Проблемите на сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемите на сестра ми
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1150 пъти
Ще започна направо, защото ще стане прекалено дълго. Аз съм жена и имам сестра по-малка от мене, тя е на 30. Има сериозни проблеми с мъжа си, който стана алкохолик, пребива я пред детето им и я заплашва. Тя го изгони 2 пъти, но той се връща. Не искал детето му да расте без баща, но е отвратителен. Искам да я защитя и помогна, но и моите възможности не са много големи. Притеснявам се, четох че са зачестили случаите на домашно насилие, заради карантината и че има жертви жени. Страхувам се за живота й. Моят мъж ми казва да не се меся. А сестра ми не ми позволява да говоря с онзи или да предприема нещо, за да не я бие пак. Яд го е, че той работи, а тя не. Кой да му гледа детето обаче? Какво по дяволите да направя? Тя го търпи само, защото остана без работа в момента, заради карантината. Мислите ли, че жалба в полицията от мен ще помогне или ще стане по-лошо? Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 528b8512fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как да не се мешиш сестра ти е все пак...Мъжа ти ако има брат или сестра няма ли да се опита да помогне по-някакъв начин?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fff1ca8d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помагай й да си гледа детето, за да може тя да си намери работа. Стане ли самостоятелна изгонвате насилника.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 50685d1fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   не слушай мъжа си и подавай жалби навсякъде където можеш-полиция, служби и т.н. Заради такова не месене вече са починали 7 жени от побой по време на карантината. Още повече, че ти е сестра. А мъжа ти не е много читав и той.Вместо да ти предложи да им помогнете. Ако някой биеше сестра ми собственоръчно щях да го изкормя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c1021f2b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какъв " насилник " е бил мъжа, хора? Съвсем не сте наред с ума! Да съветвате авторката да посъветва сестра си да направи , така че детето, което има от нейния мъж / приятел да бъде лишено от собствения си баща само заради глупостта на майка си, ебати и нещастниците сте!

Мъжът е бил " насилник ", само защото е пиел, а не си задавате въпроса, че до това положение го е въвела собствената му приятелка, а повечето от форума пък едва ли не я изкарват чиста като сълза! Хайде, престанете да нарочвате българския мъж за " насилник", защото ПОВЕЧЕТО от българските жени НЕ са читави!

Сестра ти да си мълчи и ако иска да има спокойствие в семейството си да не ядосва мъжа / приятеля си. Тя е виновна за това положение.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4e6f01b29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти наистина не можеш да направиш много. Най-добре е да ѝ кажеш, че си насреща и ще ѝ помогнеш с каквото можеш, ако реши да си тръгне.
Правилното е след бой, тя да си извади медицинско и на базата на него ограничителна заповед поне за няколко месеца, докато се събере сама. Това ще помогне много и с развода. Родителските права ще са нейни, а той ще плаща издръжка. При домашно насилие, насилникът излиза от дома, такъв е законът. Следователно, тя ще има някакво ограничено време, в което да си намери жилище, но преди това трябва да си намери работа. Сега ситуацията е малко сложна, но предполагам, че в рамките на два-три месеца най-много, ще може да намери прилична работа, с която да изхранва себе си и детето. Тя не е безсилна към случващото се, но ти от друга страна си такава. Можеш да пускаш жалби, но накрая всичко опира до това какво ще каже сестра ти пред полицията. Освен, ако боят не се случва точно в момента и ти точно сега не звъннеш на 112, няма какво толкова да направиш.
Поговори с мъжа ти и обсъдете каква помощ можете да предложите. Може ли да остане у вас няколко месеца например? Можете ли чисто финансово да помогнете за детето? Все такива хубави въпроси. Сестра ти има нужда от подкрепа и покрив.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 938413dc7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, как така реши, че не е читава, познаваш ли я? И ти си с робска психика и злоба - типично по български... Нямам думи

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker