Несправедливо разпределено наследство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Несправедливо разпределено наследство
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 3087 пъти
Реших да споделя едно нещо, което ме мъчи всеки ден.

За мен, като най-голямата ми горчивина ще определя, че в продължение на 30 години дядо ми и баба ми (родителите на баща ми), когато продаваха имот, всички пари ги даваха на леля ми (сестрата на баща ми), на нас нищо не ни дадоха.
Оня си купува багери, камиони, сега си сменил и колата и джип на жена му купил.
Резултатите от това са, че 10 години вече не съм стъпвал при родителите на баща ми (той как ги дърпи, незнам) живее на втория при тях. Миналата година баща му умрял от рак, не отидох на погребението му. Питали са защо не съм ходил, ами да си отговорят сами.
И бабата като умре и на нея няма да отида.
Всичко квот продадоха досега го дадоха на най- старата сестра.
На баща ми бяха дали некви 10 000 евро, къде ги е трошил незнам.

Един имот 2008 година го продадоха за 105 000 евро. Дали са му на онзи и си е купил комбиниран багер и купиха едно место и го дадоха , на майка му. (най-голямата сестра)
При това към края на 90-те прододаха имот в регулация, купиха си ЗИЛ.
2017 година продадоха имот пак в регулация оня си купи БМВ.
Аааа стига толкова.

Малката сестра (те са три деца,) са я дали да я отглеждат на семейство в провинцията, тя от 20 години е емигрантка. На нея нищо няма да оставят.
Най-голямата сестра казала за какво да й дават на нея... (потресаващата провинционална наглост)
На баща ми засега са оставили етажа само.
Ха ха

Ейто това ме мъчи всеки ден. Тази мисъл ще я нося в главата си докрая на живота си.

Доколкото знам в момента, братовчед ми (получилият наследството) е на кредити и банката не го е одобрила за нов кредит.
Майка му също е взела кредит, защото той не можел да си покрива заемите.
Сестра му също.

А баща му през живота си никога не е работил и следователно няма как да му дадат кредит.


Пожелавам им всички да се самообесят и изтрепят.

Мъж на 28 години

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 дни
hash: b4f54f13af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз за това не разчитам на наследство, а на себе си. А ти като си се отцепил, хептен нищо няма да получиш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: bd889346ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За какво наследство говориш та те са били живи когато са продавали имоти и са давали подаръци на когото си искат. Да не говорим че разказваш за имотите на баба си, ти там не си бъдещ наследник, а баща ти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 77ae63906e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Дали са едната сестра на чуждо семейство да я гледа...Това казва всичко по въпроса какви родители са! Ти не трябва да имаш нищо общо с такива хора.Халал да ич е наследството .Вярвай от тях нищо не ти трябва !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 8b5f3dee1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много объркана (и озлобена, между другото) история, нищо не разбрах.

"на нас нищо не ни дадоха" - кои са "нас"? Предполагам ти и майка ти? Предполагам родителите ти са разведени? Сигурно от много време, като ти си останал при нея, а последната ти визита при баща ти (съответно - баба и дядо) е била последната задължителна преди да навършиш пълнолетие.

"в продължение на 30 години дядо ми и баба ми (родителите на баща ми)" - А се подписаш мъж на 28. Това НЯМА как да си го спомняш, или да го разбереш до поне 15-16 годишен (че и тогава се съмнявам), може единствено да ти го е разправял някой. Майка ти, предполагам.

"На баща ми бяха дали некви 10 000 евро, къде ги е трошил незнам." - Може би затова не му дават повече? Може би пък са се договорили да наследи къщата? Кой знае?

Сега като "разкодирах" словоизлиянията, мисля че разбрах за какво става дума. Братовчед ти или е бачкатор, който се опитва да разшири земеделски бизнес, или не му върви и затова всички фамилни усилия се хвърлят в това да бъде задържан над водата. А ти умираш ли от глад? Какво за баба и дядо по майчина линия?

Тук мога единствено да предполагам - че майка ти ти е промила мозъка от най-ранна детска възраст и си предубеден. Сигурно е имало огромна драма навремето и покрай нея родителите на баща ти не се чувстват задължени към "вас" по никакъв начин. Сигурно като са гледали как постепенно ти е промиван мозъка, същото започнало да се отнася и за теб. Не знам!

Драмите за имоти са възможно най-гнусното и долнопробно нещо, поне в моите очи. След като баба ми по бащина линия почина и от нея остана апартамент, баща ми и чичо ми - като наследници решиха да го продадат, а после да си разделят парите. Че като се опълчи по-големият ми брат (който нито беше закъсал, нито нищо), че като им се обиди и скъса контакти, се направи на много велик. Такива хора ще ми извинявате, но какво правят възрастни хора с техните си имоти си е ТЯХНА работа.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 5ed2e4eda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имаш два пътя-или започваш едни безкрайни дела в съда. Или забравяш, че тези хора -роднини съществуват и се справяш сам и на никого не дължиш нищо. Защото бабата и дядото дяват парите с условие, най-вероятно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 8692c93cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Предполагам въпросът не е в даването, а в отношението.
Най-интересното е, че тия дето вземат изобщо и не се сещат че трябва да има и за брата, другата сестра.

Толкова често срещано е, че не се коси!
Гледай ти сам да израстнеш, иначе си е чиста загуба на нерви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 609497a6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Имат си причини хората ... ти къде се месиш 30 годишен мързеливец готованец. Много знаеш какъв им е мотива. Баща ти е имал цял живот да си построи къща и да си направи бизнес. На такива все хората са им виновни. Който си го може си го може и това е. Като искаш да имаш направи си сам. Ясно е, че умираш от завист, ама с това по-богат няма да станеш. Не на всеки живота е на готово. Ти си един от тези. Или се примири или сам си го постигни!

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: fb797cbba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не са длъжни нищо да остават, на вече порасналите си деца. Баща ти, "само етажа" (каквото и по дяволите да е това) и едни 10 000 евро, щом е получил, какво е лошото? Ти го изкара, все едно сиромах сирак са го оставили на улицата и една стотинка не е видял, нощо, че са го отгледали, имал е дом, полчил е имот и повече пара, отколкото повечето българи биха икарали за две години.

"Един имот 2008 година го продадоха за 105 000 евро. Дали са му на онзи и си е купил комбиниран багер и купиха едно место и го дадоха , на майка му. (най-голямата сестра)
При това към края на 90-те прододаха имот в регулация, купиха си ЗИЛ.
2017 година продадоха ..."

ААААРГ! ПИЧ! Давай ПОСЛЕДОВАТЕЛНО. Сигурно е ужасно, да си ти. Моите съболезнования!

До 3 - Говори, че си от онези съвременни политокоректни дечица, дето си мислят, че като не е според техният ограничен мироглед, значи не става ...

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 7778dc136d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, никакви дела не може да заведе, защото те са можели да правят с парите си каквото си искат. Авторе, не знам какво да ти кажа. Кой знае колко ти е криво, много е неприятно и нечестно спрямо твоето семейство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: d0e1ddea12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не прочетох коментарите, но вероятно пак са написани неща, които нямат общо с действителността.
При майка ми и вуйчо ми стоят нещата по подобен начин - баба ми и дядо ми отишли преди 5-6 години при нотариус и прехвърлили всичко на името на вуйчо ми, майка ми са я оставили без нищо без дори да и кажат. (...)
Това го разбираме след смъртта на баба ми, дядо ми е още жив.
Консултирахме се с адвокат, който се занимава точно с такива дела - няма как всичко да прехвърлиш на едното си дете, ако ще и 628181 завещания да напишеш, всяко завещание може да се оспори, другото дете също си има запазена част, която му се полага по право, няма как да го лишиш, просто ще създадете допълнителни нерви и разходи по дело на любимото си дете, на което сте подарили всичко.
Интересувайте се, вие сте си в правото, авторе!
Лошото е, че такова дело за оспорване на завещание е добре да се води след смъртта и на двамата, понеже ако единият е жив може да се фалшифицират документи, да се прехвърлят обратно пак имоти, земи и т.н. Срокът за завеждане на такова дело е 5 години след смъртта на ПЪРВИЯ обаче.
Ж

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 дни
hash: cdde9da288
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Интересно, щом чичо ти един ден не е работил какво ли прави с тия багери и зилове. Според мен инвестират в него, защото работи, действа, има нещо осезаемо, в което ги влага. Докато баща ти е изхарчил някак си без да го разберете 10 000евро. Още живее у тях, вероятно не може да се грижи качествено за себе си и не разчитат на него за грижа на старини.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 6292a59cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Точно тази тема е актуална и при мен. Значи ние сме 3 деца и аз баща ми, докато беше жив, платих дяловете на брат ми и сестра ми и баща ми прехвърли къщата на мен. Само че я прехвърли срещу гледане, а не с продажба, за да е сигурен, че ще го гледам. Е, аз го гледах заедно със сестра ми, брат ми не се вясна, обаче като почина, първи се нареди на опашката за къщата, въпреки че съм му платил дела. Нямало черно на бяло документ, не съм можел да докажа, щял да ме съди, да оспори дарението и т.н.

Нека си я носи в гроба къщата, щом толкоз му е скъпа. А тя една стара селска къща, дори не е някакъв скъп имот. Щом му е толкова акъла за 1/3 селска къща, за която си е получил парите да съди брат си и не го е срам, нека го направи.

За съжаление почти винаги починат старите и се почват такива простотии. Ковчегът джобове няма, ама някои си мислят, че на другия свят ще ги носят ти я стоки.

Не ме боли, че ще ми вземе нещо, колкото че е готов да предаде собствения си брат за жълти стотинки. Но нека Бог да съди.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: aa4ea58565
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Много пъти в такива случаи се прехвърля срещу гледане, само че тези, които не поглеждат старците премълчават тази част. А тя е много основна, защото това гледане е и време, и средства, и личен живот и който не го прави, а си се появява честни сини очи след нечие погребение дори и не знае какво коства това на един човек. Не съм в позицията на гледащ срещу унаследяване, гледам възрастна роднина без никакви условия за унаследяване, почти на 90 е, от другата линия тя е отвсякъде изоставена. И мога да ти кажа, че хич не е лесно, никой не ми го признава, никой. Никой до сега една дума не ми каза, че ги отменям и понеже има и някаква помощ от държавата - лични асистенти, мен не ме броят за помощ. В това време си народиха деца, гледат си ги и това им е вечното оправдание, докато аз влача торбите като грешен дявол и на всичкото отгоре никой не признава помощта ми. Монетата си има две страни.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 78086fefa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Авторът
до номер 1 - ще получа етажа и това, което е останало тъй като дъртият умря и вече няма кой да им се подписва.

до номер 2 - точно така (по-точно за имотите на дядо ми). Баща ми си мълчи и ги ненавижда. Каза, че няма да му прави паметник (на баща му, дядо ми)

до номер 3 - вече дълги години не съм стъпвал там.

до номер 4 - "на нас нищо не са оставили" - става въпрос за мен и баща ми. И на него по-точно му оставиха един етаж. Братовчед ми в момента е на кредити и е отишъл в банка да поиска 60 000 лева нов кредит. От банката не са го удобрили.
Разбира се, че може да не се чувстват задължени към собствения си син, все пак през 60-те години него са искали да го дадат на друго семейство, обаче приемното семейство са отказали и са поискали момиче и са дали най-малката сестра.
За темата за имотите си прав.
А коментарът ми е озлобен, защото според мен наследството трябваше да бъде разпределено наравно на всички наследници.
Сега най-голямата сестра, която получи всичко, след смъртта на дядото който и се подписваше на всичко, казала, че най-малката сестра не трябвала да получи нищо от това което е останало.

До номер 7 – благодаря и аз така мисля.

До номер 8 – техен си проблем. Лишават съзнателно собствения си син. Той пък ми каза, че няма да прави паметник на баща си.

До номер 9 – всичко отиде за голямата сестра. Това е.

До номер 10 – така е. За това повече не съм стъпвал там. Представи си баща ми как ги търпи, като той живее на втория етаж. Толкова му е акъла…
„Никакви дела“ и това е така, защото дъртият (дядо ми) беше собственик и той решава на кого ще даде парите си. Дал е дъщеря си, на сина си не е оставя почти нищо. :)

До номер 12 – не става въпрос за прехвърляне на наследство. Всичко това се случи докато дъртият беше жив. Беше дал пълномощно на баба ми.
(може би грешно съм написал заглавието на темата)

До номер 13 – прочети пак. Семейството на леля ми, тя, дъщеря й и сина й (този който беше любимият внук на дъртия) са на кредити. А чичо ми (през живота си никога не е работил). Той даже няма как да получи първи кредит.

До номер 14 – Проблемът е не, че той семейството на леля ми взима наследството след като дъртия умря, а че през последните 30 години дядо ми (докато беше жив) продаваше имоти и всичко даваха на леля ми. Е това вече приключи миналата година като дъртия умрял от рак. Аре да видим кой ще му построи паметник. Съмнявам се, че задлъжнелият му внук, който получи всичко ще го направи.

Хе хе

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 7fcb581b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторе,

Имаш правото да се възмущаваш от това, че си " прецакан" заради имот, както и за тази несправедливост и недружелюбие между роднините заради имоти, но да пожелаваш на твоите роднини и близки да се изтрепят или самоубият или да се хилиш за това, че "дъртият", т. е дядо ти е починал... Това не е човешко.. Не мрази близките си заради имотите, уважи починалия си дядо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 ден
hash: ad8386c5d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Не си трови невите с тези простаци. Просто ги изличи от списака с хората които познаваш. Те очевидно са свикнали само да лапат, но като свърши наследството, ще се озъбят от глад. Има една поговорка; От където дошло, там и отишло.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 0836b5edde
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Виж, човече, недей да ги мислиш тези работи. Накрая и ти от нерви ще се разболееш от нещо сериозно. Очевидно са "признали" и приели най-голямото си дете само, респективно и нейното потомство. Справедливо, несправедливо, те си занят от какви съображения - потресе ме частта с уточненията, как са подарили дете - първо едното, после другото (отделно, че синът им явно не е желан, след като са се опитали него да дадат първоначално). Очевидно, че баба ти и дядо ти не са от хората, които са любящи и справедливи родители. Както сам отбелязваш, най-малкото дете съвсем нищо не е получило. Ти си поставен в ситуация, която да се научиш сам да се справяш, без да чакаш на някого или нещо. Поне имаш покрив над главата. Разбираемо е недоволството ти, но всеки си плаща за решенията, добри или лоши. Просто не се оставяй на тези отрицателни емоции. В момента вместо да си мислиш за собствено развитие и за собствени постижения, ти се самоизяждаш и злорадстваш за неуспехите на братовчед си, рано или късно ще се разболееш. Престани да мислиш, какво би било ако ... разбери, че на този свят само това, което сам си постигнал е твое. Ако можеш се махни от всички и всичко, върви да живееш на друго място дори, просто се освободи от тези емоции. Не знам имаш ли, нямаш ли семейство, но си гледай личният живот и работата. Гледай си собствените цели. Ако не го направиш, ще разбереш, че пари, имоти и материализъм не са важни, когато си болен и нещастен. Това е един урок, който трябва да научиш. Да не разчиташ и да не очакваш нищо от никого, и никой не ти е длъжен да ти дава. Отделно допускам, че леля ти им готви, угажда им, демонстрира любов и привързаност, почиства, пере и т.н. и те просто са и се отблагодарили по този начин. С две думи - да се ядосваш за минали неща и за неща, които НЕ завсият от теб, е безмислено. Наистина гледай собственият си живот, че той си тече и след време вместо да си горд какво сам си постигнал, ще си един озлобен и болен човек, който е живял напразно, гонейки идеята за някакви хипотетични наследстваи справедливости.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 6292a59cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Съгласен съм, че автора е малко злобен, но го разбирам, защото наистина е несправедливо и на негово място и аз бих се чувствал така. Знам, че ще ми сложите много единички, но едва ли на някого на негово място ще му е приятно. Лесно е да се съди автор в сподели.нет, но когато го преживееш същото, не е много лесно да останеш позитивен с добри пожелания към дядото и бабата. Колкото баща му е дете на дядото, толкова и останалите. И аз не го разбирам това всичко да е само за едното дете, а останалите кучета ги яли. Или даваш на всички деца по равно, или на никого и си ги харчиш за курви и ядене, пиене (примерно), ако последното те влече. Казвал съм го в други теми, ще го кажа и тук - медала винаги има две страни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: fb797cbba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   "И аз не го разбирам това всичко да е само за едното дете, а останалите кучета ги яли. "

Просот не всички деца са еднакви, това е. Особено, като станат на по 20 , почваш да ги оценяш по съвсем друг начин.

 
  ...
преди: 4 години, 20 часа
hash: 8b5f3dee1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От 4, до 22 (аз пък ти оставих 5 звезди) и до автора: След разясненията в 16-тия коментар, вече гледам на историята по коренно различен начин. Връщам си думите назад, а също и искам да се извиня за предположенията си. Такива ми бяха интерпретациите, и прибързано направих заключения от тях. Съжалявам за което.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 41f01bae3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Върви при адвокат и му разкажи всички детайли за да ти даде по-конкретен съвет. Мога само да ти кажа, че има защитена част от наследство, която не може да се прехвърля със завещание примерно. Примерно наследството се дели между 3-ма наследника. Всеки нормално взема по 1/3. Със завещание може да се промени съотношението, но не може някой да остане изцяло без дял. Това ако става дума за наследство, т.е. след като е умрял някой. Ако докато е жив и продаде имот, тогава как ще раздава парите е друга тема. Но ако е "продаден" т.е. подарен на голямата дъщеря, тогава пак може да се оспорва като фиктивна продажба и баща ти (т.е. ти) да си искаш някакъв дял.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78086fefa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Авторът,
до 17 - изобщо не ми пука за тях. Чудя се баща ми как ги търпи. (явно робската психика и безграбначие не са му чужди).

до 20 - написах вече са на кредити. При цялото това наследство...

до 21 - не живея с тези хора, написах вече. Там не съм стъпвал от около 10 години. Сестра му на този (братовчедка ми, кака ми) му казала,(перефразирам) - защо ще имаш второ дете като не можеш да се грижиш за първото?

до 23 - те отдавна са си били наумили да дадат всичко на голямата сестра. Дъртия умря миналата година на 89 години. Решението му да преразпределя наследството си така, (докато беше жив) е на възрастен човек живял дълго време.

до 25 - "Ако докато е жив и продаде имот, тогава как ще раздава парите е друга тема." - точно за това става на въпрос. Бил е жив, продавал е и е дал всичко на еднатата сестра. Тя едвам завършила на времето средно образование, пък си траеше докато всичко отива при нея. (явно в случая, не е необходимо да си образован, а да си алчен и нагъл)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d72d4d194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Човек, ония са затънали в кредити, защото са свикнали на готови пари. Би ли се сменил с тях? Ти си в състояние да се оправяш сам, така че си извадил дългата клечка. С броени пари не се живее, а те само така могат. Само не си пропилявай живота в мъки по наследството. Освен да се нервиш, друго няма да постигнеш. По-добре си спести тази енергия за приятни неща. Свиркай си. Било каквото било.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d72d4d194
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Може би дядо ти се е съмнявал (или е знаел), че по-малките деца не са от него?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ea044179a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Това е прословутия казус с "гледането" и се случва в повечето семейства в ориенталска България. Дядото си нарочва едно от децата и очаква, че то ще го "гледа" (как мразя тази дума). Разбира се, за да си подсигури "гледането" трябва абсолютно всичко да е за това дете, че то да се чувства максимално длъжно да "гледа".

Напрактика обаче обикновено се получава следното нещо. Ощетените деца с право абдикират от задълженията си, понеже се чувстват обидени. Толерираното дете пък, точно защото цял живот е свикнало само да получава, без да дава, най-първо бие отбой, когато дойде време за въпросното гледане. Аз до сега не съм видял да гледа толерираното дете. В крайна сметка или подхвърлят/изоставят дядото, или някой от ощетените го гледа от немай къде, колкото да не остане на улицата, ама го гледа с презрение, сръдни, натяквания.

С две думи такива ориенталски разсъждения винаги имат точно обратния ефект. Като за капак и децата се изпокарват по време на гледането и особено след смъртта.

Майка ми и двете и сестри още не си говорят, а бабата почина още 97 г. Майка ми все беше лошата, все не заслужаваше, все не я търсеха, не им трябваше, все за нея няма нищо, обаче когато дойде време за "гледането", изведнъж им стана много ценна и започнаха да я търсят и разбира се тя беше единствената длъжна да гледа. После като почина бабата и дойде време за наследството, изведнъж майка ми пак стана непотребна. Като за капак направиха една схема с един купувач и общо взето майка ми не взе почти нищо. Гледам всичките ми комшии, роднини и тем подобни, при почти всички има такива казуси.

Хората станаха толкова долни, че дори и брат си ще преебат за 5 лева.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b4f7022dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Авторът,
до 27 - трудно го понасям.

до 28 - нищо общо. Дъртия съвсем ясно е знаел какво прави. И ония се присмиват и се правят, че незнаят какво се случва. Даже били казали, че най-малката нищо не трябвало да получава (защото фамилията й била друга). А тя е емигрантка от 20 години и добре, че има какво да получи от другото семейство, защото иначе остава на улицата.

до 29 - коментарът ти е впечатляващ. Изключително точно си описал/а ситуацията. С тази разлика, че тия не ги "гледаха" много много. Баща ми се грижеше са стопанския живот около къщата.

Изобщо не се ядосвам. Оня доколкото разбрах са му разбили главата и с некъв имплант...
Изобщо не ме интересува. Да умира. Нека мутрите му спасяват кредитите и копелдаците.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7fcb581b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Оня доколкото разбрах са му разбили главата и с некъв имплант...
Изобщо не ме интересува. Да умира.

Какво? Авторе, баща ти ли беше пребит с някакъв имплант? И казваш да умре? Що за човек си? Да желаеш смъртта на собствения си баща?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6b516bfea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Авторе, доста злобни изказвания. Хубаво, ще останеш без наследство, но толкова силна злоба трови теб.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 47be582f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Авторът (на темата)
до 31 - "оня" - внукът получил всичко на готово.

до 32 - така да е. Смятам, че дъртия извърши голяма несправедливост и затова не му отидох на погребението.

Ще спомена, че дъртия така й не си призна, че е дал парите от продадените имоти на голямата сестра. Измисляха всякакви лъжи и...и...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7fcb581b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   До Автора от 31

Авторе, разбирам те, че си разочарован. Това, което е направил дядо ти ( лека му пръст) е нечестно спрямо теб. Не се трови, ще успееш да се справиш и без имотите на дядо ти. Не мисли, че само ти си прецакания. Има и други като теб, които не са симпатични на родителите и роднините си и само заради това те остават и без семейна и роднинска помощ и подкрепа. Камо ли пък да получават имоти. Роднините и дядо ти са те пренебрегнали, но ти гледай да останеш човечен, не им пожелавай зло, макар и да си им ядосан с основание.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7fcb581b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До 29


За мнението си прав, но не си прав в това да казваш, че България е ориенталска.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78086fefa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Авторът до 36 (съдейки по стила на писането си и вероятно 35)
не само, че е "ориенталска" а мяза много на "африканска".
Знам за много подобни случаи.
-Другите ми братовчеди (падат се втори) от страна на майка ми пък се съдят помежду си за къщата. Дядо им им казал "да не бутат къщата докато той е жив". Щяли да си сложат ограда посредата на двора...
-Един от класа ми (от Техникума) пък баба му дала всичко на братовчед му (на леля му). Накрая бабата умряла в апартамента на семейството на моя познат, ония, които получили всичко не са се грижили за нея.
-Получилият почти цялото наследство внук, самият той е лишен отстрана на баща му, където пък неговият дядо е дал всичко на едната сестра.
-Друг случай с братовчеди на майка ми които пък те не си говорят помежду си, защото мъжът на едната бил продал место и не казал, на другите наследници.

Така,че в "ориенталска" България, всеки гледа да вземе колкото се може повече. Разходете се из улиците в някой град. Ще видите външна ограда (дувар) и също така вътрешна ограда (даже и къщата ако е близнак)
Бил съм в много страни в ЕС и даже извън него, и такова нещо не съм виждал.

Това е моето мнение. То е на човек, който е загубил.
Бих добавил, че великият "приор", (шефът на масоните) Румен Ралчев може да покани спечелилият (братовчед ми) в някоя масонска ложа да им копае дупки с багера си и да прави градежи. Обаче да има наум, че оня едвам е избутал основно образование и тая библия дето се подмята там, за него ще бъде трудно, ако ли не невъзможно, да я прочете.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78086fefa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Авторът на темата,
Само ще добавя, че най-голямата сестра и майка й (баба ми) се готвят да продадат още един имот, потайно. Така без да са казали.
Всичко, което се случва досега ясно сочи, че те искат да заграбят всичко, а него добре, че не го оставиха на улицата.

Радвам се, че години не съм стъпвал там.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5b6aac4074
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   "а него добре, че не го оставиха на улицата"
"най-малката е емигрантка от 20 години и добре, че има какво да получи от другото семейство, защото иначе остава на улицата".
Авторе, в теб е залегнало убеждението, че ако някой не ти даде, ще останеш на улицата. И през ум не ти минава май, да запретнеш ръкави и да се трудиш здраво. Ето защо ти и баща ти сте се сторили неблагонадеждни на дядото, и той е дал всичко на работливите си наследници.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 47be582f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Авторът до 39,
Ооо да те са толкова работливи, че в момента кредитите за колите и всички там глезотийки ще им ги връщат децата...

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e5c2360c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Авторът до 39,
Ще добавя, че банката вече му е запорирала половината от движимото имущество.
При тия големи "лоши" кредити...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 53c0621d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Авторът на темата:
До 38
"Ето защо ти и баща ти сте се сторили неблагонадеждни на дядото, и той е дал всичко на работливите си наследници."
Кой е работлив, дебелият му баща ли или тоя благонадежният внук ?
Ти не четеш ли, че бащата никога не е работил, а внука получи всичко наготово?

До 27,
"Човек, ония са затънали в кредити, защото са свикнали на готови пари."
абсолютно си прав. Ама й майка му и сестра му.

И за да разясня още малко, ще добавя, че 2008 след като продадоха имота за 105 хил. и купиха место в регулация. (вероятно за около 50 хил. евро), това место го прехвърлиха точно няколко месеца преди да умре дядото, точно на голямата сестра. (за да няма съмнение)
(Знаеше че дядото е болен от рак на стомаха)

Абе видя се, че най-голямата сестра трябва да получи всичко. Щом баща ми са искали да го дадат в ранно детство на друго семейство, ама те са искали момиче и затова са отказали.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dd9b9fe81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Авторът на темата,
ще добавя още една новост.

Сега ще ги видя (тия дето получиха цялото наследство), след като бащата е направил катастрофа и сега доколкото разбрах, ще го съди прокурор за кръвнина. (тъй като при катастрофата има загинал)

И както майка му (на оня), има да изплаща още кредити за къщата, и както тоя неможе да си изплати кредитите, и както сестра му е на кредити.

Мога съвсем, спокойно да кажа, че има справедливост...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8b56174429
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Има, авторе, справедливост. И ние сме така, но с по-голям брат. Всичко е за тях, каквото си помислиш, наранявали са малкото ми детенце с отношение. Не гледат като на внуче на него, а то е толкова добра и мила душа. Другите им внуци директно ги гледат в ръцете и им искат пари. Често срещано е да делиш деца и внуци в България, а нали сме и по-бедна държава, болка е да си лишен. Децата ни, ние като семейство не съществуваме за едните родители. Ядосвах се преди време, но си казах здравето е най-важно и съм благодарна за него. Ще работим здраво и ще постигнем, но и другите да нямат претенции към нас и си живея по-свободно и щастливо. Животът не е само имоти и пари, боли си, но минава, а Видьов ден има за всички, това ми доказва опитът.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dd9b9fe81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Авторът до коментар 44,
изобщо не се ядосвам, напротив много злорадствам.
Бащата вече е изперкал тотално. Има диабет и сега ако го осъди държавата да плати 50 000 лева кръвнина, ще приключи съвсем.
Майката има проблеми с гръбнака и е взела кредити за къщата, които още неможе да изплати...
Тоя е потънал в кредити за всяка машина. (вече са му запорили автомобила)
Има херния и се чуди сега откъде да намери 2700 лева за операция...
Сестра му също е на кредит.

Общо взето това семейство е в канафката. Накрая ще ги изхвърлят на улицата и/или ще се самобесят (от немотия).

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7615040f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Има справедливост, авторе, но тя не е в това, че невинен човек е загинал в катастрофа и твоят роднина сега трябва да плаща обезщетение.
Навремето баща ми и брат му години наред се караха за имоти. Деляха някакви земи около Петрич. Преките наследници бяхме аз и двамата ми първи братовчеди. Никой от нас не проявяваше какъвто и да било интерес към онези чукари, не бяхме и стъпвали там. Старците обаче воюваха яростно и всеки дърпаше чергата към себе си с идеята, че другият ощетява неговите внуци. Какви внуци? ! По-малкият ми братовчед почина от инфарт млад и не остави поколение. По-големият се ожени за жена с дете и така и нямат свое собствено, аз също нямам деца. След това умря баща ми, след него си отиде и чичо ми. И нямам никаква представа какво става с онези петрички земи. На братовчед ми абсолютно не му се занимава с тях и така си пустеят. Те не могат и да се продадат, защото са разпокъсани и са в планинска местност. На единия велик имот местните му викат Темний дол, демек - тъмното дере. Никой не е луд да купува дерета и камънаци, но двамата братя заради тях си отидоха от този свят без да си проговорят.
Затова на майка ми, която има земеделски площи от нейния баща, съм й казала: земите са си твои, ако си продадеш нещо, пообиколи света, направи си един хубав круиз, иди на някое интересно място, на мен твоите пари не ми трябват. Стига ми това, че още когато навърших пълнолетие, майка ми и баща ми ми приписаха като дарение извънградската ни къща, т. е. и в най-неблагоприятните периоди поне мога да разчитам на покрив над главата си, а другото вече е моя задача да си го осигуря. За мен начинът, по който мисли авторът, е проявя на нахалство. Откъде накъде някой ще ми определя на мен, например, на кого ще си оставя апартамента? Пък и ще се сърди. Ами мога да го профукам на хазарт, ако искам, моя си работа.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8b57d23aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

47.   Няма да те критикувам, т.к. знам какво ти е. Яд те е и това е нормално.
Всеки, който получава наследство, започва живота с поне 20 год. напреде. И това е предпоставка за по голямо развитие. Разбира се, ако си изиграеш картите, правилно!
Това са 100 бона, баце! Без да си работил! И да работиш на ден по 100 часа, няма как да настигнеш този с наследство, това е реалността. Не искам да чувам и за клишета от рода на : " Може с акъл и много труд, да преуспееш....". Това са клишета, а реалността е друга..........

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dd9b9fe81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Авторът,
до 46 - коментарът ти е странен.
до 47 - да, така наистина.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dd9b9fe81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Авторът до коментар 46,
"караха за имоти", "онези чукари", "петрички земи" - имотът, който го продадоха 2008 - беше нива до реката в едно село. Общо взето го ползваха за нива и трябва да добавя, че имаше змии през лятото.

Този и имотът до него (само двата) ги е купила някаква мутра, защото живее до него. (Кой нормален ще даде иначе 205 000 евра за ниви)
Сега като погледнеш имотът през "Карти", този "бизнесмен" си е построил басейн.

Та едни "чукари" могат драстично да ти променят живота...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dd9b9fe81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   До коментар 47,
Баце, баце, баценце аз ще ги питам сега тия като всички са заборчели с поняколко хиляди лева заеми какво ще правят...

Майка му на тоя е на ТЕЛК; Баща му ще го съдят; а този самият си има много сериозни здравословни проблеми.

Направо ще станат на пустиняк. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 27 дни
hash: a628799c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Парите и наследствата карат роднините да се карат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker