Родители алкохолици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родители алкохолици
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2094 пъти
Здравейте! На 14г. съм и от както се помня имам следния проблем. Майка ми и баща ми имат проблеми с алкохола. При баща ми положението не е толкова зле, но всеки път, когато майка ми се напие, започва да обижда мен и брат ми(който е на 18г. и вече изобщо не му се занимава с нея). От части го разбирам, защото сме изпадали в доста тежки ситуации, а всеки път, когато това стане баща ми казва, че търпи това от 20г. и че вече не му се занимава. Имали сме разнообразни случаи. Един от тях беше, когато бяхме на селото ми и майка ми беше пияна и беше заспала в колата, а аз и брат ми трябваше да седим на смени, за да не запали колата и да тръгне на някъде. Много пъти ни е заплашвала, че ще се метне през балкона и други. Понякога издържа по 2-3 месеца без да пие, но когато се напие и започна да я гледам как се влачи по пода ми се къса сърцето. Може да не ви се вярва от всичко, което написах до сега, но когато не е пила е много добър човек. Последният път, когато се напи беше преди 1 седмица и от тогава не ѝ говоря. Много други пъти съм си казвала, че няма да ѝ говоря, но ми е ставало жал и съм решавала да ѝ простя. С брат ми сме се опитвали да ѝ помагаме по всевъзможни начини, но нищо не помага, а той вече се отказа. Тя ходеше 2 години на анонимни сбирки и това не помогна. Какво да правя? Моля ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 48f81fdc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мило момиче, започни да се молиш на Бог възможно най-често за пълно изцеление от зависимостта й в името на Исус Христос! Знам, че си малка и сигурно не ти е изобщо до това, но ако можеш - чети библията. Бог чува молитвите ти и ще изцери майка ти, сига да го търсиш с искрено сърце! Всичко от което се нуждаеш е вяра.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5a8df92cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В общи линии нищо не можеш да направиш, освен да учиш, да събираш пари и като станеш на 18 г да се изнесеш и повече да не й се обаждаш. Или пък се изнесете заедно с брат ти. Тя е голям човек и всичко си зависи от нея. Ако иска и може ще с ре да пие. Не се чувствайте виновни, тя си е отговорна за себе си. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c2a771557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ще се опитам да ти го кажа по най добрия възможен начин, няма оправия. Почти на 30 съм имам и сестра и какво да ти кажа моето детство е било абсолютно същото. Опитвал съм всичко което се сетиш и пак не успях да откажа родителите ми от пиенето. Трябва да си на ясно че всички около теб знаят за това и се правят че нищо не е станало, сега си малка но това е огромна тежест която трябва да понесеш. Сама ще видиш презрението в очите на всички около теб.
Така сега да ти кажа как аз се справих- станах на 18 и реших че нещо ще правя значимо за да мога да се измъкна от калта, и започнах работа по нещото което ми е допадало винаги. Много е важен момента в който спираш да мислиш за проблемите и започваш да мислиш за теб самата и за твоето развитие, без това не става. Минаха години, натрупах опит и сега си имам собствен бизнес а за пияндурниците дето ми съсипаха детството не ми пука, а те до ден днешен още се напиват и затъват в борчове.
Бъди силна и колкото и да е трудно бори се, а да знаеш от алкохола отърване няма има само лъжи и обещания до другата седмица!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 45543e8f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Изчакай да станеш на 18 и се махай оттам. Ако наистина мислиш, че ще се самоубие вземи мерки.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 216ca1e5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако ти кажа колко ми е лесно да те разбера, че чак ме боли. Много съжалявам всички изпаднали в такава ситуация

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5d057d0772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравйте
Това е болест така са алкохолиците с едно не могат трябва да се напият. Опитайте се да я разберете това е много тежко психологическо заболяване и обикновенно човек или трябва да спре да пие завинаги или си остава за цял живот така. Вие двамата с брат ти не трябва да близвате алкохол, защото генетично го носите от майка си и при честа употреба на алкохол ще станете също алкохолици. Положението при зависимите е такова трудно се лекува и остава до живот повечето умират есин ден от зависимостта си. Вие няма как да и помогнете трудно е късмет

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5d057d0772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вижте това е много тежко заболяване алкохола само който не го е изпитал и не се бори не разбира. Понякога алкохолика пие защото без алкохол се чувства физически зле организма свиква да работи нормално с алкохол. Не си мислете, че майка ви не го осъзнава със сигурност го осъзнава щом е посещавала такава група но е наистина много, много трудно борбата с алкохола е много трудна на алкохолика му стига само да помирише алкохол и става като диво куче нещо в главата щтраква това е болест и ако усеща неразбиране и упреци алкохолика започва отново да пие всяка стресова ситуация започва отново и отново информирайте се и се опитайте да и помогнете скривайте всичкият алкохол не трябва да близва дори много е трудно, но оставите ли я без подкрепа ще загуби битката с алкохола. Тук в Германия има едни хапчета аутопос мисля че се казват алкохолиците в тежка форма ги приемат, но са много опасни ако пиете тези хаптеча и само 1 бира или 50 гр твърд алкохол при 99 процента от случайте човек умира точно това ги кара като пият тези хапчета да не близват. Посъветвайте се с психиятър или някой специалист, който може да помогне при алкохолика не се спира алкохола изведнъж а постеменно защото е опасно за здравето може да получиш удар или инфаркт затова и много хора в България умират в съня си, които са приемали системно и ежедневно алкохол и го спират изведнъж. Други признаци са високо кръвно сърцебиене страх паник атаки чувство на депресия и безнадеждност

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: a6d014c73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   това е ужасно. Чак пък да я пазите да не запали колата прекалено е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker