Бъдещ дом и кофти свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бъдещ дом и кофти свекърва
преди: 4 години, 12 дни, прочетена 2015 пъти
Здравейте, моята история е следната. Аз съм на 24, моят приятел е на 33. Една година сме заедно. Завърших и живея и работя в града. Моята приятел е от близко село на 20км от града. Живея на квартира, плащам си всички наеми и сметки сама. Шофьор съм, поддържам си колата отново сама.
Приятелят ми се занимава с частен бизнес, а отделно и ходи на работа. (Работа, която е зле платена (500лв месечно) и която работа се намира в неговото село) За мен тази работа е чиста загуба на време. А като трябва да си свърши нещо излиза в отпуска или си взима болничен. Той живее с родителите си, никога не се е отделял или живял на квартира.
А мен живеенето сама в друг град ме е направило малко или много изключително самостоятелна.
Във връзката, с него стигнахме до етап, в който искаме да създадем семейство и да се оженим. До тук, чудесно.
Проблемът ни идва от това къде ще живеем. Аз искам да живеем в града. Мойте родители са готови да ни вземат жилище където ние пожелаем, за да имаме едно стабилно семейство, защото е редно младо семейство да си има собствен дом.
След много скандали му казах, че ще направя компромис да живея в неговото село, но ще трябва да си вземем отделна къща, защото аз не желая да живея с родителите му. У тях като отида на гости не се чувствам добре. Не може в 21ви век да нямат тоалетна и баня в къщата. Тоалетната да е в двора и да е тип селски кенеф. Нямам против хората от село, аз също съм от село, но у нас такова чудо никога не е било. Вали дъжд, сняг, студ, ходи ли ти с до wc.. взимаш якето, чадъра и хукваш навън.
Те не са семейство без доходи, но просто не желаят да си направят нормални условия. Мързи ги. В една къща жената е инициатор на промяна, на визия кое как иска да бъде и къде. Майка му просто си умира за клюки, за ровене във фейсбук 24/7, правене на маникюр и гледане на тв. Има кофти навици, не е от най-чистите и подредени. Баща му си ходи на работа, прибира се и сяда на дивана да гледа тв и да рови фб. На баща му хич не му се занимава да слуша клюки и глупости от жена си и не се занимава с нея. И тя звъни за всичко на синчето. За нещо важно, за клюки, за да го била чула той кво прави или просто да го ангажира да и свърши нещо, да я закара някъде, понеже тя е на 53г, но няма шофьорска книжка и всеки и е длъжен да я разкарва като принцеса. Хукне моя по работа до града, тя на 1вата седалка се е позиционирала, да се повози, да си разнообрази деня. За мен това не е нормално. Когато с него сме заедно по няколко дни и той не се е прибирал, му звъни през 3 часа да го види кво правил. На мен ми звъни от време на време, да ме видела как съм, какво правя. Общо взето да си убие време. Не съм влизала в спор с нея до сега, но съм мрънкала на моя, че това нейното не е нормално. Неговият отговор е, че няма да е вечно на този свят и докато е жива и здрава, той искал да си я чува, нямал проблем, че тя му звъни, не му досаждала. А тя си е жива и здрава.
Просто си има мъж, но ползва сина си за душевно кошче.
Говорят си само двамата с моя на саме, баща му да не знае. Той после ми казва някви планове, които е намислил, но първо ги е съгласувал с нея.
Някой път му казвам нещо, той го споделя и на нея, което ме дразни. Тя все се топка, всичко да чуе, всичко да знае. Пък аз не съм клюкарка и тези неща ме дразнят.
Тя иска с него да сме били заживяли в тях, та да съм я била отменила в готвенето и да съм и била помагала. Говорят си с него и усещам как го настройва.. обаче удря на камък.
Казах си му, че даже в някакъв момент да се окажа бременна, ще си ходя на работа, после ще си гледам детето и у тях няма да живея. Той ако реши да дойде при мен, ако ли не да си седи при мама. И той полудя.. Казах му, докато си намерим да си купим къща, ще поживеем година на квартира, пък после ще се нанесем. Обаче не, та не.. Защо трябвало да плащаме квартира, като можело да живеем у тях и да спестим пари???? Да не пътуваме и 2мата всяка сутрин за работа, та да пътувам само аз. Той да си седи в селото, на тъпата, но сигурна работа и при мама. Щото тая жена си е в къщи 24/7 и ходи на кафенета с приятелки за клюки.
Моята свобода и спокойствие струват много повече от парите за наемите, които и без това плащам. А той хем е с хиляди заеми, хем не може да даде нищо за нашата бъдеща къща, хем не иска на квартира, хем е горделив и не иска мойте родители да ни купуват къща. А аз у тях няма да живея по хиляди причини. Е как да стане???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 дни
hash: 2e491eb9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той 500 лева взима, какво дете, с какво ще го издържа той това дете? Иначе си права.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 56385f02a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха, бившият ми беше същия, но е на 24 години. Ами, не изтърпях. Какви планове да правиш с човек, който получава всяка идея от майка си? Цял живот ще е така. Ти не си жената, майка му е жената. Тя решава. Осъзнаваш ли, че вместо да обсъждаш с него бъдещия ви живот, ти трябва да го обсъдиш с майка му. В нищо не можеш да го убедиш, тя може.
Такова е положението.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: bd3298f905
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Или идва в града и прекъсва токсичната връзка с мама или да си търси друга жена. Не ти трябва мамино сичне, повярвай ми. Ако си вземете къща в същото село, ще имаш неканени гости у вас всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 53704e3510
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук проблемите са доста. Мъж на 33 да работи за малко пари и да иска да живее на село, си е ужасно и е липса на амбиции. Не всички могат да са бизнесмени и да взимат големи заплати, ама поне на тия години трябва поне да има ясна представа какво иска и отдавна да се е ориентирал към доходоносна професия.
Все едно описваш единият от бившите ми. Живееше в моя град на квартира и работеше. Мечтаеше да живее на село в тяхната къща, родната му, с мама.Работеше безперспективна професия,която реално не иска много акъл или някакви умения. Нямаше желание за развитие. Всяка моя идея как да си подобри живота отхвърляше, защото така му харесвало.
И беше на 31. Майка му редовно звънеше и искаше да се прибира при нея всяка събота и неделя. Ако случайно пропуснеше, ставаше ад под небето.Бързо се оставихме. С такъв няма оправия.
Момиче, само ще си патиш. Той хем не ще да мръдне извън обсега на мама, хем не взима добра заплата, с която да издържа семейство и да ти е опора. Ще трябва да търпиш майка му да ти се меси навсякъде и онази къща да не ти е дом. Мамино синче и неинициативен мъж. А и с заеми, от които и ти ще патиш. Много ядове ще береш, но се замисли заслужава ли си? Остави чувствата настрана и имай реална преценка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 55019e382b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Зарязвай го. Ти звучиш интелигентно и разсъждаваш правилно. Той е мамино синче. Намери си друг мъж, за да бъдеш щастлива.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 дни
hash: e33f176678
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ще се жениш за този плужек?!?!? Момиче, бягай далече и не се обръщай, че току виж и те напълнил да си му сигурна! Доста примери познавам!
А ти ще се жениш за него и иска при майка му да живеете. Това трябва да ти е една огромна червена лампа, че НЕ СТАВА! А пък смешната му заплата и липса на амбиция не мисля, че се нуждае от коментар
Ж21

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 044e122c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разделяй се с него. Той е от тези мъже, които слушат майка си дори и на 50 г. Двамата само ще ти скъсат нервите и ще си загубиш времето. Той не е готов да бъде самостоятелен мъж, камо ли да има семейство.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 5974361459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И ние живеем с принцеса на 62 сина и да я издържа.Но моя го натискам да се махне от мама.Не се заробвай и ти.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 720054fa64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Момиче колкото и да обичаш животът ти ще е ад. Както ще живееш с човек, който живее по този начин и е свързан за мама. Ката има такива отношения, утре ще и разказва как секс правите и какво ще я отменяш тя си е вкъщи. Кой нормален човек иска да живееш с родителите и външна тоалетна. Кой иска такива отношения с родители си, вие сега си правите скандали а каго ни завърти ежедневието, деца и интригите на майка МУ ще се чудиш как си попаднала в този филм.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 35ba8819d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, от личен опит мога да те посъветвам да прецениш дали този мъж си заслужава и дали може да тръгне по друг път, различен от полата на мама.
Ако е твоят човек се приготви за почти на сто процента вечна борба между теб и майка му.
И мога само да ти пожелая успех, защото знам колко е трудно.
Ако си сигурна, че той е този с който искаш да бъдеш цял живот ще успеете да се справите..по някакъв начин.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 2d991dce2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не разбирам, какво му харесваш на този човек? Всичко което изброи е против него и въпреки това правиш планове за съвместен живот с него. Този човек не е за теб и ти не си за него.
В никакъв случай не разбирай думите ми в твоя полза, за мен и двамата сте един дол дренки, както той чака на неговите родители за покрив за бъдещото Ви семейство, така ти чакаш на своите родители. Даже той е по добре от теб, защото поне не търси кусур на родителите ви и се опитва да ги търпи и приема, такива каквито са. А ти имаш лошо мнение за неговите родители и за избора им на начин на живот и още от сега показваш нетърпимост.
Говориш лошо за бъдещия си мъж и за майка му, а в същото време искаш да създаваш семейство с тази фамилия. Те били мързеливи, а ти си много работлива очаквайки вашите да ти купят къща за твоето семейство. Говориш че хората нямали вътрешна тоалетна, докато ти и клозет не си купила САМА, и нямаш намерение да си купиш сама.
Въобще не си наясно кой, кое защо го прави, просто си плюеш, а казваш че майка му била клюкарка. Имам предвид, че не си наясно, защо приятеля ти работи за 500лв. А най вероятно той работи това, защото му позволява да си развива бизнеса, за да тръгне един бизнес поякога са нужни няколко години и работата му му позволява да има някъкви доходи докато потръгне/порастне бизнеса за да може да се издържа само от него. Тази работа му позволява отпуски и болничен когато му е нужно и има някъкви доходи да не е без нищо докато развива бизнеса.
Имаш мнение, че приятеля ти бил душевно кошче, а въобще не осъзнаваш, че най вероятно е обратното. Жените които са избрали да бъдат домакини /да не работят/ са избрали точно това да бъдат психически не натоварени за да могат да посрещнат мъжа и децата си, да изслушат проблемите им, да бъдат точно семейното "душевно кошче", за да имат мъжа и децата им сили да работят и строят семейното бъдеще.
" В една къща жената е инициатор на промяна, на визия кое как иска да бъде и къде." Тук си права, обаче не осъзнаваш, че за някой хора клозета не е най важното и на тези хора инициативата им е насочена другаде, където на теб кръгозора ти не достига.
Спирам до тук, защото мисля, че от по голям разбор на описаната ситуация няма смисъл. Ти просто не си за този човек и не той теб, а ти него ще дърпаш назад.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 45470c3439
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добра и постоянна тема за разлайване на феминистките. Като не ти допада ситуацията, защо не си биеш камшика и да се разкараш, а оплюваш този и онзи!? Майката била клюкарка, а авторката каква е, даже ще размине селянката. Какъв по добър отговор е очаквала от този -" Неговият отговор е, че няма да е вечно на този свят и докато е жива и здрава, той искал да си я чува, нямал проблем, че тя му звъни, не му досаждала. А тя си е жива и здрава."!? Как ще се чувства авторката, ако един ден има син и след време той я зареже заради някаква капризна кифла? Какво иска авторката, мъжлето да удуши майка си, а тя да заеме нейното място, и тя да му дудне по цял ден?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: ca615d5aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Замисли се дали имаш бъдеще с този селяндур и мамино синче. Не очаквай на тези години да се промени. За него майка му винги ще е номер 1 и никога няма да застане на твоя страна. Така ли си представяш семейното щастие?

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 81b2d6fc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Поредната малоумна и просташка тема. Авторката е била " независима" в чужд град и се е чувствала доволна от това, ала й липсват секса и приятеля й , същевременно тя се опитва да се представя в " добра" светлина, а приятелят й е бил " под чехъл " и командван от майка си, която в очите на Авторката е " кофти" свекърва.

Всъщност тя е само майка на приятеля му, тъй като тя не се води официално свекърва на авторката. Авторката не й е официално снаха, понеже последната няма граждански брак с възлюбения си. Поредната просташка тема , поредните оплаквания на момичета, които така или иначе не се водят официално снахи на майките на приятелите си, тъй като нямат граждански брак. Не знам дали си заслужават коментарите. Разбирателство няма, няма уважение към майките на тези мъже, които авторките на такива теми , заявяват, че ги уж обичат.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 81b2d6fc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Авторката да си търси друг мъж, който не се интересува от родители си и който е толкова " независим", колко и тя самата е " независима". Щом се оплаква , че нейният мъж предпочита да полага грижи и внимание за майка си, то тогава тя да си търси друг.

Мъжът не прави нищо нередно в това, че помага на майка си и се грижи за нея. Майка му е все пак сама, възрастен човек, тя е сама в къщата си на село и има нужда от помощ. Авторката обаче иска изцяло вниманието му върху себе си и му поставя условия, че ако той не остави майка си, тя него ще го изостави. Авторката не проявява никакво уважение и човещина към майката на приятеля си, а уж казва, че го обича. Да си търси друг мъж, ако тя му поставя същите "условия", то и новия възлюбен също ще бие шута на тази "независима" авторка.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 81b2d6fc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   " Казах си му,че даже в някакъв момент да се окажа бременна, ще си ходя на работа, после ще си гледам детето и у тях няма да живея. "

Горкото бъдещо дете, то ще бъде с биологичната си майка, която ненавижда майката на баща му, горкото ще му се наложи да живее и израсне без биологичния си баща, пак поради капризите на биологичната си майка. Ако смяташ, авторке, че ще гледаш общото ви бъдещо дете, което така или иначе го няма за сега, обаче без биологичния му баща, то по- добре ти се подложи на ин витро процедура.

Мъжете много да мислят, когато си взимат за бъдещи майки на техните деца приятелки или жени като авторката , защото ако им се падне такава като нея, то те ще си вкарат автогол. Такава като авторката, която ненавижда майка му, която гледа приятеля или мъжа си само за да забременее , а после да роди и отгледа без бащата детето си, то мъже, не взимайте такива за свои съпруги, жени и майки.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 1871257a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не прави компромис дори да отидеш да живееш в същото село. Ще те съсипят, гарснтирано. В града ще ви е много по-спокойно и е в пъти по-подходящо за млади хора - достъп до магазини, заведения, по-лесно е да се иправят децата сами, средата е много по-добра от тази на село. Сега е моментът мъжът ти да покаже, че може да се отдели от полите на мама. Ако не може, да си остава там където е. Нямаш нужда от такъв мъж. Майка му винаги ще се меси, командори, идва неканена, няма да ви остави да сте щастливи и да сформирате собствено семейство. Гарантирам ти!

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: bc35b951b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Абе жени вие луди ли сте? Хващате се с мъж на който всичко му куца и после се оплаквате какъв бил и тн. Ами намери си някой който ти пасва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: 68501c3ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Помисли си , не бързай да го взимаш . Най - вероятно , не е научен да готви , чисти .. До сега никоя не го е взела ... И едва ли ще си купите къща , щото при маминка е най- добре , защо да давате пари ...

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 4c02cdddd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Нещо не ти вярвам, авторке.... свекървата уж мръсна, повлекана, няма баня и тоалетна в къщи, а иначе си правела маникюр. Колкото и да се напъвам-не мога да си представя подобен образ. Лъжеш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 53704e3510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Един мъж все някога трябва да се отдели от мама и да има собствен живот и семейство. Не може до 50 да живее с нея и да позволява тя да му казва какво да прави. Щом иска семейство и деца, трябва да прекъсне пъпната връв и да мисли къде на неговото бъдещо семейство ще му е най-добре. А то не е на село с външна тоалетна и майка като вид втора съпруга.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: 97a7342791
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Мила, тази работа ще свърши зле. Моят мъж също е от село, също работеше за 500 лева и живееше "при мама". Но заряза всичко, премести се при мен в София, напусна смотаната си работа и започна нова в голяма компания, ремонтирахме си моята наследствена къща пак в същото село, но на три преки от неговата, и си живеем тук лятото, понеже ни е на 10 минути с кола от града, а пък птички пеят и барбекюто цвърчи. "Мама" и то не само неговата, а и моята "мама", идват само по покана и се обаждат в краен случай при наложителен проблем, който не могат да решат и, разбира се, се отзоваваме. Оттам нататък - ние сме си в крепостта. Правилото важи за всички останали роднини - идва се след покана, звъни се по празници.
При теб сценарият, който ми се очертава, е да се завреш в един катун с мами, баби, лели, братовчеди и прочее, да ходиш до тоалетната с чадър и от теб да се очаква да готвиш, чистиш, переш, слушаш, изпълняваш.. А! И да ходиш на работа междувременно, че и внуци да народиш, че иначе "си ялова и не ставаш"... Искаш ли го?

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4c09a890f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Айде, злобните лелки и свекърви (настоящи или бъдещи) налазиха и тука, за пример коментари 14 и 15. Авторке, не се влияй от такива мнения, те не са правилни! Както ти казах и по-горе - зарязвай и не се обръщай, от личен опит ти говоря!
Ж21 - коментар н6

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 76d9cbddff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторке, това е мъж на 33 - ако никоя досега не е поискала да се обвърже с него сериозно, то за това най-вероятно си има повече от добра причина: а именно, че човекът просто не става за семейство... но в това мисля и сама се убеждаваш.

Ти си още млада и въпреки че си самостоятелна и разсъждаваш много зряло за човек на твоята възраст, нямаш нужния житейски опит, за да ти светне веднага червената лампичка..

Остави настрана чувствата си към този човек и си задай следните въпроси:

1. Той в състояние ли е да издържа семейство. Може ли да посреща нуждите на детото ви, а и твоите, ако останеш без работа в периода около раждането?

2. Имаш ли представа, какво е да прекарваш повече от 2 часа всеки ден в път, задръствания итн и как ще ти се отрази това, ако продължи повече от няколко месеца? Как ще ти се отразява това на тонуса и работоспособността?

3. Можеш ли да си представиш да си уморена, да имаш нужда от спокойствие и комфорт, а вместо това да се прибираш в чужд, неуютен дом, където да те гледат под лупа и ако с нещо не угодиш да си обект на интрижки?

4. Като взима решение, които касаят бъдещето ви, с теб ли се съобразява или с майка си?

5. Ако ти спешно имаш нужда от помощта му и майка му има нужда от него в същото време, къде е по-вероятно да се отзове?

6. Сериозно ли ти минава през ума в 21ви век да отглеждаш бебе в дом с външна тоалетна?

7. Кой нормален мъж, който уважава и цени жена си, ще избере вариант за живеене в който тя да се налага да шофира всеки ден с часове, за да му е на него по-удобно?

8. Докато е малко детето в първите години постоянни се налагат консултации с педиатър, ходене по лекари - сериозно ли ще избереш селския доктор пред произволна поликлиника в София? Или ще търчиш като луда за всяко нещо до града и обратно?

9. Дали на него единственият му шанс да се задоми не е като излъже някое наивно и много по-малко от него момиче без опит?

10. Как ще се чувстваш като през следващите 20-30 години нуждите на маминка се поставят пред тези на детето ви и твоите? Това изобщо вариант ли е за теб.

11. Харесва ли ти да бъдеш с мъж без амбиции, който тъпче на едно място и няма желание да се развива?

12. Частният му бизнес с техните ли е свързан? Т.е. нон-стоп ли ще е врата за намеса от тяхна страна?

Момиче, разбирам че си се привързала и твоят човек успешно те манипулира, но помисли обективно - можеш да се справиш много, много по-добре, не си опропастявай живота! Виж него ти ако не го вземеш, шансът му да намери читава жена, която да е съгласна да живее с маминка, клони към нула.

А и спокойно игнорирай негативните коментари, пращани от едно и също ай пи:) Съвети от стари ергени и обсебващи свекърви не защитават и няма как да защитят твоя интерес. Разсъждаваш абсолютно правилно - недей да отстъпваш, най-голямата грешка, която може да направиш е да се нанесеш при майка му, да те командори. А и не мисли, че ако имате къща в същото село ще е много по-различно - тя постоянно ще виси без повод у вас, ще ти рови в нещата, ще ти дава акъл и ще ви се бърка. Не си прави илюзии...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 53704e3510
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   15 от 4

Защо непременно като момичето не иска да живее с майка му и не и харесва държанието и, е неуважителна, лицемерна и други такива? Ами наистина има гадни майки ,които се месят в живота на синовете си, обсебват ги и гледат на всяка жена като на заплаха.
И моят бивш приказваше как майка му имала нужда от помощ, сама на село, как нямало да се справи и т.н. А за моите родители не се сещаше,че и те имат нужда от помощ, а само неговата рода гледаше.Това редно ли е? Редно ли е майката да разиграва театър и сцени,ако синът и реши да не живее с нея, или да има поне връзка? За връзката ми с този човек не можахме да отидем някъде дори и за 2-3дни, защото майка му правеше сцени на ревност и го преживяваше като трагедия,че сина и няма да се върне една седмица. Това не е нормално просто. Каквито и чувства да имаш към някой мъж, една такава майка би убила всякаква любов.
Разбирам да ходите да гости , да помагате-това е нормално. Но не и изцяло да ставате роби на другите роднини.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 02f6ab2b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Два пъти свекърва. Никой нормален родител не връзва децата си за полата си. Всеки има свой начин на живот и не редно да го натрапва на другите. Моята свекърва беше особено душевно нечистоплътна, интригантка, клюкарка, без образовани и пфофесия, но с големи претенции. Моят мъж застана на страната на нашето семейство и ги отсвири за 5 години. Не сме живяли никога при тях, но ни попречиха да живеем където искахме. Синовете порастнаха, живяхме малко с едното младо семейство, докато заедно спестим пари за да отпусне банката ипотечен кредит. Колкото сме могли сме помогнали, те също, но най-добре е всеки да си живее отделно. При съвместно обитаване на жилищно пространство винаги има спорове. Българските свекърви нямат толерантно отношение към снахите си, аз съм полякиня. До човек е наистина, но както младите хора имат свои възгледи за живота, така и възрастните също.
Замисли се за бъдещето си с благоразумие и егоизъм, без да смесваш емоции и разум. Аз, когато дойдох в България знаех, че моят мъж ще направи всичко за мене, интересът на нашето семейство е най-важен, нашите деца са му по-скъпи от роднините. Имахме решение за жилищния въпрос, за търсене на добре платена работа и за това, че аз не обичам роднински събирания, не одобрявам пиене, пушене и даване пари назаем никому. Малко по малко изплувахме, не сме богати, но насмогваме на харча си.
Ако той иска семейство, деца с тебе и ти се кълне в любов, то трябва да докаже с дела това, а не с думи. Да среже пъпната връв с маминка, да търси добре платена работа и дибър, удобен дом, а не да се закачи при маминка, да я слуша, ти да ѝ слугиваш и да те вали дъжда в селския нужник при смрадта.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 4c09a890f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 20, че ти на коя планета живееш, около мен пък масово тези дето са с маникюрите като си станем по-близки се оказват не големи, а огромни мърлячки, от не едно или две момичета/жени си правя този извод...
Ж21

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: 6e30d3c1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   20, кое му е странното, че не вярваш - има сума ти мърли, дето у тях бомба е паднала и не се сещат с месеци да почистят, обаче в козметичния салон и при фризьорката ще кажеш са дежурни...
Не знам на теб, какво толкова не ти се връзва. Да не си мислиш, че всяка, която е с направени нокти и боядисана коса, държи у тях като в аптека и първата и грижа сутрин е да изпере и изчисти - ами, ще те разочаровам, ама няма такава зависимост :)

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 845240dae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Зарежи го. По-добре да живеете в града.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 93525656d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не бих живяла с него, но ти си знаеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker