Не знаеш как и какво да кажеш! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не знаеш как и какво да кажеш!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 9026 пъти
Аз съм майка на 11 годишна дъщеричка! Имам истинско съкровище- точно каквото съм си представяла винаги! И аз съм тази майка, която аз никога нямах през моя съзнателен детски и тинейджърски живот! Моята майка вечно гонеше собственото си щастие. Станах голяма, преживявах любови, разочарования докато не срещнах моя съпруг. Лишен и той от семейство- създадохме нашето. Опитваме се да сме идеалните родители за нашата дъщеря. Надяваме се , че успяваме. Или поне се опитваме да сме отговорни към нея. Докато наскоро не се замислихме за всичко около нас!
Искам да споделя тази история! Тази трагедия не ми излиза от главата. И се чувствам толкова безсилна! А и аз не мога нищо да направя!

Моята Вики учи в един клас с едно много симпатично и умно момченце Иван! Това дете се класира на 1 място на окръжният кръг по математика миналата година! Боже беше голяма гордост за класа, за нашата страхотна госпожа Савова! Дете с изключителни възможности - много умно и възпитано, децата го уважаваха много! Докато това лято не се случи най- страшното.... катастрофа! Нелеп инцидент, при който детето загубва единият си крак! Звъннах на нашата госпожа, за да разбера дали това е вярно! Бях като попарен! Милата ми каза, че за съжаление е вярно! Не знаех какво да кажа - как, на кого! Не знам защо поисках телефона на майката- но аз какво да кажа?? Плаках и ми е адски мъчно, че аз не мога да кажа нищо на тази майка, която е съсипана! Как това дете ще расте - в тази крехка възраст, защо то?

ТОЗИ живот е жесток, но е жестоко да страдат децата!
Исках да споделя- просто това можах! Душата ме боли за това дете !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: c495648452
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужасно е. И по-ужасно е, че такива неща се случват всеки ден. Просто нямам думи... НЕ Е ЧЕСТНО!

Passion

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: de2f95464b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубава! История! Мерси! Че! Я! Сподели!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7f165e0791
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мисля, че трябва да си гледаш твоето дете, но не се вманиячавай, и то е човек и тряба да се развива само и има нужда и от лично пространство. Ако прекалиш с грижите си, можеш да навредиш много на детето си.

Колкото за другото. Ами, загубило е крак, живо е и иначе е здраво, надявам се. Това не е голяма трагедия в днешно време има чудесни протези. Дори да се обадиш, няма да можеш реално да помогнеш, само ще затвърдиш страховете на майката, че детето ? е инвалид и цял живот ще получава само съжаление, а това не е така!
Постави се на нейно място - да ти се обаждат разни родители на деца с крака и да ти казват, о, как твоето ще живее без крак, горкичкото бла-бла
Сякаш детето е някаква ваза, която може да се счупи. „О, моята е здрава, но ти горката имаш счупена“.
Понякога е добре просто да си гледа всеки живота, ако не може да помогне с пари да кажем, със съвет и т. н.
Нека децата тръгнат на училище и твоето да е възпитано така, че другарчето му е напълно нормално, въпреки, че е останало без крак. Първо ти трябва да си пречупиш мисленето, в които да си инвалид (а детето и това не е), е едва ли не да си непълноценен човек. Не виждам, какво общо има кракът с математическите способности на момчето?
Ако родителите му искат помощ за събиране на пари за протеза, тогава можеш да помогнеш. Но не се меси, моля те, със съчувствието си, защото няма за какво. Детето е здраво, родителите му тепърва трябва да живеят с мисълта, че ще живее без крак. Само ти им липсваш с твоето съчувствие за „горкото инвалидизирано детенце“. Българска работа!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7d52d17379
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На всеки може да се случи, никой не е застрахован за съжаление :( С тези безотговорни шофьори по пътищата, цяло чудо е, че стигаме живи за където сме тръгнали. Не мисля, че е редно да се обаждате на жената, тя има нужда от подкрепа преди всичко от близките си хора, вниманието и съчувствието на непознати не мисля, че е уместно. Ако можете да помогнете с нещо е друг въпрос. Попитайте в училище класната дали не събират средства за детето.

П.П. Не мисля, че е редно да споменаваш имена, когато разказваш чужда история, още повече трагедия. Твоето дете си нарекла Вики, а на другото дете и двете имена си написала и толкова подробности, че няма начин човек да не го разпознае. В началото на историята си говориш за детето в минало време, което е ужасно, аз лично си помислих, че е починало, ако съм на майката на момчето бих се почувствала много неприятно.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 916669f7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти си майка, съчувстваш на другата жена. Толкова много обичаш дъщеричката си, че се поставяш на тяхно място. Наистина това, което се е случило е повече от ужасно... Понякога ми се иска добрите хора да не са много щастливи и добре в живота, че винаги се случва нещо гадно и то все на тях....

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fcf9fce240
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   A бе номер 3 човека, няма това предвид-да звъни и да реве както ти казваш "горкото инвалидизирано детенце" просто иска да покаже на хората че не са сами и могат да разчитат на каквата и да е подкрепа от негова страна. Не може така-при успехи всеки да те обича и подкрепя, а при трагедия да те отбягва.п охвално е че човека си го е сложил на сърцето, я да си признаем колко от нас просто ще махнат с ръка и ще забравят за случая до ден два.

Обади се, няма нищо лошо в това, дръж се най-нормално и добронамерено, хубаво е тези хора да знаят, че не са сами в нещастието си

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ff993df66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво на номер 3! Най-доброто изказване което съм чела!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c510f2526e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз споделих историята, защото имах нужда! Радвам се, че има съвети! Благодаря! Най- много се радвам, че детето ми е възпитано така, че да приема всеки наравно със себе си! Да бих помогнала със средства разбира се! Нямам намерение да се обаждам! И още по-малко да съчувствам! Но съм обедена, че коментар 3 е направен от мъж- толкова прозрачен мъжки почерк! Всичко е така- да така е! Но в България децата са жестоки, озверени, зависливи, така че за протезите ок! Но не сме стигнали още това ниво на уж " европейско мислене"!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 17c65592b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз щях да загубя крак в гимназията, след бригада. За щастие се намери една жена, коята помогна на майка ми да ме заведе при добър хирург, от болницата за чужденци тогава, на времето, който успя да разбере истинската диагноза ( преди него няколка лекари не успяваха) и този лекар, златни му ръце - спаси крака ми. Иначе, вече се бях простила с крака си. Лежах в леглото и четях една мормонска книга за момиче, което е загубило и двата си крака и двете си ръце, и как тя все пак успява да преодолее страхът от нещастието и да намери утеха в рисуване на картини, като държи четката в устата си. Та като четях тази книга си мислех, ето и аз така ще трябва да живея занапред, с недъг, и ще трябва да се справям по свой начин. Факт от живота. Просто си мислех тогава за неща които бих могла да правя и с един крак. Дори постепенно престанах да изпитвам тъга. А после се намери и този добър истиски професионалист - лекар.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 17c65592b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако някой е починал, казваме :моите съболезнования.
А в този случай какво се казва? Може би : Приемете моето съчувствие госпожо.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ac30e4f231
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "ТОЗИ живот е жесток, но е жестоко да страдат децата! " С какво страданието на едно дете е по-голямо от страданието на един възрастен??? Сякаш една такава трагедия на един възрастен е по-малко трагедия от тази в случая?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7f165e0791
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Децата страдат най-вече, защото те са зависими от възрастните и нямат още изградена психика, развиват се, нямат житейски опит и избор.
Възрастният знае по-добре как да се справи със ситуацията. В случая обаче, според мен, детето ще се справи, ако околните се отнасят с него като към нормален човек, не като към инвалид, какъвто не е!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d93b092f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Дано детенцето ти се оправи не знам как ще го приема това но Ти си чудесна майка и заслужаваш Вики да е щастлива разплаках се като прочетох твоята история за Вики.

Сега й пожелавам да се оправи и да оздравее

милото момиченце.
Сестра ми когато беше на 7 миналата година загуби лявата ръка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker