Развод??? Да остана ли с него само за детето ни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Развод??? Да остана ли с него само за детето ни?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1247 пъти
От 4 години сме омъжени. В началото всичко беше перфектно, но само майка му не ме харесваше. Не знам защо.


Тогава той не показваше че е мамино синче. Но след свадбата го показа. Преди да се омъжим, като му готвих той все казваше- Какво е това? Майка ми готви по-добре от теб.
Преди да се омъжим ми казваше колко хубаво готвя. Той е единственият човек който казва че не мога да готвя. Дори приятелите му като дойдат казват че готвя хубаво. И той ме злепоставя с тези думи.


Преди беше само за храната. Като почнахме да разговаряме за деца той отбягваше темата. А аз винаги съм искала да имам едно дете. Само едно. Година след като се омъжихме спрях да си взимам противозачатъчните които той ме караше да пия. Забременях, но в същия ден в който казахме на снахата, изгубих бебето. Бях тъжна. А на мъжът ми не му пукаше.


Един път мъжът и снахата прекрачиха границата. Снахата ме изкара че изневерявам. Мъжът ми ми се скара. Тя дори няма доказателство, ама той винаги вярва на майка си. Ако бях казала за това на моята майка, тя щеше да ми каже да си отворя очите. Аз бях сляпа. Той ми беше първото гадже. Ние сме заедно от както сме на 18, след което 2 години по-късно се омъжихме. Никога не съм очаквала да повярва на такава глупост.


Да не говорим че заради секървата цялото семейство е скарано. Един път отидохме в селото на свекъра за да обсъдим едни неща с едни роднини на съпругът ми. Те през цялото време се караха. Не знаех за какво. Не разбирах. Попитах го, но той ми каза да не си вра носа в чуждите проблеми. Забелязала съм че мъжът ми никога не се кара с мъже. Само с жени. Един път бях извикала една приятелка у нас. И мъжът и дойде. С него бяхме най-добри приятели също. Мъжът ми си помисли че това ми е любовник. Почна безпричинно да се кара на приятелката ми. Аз се извиних от негово име. Но с тая карантина осъзнах че той никога не се извинява. Само аз се извинявам за неговите грешки.


Преди 1 година родих дъщеря ни. Като му казах че съм бременна той ми се изсмя и ми каза-Ако мислиш че ще повярвам че това дете е мое се лъжеш.
Аз се разплаках. Ако не бях бременна щях да му потърся сметката. Секървата не се зарадва. Тя викаше- Не знам защо синът ми е все още с теб. Имайки напредвид че носиш бебето на един от любовниците си.
Не знам какъв и проблемът. Никога не съм и търсила сметка.


Същата жена настояваше бебето да е момче. Сякаш изборът е мой. До раждането не знаех какъв ще е полът на бебето. Родих момиче. Секървата не се зарадва, а на мъжът ми му беше все тая.


Исках да я кръстя след майка ми. Винаги съм сънувала как викам на дъщеря ми Ана. Имам чувството че цял живот съм знаела че ще имам момиче. Ако имах момче щях да го кръстя след покойният ми баща. Но секървата не си даде името, защото и нейното име е Ана. Кръстихме я след свекъра. Кристияна.


Понеже кошарата е в нашата стая за да ако тя се разреве да бъдем бързи като се разплаче с мъжът ми се скарахме. Тя всяка нощ плачеше. Един път понеже от 1 месец не съм спала като хората бях заспала дълбоко. Малката се разрева. Събудих се от виковете на съпруга ми. Викаше и да млъкне. Аз му казах- Мислиш ли че тя ще разбере виковете ти?
Той ми каза- А ти защо спиш? Погрижи се за дъщеря си малко. Твоето на нищо не го прилича.
Кой го каза? Тя като е плакала през нощта той я игнорираше и все аз се грижих за нея. Той също ми казва че не си върша нормално задълженията и че от както съм родила съм спряла да готвя, чистя и да върша домакинската работа. Аз го попитах защо той един път не я свърши и той ми каза че това не е работа за мъже. Това е само за жените. Много се ядосах. Той явно ме използва за да му чистя къщата.


Един път му беше писнало от реването на Кристияна и се премести в другата стая. Тогава осъзнах че той не ме обича повече. Чудех се защо сме омъжени, но се сетих че ако се разведем ще трябва да разчитам на нищожната си работа и 800лв месечна заплата. Съпругът ми получава двойно, даже много повече от двойно на моята заплата. Един път чух разговор с приятелите му и си говориха как заплатата му е над 2000лв. Той никога не ми е казвал като го питам.


Аз му казах че не искам да съм с него повече. Той каза че без него съм нищожна и че няма да изхраня дъщеря си с нищожната ми заплата. Дори няма да ми помага с дъщеря ми финансово ако се разведем, въпреки че трябва. Мама не знае. Не искам да знае. Не искам да притеснявам жената. Тя преди идваше често, ама секървата ми я обиди и мама има чувството че ни досажда като идва. Идва само по празниците. Без повод не идва, освен ако не я извикам. Понякога я викам да взима Кристияна малко у тях. Не искам да види как мъжът ми нищо не прави и че я лъжа. Рожденият ден на дъщеря ни беше на 15 април. Съпругът ми беше забравил. Очаквах да ни изненада. Държеше се все едно е обикновен ден. Скарах му се и той каза- Какво да празнуваме? Рожденият ден на твоята дъщеря? Мама е права. Използваш ме за пари. Трябваше да се подготвиш по-рано.
Аз съм му обидена, защото все още вярва на майка си. Вече не го обичам. Осъзнах какъв е. Ако знаех че ще стане така, нямаше да излизам с приятелите ми преди 6 години. Поне нямаше да се запознаем.


Да се разведем ли или да остана с него? Искам дъщеря ми да има хубаво детство, а със заплатата на баща и ще и го позволя. Ако се налага ще го карам насила да се прави на добър баща, но искам дъщеря ни да е щастлива. След като навърши 18 ще се разведем. И да се разведем сега, на мен няма да ми трябва гадже. А и кой би искал да е със самотна майка? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5bf9e99774
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да не можеш с този доход, не ти трябват милиони, да плаща издръжка съди го, искай по-висока издръжка. Недей стой при тях. Това не е семейство. Ще намериш друг мъж след време, млада си.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 60134488ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разведи се със него и не се унижавай да го търпиш!А и като се разделите той е длъжен да дава пари за дъщеря ти...Ще се справите и твоята заплата не е малка!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 954fd72797
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разведи се! Най-малкото заради дъщеря си. Сега е малка, но скоро ще разбере, колко я "обича" баща й и ще е много нещастна. С парите все ще се справиш, но не позволявай дъщеря ти да расте в такава атмосфера. А и си млада, имаш право да си щастлива!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 97e7dc5165
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Типичния български филм, общ покрив, снаха, свекърва и тем подобни. Разведи се щом не се обичате. Това че ти повтаря, че си нищожна е вид манипулация с цел да смъкне самочувствието ти, да се чувстваш зависима от него, което е успял да постигне, с една дума целта е да останеш при него. Щом не те обича има друга причина да го иска, какво ще кажат хората, търси си жертва, която да тъпче и тн. сама можеш да се сетиш за още. Притесненията ти, че няма да ти стигат парите са излишни. Вярно 800лв. не са голяма сума, но не са и съвсем малка, ако живееш с майка ти ще ти стигат. Може и тя да помага. Кой знае, един ден може да срещнеш друг мъж, с който да се чувстваш добре. Вероятно ако си тръгнеш той ще те умолява да се върнеш и ще се държи така, както ти искаш, но върнеш ли се ще стане пак същото. Мисли. Типичен модел на манипулатор и жертва. И той е длъжен да плаща издръжка за детето ако го съдиш. Щом той е бащата, завеждаш дело и съда ще го накара всеки месец да си плаща. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bbb7b061f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На 75 мъж съм разведи се и за теб е добре и за детето ти.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f567aecc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приличното женско име е Анна (Άννα, Анна, Anna) , а НЕ Ана. Ана е поредното изкривено от лигавщина име също като съвременните Никол, Дара и прочие...

По темата : много объркващо, авторката се представя на невинна,нищо че е ходила/хойкала с приятел, а мъжът й ( през погледа на еманципираните българки) е като всички останали български мъже - винаги виновен. Темата е вероятно е измислена, не си заслужават коментарите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 742745910f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всичко това е просто отвратително.. Те не обичат детето, не му се радват и не ти помагат с нищо.. Като толкова те обвиняват накарай го да направите тест за бащинство и резултата му го наври във физиономията, но повече не бих им проговорила. Разведи се, не си щастлива там и детето когато започне да разбира повече ще усеща липсата на любов и внимание, а това замисли се как ще му се отрази.. Този клоун не ви заслужава.. Съда ще го принуди да ти помага финансово, така че ще имаш издръжка в помощ.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e0c1e800ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Много съжалявам ,това е поредното доказателство че хубавите ябълки свинете ги ядът. Ако имаш смелост го напусни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a3c30e345c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Айде сега тези,които прочетоха тази тема да прочетат и темата Елитна проститутка и да си отговорим на въпроса защо нормалната и свястна жена получава това, а проститутката пари и уважение.
Все повече съжалявам че и аз съм от т.нар нормални жени.
Към авторката - понеже той знае,че си зависима финансово се държи така. Тръгвай си от него въпрос на време е да стане и по зле Иди при вашите на първо време и се оглеждай за по платена работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f567aecc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До номер 10

Защо мислиш така? Не всички мъже са такива. Има немалко мъже, които държат на жените си и на семействата си. Авторката е ходила и с друг мъж -нейн приятел. Така че недей изцяло да обвиняваш мъжа й. Ако авторката е нормална жена и ако държи на връзката си с този човек и въобще на семейството си, то авторката би трябвало да го приеме такъв какъвто е, човекът едва ли се е променил изведнъж. Много е лесно да посъветваш жената да се разведе, но много е трудно да се изгражда, сплотява , съхранява и запазва семейство.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2743f5ef02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Според мен, правиш тест за бащинство и ако фактите не го променят в случай, че е биологичен баща, връзката е безсмислена, но най - вероятно, ще му послужи като изтрезняващо и няма да се стигне до развод. А маминка ще й се наложи да си държи устата затворена.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 001b849686
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Но той отдавна се държи с теб пренебрежително, обвинява те в какво ли не. А ти седиш рри него, търпиш го да те тормози и унижава, че и дете си ми родила?!! Ти мазохистка ли си? И защо седиш там, та и детето ти да е нещастно? махай се оттам по най-бързия начин, заведи дело за бащинство, чрез ДНК анализ да докажеш, че е баща и го осъди за издръжка. Жалко, че от заблудата и наивността ти ще страда и детето с човек, който не те уважава и със сигурност не те обича.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 834d2ef98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката - Хубаво детство в семейство без любов няма. Вашето не е и никакво , а някакво кошмарно съжителство на двама души, които не се обичат и не искат да са заедно. Какво хубаво ще види детето ти, освен ежедневните ви разправии и омразата помежду ви? По никакъв начин не можеш да накараш някого насила нито да е добър баща, нито да се прави на такъв. Голяма глупост е да мислиш, че дъщеря ти ще е щастлива само защото ще е задоволена материално (евентуално) при положение, че се мразите и карате, а съпругът ти дори не я смята за свое дете. И детето ти ще живее в такава токсична среда още 17 години? Това не е щастие, а направо мъчение и увреждане на психиката на детето. Вземай си детето и отивай при майка си и подавай молба за развод. Търси си по-платена работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker