Какво значи бракът в днешно време? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97730)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23000)
 Секс и интимност (11337)
 Тинейджърски (20291)
 Семейство (4904)
 Здраве (7873)
 Спорт и красота (4114)
 На работното място (2201)
 Образование (6010)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13340)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Какво значи бракът в днешно време?
преди: 3 месеца, 19 дни, прочетена 911 пъти
Днес един мой много добър приятел се раздели със съпругата си. след едва 4 годишен брак. Той е на 32, а тя - 2 години по-малка от него. Та след като говорих с него се замислих - и осъзнах, че имам адски много приятели и познати, и от двата пола, които са разведени или разделени с половинката си, от която имат дете. Може би 30 %, ако не и повече, от тях.
А от друга страна - когато родителите ми са били на моята възраст - тези случаи са били по-скоро изключение Защо толкова много семейства се разпадат сега?
Хората ли не са достатъчно зрели, когато встъпват в брак?
Или егоизма е станал твърде голям в днешно време?
А може би този проблем винаги си го е имало, но просто преди хората са продължавали да живеят заедно, дори да не се обичат вече, от страх от мнението на роднините и обществото?
Какво е вашето мнение по този въпрос? И според вас тази институция мъртва ли е вече днес?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 734eddce79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Семейния живот е труден и взимат по-лесното решение... Половинката те дразни, може да не сте на едно мнение... Очакваме брака да е страхотен, но не е така.. Може да не са се обичали достатъчно... То затова има и изневери и такива неща...

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: e8589d554f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Самият брак вече е само сигурност на жената, че ще вземе къщата ако се разведът. А хората вече не търсят любовта, а само интереси. Докато не осъзнаят хората, че Семейството е най-великото нещо на света, повече и от всичките пари на света ще е така. Направо ми се повръща като започна да чета в интернет как хората търсят много повече сигурност, отколкото Любов. Като станете на 90 и сте близо до смъртта ще искате до вас да има човек, който обичате, а не голяма къща и някой богаташ до вас. И Семейството не означава "Мъжът донася пари в къщи, а жената домакинства", а означава 2-ма човека, които се обичат и правят всичко заедно. Парите трябва и от 2-мата да се изкарват. А вкъщи не може мъжът да не почисти нищо. А много хора говорят как мъжът трябвало да е Главата на Семейството. В едно Семейство не трябва да има Глава. Ако има значи не се обичат. Те са 2-ма човека, които се обичат, тука не трябва власт. А най-гнусното е "Бие ме, обича ме" Ако един мъж започне да ме бие няма да ме види повече. Най-много да се оплача в полицията. Хората със всичките тези интереси, глупави мисли и тн започвате да разваляте най-ценното нещо на света Семейството. Виждате ли как навсякъде написах Семейство с голяма буква, а без проблем мога да пиша "бог", "българия" и много други неща с малка. А аз подкрепям разводите, просто не сте намерили правилния човек, но заради многото интереси, които се търсят вече, а не Любов става така. Ако хората търсеха само Любов нямаше да е така.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 52ef7d5df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Просто и ясно-ужасно нещо е

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: c12426dc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Неуспешни връзки е имало винаги, но предишните поколения са били научени да търпят, защото "какво ще кажат хората" е по-важно от щастието и любовта. Да не говорим, че само до преди 70-80 години жените масово са били домакини и при развод остават без нищо, за това са мълчали и са търпяли всичко, дори и бой! А и както ти казах, обществото е гледало с лошо око на разведените. Та на вън- идеално семейство, а какво става зад вратата на дома, само те си знаят. За щастие днес не живеем така! И ако не си щастлив имаш шанс да продължиш напред, а не 30-40 години да си нещастен. За това и разводите са повече, а и хората живеят без брак, не им е нужен, защото няма да са отхвърлени от обществото като неморални.
Важното е да се обичате, а иначе с брак или не, няма значение!
Един подпис не гарантира щастие!

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 4a481aa8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Преди браковете са били необходими за оцеляването. Колкото повече професии има, толкова по-лесно достъпно е всичко и има повече разнообразие..
В последните 40-50 години ако искаш домати -отиваш и си купуваш. Не е нужно да ги садиш, отглеждаш консервираш и т.н И това важи не само за доматите ами за всичко. Те вече няма строго определена мъжка или женска работа. Например преди мъжа е имал нужда жената да му сготви и да го изпере- днес има ресторанти и перални. Жената днес няма нужда от мъж, че да направи ремонт вкъщи- има майстори.
Т.е може да оцелеем, без да имаме мъж или жена.

Друг важен фактор е контрацепцията. По-възрастните поколения не са имали толкова информация и методи за предпазване от бременност. Например за моята баба знам, че е имала 4-5 аборта.

Днес ако си жена и не искаш да забременееш -има начини. За това има и повече изневери. И понеже по-горе решихме, че не ни трябва мъж или жена да ни върши работата всеки си прави каквото си иска стига да е окей с последствията.
Т.е браковете се разпадат, защото не са необходими за оцеляването, а преди е било много трудно да си сам мъж или сама жена и хората са търпяли значително повече "в името на семейство".


Иначе никой не е чак толкова морален, че да търпи заради обществото. Винаги има и други мотиви, просто някои са грозни за споменаване.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 68013a07b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   За да си отговориш на въпросите първо проучи, кога е приет гражданския брак в България, как и защо! За да обявиш за мъртва дадена институция провери поне кога се е родила.
Истината е че в България един от първите комунистически закони от 1945г е въвеждането на граждански брак. През тази година са накарали ДОБРОЗОРНО всички семейства в България да подишат брак и само до края на 1945 има скючени 82 826 брака. Били сочени с пръст онези, които "живеят незаконно" заедно.
Кое е наложило това? Проблема е бил разграничаването на държавата от религията, до тогава хората са си правели само църковен брак или въобще никакъв, което не е имало никаква законова стойност, а само морална. Което пък от своя страна давало възможност за терор над единия или двамата от младото семейство /най често жената/. Терор от свекъри и тъстове, да тормозят младите, които били принудени да живеят с родителите си след като се оженят. Снахата трябва да слуша, да бъде прислужница, да донесе колкото е възможно по голяма зестра, която и свекърите да ползват, във всеки един момент можело да я изхвърлят на улицата без нищо, дори да й вземат децата, същото важало за заврените зетьове. Унаследяването не било уредено, има войни, младия мъж умира във война свекърите гонят жена му на улицата без нищо, често й вземат децата ползват ги за слуги, жена умира при раждане и т.н. Каквото е взела жената като чеиз от родителите си за брака, това е, всичкото им друго имущество ниви къща, се дава на братята й, които живеят при тях.
Гражданския брак дава права на онези, които го сключват. Право на общо имущество, право на унаследяване, юридически установяване на бащинство, право на контрол върху собствеността, притежавана или с потенциал за придобиване от партньора и т.н.
Днес обаче въпросът е дали изобщо да има брак вече, защото според някои схващания бракът вече е демоде. Фактът, че вече над 63% от децата в България се раждат в семейства без брак. Лошото е че около 30% от тези деца са вписани с "баща неизвестен", което пък ни говори, че 70% живеят на семейни начала. Друга статистика ни дава информация, че 82% от младите до 29г са неженени, вероятно повечето живеят на семейни начала, но не желаят да встъпят в граждански брак, не желаят обвързване.
А личното ми мнение по въпроса, защо днес се развеждат толкова често е че имат нереални очаквания и следователно се разочароват от брака, което може да се нарече/приеме и като егоизъм от разглезеност. Хората се разглезиха все по често вместо да ремонтират вещи просто ги хвърлят и вземат нова, по същия начин постъпват и с партньорите си. Категоично отказват да положат усилия, за поправяне, за компромис, твърдо са убедени, че те вина за проблемите си нямат, нямат и недостатъци, вината и недостаъците са само в партньора им. Често си сменят и плановете/представите за живота, за бъдещето си, което ги разграничава от партньора им. Днес им казват "влезли в филм" пример: Докато представите им за живот са нормален семеен живот покупка на общ дом и т.н., запознават се с езотерик и изведнъж повярват в теорииите му, партньора отказва да спазва теориите, следва проблем и развод. Или жена на възраст започва да гледа турски сериали, започва да играе роля в дома си, да поднася вечерята с реплика от сериалите "да ти е сладко", в даден момент започва да очаква и от мъжа си да се държи уважително като героите от филма, почват сръдни, тръшкания ....развод. (познавам такова разпаднало се семейство заради турски среиал).

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 4fae2697ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз съм щастливо омъжена и за мен бракът показва истинска отдаденост, доверие и любов между партньорите. Това е съвсем нормална стъпка в една връзка и за мен хората, които не се решават на нея имат някакъв проблем - или са прекалено прувързани към мама и татко, или нямат доверие на партньора, или не вярват в устойчивостта на връзката и искат лесно и бързо да се изнесат от нея, ако нещо се обърка.
Разводи има повече не защото хората са по-нещастни заедно в наши дни, а защото все по-малко ни дреме какво ще кажат хората и дали ще разочароваме роднините.
Това, което забелязвам обаче и не ми харесва е, че масово хората си мислят, че един подпис им гарантира, че партньорът ще ги търпи при всякакви обстоятелства и както и да се държат. Цитирам какво ми казваха на мен след сватбата “еми вече можеш да спираш да тренираш и да се храниш здравословно, хавай си, нали се омъжи”. За мен това в много груб, нагъл и егоистичен начин на мислене. Същите хора са много изненадани при евентуален развод понеже не ги търпят. Истинста е че точно когато сключиш брак трябва да св стараеш да изглеждаш добре за пртньора си, както и да проявяваш любов и уважение всеки ден. Чуждият подпис не означава, че някой ти е длъжен или вързан в кърпа каквато и свиня да станеш след това.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 593d27f0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В патриархалното общество е бил силно застън църковния брак. През социализма колективизация и стадното чувство, а се гаранция индивидуализма. За това и брак много не му трябва на човек.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 10d2ffc848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Нямам брак, защото си държа на цялата дандания около него, сиреч вдигане на сватба. Като ще е гарга - да е рошава. Да, ама няма пари за нея. Това е. И любов има, и самостоятелност, че и дете, но за глезотията около брака средствата ги няма. Детето ни си носи фамилията на баща си, а относно материалната сигурност - ами по-добре съм от мъжът ми по отношение на имоти, ако това е главната цел на един брак. Обичаме се, уважаваме се и комуникираме. Отделно това с дърпането на кредити от банки само и само да вдигнеш сватба за да не каже някой нещо... еми малоумно е. Живот и здраве един ден и това ще направим, но не и сега.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 07028a1f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   12 целта на един брак не е да придобиеш имотите на партньора, нито да наследите родителите си, или да ги накарате да ви купят имоти. Относно имотите в брака, целта е да създавате имоти заедно, да заделяте общи доходи и да си закупите общи имоти, ако можете, да ви служат за сарини с наеми или ренти.
Всеки човек на този свят е желателно да се труди да създава блага, но когато двама човека заживеят заедно и особенно когато имат дете, така или иначе единия е зает с отглеждането на общото дете с грижата за домакинството, а другия има повече време да създава блага. Проблем идва когато стане нещо лошо, което никой не предполага. Примерно вие живеете без брак стараете се пестите купувате жилище и/или други имоти на името на един от двамата, стане нещо разделите се или онзи на когото са имотите почине, другия който е положил също толкова усилия да придобият заедно имотите остава без нищо, а имотите ги наследяват или децата или още по лошо родителите на починалия или неговите братя и сестри.
В моето семейство вече се случи подобен казус, втори братовчед на майка ми живя с "жена си" над 15г заедно създаваха блага купиха апартамент, вила на село, скъпа кола, всичко на името на жената, нямаха деца, и тя почина внезапно, само на 47г. Всички имоти ги наследи сестра й, а той остана на улицата. Макар през годините той да имаше много добри взаимоотношения със сестра й и баджанака си, когато става въпрос за имоти и пари нещата рязко се променят. Той след като няма брак няма право да поиска дори аутопсия, няма право на информация от какво е починала, няма право да я погребе.
Няма нужда да ти разказвам казус, когато всички иноти станат собственост на общото дете, а то пък завладяно от жена си гони майка си от дома, за който тя е пестила да купят на името на починалия баща.
Кофти е на 45-50г да останеш зависима от думата и желанието на снаха си и да си на улицата, защото снаха ти не иска да живее със свекърва, а единствен наследник на жилището е сина ти. Не гледай половете на героите в описаните случки, без брак това може да се случи на всеки от половинките, а вярвам ти не искаш подобно нещо да се случи, нито на теб, нито на "мъжа ти"
А брак може да се сключи и без сватба, сватбата съвсем не е задължителна, онзи цирк с бялата рокля за който нямате пари сега може да се направи, когато имате възможност или въобще да не се прави.
Сватбата можеш да отложиш, обаче хората сме тленни и това не можеш да го отложиш! Сега си млада и влюбена през такива врмемена човек за раздяла и смърт не мисли, но повярвай ако дойде нещо такова ще е вече късно да се мисли, а хората и млади можем да се разсърдим и разделим или ненадейно да се влюбим в друг човек, или да ни блъсне кола да не дава бог.
Една от причините гей хората да искат право на брак е за да имат право на информация за здравето на партньора си от болница или да имат право да го наследяват.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: a8ffbe268b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз отказвам да се женя. Нищо че съм още на 27 години. За какво ми е мрънкаща жена, която да ме пита къде ходя, с кого съм и т н.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 9368b28142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Значи едно нищо в днешно време, съдейки по това което реално е. Всеки втори брак завършва с развод, ето това е бракът, уви.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: fbc6e840b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Еми хубаво, бе, хора, не се женете, не се омъжвайте, не сключвайте брак!

Че кой пък насила ви кара и да се жените/ омъжвате? После не се чудете защо България е на второ място след Франция по брой деца, родени без брак и по двойки, живеещи на семейни начала! На всичкото отгоре сте толкова нагли, вие, че хем не искате да имате брак, хем пък не искате децата ви да бъдат считани за извънбрачни, хем пък да не бъдете смятани за партньори и приятели, а за съпрузи! Е, няма как!

Нагло лъжете в мненията си, че тези, които имат граждански ( а някои и религиозен брак) едва ли не го сключват заради интереси ( а вие, дето сте си на конкубинат нямате интереси явно) и според вас съпрузите сключват брак без любов и обич! Лъжете се, че като сте на семейни начала, за разлика от бракуваните, вие го правите без капка корист и само любов!

За тези с по - тежките и тузарски сватби с пищни и показни церемонни може и да сте прави, но не сте прави за моя брак и за брака на немалкото хора и българи, които сключват скромно граждански и църковен брак!

Погледнете се, че при вас, живеещите на семейни начала, положението ви хич не е розово.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: e729d847d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Какво значи ли? Любов! Това значи. Иначе няма смисъл. Иначе е насилие над свободата на човешката воля. Аз лично обожавам съпруга си. Всеки сантиметър от тялото му и всяко кътче на душата му. Той ми отвръща със същото. Не сме младоженци, от 7 години сме заедно, и не свършва, и не свършва тази пуста любов! Щом сервирам десерта вечерта, и той вече започва да ми липсва, защото зная, че след малко ще заспи, а утре рано ще излезе и ще се върна чак привечер. Най-кошмарният ми момент от денонощието е, кагото будулникът му звънне в 6 сутринта, а ние спим плътно прегърнати. Винаги ставам заедно с него, да му напрявя кафе и да прекараме един час заедно, преди той да отида не работа. После си доспивам, ставам и аз и сядам пред компюрата. Моята работа е от къщи, мога да я върша където и да съм. Работният ми ден си върви с пълна сила. Но него го няма! И ми липсва! И се чудя как и с какво да го зарадвам вечерта... Какво да приготвя? Червени или бели рози да набера от градината за украса на масата? Какво да облека?
В отговор на прекия въпрос "Какво значи бракът в днешно време? ", казвам: "Бракът е любов! " Но любовта е коварно нещо и лесно може да бъде сбъркана с "материален интерес", "какво ще кажат хората", "трябва да родя", "кой друг ще ме вземе", "няма да го дам на оная кифла, мой си е" и пречее периферни интереси.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: d8e5211e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 17.
Бъдете благословени От цялото си сърце ви желая да се обичате така чак до дълбока старост. И да предадете тази любов и на децата, и на внуците си. В днешното общество има огромна нужда от двойки като вашата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 35ab56eeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Заглавието на темата не отговаря на въпросите, които задаваш в нея. Теб те вълнува не какво представлява бракът и защо е нужен, а защо браковете се разпадат.

Не сравнявай ситуацията с тази по времето на родителите си, защото разводът дълго време е бил свързан със социална стигма. За много жени да бъдат системно пребивани или да живеят с партньор алкохолик например е било по-малко страшно, отколкото да носят петното "разведен" и децата им да са деца на "разведени". Да се разведеш пък заради "глупост" като изневяра, несходство в характерите или просто липса на чувства, при иначе функциониращо семейство е било почти равно на прищявка или абсурд. Забележи, че развеждащите се сега, са именно отгледаните и възпитани от това, "неразвеждащо се" поколение. Нормално е да има обратна реакция. Ценностите на младите хора в днешно време не падат от небето - те са именно ценностите, които родителите им съзнателно или не са изградили в тях възоснова на собствения си опит.

Всеки случаи разбира се е индивидуален. Моите наблюдения са, че колкото по неосъзнат е изборът за встъпване в брак, толкова по-голяма е вероятността да се стигне до развод. Много често млади хора се женят без да са живели преди това заедно или след съвсем кратко съжителство - тоест тази връзка не е тествана. Не са имали възможност да преминат заедно през трудности и битовизми и да се види как ще реагира партньора, не са водили общи битки, често са получили всичко необходимо наготово от родителите си итн. Често и двете страни имат крайно нереалистични очаквания към брака и съответно като се разочароват им е по-лесно да прехвърлят вината върху партньора.

Освен това в днешно време бракът не дава особени гаранции, нито защитава кой знае колко интересите на жената и децата. България, за разлика от други държави не поощрява с особени финансови или социални мерки раждането на деца, а издръжка в минимален и крайно недостатъчен размер се предвижда единствено за непълнолетните деца, но не и за партньора, който е бил финансово зависим или с по-нисък доход. Колкото и да е абсурдно млади семейства с деца и ниски доходи дори отказват да сключат брак, не защото не искат, а за да може майката да ползва социални помощи като самотна такава, защото парите просто са им необходими за да оцеляват - представяте ли си до каква степен държавата ни е абдикирала от отговорност, за да се стигне до такава ситуация?

Бракът в момента дава един почти чисто социален статус, който е от значение най-вече за жената (защото в нашето общество социална стигматизация все още има). На самотните майки и на старите моми продължава да се гледа с присмех или отвисоко, докато семейната жена се приема като стабилна. Освен това в случай на смърт преживелият съпруг има право да наследява, достъп до застраховки или обезщетения, пенсии итн - тоест някаква минимална сигурност. Човек обаче рядко се жени, воден точно от такива съображения.

За другите не мога да говоря, но мога да кажа, защо се ожених аз. Съжителствахме с бъдещия ми съпруг в продължение на три години и нещата ни се получаваха добре. Преминахме през какво ли не - видяхме си истинските лица и при трудности и когато всичко е наред. Знаех че мога да му имам доверие и да разчитам на него и реших, че искам това да е човекът до мен. И исках това да е официално. За мен това, че той ми предложи, означаваше че и той е сигурен в чувствата си, че вижда мен като жената до себе си и че е сериозен и готов да поеме отговорност. Това беше нашият избор и не съжаляваме.
Уважавам и зачитам обаче и чуждия избор - всеки е свободен да живее така, както се чувства добре и смята за правилно.
Ж 34

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: fbc6e840b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До номер 2


" Виждате ли как навсякъде написах Семейство с голяма буква, а без проблем мога да пиша "бог", "българия" и много други неща с малка. "


Виждам, че си ти ОПРЕДЕЛЕНО НЕ си наред с ума. Първо твоето семейство е просто и обикновено, тъй че надали можеш и имаш правото да претендираш, че си нещо, защото си едно нищо.

Второ - Бог, България и имена на други народи и държави са пише с Голяма Главна Буква, а това, което си написала показва, че си проста и тъпа глупачка, която се опитва да привлече вниманието на хората към твоето жалко, просто, необразовано съществуване.

Трето - абортите са убийство на неродени, но живи човешки същества и деца, и очевидно е, че такива глупави и жалки женички като теб надали сте на правилната страна по този въпрос.

Четвърто - заради такива като теб, България ( с главна буква Б) е на второ място в Европа и след Франция, по брой родени деца без брак и двойки, живеещи на " семейни" начала. И на първите места по брой на аборти и състаряващо и намаляващо население.

Жалко е, че хората и обществото ни приемат за нормално мисленето и поведението на такива жалки женички като теб. После това българско общество да не се чуди защо все се търкаля в лайната си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 573d95946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не разбирам защо са нападките към номер 2. Нейната теза е много разумна. Тя твърди, че причината семейството в наши дни да девалвира, хората да се разделят и да са нещастни е, че много двойки тръгват към брака не заради взаимна любов, а по някакви други причини - материални, социални или егоистично очакване за сигурност.
И да, номер 20, семействата на хората, които искрено се обичат, винаги са "прости и обикновени", по това ще ги познаеш! И това е без значение с какво образование или материален статус е двойката. Да пази Господ от "необикновено" семейство! И ще цитирам Тойлстой. Първото изречение на романа "Война и мир" е следното: "Всички щастливи семейства си приличат. Всяко нещастно семейство е нащастно посвоему".

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: fbc6e840b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Точно толстой определено НЕ е критерий за когото и да е било и по какъвто и да е въпрос, свързан с човека и човешките отношения. За останалото няма какво да кажа, освен че си надраскала глупости.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: e999ab10ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Без брак това днешното семейно съжителство или там квото се води всеки може да си хвана чукалата по всяко време и айде. Когато имаш брак е съвсем друго поне така мисля. Аз отдавна спрях да искам от моя поне да подпишем. Разбира си че на мъжете им е по удобно без брак без сватби. Щом ние жените се примиряваме с това, те са си доволни

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: e999ab10ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ей сега ще ти кажа какво става без брак. Живея от няколко години с приятеля ми, приятел тряцва да се нарича защото както знаете нямаме брак. Имаме дете. Разправиите започнаха разбира се слид появата на детето. Стигна се до жесток побой,собствените ми родители не са ме били така. Естествено аз си тръгвам връщам се и така сигурно докато детето стане на 18 защото няма да има нужда боклука да му гледам тогава детето.
С брак съвсем различно е отношението поне за мен. За вас мъжете разбира се че по изгодно излиза да нямате брак.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: e71411e960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   22, ти чела ли си Лев Николаевич Толстой и кое негово произведение по-точно? Всъщност, според нивото трябваше да задам въпроса така: "Ти съзнаваш ли, че не говорим за холивудски актьор или футболист? "
Бих навлязла и в подробности, защо руският гений може да бъде "критерий за човешките взаимоотношения", но с илитерати не искам да си губя времето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker