори да не става да си я вземе. Можеш да ѝ казваш, че я обичаш и да я целуваш по челото, можеш да я търсиш просто за да поговорите, да я изкарваш навън по магазини или даже в салона. Но не ѝ да се държиш с нея сякаш е саката. Дори да не я принуждаваш да върши домакинска работа, нека си има нейно пространство за което да се грижи сама.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 134b55b4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката
Тя е добро дете,в училище се справя добре,учи.
Не е арогантна, и нямам проблеми в поведението и, а само това към мен. Извън това е свястно момиче, нямам проблеми с нея в никоя друга гледна точка, проблема е между нас и нашите отношения. И не сме някой такива родители който да не ни пука,учим ги на всичко най добро и двете. И двете са добри деца, знаят какво е морал,възпитание,уважение и не са свръх глезените лигли изобщо. Просто между нас двете не върви,тя се държи лошо основно с мен ,това е

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 5f12e49e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До там води угаждането и това да не липсва нищо.А закуската в леглото беше върха.Как се реши да правиш такова нещо?Никога не съм чувал досега родител да носи закуската в леглото и то на здраво дете.Възпитала си пълен търтей,мамина дъщеричка и боклук.След година-две ще започне да ти посяга.То и сега и идва,ама не се решава.Готви се да става още по-зле,жалко за малката,че ще става свидетел на всичко това.
А къде е бащата?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: bcb05efc0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Защо си раздели децата си? Какво значи голямата я е гледала бабата. Какъв е бил проблема да ги гледаш заедно, да я включваш да ги помага с цицшто, да я такава и а се чувства голяма и отговорна. В България това е масово модел. Не го питай, какво правиш бе, отивай при баба ти, защо. Вместо в този момент да се вмени любов и отговорност. Но каквото и да кажем късно е, а иначе със сервиране в леглото няма да решиш проблемите. Просто остави по-,малкото дете на някого и с голямата правите нещо заедно, пазар, готвене, кино, само двете. Скъсала си нижката и сега трудно ще я съшиш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 341d9ac3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Еми на 19-20 години вместо да учиш и да се развиваш, ти си ходила да се занимаваш с някакъв психично болен, че си и родила от него. Сега си сърбаш попарата.
Според мен си избързала с намирането на нов мъж. Трябвало е да се съсредоточиш върху възпитанието на първото си дете. Ама теб акъла ти е бил да излизаш та да си хванеш някой нов. Междувременно си си помислила, че можеш да компенсираш със закуски в леглото времето, което е било редно да прекарваш с детето си. Затова сега тя ти отмъщава като се държи лошо с теб, но това не е съзнателна реакцията от нейна страна, а просто следствие. Тя има нужда да прекарва качествено време с теб, в което да има качествено общуване между вас двете.
Абсолютно идентичен с твоя проблем имат и някои от така наречените от масовия българин заможни родители, които са се отдали на кариерата си и си мислят, че могат да компенсират пропуснатото време с детето си като му купуват обувки за 500 лева.
Децата, растящи без качествено внимание от родителите си стават такива като дъщеря ти и нямат вина за това, вината е винаги и само в родителите им.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: a0a9808809
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз като малка съм искала храна в леглото, но пък моята майка никога не ми е донасяла. Това не те прави добра майка да знаеш. Просто бъди Майка на децата си и когато голямата си го заслужава се карай, бий или каквото трябва. И повече никаква храна в леглото. След няколко часа ще стане да си вземе. Взимаш и телефона и повече няма какво да си прави в стаята. Та нали не си го е купила тя, а ти с баща и.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: a8baebe648
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз на 13 г се държах по същия начин. Явно дъщеря Ви ревнува сестра си от Вас. Ако тя имаше брат нямаше да е такава до ден днешен - аз нямам деца но прехвърлям 50те ако има значение. Учител съм по психология но няма собствени деца, защото ако имах на времето щеше да ме е срам. Не ме разбирайте погрешно но съм на 55 години. Днешните 13 годишни деца с държат като си искат и ги хапе коня. Казвам Ви го като човек, който макар да няма собствени деца е бил учител по психология.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: a8baebe648
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Към номер 5, боя няма да помогне . Аз съм бил пребиван от родителите ми като малък, дори бях гонен от къщи. Било е преди 40 години . Ми да я изгони от къщи какво я търпи . Щом не зачита никого в семейството - изгонване от къщи и работата се оправя. Мен са ме гонили от къщи и това помогна. Да я изгони от къщи щом се държи към човека,който я е отгледал а и заради ревността .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker