Искам ново начало,но сметките ми излязоха други. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам ново начало,но сметките ми излязоха други.
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2616 пъти
Дори в момента когато пиша това още не цепи главата..
Ето ме и мен. Мъж на 23-години. Тренирам когато мога и не интезивно като преди. Пиша това за да добиете представа все пак.
Проблема ми е следния принуден съм да живея с цели трима човека. Дядо ми и родителите ми. От както се помня винаги все е имало проблеми, караници. От стрес отключих щитовидно заболяване. Преди това се готвех да променя нещо в живота си. Е, уви принуден съм да живея с тия тримата. Проблема ми е следния както и въпроса засега информативно проучвам някой неща как мога да се отрека от тях целта ми е да нямам нищо общо с тях. Прекалено много ми съсипаха живота. Баш хубавите години ми заминаха.
Както споменах живота ми не е, лесен.
Работа трудно мога да намеря с това щитовидно заболяване.
За роднини нямам думи с гадни хора не се занимавам.
Мога да спомена само обичат да правят глупости зад гърба на хората. По- добре финансово са обичат да получават пари под формата на помощ от глупави роднини.
Целта ми е как веднъж завинаги да се отърва от тези хора всичките.
Искам самостоятелен живот.
Някой неща успях да направя сам.
Но, както се казва помощ от никъде.
Всеки гледа себе си реалист съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: a158f69009
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш проблем с подреждането на смисъла в текста си, почти нищо не ти се разбира. Аз доколкото разбрах искал си да се отречеш от тях, отговора е няма начин документално да се отречеш докато са живи, иначе никой не ти пречи да си хванеш пътя, да заминеш далеч и нито ти да чуваш за тях, нито те за тебе. А след смъртта им можеш да се откажеш от наследство.
Не казваш какво е заболяването, нито какви са целите.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a5d9394423
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен семейството също ми развали живота - родители, дядовци, баба... Ако знаех, че ще се родя още веднъж, още на момента щях да се самоубия... Най-добрите ми години отидоха на вятъра, нищо хубаво не изпитах. М27

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b58608d597
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Намираш работа, изнасяш се и прекъсваш контакт. Щитовидното заболяване не е оправдание да не работиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f049dd2075
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам вашите ли не са добре или ти, но нищо не те държи при тях освен оправданията ти. Ти хем искаш да те издържат хем да се отречеш от тях, леко си нагъл а и за кво ти е да се отказваш от тях нали имуществото ще дойде при теб след тях. Виждам че за всичко други са ти виновни, но не и ти което е абсолютно грешно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ae377b436b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Защо да не можеш да си намериш работа заради щитовидната жлеза? Не е въпроса да се отричаш от тях. Първа стъпка да си намериш работа, търси с вариант окигуряване на квартира дали в България дали в.чужбина, просто се махни. Ще се успокоиш и ще нормализираш здравето си. Много хора са с такива проблеми и работят, няма причина да не работиш. Всичко е в твоите ръце. Токсичните български отношения са факт в огромна част от семействата за съжаление.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 48568c3a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не е нужно да се отричаш от тях, няма смисъл, тази твоя идея е на чисто емоционално ниво. Гледай практично на нещата. Начина е един, намираш работа и се изнасяш. Даже по- хубаво е да отидеш в друг град. Ново начало с нови хора. Замини за някъде и търси каквато и да е работа, чистач, продавач на нещо, каквото и да е, само да имаш някакви доходи. Ще се запознаеш с нови хора, може да намериш и приятелка, ето ти идея за ново начало.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6c70aa1177
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Можеш ли да работиш дистанционна работа на компютър от вкъщи?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ba0e240bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм ,като теб. Но съм момиче

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 18882159b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора на темата съм. До номер 1 заболяването е, хиперфункция на щитовидната жлеза. От доста време съм така някъде на 19- отключих заболяването от стрес предполагам няма от какво друго.
Целите ми бяха преди да дойде неприятното заболяване:
Да се запиша някъде да уча, влязох приеха ме. Но, не изкарах дълго заради заболяването. Бях нормален човек като всеки друг. Не,че сега не съм но, определено ми е много неприятно това състояние. Питал съм лекари какво мога да работя отговора е , нещо леко което не те натоварва. За това казвам ,че работа трудно мога да намеря и то подходяща за човек като мен. До номер 7- мислил съм за такава работа,но въпроса е как се намира? в разните му сайтове като jobs bg досега не съм видял обява за дистанционна работа.
Така колкото до отказването разбрах,че не мога да се откажа..
До номер 4- хаха какво наследствено.. Баща ми се е отказал от дела си още преди 2-3 години. Така,че той няма нищо. Тук става на въпрос за делове неговите роднини имат. Все пак става това са 3- деца.. Не смятам да изпадам в подробности мисля ,че това е което имам да споделя разбиране не търся. Колкото до бягането от вкъщи това е най-лесно ,но както казвам имам спънки на пътя си и хич няма да ми е лесно. Доста трудности ще имам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 532584d3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какъв е точно проблема с щитовидната жлеза авторе, информативно питам, без да те нападам.
Жена ми има хашимото и пие метформин. Работи си нормално, пие си редовно лекарството, досега не е имала проблем заради този си проблем.
Майка ми е с нещо подобно. Дори щитовидната й жлеза беше премахната оперативно преди години. Вече е пенсионерка (не по болест) но до скоро работеше, а и тя също не е имала никакви проблеми заради това си заболяване.
Примерно жена ми лесно качва килограми, трудно ги сваля, зимно време сякаш се разболява по-често, но и тя самата не прави кой знае какво за да си подобри състоянието. Както и да е.
Искам да ти кажа, че това с щитовидната жлеза не може да те възпре от това да си пълноценен човек, да работиш, изкарваш пари и да гледаш семейство.
От това което разбрах, имаш токсично семейство.
Можеби ще прозвучи банално, но просто се махни от там.
Потърси си квартира, естествено с още няколко човека.
Като делиш наема и сметките с още 1-2ма души, ще ти излиза по-евтино.
Аз самият се изнесох на 18 години. Нямах много пари, избирах най-евтините квартири. Зимно време съм мръзнал и дори съм стоял с якето вкъщи, защото съм нямал пари за отопление. Един път дори купих спирт и го запалих в една метална купичка, само и само да си сгрея ръцете.
Но всяко начало е трудно. Тогава бях щастлив, защото се чувствах свободен, далеч от своите родители.
Намери си някаква работа, започни да пестиш от всичко. Ако пушиш спри цигарите. Може да си продадеш някои неща, пести и след време си намери квартира, това е.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7a12a4ab6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Все пак трябва да намериш начин да изкарваш пари. А и щом имаш заболяване, яви се пред ТЕЛК. Единствената възможност е да станеш финансово независим, да си наемеш квартира и да живееш без връзки с тях, но без пари няма как. Търси варианти, нещо дистанционо от вкъщи, нещо почасово... и после наемаш някоя стайчка с хазайка или си намираш съквартиранти и си делите наема и сметките, но все някакви пари трябва да имаш и то всеки месец.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9b168202a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, жена съм, и също съм с щитовидно заболяване. Не знам какво точно е заболяването при теб ,но една огромна част от хората в днешно време страдат от щитовидни заболявания, но това не е оправдание да не работят.
Вземи се в ръце и като за начало започни работа. След това се изнеси на квартира, ако трябва търси секвартиранти по интернет ,с които да делиш наема, ако нямаш приятели и социален живот и съответно няма кого да попиташ.
На 23 си ,но не споменаваш дали учиш ,дали работиш ,от София ли си или от по-малък град. Няма как да ти помогнем с толкова ограничена информация, но ми се струва ,че проблемът е само в твоята глава. Поеми контрол над живота си,вземи се в ръце, започни да се занимаваш с нещо и нещатата ще се оправят лека полека. Няма как обаче това да стане с бездействие и самосъжаление, нито с оправдания... Ти май по някакъв мазохистичен начин харесваш настоящето си положение?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 14e6925505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Като си реалист, създавай цели и ги постигай, това е единствения начин да се подобриш като човек. Гледай да не паднеш в Голямата Депресия

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41308f1fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До номер 7-За каква работа става въпрос защото имам нужда от пари?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 50f0f33980
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имаш избор-ако си толкова болен отиди в ТЕЛК ище ти отпуснат някакви пари месечно. Ти може да си доработваш някъде и ще имаш достатъчно пари. Ако не си толкова болен просто си взимаш редовно лекарствата и започваш работа. На23 години трябва да работиш. Ти си мъж и е добре да си самостоятелен . Не си търси оправдания. Още повече за неприятното място, в което живееш. Винаги има изход.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e14d2ad7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Докато продължаваш да стоиш там, ще си все по-нещастен и все по-болен и без самочувствие. Те ти пият силите. Щитовидното заболяване не е пречка за работа - не е нужно да го обявяваш на интервюто. Хващай се където и да се отвори възможност. Така в началото поне през деня няма да си у вас. На вашите кажи че получаваш някаква много по-ниска заплата, за да можеш да спестяваш да се изнесеш, иначе ще ти вземат почти всичко и няма да видиш файда, от това че работиш. На първо време си вземи стая под наем в дома на някоя бабичка или гледай обявите където по 2-3 ма наемат апартамент и търсят съквартиранти. Не споделяй нищо с вашите, преди да си готов да ги поставиш пред свършен факт. Те искат да си зависим от тях. Бъди готов за всякакви театри и циркове, когато разберат, че им се изплъзваш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f73134eed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Излез на квартира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker