Баба почина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба почина
преди: 4 години, 2 дни, прочетена 1967 пъти
Здравейте, знам че има много такива теми, но не мога да се успокоя достатъчно.
Баба почина от рак на белия дроб преди няколко дни. Първоначално не реагирах, защото знаех, че е стара и за състоянието ѝ... Сега не мога да спра да го мисля.
Мъчно ми е, че щом си отида на село няма да я виждам вече.
Как мога да се оправя, ако мога да се изразя така, опитах да говоря с хора, да излизам, да се занимавам с моите си неща, не, не и не...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: 5f9134d25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те , мисли си как е на по-добро място! Знам , че е трудно , но трябва да опиташ...

Съболезнования.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 1dcf7c25ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще се оправиш с времето, спокойно, не става от веднъж, и за мен баба ми беше всичко, най-обичаният от мен човек в семейството ми, но преди 3 години я загубих, беше ми мъчно много, когато почина първата вечер преди погребението цяла вечер стоях до нея и я прегръщах, въпреки, че вече не беше тя, беше само едно тяло, плаках цяла вечер, но след няколко месеца позабравих мъката, чувстваш една празнота, една безнадеждност, че не можеш да я върнеш повече никога и да и кажеш колко всъщност я обичаш и да й покажеш колко я уважаваш, отлично те разбирам, но това е животът, колкото по-бързо го приемем и продължим напред, толкова по-добре за нас, аз се съвзех неочаквано бързо за мен, сега почти не се сещам за нея, не ме разбирай погрешно, но идва момент в който вече си в хармония със случилото се и не те афектира по начинът, по който ти е влияло в началото. Така че, дай си време. Занимавай се с твоите неща, излизай с приятели и всичко ще си дойде на мястото. Животът е пред теб!

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 22e8a2dfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   С времето ще ти мине.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 56c09beeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те напълно.Скоро правим на баба ми 1 година.Спомням си как миналата година минах през ада.Баба ми беше много зле,спря да яде,спря да се движи(инсулт е получила,което разбрахме на по - късен етап) спря да общува с нас.Впоследатвие влезе в болница,ходих там почти всеки ден,освен в дните в които бях на работа.Сигурна бях че ще се оправи ,въпреки че беше на години.Беше ми много тежко да я гледам в това и състояние и напуснах работа.Много я обичах,беше ми като втора майка.Преди да влезе в болница ,един ден викнах линейка,защото дишаше тежко.Доктора,каза че всичко и е наред и няма от какво да се притеснявам.За момент се успокоих.Обаче виждайки как се влошава,преценихме че ще трябва нещо да се направи по въпроса и я закараха уж да се лекува.В интерес на истината лекарите и сестрите не правиха нищо !!!!Трябваше аз да ходя,за да изпълнявам някои неща,които са тяхна работа ! Е , един ден ,станах рано , тъкмо се облякох и бях щастлива,че отивам да я видя отново.Точно 5 мин преди да изляза,телефона звънна.Казаха ,че баба ми е починала.Не мога да опиша всичките емоции ,които ме връхлетяха.Да бях 1 час по - рано там, в последните минути до нея..Болката е жестока.Няма да се задълбочавам и да разказвам още.Ще кажа само , че половин година ми трябваше за да се съвзема.Не работех,не исках нищо да се случва около мен.Седях си вкъщи,ревах,спях повече от необходимито,за да не го мисля.Цяло лято ,докато хората се веселяха и се наслаждаваха на хубавото време,аз бях затънала в мислите си и се мъчех.Исках да умра , не исках това да ми се случва и да го изживявам.С течение на времето,започнах нова работа, започнах да излизам за да се разсейвам,започнах да правя някакви неща и нещата малко по малко се нормализираха.Но и за миг не спрях да мисля за нея и да я сънувам.Знам колко ти е тежко и мъчно,но си дай време.Плачи,ако ти плаче.Но не се затваряй в себе си.Колкото по - бързо ,излезнеш от този период,толкова по - добре.Това ни чака всички нас.Скъпите ни хора си отиват,но никога не си отиват от мислите и сърцата ни.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 88807092bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Aми ,никога няма да я забравиш ,но ще свикнеш да живееш с този факт . Дай си време да тъгуваш,да мислиш и т,н.Постепенно други неща ще заемат ума ти . Направи си някакъв рутуал, вземи си някакъв предмет ,който да ти напомня за нея .Остави на гроба й нещо от теб за нея,засади цвете.Можеш и да си вземеш цвете от нейния двор.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 ден
hash: f930d352ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моите съболезнования. Душата не умира, така че тя е в друг свят...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 92504c74b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите съболезнования, разбирам какво ти е аз гледах моята на легло 2 години ! Отиде си пред очите ми още не мога да забравя тази гледка а вече минаха 6 години оттогава .

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 4bb5c1fe8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Освен църква друго не е в състояние да помогне. И не да запалиш свещ, ами да четеш Новия Завет. И да търсиш Господа. Елате при Мене и ще намерите покой за душите си

 
  ...
преди: 4 години, 7 часа
hash: 87e6805ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е няма да стане бързо, нито лесно... Ще мине година-две, може и три, ще те поотпусне...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 часа
hash: 643b75f8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наистина съжалявам, че се чувстваш така, защото баба ти вече е лишена от всички болки на физическото тяло. Сега тя е със своите майка и баща, с много свои приятели, нищо не я боли и е много щастлива. Единственото, което иска, е вие, които сте тук, да продължите да живеете живота си достойно и да бъдете спокойни, защото тя се чувства прекрасно.

Помисли дали страдаш за нея или страдаш за себе си, защото започва нов етап в живота ти. Етап, в който физическото тяло на баба няма да го има, но ти ще я сънуваш, тя ще бъде около теб и ще те обича точно толкова, колкото досега.

Ако искаш баба ти да е щастлива, пали свещички за нея в църквата, чети молитви за упокой, раздавай от любимата й храна на познати и непознати, мисли за нея само с добро и с много обич. Духа на починалите ни близки се подхранва от нашата положителна енергия. Когато страдаме и ги оплакваме, те също страдат много, защото сме нещастни, а те искат точно обратното.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 час
hash: 866e5356af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Моите искрени съболезнования

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7a0f393bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №3 ти е отговорил най точно-времето ще те оправи, никой друг! Не пишеш на колко си години, но явно още си дете. Споко, ще свикнеш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a434564d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей,
моята баба почина преди две години. Много ми беше мъчно. Молих се всяка вечер в продължение на 40 дни за нея. Толкова я обичах. Тя ми беше като втора майка.
Всяка вечер плачех. Не исках да виждам никой. Приятеля ми искаше да отида на психолог дори. Рових се в интернет и намерих една статия, че по- лесно се забравя като си представиш, че починалия е на едно много далечно пътешевствие и заради това го няма. Започнах да си казвам, че тя е на пътешевствие много далече и това наистина ми помогна да изляза от онова състояние. Когато гледам снимки или се сетя за нея ми е мъчно.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 00654c6fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моите съболезнования.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker