Мъж за мама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъж за мама
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1384 пъти
Здравейте, на 16 години съм (момиче) и преди няколко години татко ми почина. Много ми липсва, но на мен и на брат ми (14) ни липсва бащинска фигура в живота. Много искам майка ми да си намери съпруг или приятел, защото виждам как не е толкова щастлива като преди. Само работи. Не излиза. Дори няма много приятели, защото се преместихме в друг град. След няколко години, когато аз и брат ми завършим училище предполагам, че ще се изнесем от вкъщи за да учим. И ако това стане не искам майка ми да си остане самичка. Не искам тя да остарее сама.
Какво мога да направя? Знам, че може би не е редно да и се бъркам в живота, но това все пак е и нашия живот. Искам просто най-доброто за нея, защото я обичам. Искам пак да е щастлива като едно време. Дайте ми съвет, моля ви. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: c30ee87cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ако имате ваш познат(приятел на баща ви), говорете по често за него пред майка ви, но не й го натрапвайте, просто го споменавайте и изразявайте вашето одобрение. Това неминуемо ще повлияе на майка ви. Майка ви с лекота ще приеме мъж, който е одобрен от вас. Повечето овдовели жени не си търсят мъж от морални задръжки, и най вече заради децата си, не знаят как те ще реагират, затова й покажете, че искате тя да си има приятел до себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 014bb56f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката - благодаря за съвета, ще се опитам да направя нещо такова, но проблема е че, нямаме много семейни приятели, пък и познатите мъже са женени. Но ще говоря с нея ( ще намекна), че със брат ми сме съгласни и бихме се радвали пак да намери любовта. Отново благодаря!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f8f618c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Навийте я да има по-активен социален живот, да си намери някакво хоби свързано с излизане навън сред хора и стискайте палци да срещне подходящ мъж. Разбира се, тя ще е притеснена да ви запознае, защото жена в нейното положение мисли на първо място за децата си, но вие я насърчавайте, покажете и, че не само не сте против, но сте щастливи, че има човек до себе си и дано нещата се получават.
Знам, че я обичате и това, което искате за нея е прекрасно! Дано успеете. Малко родителите имат деца като вас и майка ви трябва да е горда.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a3b914cfcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката - благодаря на номер 1 и 4. Наистина ми помагате, за което съм ви много благодарна. Относно коментара на н.2 - дори не знам какво да кажа. Не мисля, че е правилно да се подигравате на хора, които са в каквато и да е трудна ситуация за тях.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4eaffe238b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това за приятеля на бащата не е добра идея. Достатъчно е просто да подхвърлиш на майка си, че няма да имаш нищо против да си намери някой. Защото тя освен всичко се притеснява как ще го приемете и това спъва нещата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 58c05a690b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мисля, че идеализираш желанието за баща. Разбирам те, но реалността е жестока...Първо, никога няма да има друг мъж като баща ти, второ, опасностите да се попадне на някой неподходящ, който да тормози вас и майка ви, са прекалено големи. Тя сама в един момент може да си намери връзка, но се моли да не го доведе да живее у вас. Това е най-лошият вариант! Никой мъж не обича чужди деца, има изключения, но те са около 1 %, така че...Просто бъдете заедно, обичайте се и много внимавай какво пожелаваш! По-хубаво от живота и здравето няма - дори само затова трябва да сте щастливи. Другото е от лукавия.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: ded61c8f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е много похвално. че мислите за щастието на майка си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 19b97f1f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Темата е стара, и авторката вероятно вече е студентка, но номер 9 вече е вдигнал темата, затова и аз ще се включа, защото темата е интересна.

Авторке, (и към други деца в подобно положение) няма как ти да намериш мъж на майка си, а и не е нужно! Тя е възрастен човек и знае как стоят тези неща.

Достатъчно е от ваша страна да й кажете, че нямате нищо против да си намери добър човек, за който да се омъжи, и че бихте се радвали за нея!

Намирането на подходящ човек за съпруг/а в живота не е лесна работа и в наше време не става вече по поръчка! (Преди стотина години е можело да стане така и е ставало, дори и за повторни бракове... но сега вече не. )
Това си е Божия работа. Разбира се, зависи и от самия човек, от неговите нагласи, желания, цели и стремежи, но и Господ трябва да даде!

При мен като се разведох дъщеря ми беше на 13г. и остана да живее при мен(баща си), а не при майка си.

В началото аз изобщо не си търсих друга жена, защото дъщеря ми много тежко преживя развода ни и не исках в тази трудна възраст да й създавам още проблеми!

Но като минаха 1-2 години тя видя, че не си търся нова жена и самата тя един ден ми каза: тате, ако искаш да си намериш друга жена - аз нямам нищо против. Важното е да бъдеш щастлив...

Това направо ме просълзи... Трогна ме много, защото прояви жертвоготовност! Както и ти и брат ти, авторке.

И едва тогава аз започнах да си търся нова жена. Но този процес се оказа много труден и сложен, защото никак не е лесно да намериш подходящ човек за себе си, когато си вече на 40г.
Защото аз си търсех жена за своя съпруга и то по определени критерии, а не за неангажираща връзка - за мен такова животно "неангажираща връзка" - не съществува!

Минаха повече от 10 години. Повечето близки и роднини ме обезкуражаваха, че нищо нямало да стане и къде ще я намеря такава жена(отговаряща на моите критерии)...

Но аз съм вярващ човек(православен християнин) и твърдо се уповавах на Господа! Вярвах, и се надявах, и търсех! Не се отчайвах и не се отказвах! Знаех, че ако не е вредно за душата ми - Господ ще изпълни в свое време желанието ми!

И слава на Бога най-накрая, след почти 12г. се запознах с нея. Имахме много трудности и проблеми за решаване, защото не сме от един град, но с Божията помощ всичко се разреши...

И вече от няколко години си създадохме едно добро, задружно и сплотено семейство, и живеем в мир, разбирателство и любов!

Така, че вярвайте, надявайте се, дерзайте, търсете - и с Божия помощ ще намерите!

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 64c68cd479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз също като авторката не бих имал против, при това положение, майка ми да си намери друг мъж, дори бих се радвал за нея.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker