На 23 години съм готова за дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На 23 години съм готова за дете
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1994 пъти
Помогнете ми !!!
Искам да създам семейство,искам да имам дете и да му даря цялото си внимание и грижа.Искам да му се радвам,да го възпитавам и то да бъде много щастливо !Някои мои познати,съученички вече си имат и са много щастливи.На 23 години съм ,имам приятел от 3 години.Вече имам един аборт с него(не ме съдете,хормоните ми бушуваха,бях объркана,с него не се разбирахме,той си мислеше че не от него т.н).Кога,ако не сега ?Всеки път си мисля,трябва да имам стабилна работа,да имам постояннен дом,всичко да ми е наред в живота,както финансово така и емоционално.Но никога нищо не се е променяло.Винаги ще имам проблеми със семейството си,с работата си и с други неща.Но,нима само аз имам проблеми?Ако трябва да чакам живота ми да стане розов,значи ще си остарея и няма да имам нищо след себе си.От хората съм ,които са на мнение,че живота с дете е много по различен.Вие как мислите,рано ли ми е,повлияна ли съм от емоциите си и детски ли разсъждавам ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 04bcb9fd81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма лошо да станеш майка, но ме съмнява, че приятелят ти става за татко. Потърси си свестен мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bdd6a19647
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много правилно разсъждаваш, точно сега му е времето за деца. Като твоят човек не иска, разкарай го и си намери мъж който иска деца. Ако няма такъв, има и изкуствено осеменяване, раждаш си от неизвестен и се радвай на живота. Хем няма да се тормозиш, хем ще си имаш дете, а после си търси и мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 837e07d05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо-всеки човек сам усеща за себе си кога иска да стане родител. Като напълно готов никога няма да бъде, независимо от възрастта. По-важно е дали се обичате с мъжа ти и дали и двамата искате да създадете общо дете! Млада си, няма спор, но пък тази възраст е подходяща за първо дете от гледна точка на забременяване, износване и след това отглеждане, а и докато го родиш може да си вече на 24 г. Щом го усещаш, че го искаш, значи не ти е рано, поговори и с партньора си той на какво мнение е. Все пак той трябва да има и стабилна работа, доходи що годе, за да се грижи за семейството си. Лично аз на 23-4 изобщо не исках деца, но и не бях срещнала подходящия човек. Родих на 28, като се намираха хора, които ми казваха, че е рано и съм избързала, но аз за себе си знам че не е така, тогава го почувствах и поисках силно, както ти сега. По-важно е какъв човек ще избереш за баща на детето/децата си, а не толкова възрастта. А и все пак не си на 16-17, така че не ти е чак толкова рано.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eb483183f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В идеална възраст си да станеш майка. Не е нужно да чакаш до 40, за да изградиш кариера и да си купиш дом. Дано и приятелят ти да е готов за тази стъпка. Не ми направи добро впечатление, че те е карал да правиш аборт. Помисли си дали той д подходящ за баща на децата ти.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 204ebc0e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен е рано. На 23 още не познаваш себе си, за да възпитаваш някой друг. Стабилна работа и достатъчно голям дом (детето да има отделна стая) са задължителни. Не вярвам в тези глупости, че искало “само любов”. Ние като родители сме длъжни да осигурим освен любов и добър старт в живота, добро образование, добра среда.
За мен не е нормално всички да се тъпчат в една стая. В едно семейство двойката е най-важната. Не трябва да се лишаваш от интимност само защото имаш дете. Охладнелите отношения дават лош пример какво е любов и семейство. Детето пък от своя страна има нужда от лично пространство, за да се развива нормално, да се чувства пълноправен член на семейството, да си кани гости. Все пак не си си взел домашен любимец, а си дал живот на нова личност, която възпитаваш да бъде самостоятелна и да се отдели един ден. Когато правите деца, често забравяте, че те са временно явление в нашия живот. Няма да са винаги малки и сладки и няма да имат винаги нужда от вас. Тогава ще останете сами с мъжа ти. Много по-важно е да имаш правишния човек до себе си отколкото да бързаш да си правиш дете с когото и да било само да го имаш. Децата не са плюшени играчки, не са ви собственост, не са ви длъжни да яи забавляват. Децата не се правят от егоизъм, а защото има какво да им дадеш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e2a07335d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хубаво мислели но дано да си се осигурявала последните 2 години иначе че ще питам как ще гледаш дете със 145 лв само за една години. Няма значение ние какво искаме в тази държава която и 5 пари не дава да стимулира раждаемостта в млада възраст затова в клиниките за ин витро пълно с възрастни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a27e813488
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото по-рано по-добре за жената ,но подкрепям единствено ,ако имате собствено жилище ,ако имате доходи ,с които няма да се страхувате да посрещнете утрешния ден ,не казвам да сте богати разбира се
Казвам всичко това ,защото бившата затова ме заряза ,на квартира ,получавах 600 лв ,а квартирта ни беше 300 лв ,явно и писна от мизерията и любовта изчезна,но явно толкова и ме е обичала
Искам да кажа ,че парите не са всичко за да имате семейство ,но без тях се получават раздори,ако нямате тези затруднения и усещате ,че сте един за друг няма по-хубаво нещо от едно детенце
М33

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 37df30e360
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има време за всичко , бох ти дала едно от мойте да го погледаш за ден , хубаво е , но живота се променя много . Докато го пуснеш на ясли изиква постоянно да си с него , иска ти се да починеш . Не можеш да ядеш като нормалните хора , понякога до тоалетната дори не може да отидеш .

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4ee4d3aa2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Никой не е казал, че трябва да чакаш всичко да е идеално, но освен с любов едно дете се гледа, уви и с пари. Ако нямаш доходи, приличен дом и поне минимална сигурност изобщо не те съветвам да забременяваш и да раждаш. А и ти искаш дете, а приятеля ти? Той какво мисли по въпроса? Защото ако е против, де не се окажеш самотна майка без пари, защото ще е много кофти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3a18a61d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моята майка е забременяла, когато е била на твоите години дори на сватбата си е била бременна с мен. Дано имаш късмет, млада си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c849f5a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке,

Не се притеснявай да раждаш. Ти си млада и жизнена, хубаво ще е ако ти изпълниш този важен смисъл в живота - да бъдеш майка. Годините ти са подходящи да станеш майка. Ако ги изпуснеш, после трудно ще можеш да осъществиш желанието си за дете. Жалко,че си направила аборт, защото детенцето, което си премахнала няма вина.

Не слушай мнения, които ще се опитат да те разколебаят или пък да те накарат да отложиш да бъдеш майка за по - късно заради било то мъжа , с който си или заради битовите неща. Нашите предци са раждали млади, а ти отдавна си пълнолетна.

Много малко са жените, които раждат по- късно и то поради затруднения със забременяването. Но в повечето случаи , жените, които раждат над 30 години го правят поради своята еманципация и такива жени благоволяват да имат само по едно дете, а второ някои едва искат и имат , камо ли трето дете не желаят. За съжаление, повечето от тези жени имат по един или по няколко аборта по желание зад гърба си, пак поради същата тази проклета женска еманципация.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 204ebc0e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, около мен всички забреняват и раждат над 30. На децата освен любов им трябва и хубав дом, качествена храна, собствена стая, образование... Не ни хвали “предците”, които са раждали рано рано, “за да има кой да копае на нивата” или “за да има кой да ги гледа”.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c8ac28de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Като за начало, последвай съвета на хората, да имаш добър дохдо поне 2 години,преди раждането, или поне да имаш мъж с добри доходи, за да не си гледаш детето в не толкова добри условия.

Да, важно е да имате хубаво жилище, но не е задължително, да го притежавате. Особено в началото. Ти си млада още. Аз от 23 до 29 години смених 5-6 работи и адреса 3 пъти. Ако детето е по-малко, не е таквъ проблем. След 6-7 годишна възраст, вече е сложно, просто защото някой деца не им понася добре смяната на средата.
Просто казвам, че сега може да минете с по-малко жилище, а ти след време, да си намериш добра работа и тогава да изплащате жилище.
Другото - това, че ставаш майка, не значи че спираш да си жена, че мъжът ти спира да е мъж, че и двамта спирате да сте хора. Детето ви е най-важното, но ако тотално игнорирате себе си и нуждите си, ще станете една нещастна двойка, а това ще повлияе негативно на вас, на децата и на близките ви. Това, че си родила, не значи, че няма право на секс. Не значи, че трябв да ограничиш контатките си само с други майки и роднини. Не значи, че мъжът ти е просто един донор на сперма, който плаща смектиет и понякога си играе с детето. Не изпадай в тая дупка, защото е ужасна. Гледайте си детето, но гледайте и себе си. Раднини, баби, дядовци, други двойки с деца, дето си помагете, екскурзии, зелени училища - да оставите детето за 2 дена на гости, няма да го убие, дори напратив, ще му повлияе добре, а вие ще може, да отидете я на почивка, я просто да се отпуснете за момент от родителските задължения. Полезно е за всички - хем детото започва да изгражда някаква самостоятелност, хем си напомняш, че въпреки всичко, ти си оставаш индивид. Не правете грешката, да се обсебите себе си и децата от родителството. Не искаш, да станат на 25 и да не могат без мама и тате. Или другат крайност - още на 16-17, да заяви, че събира пари, за да се изнесе на 18тия си рожден ден.

Така че - намери точният човек, гледай да имаш добри условия *перфекнти никгоа няма да станат) и създайте семейство :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 93cde562eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

14.   На 23 години колко да изпусне? Лесно е странични хора да казват каква грешка е допуснала като е направила аборт, да не би вие да й гледате детето? !
Майчинските в България са булшит, за да може да подсигуриш нуждите на едно бебе трябва да работиш с години и да пестиш, а не да ревеш по социални мрежи и медии как майка България не ти помага.
Не сравнявайте нашите предци с 21 век, защото онова време е било много по-различно от сегашното.
Влезте в интернет и прочетете как са се гледали едно време децата, или най-добре питайте майките и бабите ви преди да сравнявате.
Точно обратното е, жените сега раждат най-рано на 30 години, а най-късно на 38-40.
Не всички жени решили да родят на зряла възраст са кариеристки.
Днешното поколение не е готово за създаване на деца на ранна възраст!!!
Познавам не малко "майки", които тупват детето на бабата и дядото и "пей сърце".
Не е нужно да се раждат още недоносчета, достатъчно си ги имаме в изобилие.
Да си родител е съвкупност от задължения и отговорности, а не като си направил "благото" за популацията да не ти пука какво ще става занапред.

Отглеждането на дете не е като да си вземеш коте или куче!
Умните хора си задават много въпроси преди да предприемат тази важна стъпка.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c849f5a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

15.   До 14

" Лесно е странични хора да казват каква грешка е допуснала като е направила аборт "

С други думи одобряваш аборта, така ли? Ако майка ти те беше абортирала, а не родила, надали ти щеше да досаждаш на хората с твоите глупости. Мнението ти на субект като теб, които се опитва да бъде " нестандартен" и " нестраничен" е без значение, тъй като не отговаряш на въпроса на авторката.


" Не сравнявайте нашите предци с 21 век, защото онова време е било много по-различно от сегашното. "

И дори да е било така, ако те са разсъждавали като теб, надали сред българския народ щеше да има такива наперени субекти като теб.


" Не е нужно да се раждат още недоносчета, достатъчно си ги имаме в изобилие. "

Кой се изказа/ ла? Хубаво ще бъде ако бивши недоносчета като теб не оставят поколение. Надявам се искрено, ти да не бъдеш отбора на българите, родили и отгледали деца в България.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73a1130834
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

16.   Коментарът над мен не си е пил хапчетата,или не е е*ан/а. :DDD
Месиш се на хорските коментари,вместо да подминеш след като не ти харесва.
Аз съм за аборта,когато момичето/жената не е готова,няма на кого да разчита,няма финансите и психическата готовност.
Ако всички българки разсъждаваха като теб раждаемостта щеше да е висока,а българските изоставени деца хиляди.
Всеки сам решава за себе си кога може и не може да създаде и отгледа дете.
За какви наперени субекти? :DD Нощес си сънувал/а извънземни.
Толкова злобно и неадекватно си се изказал/а,че мненията извън твоя светоглед изглеждат като нещо лошо.

"Кой се изказа/ ла? Хубаво ще бъде ако бивши недоносчета като теб не оставят поколение. Надявам се искрено, ти да не бъдеш отбора на българите, родили и отгледали деца в България." - Тук вече злобата ти прелива,не знам дали знаеш,но ако нямаш деца все още това кълнене се връща.
Не можем да се харесаме на всички,но пък и да кълнем,и мразим хора които не познаваме...КОФТИ МАТЕРИАЛ се нарича. :)







~darkgirl~

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bfcfeabf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Как да ти помогна освен да ти направя дете. Шом си готова действай, какво чакаш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46da5fec21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мъжът не е подходящ. Зарежи го. Намери друг. Работи. Казвам ти го от личен опит. Успех в решението.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker