Съжалявам ужасно много за една егоистична постъпка към родина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съжалявам ужасно много за една егоистична постъпка към родина
преди: 4 години, 8 дни, прочетена 2117 пъти
Здравейте! Историята ми е следната. Момиче 21 години съм. Преди 6 месеца близка роднина ми поиска услуга. Попита дали искам да съжителстваме заедно за извество време. С нея имаме малка разлика във възрастта. Аз живея сама. Не знам какво ми стана тогава, но й отказах, вярвах, че няма да се разбираме. Тя трябваше за няколко месеца да плаща изключително неизгодна квартира, накрая обаче си намери място.
Скоро след това, осъзнах, че съм постъпила изключително егоистично. От тогава, това изключително много ми тежи. Мисля за това постоянно, много ми е тежко. Чувствам се като егоист и предател. С моята роднина така и не сме общували от тогава, вярвам, че е заради това.
Искрено съжалявам, не знам дали ще мога да я погледна в очите. Стигнах и до психолог, но уви не мога да забравя случката. Искам да и предложа да дойде при мен, но знам, че ще откаже. Не искам да падам още по-долу от сега.
Моля, споделете какво мислите, дайте ми съвет как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 дни
hash: 75479e0a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж - ако се беше возила в Ролс Ройса си, да я видиш бездомна на улицата да проси, да ти се моли да я прибереш, а ти да вдигнеш прозорчето (много са безшуми тогава) и да наредиш на шофьора да те откара в имението с 12 спални, разбирам.
Ама тя нито е била бездомна, нито е упряла до там, нито е била с малко дете, алтернативата е била, да живее с някой който я малтретира, а и ме съмнява, че имаш много свободни легла в жилището си.
Сега! Правилно ли е било на 100%? - ами трудно да се каже. Не ви знам отношенията, не ви знам каква рода сте. Има такива роднини, дето 20 години си била винаги с тях, а като се случи нещо такова, даже не се обаждат, да ти кажат че дядо ти е починал, има и такива, дето може 10 години да не се чуят, да се подминат на улицата, но като стане зор, да си помат.
Замисли се, какво би направила друг път, извини се на роднината и това е.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: d4d945a8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, всички имаме постъпки в живота, от които ни е срам. Мен лично за някои ме е срам години наред. В момента обстановката е такава, че имаме много време за равносметки, угризения и обвинения, затова се опитай да се успокоиш и да не си толкова сурова към себе си. Всички правим грешки. Твоето дори не знаеш дали е било грешка, просто е в разрез с личната ти преценка за добро. Важното е, че тя в момента е добре и си има вече свое място. Недей да се самообвиняваш.
CooLLander

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 1afaddc692
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Господи, това е трогателно! Ако знаеш колко малко хора има останали с някаква съвест в душите?
Ами просто... организирай среща. Вижте се. Не я кани да живее притеб, просто ѝ кажи колко много съжаляваш, какви мисли са те измъчвали тогава, какво не ти дава мира сега... Не се оправдавай! Просто ѝ кажи всичко това, което сподели с нас.
Ако е човек - ще те разбере. Ако ли не, поне съвестта ти ще е чиста.
Всички сме хора, всички грешим... Но е важно да осъзнаваме грешките си и да не ги повтаряме!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: b4fcea5c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нищо нередно да не искаш да споделяш стаята си с друг човек, не виждам смисъл и повод за тревоги. Друго би било, ако тази роднина е в критично състояние, пребита, дома й се е запалил или наводнил, или каквото и да е от този характер и тогава да не помогнеш, но така както е и станало, тя си е намерила квартира, какво толкова е станало, глупаво е да се тревожиш за това.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: b69ba3aead
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Преодолей егото си, говори с нея, искай прошка ако трябва дори и си запазете роднинството. Не си струва да си го късате още отсега. Да се разчита на роднини е доста рисковано, но говоря все пак за нормални взаимоотношения.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 дни
hash: bf24a3f4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извинение е решението, и аз съм постъпвал като теб, но много не се чувствам виновен, тъй като половината народ ме мрази. Единственото, което може да направиш е да поговорите и да й се извиниш според мен това би оправило нещата

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 6cbe6ebb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не стоят нещата така. Правилно си постъпила. Да дойде някой за два, три дни, но да приемеш някого живееш с месеци не е редно. Това в нормалният свят не се прави. И аз си мислех, защото са студени, но не мила така е редно. Всеки има проблеми и трябва да си ги решава, всеки има лично пространство и да приемеш някого за месеци в дома си не е редно и нормално. Да тя е плащала, но това не е твой проблем. В чужбина съм, мои познати приеха близки роднини. Говорихме си тогава и аз им казах, че такива отношения създават само проблеми и така и стана. Намериха им след месец квартира, но си скъсаха отношенията завинаги. И двете страни ми разказаха версията си и двете страни имаха своята правота, просто такива отношения не са редни. Аз оставих но моя близка жилището ми в България да живее в него, трябваше само личните вещи да си донесе и дори не съм там. И знаеш ли какво стана, станах лошата, защото като се прибрах заварих мръсотия и смрад. Прахта беше един пръст по шкафовете. Чувам още приказки зад гърба си. Сега живее с баба си, да е жива и здрава.Няма ненаказано добро. Така че, не се терзай. Винаги съм се сторала да помагам, но осъзнах, че и в помащтта и човечността трабва да има много граница и мисъл, защото всъщност не е правилно. Вселената и доброто, разрови се в нета.
Никога не се бях замисляла, да това, но след поредица такива случки и терзания, осъзнах че вредя на себе си. За себе си се старая да правя всичко без да ангажирам някого с проблемите си. Никой на никого не е длъжен в този живот. Като студинти с мъжа ми при нас живя кой ли не за по няколко месеца, сега няма и помен от това. С тези хора дори вече връзка не поддържаме, а съжителството, защото са имали нужда какъв смисъл е имало за нас? Само да се съобразаваш с някого.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: ecb766d18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имаш право да си гузна! Ако сега не я спечелиш, ще я загубиш завинаги. Повярвай, животът е необятен и човек до човек опира! Действай!
Моят съвет е да и купиш някакъв подарък и да го изпратиш до нея! С картичка и надпис "Съжалявам, прости ми мила"! Много ще я трогнеш, изненадаш и покажеш, че държиш на нея!
Това е моят начин. Само с разговор след 6 месеца и едното "извинявай" няма да стане.
Успех и пиши някой ден какво е станало!
М 32

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 9cc154c0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Виж сега, тя е голям човек и няма нужда да я спасяваш. Не се измъчвай, можу да е било за добро,. Представи си можехте да не не разбирате, да се карате и пр. Но ако се чувстваш недобре, покани я на кафе и ресторант, извини й се и ако искаш й направи малък подарък. Кажи й, че е за рождения й ден или имен ден... Съгласна съм с коментар 7, че ти не си й длъжна, освен това може би ти е спестило неприятности.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: b69ba3aead
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С роднини само се яде и пие и нищо друго.Всякакви други взаимоотношения от всякакъв друг характер,недай си Боже финансов водят до скарване доживот.От личен опит!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 40c46584db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За да те успокоя напълно, ще ти разкажа какво стана у нас миналото лято. Мой състудент от Русия, с който не се бяхме виждали сигурно от 15 години, а бяхме добри приятели навремето, реши да почива на море в България. Изпищях от радост, уредих го в хотелчето на една приятелка в Лозенец, но нямах възможност да пътувам да се видиме от пуста работа, така че го заклех - прави-струва да не взема полет за Москва от Варна, а от София, за да ни погостува малко на вилата и да ми види градината, която само на снимки е виждал. Готово! Пристига той, двамата с мъжа ми го чакаме на автогарата, целувки, прегръдки, как си, що си и прочее. Гала вечеря естествено, всички екстри, скъп гостенин. И този скъп гостенин остана у нас ЕДИН МЕСЕЦ. А ние ходим на работа. Аз си взех годишния отпуск, за да му правя компания. Мъжът ми някъде към десетия ден взе да се изнервя. А човекът просто си почива. Бре, някакъв намек му направих, един вид: ти сигурно си много зает, да не изпуснеш някой ангажимент. Той казва: ами билети за Москва няма. Съпругът ми ангажира своя позната да му търси билет, решихме, че има някакъв проблем човекът. Закарахме го до туристическото бюро и той отказа да си купи билета. Викаме му: ние ще ти го вземем, не се притеснявай, но не. И пак се върнахме на вилата. И така още една седмица. Накрая една вечер съпругът ми в прав текст му каза следното: "Виж, Игор, много те ценя и уважавам, но днес е понеделник, ако до четвъртък не си се изнесъл, ще те пребия от бой". Още на другия ден билетът беше купен като по магия и в сряда пичът отпраши към летището. В последния момент забърса едно шише ракия от запасите на мъжа ми, заради което последният още се вайка... Ти, мила авторке, просто си избегнала една такава ситуация.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: dc5bc67ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си длъжна да го правиш. Това чувства за вина ни изяжда, а не сме Господ бог, че да направим така, че всички около нас да плуват в сироп от щастие. Ако нямаше морал, нямаше да страдаш за постъпката си, нямаше да я помниш, изобщо.
Когато си й отказала, ти си послушала интуицията си. А тя е най правилна. Обикномено, се починяваме на рационалното, а интуицията я подтискаме. Когато се колебеш за нещо, опитай да го почувстваш съвсем първосигнално с кожата на гърба си. Без да мислиш кое е правилно.
За БГ е характерно, че хората очакват нещо предимно от другите, а за себе си все намират оправдания.
Това, изобщо не значи, че хората не трябва да си помагат. Значи, че когато имаш вътрешна съпротива за нещо, има защо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 740abecd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Колко сте близки с тази жена изобщо? Никой не е длъжен да приема никого в дома си и това, че не искаш да живееш с някого не е повод за сръдни и разваляне на отношения.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 696483fb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Прочети внимателно постинга на номер 7, авторке - тя има право. Просто си от хората, които са възпитавани така, че да поставят интересите на другите пред своя и да им е трудно да казват не, затова и се е появил вътрешния ти конфликт.

Нищо лошо не си направила. Да съжителстваш няколко месеца с друг човек изобщо не е нещо незначително. Щом ти се е струвало, че няма да се разбирате, най-вероятно си имала добра причина. Ти с нищо не си и длъжна - не разбирам защо ти трябва да се чувстваш виновна, че тя е плащала висок наем, явно са успяли да ти насадят вина или тя или близките ви.
С роднини не трябва да се влиза в такива взаимоотношения - винаги е грешка - почти няма вариант подобно съжителство да завърши добре, освен ако не сте близки като сестри и свикнали с навиците си и да живеете една с друга, а едва ли случаят е такъв. Винаги се изнервят нещата, стават спорове за разходи, за битовизми, всеки се чувства недоволен, неоценен и мисли че се е прекарал и трупа недоволство и раздразнение спрямо другия. В крайна сметка отношенията се разрушават. Не е било коректно да те поставят под натиск ти да я приемеш, нито да ти се натяква после, че е плащала неизгоден наем. Това изобщо не е твоя грижа. Питала е, отказала си - дотам. Постъпила си правилно. Защо ти трябва да си излизаш от пътя и да се съобразяваш с един куп неудобства, за да улесняваш живота на друг човек? Разбирам жеста да не ти костваше нищо, но случаят определено не е такъв и негативите от подобно съжителство ще са за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 4c75ff0472
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз те разбирам идеално, защото и аз съм такъв по характер - чувствам се виновен, ако не съм помогнал. Но в крайна сметка това не е малък период и почти сигурно щяхте да се скарате или най-малкото да ти причини сериозни неудобства. По-добре ли щеше да е, ако се бяхте скарали или пък трябваше да правиш сериозен компромис със собствения си комфорт? Тогава щеше пък да съжаляваш, че си я приела.

Аз примерно като приема собствената си майка на гости само за седмица, ми идва нагорно, защото ми се нарушава цялото ежедневие, а тя реално нищо не ми прави, но самото и присъствие ме кара да променя навиците и да се съобазявам и трябва да ти кажа, че не е много приятно. Айде първите ден-два аху-иху, ивждате се и т.н., ама после малко започва да идва ташкън. А няколко месеца не мога да си представя и това собствената ми майка.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 8890072242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Чичо ми, авторке, който дълги години беше работил в Гърция, предостави апартамент в София, който той не ползва, на сина на свой приятел, новопостъпил студент в България. Просто чичо ми си живее в друга къща, а апартаментът е нов, напълно обзаведен, но си го е взел за всеки случай, за внука примерно. Предложи го на гръцкото момче да го ползва, докато се устрои. Как се е "устройвал" този студент никой не знае, но жилището за един месец беше напълно помляно и на чичо ми му се наложи да прави пълен ремонт. Оттогава не го дава на никой. Даже на мен, любимата му племеница. Бях се развела, търсех квартира и го помолих да ми даде под наем апартамента, докато си намеря. Категорично ми отказа. Приех го като нещо напълно нормално. Човекът веднъж се е парил и колкото и да ме обича не иска да рискува отново. Негова си работа. В прекрасни отношения сме. Но! Ако ми го беше дал и някой от лудите ми приятели отново му изпотроши прозорците на пияна глава, тогава..... нямаше да сме в прекрасни отношения! Така че даже съм му благодарна за отказа тогава.
И за да си още по-спокойна, авторке, със сегашния ми мъж сме въвели желязното правило двете майки - тъщата и свекървата - да идват у нас само, след като се обадят предварително или при покана от наша страна. Да ми се натресе майка ми за една седмица е просто немислимо. Аз по-скоро хотелска стая ще й наема някъде наблизо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 4c75ff0472
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Руснака Игор ме изуми, то не че за тях не е характерна несъобразителността и наглостта. Човекът хем е на почивка, хем го хранят наготово. Кой би искал да си тръгне наистина?

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: b69ba3aead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да не забравяме, че НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: b69ba3aead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 11 това с руснака е уникално. Чудя се на толерантността и стоицизма на мъжа ти.

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 0383a65d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз вече дори не мога да си представя да отида на някого на гости с преспиване. Има хотели, отиваш, плащаш, виждате се и кой от къде е. Промениха се времената и такива отношение сякаш остоват в миналото. Преди дори хора, които едвам познавам са останали вкъщи, запознали сме се някъде, имали нужда. Сега дори се чудя, как е било възможно. Последно едни приятели спяха вкъщи с дете на година, мъжа ми им прави компания по никое време. Към 3 през ноща станах и просто им казах, че утре сме на работа и няма да можем да станем за работа, за са си легне и той.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 412a3199c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Малее, бая отговори. Но засега давам свой, без да съм чел. Така. Най-вероятно не сте имали достатъчно добра комуникация. Възможно е и в този период да си имала лоши моменти, което много влияе на моментните ти решения. Едно е да те попитам: здравей, можеш ли да ме приемеш за Х време у вас? (тук ти се е случило: уволнение от работа, изгубени ключове, мъжът ти избягал с друга в чужбина, имаш глоба 5000, щото си била без маска)
Друго е: Здравей, може ли да ме приемеш у вас за Х време? (тук ти се е случило следното: спечелила си от лотарията, спечелила си екскурзия, мъжът на мечтите ти ти е предложил да се ожените)
Тоест според случките имаш добро или лошо настроение. И тук, във втория случай, казваш да, защото всипко е тип-топ и си щастлива.
Друго... Самият ти мозък е пазител на енергията ти. Тогава не си се чувствала готова да съдействаш. Човекът срещу теб най-вероятно НЕ ти е направил комплимент тогава. Да, ти си отказала да съдействаш, но е важно и начинът, по който човекът срещу теб те моли. Постоянно се случват такива неща на всички. Не се бой, можеш просто да опиташ да поговорите, да се изясните кой какво е имаш предвид преди. Не се чувствай гузно, може би е било на база емоция. А и все пак си жена. Нали все си тествате хората в пристъп на женственост. И така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: b6fbd9327b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не мисля че е толкова егоистично. Трябва да говориш с нея и да ѝ обясниш грешката си! Но ти не си виновна за това как някой приема нещо! Не го мисли толкова, когато човек мисли нещо то се случва!

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: b4464b8a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не си постъпила егоистично. По-добре ли е да живеете заедно и да не се разбирате. Ако бяхте заживяли заедно може би щяхте да сте в много по-лоши отношения от сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker