Ревнувам го прекалено много без причина. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ревнувам го прекалено много без причина.
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1482 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 25 г., щастливо омъжена с две прекрасни дъщери. Със съпруга ми се познаваме от 7 г., а от 5г. сме семейни. Обичаме се ужасно много, никога до сега не сме се карали и не сме си повишавали тон. Помага ми в отглеждането на децата. Готви и чисти, когато съм възпрепядствана. Общо взето сме си доказали, колко много държим един на друг. В началото на нашето запознанство мойте родители бяха против него. Въпреки всички пречки от тяхна страна, ние останахме заедно. Преживяхме много тежки времена, но си бяхме опора един на друг. (няма да изпадам в подробности, защото трябва да пиша доста дълго). Проблема, е че аз съм прекалено ревнива. Знам, че ме обича. Знам, че няма да ме нарани. Знам, че прави всичко, за да сме щастливи и да не сме лишени от нищо. Но не мога да престана да го ревнувам. Ревнувам го от всички жени, включително сестра му и майка му. Знам, че ви звучи глупаво (на мене също), но не мога да променя това, което ми идва от "вътре". Знам, че ние сме най-важните за него. С много решения ни е показвал, че сме на преден план. Но не мога да променя това чувство на ревност. Не искам съвети! Знам, че е глупаво и трябва да престана.
Исках просто да споделя и да прочета вашите разсъждения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: b5c0da904e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като не искаш съвети, защо написа историята? :-)
Щом сама осъзнаваш, че имаш проблем, опитай се да минеш на следващата стъпка и да разбереш защо е така. Безпричинната ревност обикновено идва от комплекси, неувереност и страх от отхвърляне и изоставяне. Помисли кое от всичко това е валидно за теб, защо всъщност ревнуваш и това може да е стъпка в правилната посока.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ef1c24ce5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш ниска самооценка. Повярвай в себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b341951c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Поговори с психолог, къде се корени проблема и го разреши, защото човекът те обича, но това ти поведение може да ти коства много скъпо. Ще....майка си или сестра си, или какво? Децата ти те копират и утре ще имат проблеми. Дай му въздух и свобода, защото нищо те убива брака така както ревността. Жалко да търсиш од вола теле и сам да си създаваш проблеми. Това си ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7e364d3db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жена. Какви разсъждения?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f2c4d12854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Интересно, като ги пишете тези вярвате ли си сами? За 7 години никога не се били скарали, никакъв конфликт? Няма такива хора, няма такова семейство при това с деца. И съвършените лицемери да сте и Ромео и Жулиета да сте , пак има моменти, в които нервите не издържат. Както няма и безгрешен и идеален човек, като захаросания образ на съпруга, нарисуван тук.
Искаш мнение, ето ти го - спри да си пускаш тук умствените пръдни, под различните маски прозира все същият болен мозък. Ако не можеш, прави го поне в раздела за измислени истории.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6b9e441e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Възможно ли е да си била свидетел на изневери и да не вярваш на мъжете по принцип?
Случвало ли ти се е да се чувстваш игнорирана от родителите си като по-малка защото са обръщали внимание на братче/сестричка или някое роднинско дете повече от теб?
Също е възможно е да имаш ниско самочувствие.. и просто да смяташ, че не си достойна за него?
Може да има и някаква друга причина, в момента се сещам за тези 3те. Ако не можеш да намериш причина може би трябва да отидеш на психолог? Обикновено всяко нещо има обяснение, щом пишеш тук може би не ти харесва да ревнуваш, но не знаеш как да спреш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b3ec46cf6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен е нормално да го ревнуваш, защото явно отчиташ неговите достойнства, които са много: обича те, разбира те, гледа си семейството, помага за децата. Много малко мъже съчетават всичко това и ти ясно осъзнаваш, че мъжа ти може да е апетитна хапка за друга жена (а колко развали-семейство жени има, само историите в този сайт го доказват). И аз съм много ревнива към мъжа ми, защото притежава същите качества и смятам това за нормално, просто не натрапвам ревността си и я оставям само за себе си. Ти и децата сте избора за твоя мъж. Излишно е да се тревожиш без причина, такава явно липсва, вече ако има повод - той изисква друг съвет. Явно мъжа ти не ти дава поводи за ревност.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 20838cdd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ревността отблъсква.
Никой не желае да го контролират, задушават...
Мъжете са свободолюбиви натури, да не си довлечеш сама беда в къщи?!
Просто поработи над себе си, явно нямаш самочувствие и ти се привиждат разни съпернички...
И аз ревнувах, но откакто го оставих на мира, защото няма смисъл от безпочвени упреци, всичко си дойде на мястото!
Сега той е нащрек и всячески ми засвидетелства любовта си!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 99a789e2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не мисля, че го ревнуваш само от жени, щом включваш дори сестра му и майка му. Това не е ревност от любов. Ти ревнуваш, когато той обръща внимание на други хора. Аз също съм така и осъзнавам, че това е болестно състояние. Ревнувам мъжа ми от негови приятели, хобита и изобщо всичко, което отнема вниманието му от мен. По принцип се контролирам, но понякога правя скандали от нищото. Той обаче ми е свикнал и не го приема много навътре, дори се старае да се промени, за да съм спокойна. Има хора, които искат цялото внимание на половинката за себе си и ние за съжаление сме от тях. Остава ни само да мислим рационално и да се научим да контролираме тази незряла ревност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 710f44da3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-вероятно имаш подсъзнателен страх от изоставяне или от отхвърляне и ако имаш лоши спомени от минали връзки, изпитваш вътрешен страх, че ще те зареже заради друга защото ти вече не си толкова млада или красива колкото в началото на връзката ви. Поработи върху самочувствието си и мисля, че тази безименна ревност породена от собствената ти несигурност ще изчезне. Защото в момента явно не се чувстваш сигурна в себе си, а от друга страна той е толкова прекрасен, че няма начин другите жени да не са привлечени от него, но колкото и да те уверява той, че си единствената, ти не можеш да се отпуснеш и да се радваш на любовта ви, защото във всяка жена виждаш съперница готова да ти го отнеме. Ниско самочувствие, нищо повече. Вземи мерки и нещата ще се оправят. Особено след като имаш до себе си прекрасен мъж, който те обича и ще те подкрепи в борбата да повярваш пак, че си прекрасна жена и заслужаваш любов.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: e770760db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Отиди на психолог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker