Мириша на цигари заради тях! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мириша на цигари заради тях! Помощ!
преди: 4 години, 2 дни, прочетена 1965 пъти
Здравейте. Живея в семейство на пушачи и това ме побърква. Когато бях по-малка всякаш не пушеха толкова много, но последните години майка ми и баща ми пушат постоянно. Сега съм на 16 и миризмата ме убива. Пушат вътре в нас и цялата къща мирише ужасно. Задушавам се! Когато са до мен усещам супер тежка миризма. Хора, аз мириша на цигари заради тях. Дразня се! Всяко едно нещо мирише на цигари! Книгите ми, телефонът ми, тялото ми! Не мога да опиша колко много мразя тази миризма. Винаги, когато се къпя изливам целия душгел върху мен, но миризмата остава. Взимам си дрехи от прането, но те миришат. Косата ми мирише, а не мога да я къпя нея всеки ден. Побърквам се! Веднъж, когато излязох с една приятелка и тя ме попита защо й мириша на цигари, започнах да я лъже, че съм ходила в една заведение, където мирише на цигари, защото ми стана страшно неудобно. Всеки път, когато съм с приятели се притеснявам. Нямам никакво самочувствие, защото ме е страх, че ще усетят ужасната миризма. Никога не ги прегръщам. Едно от момчета ме харесва и ме покани да излезем, но отказах. Страх ме е да си имам приятел, не мога да ухая приятно като другите момичета, а мириша на гнус.

Опитах спокойно да поговоря с нашите, като им обясних, че това не е нормално. Постоянно им говорих колко са вредни цигарите, но винаги ми се карат, че са големи хора и поемат риска. Последните години започнах да говоря, че вредят на мен, но отново не помага. Когато им кажа, че миришат гадно ми се карат, че си въобразявам. Винаги ме нападат и ми викат! Не знам какво да правя! Моля да ми дадете някакъв съвет!

Имам и познати, които също пушат, но никога не съм ги усещала. Явно те се стараят, но нашите не.

Колкото и смешно да звучи, скромната ми мечта е да се изнеса от вкъщи и да имам собствен дом, в който да бъде уютно и да мирише ХУБАВО. Аз да мириша хубаво, да мириша на чисто, а не на стара цигарена миризма. Да мога да поканя приятели вкъщи, а не да се срамувам от дома, в който живея!

Между другото няма как да се изнеса, когато съм на 18, защото няма да имам нужните пари. Ще трябва да живея с тях още поне 3-4 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: 7ce594e564
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И моите родители пушат, но въобще нямам такъв проблем. Сама си събирам дрехите от простира, сгъвам ги и ги прибирам веднага. Имам ароматизатор в стаята, слагам сапуни в шкафовете с дрехите и проветрявам ежедневно по няколко часа. Да ти кажа честно, не мириша на цигари, а родителите ми пушат вкъщи постоянно. Съответно ползвам лосион за тяло, както и парфюм. Никой досега не ми е казвал, че мириша на цигари и самата аз не съм го усещала. Усещам миризмата на тютюн единствено от приятелите ми, когато точно са пушили. Моя близка приятелка ми каза, че след баня си връзва косата на кок и я носи така вкъщи докато излезе, за да може косата ѝ да не се умирисва от цигарите. Може да опиташ и това.
Малко или много си втълпяваш и се притесняваш за глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: d2006e54f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пушачите са едни от най-нахалните и несъобразителни хора. В живота си съм срещала не повече от 3-4, които гледаха да не пречат на останалите.
Моята майка също е страстен пушач и никога не се е съобразявала с мен. Зимата беше особено тежко - всичко затворено, вътре е димна завеса, лютиво и вонящо. Разправях се, молих, упорствах, но нищо не помогна.

Това, което започнах да правя, е да проветрявам непрекъснато (сега е топло вече, така че не е проблем), купих ароматизиращи пръчки, ароматизатори и всичко в тоя дух, което помогна донякъде. В прането слагах омекотител и го държах на сушилка в моята стая или на простора навън, възможно най-далеч от тази смрад. Всичко това от джобните ми, за майка ми все още тия неща са лиготии, страхотно е да миришеш на пор очевидно. Косата вкъщи - вързана, не оставях нищо мое там, където се пуши. Като цяло, избягвах да излизам от стаята си. Никога не носех дрехите си за навън у дома - щом се прибера, веднага свалям и прибирам в гардероба. Там държах доста сапуни, лавандула и всякакви благовония. А най-добре дрехите в торби и в тях нещо, което да ги ароматизира. Хубаво е пуловери, горни дрехи и т.н., които не се перат толкова често, да се оставят на въздух. Навън с парфюм. Аз също имам познати, които пушат, но винаги миришат на чисто, може би зависи и от цигарите. В крайна сметка това значи, че е достижимо да се избяга от миризмата, така че не се отчайвай.
Тая дивотия ми донесе страхотна непоносимост към цигарен дим. Ако някой седи и пуши пред мен или вървя зад пушач, направо подивявам. Все едно всеки е длъжен да им търпи гнусотията. То па бива наглост... оф, ядосах се.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 712090220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защо няма да можеш да се изнесеш като станеш на 18?Че почнеш работа и ще се изнесеш на квартира!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 4d2054c7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е, повечето пушачи не се научиха да си пушат гнусните цигарки навън или така че да не пречат на нормалните хора. Моите родители бяха същите и холът и кухнята бяха УЖАС, само дето не пушеха в спалнята, но пренасяха отвратителната миризма и там. Те са страстни пушачи от 30 и повече години. С времето докато пораствах, започвах да се бунтувам все повече. Все пак никога не съм искала да смърдя на отврат. Почнах скандали, ревове, докато не ги склоних да пушат на терасата или само в тяхната си стая. Да, не е хубаво да се караш с родителите си, особено когато те издържат, но понякога нямаш избор. Първо пробвай с добро, обясни им, че цигарената миризма е много трайна и попива в дрехите ти и кожата ти, че те е срам от съучениците ти, че като момиче искаш да ухаеш приятно. Предложи им да си пушат в една тяхна си стая, в която ти няма да стъпваш. Така ти няма да се омирисваш на гняс с праз, и те ще си пушат на спокойствие. Нямаш ли си своя стая да стоиш там? Ако не, говори с тях и по този въпрос. Все пак си на 16 и имаш нужда от лично пространство и когато си издействаш такова, го освежи с малко боя
Някои хора сигурно ще ме разкритикуват, но и аз до определена възраст израстнах в цигарена смрад и само конфликтите с родителите ми ги накараха да се съобразяват малко. Не се търпи, наистина. Който иска, да си пуши, просто да не си завират цигарите в нечие лице.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: a6d3ee89fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Как си сигурна, че няма да имаш нужните пари? Аз съм работила от 16 годишна всяка година на морето, а след това на бригади в Америка. Записвай да учиш висше и можеш да се изнесеш на общежитие. Можеш да работиш през годината или сезонно само през лятото.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 1feae27002
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "Косата ми мирише, а не мога да я къпя нея всеки ден." Пхахаха и що да не можеш да я къпеш всеки ден? Аз съм жена на 23 и от 15 годишна си мия косата всяка вечер. Абсолютно! В момента косата ми е красива, дълга, подхранена и с блясък. А използвам само лек шампоан ежедневен и балсам!? Ей тия бабини деветини ще ви съсипят. Пък относно проблема ти, филмирала си се. Голяма работа някой като те пита що миришеш, ми нашите пушат вкъщи като комини. Какво срамно има в това? Като пушат у вас разчеквай всички прозорци и не им давай да ги затварят докато не спрат да пушат вътре. Проблемът решен!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 424057ee33
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с вашите до си пешат щом искат, но да пушат само на балкона и да провитрите и изперете всичко. Радвам, се че си се осъзнала. Просто ги помоли да пушат само навън. Познавам пушачи, които пушат саво навън и къщите са им чисти и не мирише. Отваряй по зала нощ да се проверява, дръж си дрехите на балкона. Кърпи напоини 50 % с вода и 50 % оцет. Кажи им как ти се подиграват децата, че миришеш, опитай се. Не ги наставлявай, че са вредни просто ги помоли вкъщи да не мирише. Пиши какво стана.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 5702032b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз те разбирам, аз съм такава мразя цигарения дим, става ми зле от цигарите. Това е алергия предполагам, не знам. Проблема не е че пушат, а явно са нечистоплътни! Една приятелка пуши но никога не ми е миришела на лошо,друга пък мирише на отврат на цигарен дим.
Не можеш да ги накараш да спрат да пушат, то цигарите са си наркотик. Все едно да ти кажа да спреш да си пиеш кафето. Но аз и кафе не пия..
Ако толкоз много ти пречат, премести се при някоя баба/ дядо? Или се запиши да следваш не знам. Опитай се някак да се приспособиш. А приятелките ти никога ли не са ти замирисали на цигари? Аз нямам и една приятелка дето не пуши...

Хелга

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: d3cc570aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Помоли вашите да пушат на балкона (ако имате) или на прозореца. Има и уреди за филтриране и пречистване на въздуха от цигарен дим. Може поне за твоята стая да си вземеш. Кажи им, че са длъжни да ти го купят, щом те задължават да ги търпиш да пушат като комини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 477eaa4792
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, напълно те разбирам. Ужасно е. Аз съм непушачка. В семейството на родителите ми също са непушачи. Но в студентските ми години, а и след това ми се наложи да живея с пушачи. В семейството на мъжа ми, където имах неблагоразумието да отида да живея, също се пушеше. Това беше една от причините за непрекъснатите скандали и влошаване на отношенията. Дори и в момента работата съм имала проблем, заради това.
Теб бих те посъветвал да потърсиш малко. Учи повече. Отиди студентка в друг град. Потърси си работа и се отдели. Дори и да ти се наложи да живееш с други хора, задължително гледай да не са пушачи. Не прави компромиси. Не заслужава да хабиш нерви и здраве, заради кефа на други хора.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 22073c49a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пржблемът не е пушенето и изборът на твоите родители, а невероятната смрад. Как не го осъзнават повечето пушачи незнам. Не ходя при моя приятелка, защото пушат навсякъде. После трабва да се изкъпя и да изпера дори якето си. Отвратително. Вече и децата им пушат, като пораснаха в мини жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 11 часа
hash: 8502cdcb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Времето се стопля вече, отваряй повече прозорците за да влиза свеж въздух. И избягвай да стоиш покрай тях докато пушат.
Ако те притеснява честото миене на косата - мий се всеки ден, просто не слагай всеки ден шампоан ако не е мазна. Аз имах период в който косата ми беше много суха и всеки ден я изплаквах с вода и после слагах маски за коса от готовите в кутийка - миришат хубаво, на мен ми помагаха защото ми хидратираха косата и ми беше интересно, че дори когато използвах маска без шампоан като ги отмивах имаше малко остатъчна пяна. Просто си ползвай шампоана на 2-3-4 дни и през другото време я изплаквай хубаво.
Може да помолиш вашите като простират дрехите в твоята стая или ако нямаш собствена стая да говориш с тях да има поне едно помещение в което не пушат и да се сушат дрехите там.

Няма как да им промениш навиците от 10 или повече години, но виж какво друго можеш да промениш- със сигурност все нещо може да се промени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: 36ead2bbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма какво да направиш. Те са пушачи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker