Брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1851 пъти
Има ли сред вас такива, които имат братя или сестри от друг брак на майките си?
Аз имам брат, който е от друг брак на майка ни. Цял живот е дистанциран от мен, опитва да настройва майка срещу мен и търси повод да ме изпорти за нещо. С годините пораднахме, всеки се отдели да живее сам и не съм го чувала никога по телефон, нито ми пише. Само си звъним за по една минута за рождени дни.
Не е бил лишен, дори в много случаи на него са дали много повече, отколкото на мен, но въпреки това има омраза.
Когато се случи да се засечем при нашите /било е един-два пъти преди години/, той не ме поглежда, не разговаря с мен и реагира гневно, виждам го как се тресе от нерви, тихо псува под мустак.
Аз дори не знаех, че не сме истински брат и сестра. Разбрах доста, доста късно. "Добронамерени" хора ме спряха да ми кажат в очите.
Ако вие сте в подобно или същото положение, какви са отношенията ви с брат ви/сестра ви?
Понякога виждам братя и сестри да се чуват, да излизат заедно, но аз такова нещо не познавам и изпитвам носталгия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: ab51450bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто следващият път, както сте се събрали си приближи така, ме да му навлезеш в личното пространство и го питай какъв мя е пржблемът и кажи кажи точно какви мислиш за него, за съжаление родитилите посаваттакива отношения.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4888b2481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В този случай ти и бащати сте причина. Бащати заема мястото на неговия баща и започва натрупване на омраза поевяваш се и ти. Вината върху проваления брак е ваша в неговите очи. Сега кой прав кой крив неговия баща е заменен и за него товае важно. Познавам хора в такава ситоация мразят се карат се не си говорят. Моят син не иска да има каквито и да е контакти с новото семейство на майка си не му е казана дума против тях. В случея причина за раздялата стана новия и мъж после дете и так. Доста време ходих при детски психолог дадох всичко за максималнотому спокойствие но за тази омраза породена към тях психолога ми каза че това е между него и тях и няма да се промени нищо. Мисля че ако оставиш нещата така ще е най добре!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 11d90065a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хора много,различни съдби. Имам син и дъщеря от различни бащи,и въпреки разликата във възрасста им,се обичат,търсят и общуват.Нито аз,нито вторият ми мъж,ги е делял на мое и твое.Отгледа сина ми като свой.Не му е казвал татко,но и не познава друг.Обича сестра си и помага,когато трябва.
Трудна е ситуацията ви...родителите ви не са създали нужната емоционална връзка между вас,за да се обичате и общувате..Жалко...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 70ff607855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Вероятно той е ревнувал от теб. Но най-добре остави нещата така, както са.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e513a2907f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторка: Благодаря номер 2, много ми отвори очите. Ще стоя безучастна като досега. Майка ми се е развела, защото първия и мъж и е изневерявал и я е биел, биел е и брат ми.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4888b2481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От номер 2.. Както ти писах няма значение кой какво и защо. Брат ти е израснал без баща и с въпроса защо без моя тати защо с този за теб дори и завист защото си с майка и баща а той не се е вписвал в това семейство липсваломуе това. Чашата като се счупи може да се залепи но е счупена и той е така. Приказката за мечката и дърваря брат ти е забравил боя но емоционалната връзка не.се

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e513a2907f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторка: Като бях малка брат ми постоянно ме биеше. Сега разбирам защо, а нищо лошо не е видял от мен. Вчера имаше рожден ден и му звъннах да му честитя, но той не ми вдигна телефона. Цял ден беше във вайбър на линия... накрая му писах и само ми отговори "благодаря". Наистина не зная с какво съм заслужила. Може би заради това, че съм се родила. Татко ми го отгледа и му даде повече отколкото на мен и пак не ме обича.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: bb58aebd33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нямам такъв брат или сестра.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: e9754afc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имам полубрат, но вече не поддържаме връзка. Като порасна малко майка му започна да го настройва против мен(настройваше и баща ми), караше го да ме следи какво правя и какво казвам, а после отиваше да докладва и на двамата, за да ме злепостави, ако може. Винаги за него всичко е имало, а аз бях като просяк - и за внимание, и за дрехи, и за пари за училище. Накрая като почина баща ми ме изгониха от къщата(майка му ме принуди да ми изплатят дела, въпреки че аз исках да си го ползвам). Като цяло, семейството ми никога не е било нормално. Имам и подобие на сестра - тя сега настройва майка ми, пак заради имоти. С нея (с майка ми) не мога да общувам - тя вярва на другата си дъщеря и на клюките, даже на абсурдни неща. А клюките ги пуска другата и дъщеря и виждам как майка ми си променя отношението към мен. Не помагат разговори.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 56a058aa4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Имам братя и сестри които не познавам.
Остави нещата каквито са. Гледай твоя живот.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 5464f04be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съжалявам номер 9.

 
  ...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 5bed90fe2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ние с брат ми сме от първият брак на майка ми. Баща направи класическата мъжка постъпка - намери някаква млада фльорца и ни заряза. Баща на година!

3 години по - късно, майка ми се ожени за пастрока ми. Никога не съм му казвал "татко". Но този човек ми беше повече баща отколкото биологичният ми такъв.
Той и майка ми имат син и дъщеря близнаци. Аз бях на 13, брат ми на 10, когато се родиха тези деца. Никога е нямало делба на "мои" и "твои".

Много обичам тези деца (те са вече на 17, така че не са много деца) и винаги гледам да им купя по нещо символично. Майка ми и пастрока ми много се радват, че и двамата с брат ми имаме толкова силна връзка с малките. Сестра ми даже мрънка, че иска да гледа детето ми и бягаше от училище, за да дойде на да му се радва, докато не я скастрих, че трябва да си гледа училището.

Както казва баба ми "Свят шарен и луди много".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker