Съществуват ли перфектни семейства? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съществуват ли перфектни семейства?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1367 пъти
Имената в тази история ще са преправени, за да не нарушавам правилата на този сайт.
Пита едно младо 16 годишно момиче на име Борислава. Моето семейство е перфектно, но само пред приятелите на нашите.
Песента която описва семейството ми се казва Dollhouse от Мелани Мартинез.
В една част се пее "Не им позволявай да видят какво става долу в кухнята", което с прости думи е "Не им позволявай да видят истината". А истината за семейството ми е, че майка ми ме е родила като е била на 16. Баща ми я е изоставил и тя ме мрази. Малко по-късно тя си намери гадже и като е станала на 18 е родила доведената ми сестра Ели.

Още като бях бебе мама не ми е обръщала особенно внимание. Баба ми много я мрази. Каза ми че доста често ме е оставяла на пода и в една стая с огромното и куче. Баба ми един път е отивала на гости при мама. Мама я е лъгала че съм спала в стаята си докато съм била на пода. Разплакала съм се като кучето ме е настъпило. Баба ми понякога ме взима, но и тя си има здравословни проблеми. Тя ми каза историята на мама, защото мама и е казвала всичко. Като станах на 7 тя почина, а дядо ми, той е починал като мама е била на 1 в катастрофа.

На почти 20 мама роди и другата ми сестра Ема.
Като порастнахме малко аз отивах при тях да си играя и аз с тях. Те ме гониха. Ема все ме удряше. Аз, като всяко дете се сбих с нея и мама ми се скара. Сестрите ми постоянно ме тормозиха и идваха да ме бият без причина.
Мама е била свидетелка. Само е гледаше и нищо не им казваше. След доста години забелязах това, затова един път се защитих за да видя дали съм права. Мама ме наказа. За баща ми не съществувах. И без това не съм негова дъщеря.

Те обичаха само Ели и Ема. На мен никакво внимание не ми обръщаха. Един път бяха взели храна само за тях и забравиха за мен. Мама почна да се оплаква в този ден. Не и беше до "забравеното дете на семейството" и затова ми даде храна с изминал срок на годност. Нашите принципно пазаруват храна, само когато е на превършване. И в този ден стана така. Получих хранително натряване. Мама се ядоса и ми се развика.

-Ще спреш ли да ме занимаваш бе?

Все го казва като ми стане нещо. Един път на 12 с приятелки си играхме и стана един огромен инцидент. Не помня много, помня само как се събудих в болницата. Видях мама, баща ми и сестрите ми. Всички бяха бесни. Развикаха ми се. Оказало се е че са ми правили операция. Като се прибрахме те ме оставиха и отидоха на ресторант с приятелки. Доста често идват приятелки на нашите у нас. Пред тях се правят че ме обичат. Даже мама ме накара да лъжа че доведеният ми баща ми е истински баща. На следващия ден дойдоха приятелки на мама. Тя пред тях им казваше колко се е притеснила за мен. Даже им каза че в болницата като ме е видяла се е разплакала и ме е прегърнала. Истината е, както ви казах по-рано, развика ми се че я занимавам с глупости. На 14 имах гадже. Исках съвет от мама защото той ме караше да правим секс, ама аз не бях готова. Замислих се че щом мама има късмет с гаджето си от гимназията, и аз ще имам, Гаджето ми все ми казваше че имам късмет че не ме е изоставил, защото никоя не му е отказвала секс. Реших да го направя. След това той ме заряза, защото не съм добра в леглото. Каза ми, че съм смешна че съм си мислела че той ще ме обича завинаги. Бях депресирана. Мама един път ме попита защо рева и аз си помислих че и пука за мен. Казах и всичко и тя ме нарече курва. Намразих се. Исках да умра.

-Никой не ме обича, мама, тате, сестрите ми. В училище също всички ме мразят и тормозят. Имам само 2 приятелки които идват при мен само като имат нужда от помощ.

Мислех си. В същата нощ се рязах и баща ми ме хвана. Развика ми се. Малко по-късно осъзнах всичко. Осъзнах че ще сме само перфектно семейство пред приятелите им. Аз почнах да се деля.

-Знам че ме мразиш, но поне пред приятелките ми се дръж на положение. Писна ми от теб.

Казва ми тя. Ама на мен не ми пука. Като питат, тя казва че съм в депресия заради гаджето ми и че и е много гадно.




Съществуват ли перфектни семейства? Или всички перфектни семейства са такива само пред другите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 42524f8c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяка майка би направила всичко за детето си . Явно твоята е друг вид . Не се мисли за нищо по малко от другите , имаш своята стойност , не им позволявай да те мачкат , не се приемай за жертва . Мъжете ги карай да те чакат , за да не изпадаш в такиеа ситуации . За съжаление , майка ти не става, коя майка дели децата си .

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b84780e0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти и другите родители, който са внушили на детето си, че не желаят съществуването му се наричат отровни родители. Има книга, безплатна в интернет, казва се Отровните родители, има цял дял за този тип, описани са детските травми, които нанасят. По памет те са нужда от одобрение, съмнение в правото да бъдеш тук, откъснатост от тялото, емоционална зависимост, страх от изоставяне. Възможно е това да те кара да обсебваш и съответно отблъскваш приятели и партньори. Да искаш да се доказваш непрекъснато с непоискани услуги и грижи за другите. Възможно е да се научиш да правиш твърде много жертви със себе си и да попаднеш на насилник. За съжаление, няма да можеш да го познаеш, защото си израснала в недоверие. Авторитетът ти, от когото е зависел животът ти, е човек на когото не можеш да разчиташ за грижа, любов и внимание. Това те прави податлива да се свързваш с хора, които да ти отказват тези неща и въпреки това да оставаш в такива отношения с вяра, че трябва да се стараеш, да търпиш и да печелиш доброто им отношение. Това не е вярно. Всеки човек има право на добро отношение и е ценен. Това, че съществуваш ти дава това право, то не се печели. Ако някой не се държи добре с теб само заради присъствието ти, а изисква да правиш нещо за него за да получиш нормално отношение, значи те манипулира. Твоят профил е магнит за манипулатори, използвачи, насилници, хора със зависимости и подобни, ти просто би изтърпяла повече от... момиче, което знае какво е да си ценен и подкрепен. А теб те възпитават, че не си ценна и пречиш. Сигурно често се чувстваш не на място, където и да отидеш.
Още си много млада, но вече не си дете. Това одобрение, или ще го търсиш цял живот от околните и ще си роб на общественото мнение и на шайка използвачи, превръщайки се в ревнив, обсебващ човек или ще си го дадеш сама. Лечението на профилът ти е самоусъвършенстването, да станеш Авторитет, родител на себе си. Да спечелиш личното си одобрение, постигайки целите си. Тъй като в живота си няма да можеш да се доверяваш на други хора, ще трябва да станеш такава, че да можеш да разчиташ на себе си- самостоятелна. Финансовата независимост, трябва да ти бъде приоритет и образованието. Възможно е да развиваш зависимости към всичко вещи, хора, субстанции. Ако има хора, които могат да опитат наркотик няколко пъти за "опита", ти не си от тези хора. Изобщо не тествай волята си с такива неща, една зависимост повлича още зависимости след себе си и други. А такава травма със сигурност развива емоционална зависимост-зависимост към доброто отношение на другите хора. Нуждата някой да ти каже, че си добра за да го повярваш. Парадоксът, е че светът работи по обратния начин, първо трябва ти да го повярваш за да го видят останалите. Мотото ти трябва да бъде "Твоето мнение за мен, не е моето мнение за мен.", затова е важно да развиваш себе си и да добиваш увереност, да покриваш обаче собствените си изисквания, а не да ставаш "такава, каквато ще те харесат".
Другото много важно е да се грижиш за тялото си. С този профил хората имат хранителни проблеми, някои не изпитват глад и жажда, други се презапасяват. Често случайно се нараняват, защото не знаят колко могат да вдигнат, прескочат, много се спъват. Гости в тялото си, не го познават. Помагат упражнения за сила и издръжливост, а не за отслабване. Заземяване, ходене боса, лежане на поляна, гушкане на дърво- никак не се шегувам, тези неща като магия ще те зареждат със сила.
С едно изречение- Внимавай със зависимостите, грижи се за тялото си, учи, развивай се, стани за себе си добрия родител, когото си нямала.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f0fad9d9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Инвеститай времето си не в самосъжаление и пред свършен факт, търсейки любов,а в нещо градивно за теб и се научи ти да се обичаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 36914dd3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, няма съвършено семейство, нито човек. Не е приятна историята ти и основната вина е на майкъ ти. Това, което може да направиш е да отидеш на психолог. В краен случай отиди при училищния психолог. Или отиди да живееш при баба си. Издръж докато станеш на 18 г и се изнеси оттам. Аз на твое място не бих проговорила повече на майка си.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 57e7873faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Този въпрос е като дали съществуват идеални хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker