Колебаем се между Младост и Бояна? Плюсове и минуси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Колебаем се между Младост и Бояна? Плюсове и минуси?
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 1586 пъти
Темата не е провокация да натривам носовете на хората, не сме олигарси, но по много труден, но честен път с жена ми сме постигнали някакво ниво, двамата имаме хубави професии, като междувременно в чужбина сме работили, но пожелахме да се върнем в родината, а и тук и двамата успяхме да се реализираме в София. Искаме да сме до родителите си, като остареят, не за чужбина да литваме и да отгледаме истински, но свестни българчета! Иначе тя е от Пловдив, аз от Кюстендил, излишно повече да говорим. И двамата искаме София. Тук сме свикнали и сме я приели като дом. В столицата сме били на скромна квартира в Младост 1 и като цяло сме доволни от квартала - няма висока престъпност, има метро и всякакъв превоз, спокоен, но не изолиран, държи ниво. Аз тъй като работя с клиенти гъвкава работа съм имал щастието да обиколя всички квартали, включително “тузарските” и Бояна много ми хареса. Харесва ми уединението й, горичката, в същото време мисля, че има всичко нужно, а и ми писна от тези панелки и кибритени кутийки. Може би, защото съм расъл в къща, нещо ме тегли натам. Разгледал съм и съм харесал няколко къщи, обзаведени и на приемливи цени (за протокола не искам с по 10 спални и басейни, а просто нормална къща в квартала). Но жена ми е твърдо да купим апартамент в Младост (пак Младост 1 или 3). Нейните доводи са, че Бояна е като просто село с богаташки къщи, много неудобно било с транспорта, канализацията била ужасна, винаги било мрачно. Тя пък е расла в блок и си знае само добре за блоковете. Жители и познаващи добре София, ще споделите ли кой квартал отговаря повече на условията ни за в бъдеще. Първо, държим жилището да е обзаведено, нямаме време и желание тепърва с това да се занимаваме, готови сме да си платим. Второ, удобен превоз, особено за през зимата? И двамата не шофираме в София, не смеем, ползваме главно метро. Иначе имаме книжки и коли и двамата пак. Тук Младост доста преднина има. Не искаме престъпност, роми, араби и подобни в близост, колкото и грубо да звучи. По-безопасен? Последно, сега нямаме деца, но до няколко години планираме да имаме и искаме добри училища в близост. Това е общо взето. Може ли един анализ? Тя има афинитет към Младост, аз донякъде също от жилищните комплекси, но може би ми е фикс идея Бояна. Ценови диапазон нямаме, имаме голяма заделена сума изцяло за жилище, така че. Естествено няма къща за милиони да купуваме, но съм намерил попадения и на двете места.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 дни
hash: 4b3fe5022e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично залагам на Младост. Щом не шофирате в града, то локацията се превръща в един от водещите критерии. На мнение съм, че това е един от най-добре устроените и облагородени софийски жилищни комплекси. Предлага голямо разнообразие във всеки аспект, включително и откъм работни места (заради Бизнес парка). Хората са приятни, има доста зеленина между блоковете, детски площадки, хранителни магазини, училища и прочие. Метрото е голямо предимство, автобусни линии също има доста. За мен лично е по-добрата оферта, в сравнение с Бояна. То и аз харесвам Манастирски ливади, но за хора без коли (като мен) не е особено добър избор и затова не живея там.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 868803accf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ъъъъъъ искате Бояна, пък не шофирате? Без кола, 4x4 в Бояна сте загинали. Има много стръмни улици и не ви виждам през зимата. Ако се появят деца и нямате намерение да сте тяхно такси, живеейки в Бояна, ще трябва да извадите и за частно училище плюс транспорт.
Ако нямате желание за шофиране, напълно спокойно може да изключите Бояна.

 
  ...
преди: 4 години, 4 часа
hash: b1d6aa30a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И двете са гета.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 часа
hash: 034166ac2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз живея в центъра на София, и мисля, че това е най-добре. Купете си апартамент в центъра, има училища, има всякакъв удобен транспорт. Защо ви трябва да се забивате в Младост или Бояна?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: feefb037d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бояна, разбира се. Може и в Изгрев, Лозенец,Иван Вазов.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0d69b602af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бояна не е добър вариант, ако не шофирате. Къща може да си купите и в други квартали. МЛАДОСТ 1, не е лош вариант. Не пропускайте да разгледате внимателно Изток и Гео Милев. Спокойни квартали има всичко - училища, аптеки, детски градини, институции. И хотел Плиска (основна точка близо и до двата квартала) е на минути от центъра. През нея минават много автобусни и тролейбусни линии. В изток има дори и метро. Доста са високи цените на квадратен метър. Дано не е проблем за вас.
Успех

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0d1e1f2511
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Младост. В Боята сте загубени ако не шофиране.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d7226a9e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За мен всички квартали по северния склон на Витоша са някак по-мрачни. Просто часовете със слънце са много по-малко, особено есента и зимата някои къщи слънце не виждат. Без коли и ежедневно шофиране, абсурд. За тийнейджъри (когато порастнат децата) не е много удобно, всичките им срещи и излизания ще са в центъра, а оттам е трудно достъпен с градски транспорт. Плюсовете са въздухът и липсата на блокове. А да, и зелената зона няма да стигне дотам ;) В Младост въздухът също не е лош, в сравнение с други квартали. Започва да става пренаселен като че ли, но май вече из цяла София е така. Има абсолютно всичко, което искате. Относно безопасността, считам че Бояна бие всички квартали в "ниското".

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 513ae2d081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   По-добре Младост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker