Мъжът ми не зачита мнението ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121257)
 Любов и изневяра (29725)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми не зачита мнението ми
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1577 пъти
От известно време мъжът ми промени отношението си към мен. Не знам какво да правя, постоянно се караме. Всъщност аз се карам а той гледа злобно и се инати за всичко. Да започна с детето - постоянно ме критикува че не отделям достатъчно време за нея, а това не е вярно - извеждам я на разходка, играем си, гушкаме се, готвя й (тя е на годинка), но според него аз само чакам той да си дойде от работа, да му я тръсна и да отида в другата стая пред компютъра. Караме се и за педиатъра - аз не я харесвам и искам да я сменим, той пък мисли че тя е най-добрата в града и й вярва за всичко. Преди време бебка имаше проблеми с очите и педиатърката само й сменяше капките, като ефекта беше временен или никакъв - добре че я заведох на очен лекар и проблема се реши, ама пак го направих през главата му, той беше на мнение че не е нужно само да я мъкна по доктори, че преигравам и т.н. Имаме спор и за детската градина и други спорове пак за бебка.
Има и друго нещо - в момента правим ремонт на жилището си и искам и аз да се включа с избора на мебели, цвят за стените, плочки за банята обаче мъжът ми не ме слуша, пълен игнор. За нищо не се съобразява с мен, с моите желания. Винаги става на неговата - къде ще отидем на екскурзия, какво ще ядем, с кого ще се видим. Много е инатлив, все едно говоря на стена. А преди не беше така....Моля дайте мнение какво да правя? Вярно преди бяхме само гаджета, а сега сме семейство с дете и ипотечен кредит, но много искам да си върна предишния мъж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: cc96a34eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Вземаш си детето и се изнасяш и ще почне да те слуша поне временно, а ако ли не всеки по пътя си. Живота продължава.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63b07933bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Брака е труден, аз съм с две малки деца. Разбирам те и теб, искаш да си починеш от детето. Мъжете ни никога няма да разберат какво е да гледаш сам дете цял ден, аз дори гледах две, сега е на градина.. Има нужда от почивка... И аз се дразня на моменти, мъжа ми видял малко захар разсипана по пода, която не съм забелязала и почва да мрънка... Остави го малко събота, неделя за малко на някоя баба. Значи мислят си, че нашата е много лесна...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ccbd75bae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Оставяш детето на някого излизате заедно някъде навън, сядате и водите. разговор. Навън защото ще се съобразява как се държи. После отивате и заедно в диалог избирате мебели... Това е защитна реакция. За детето много му се обясняваш. Майката взима основно решенията.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 27ef79abb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ако той плаща всичко, а ти нямаш особено участие, може да му е писнало. Ако случаят не е такъв, имам друг отговор.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4a9b524ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Използвай ултиматуми.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d609399db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Така става като бързаш да се омъжиш без да познаваш човека до себе си! Това, което виждаш в момента е истинското лице на твоя мъж, което няма нищо общо с лицето на милия и чаровен мъж, в който се влюби. Е, нямаш голям избор. Или се примиряваш, че цял живот ще си безгласна буква, че ще те имат за част от мебелировката или го напускаш. Да, второто, особено с малко дете е изключително трудно, но повярвай ми след години ще се гордееш със себе си. Иначе цял живот ще търпиш да те мачкат, че и с годините ще стане по-зле. Всеки познава по някой домашен тиранин и е наясно как се развиват нещата ако имаш връзка с такъв.
За това, потърси подкрепа от семейството си и го напусни преди да е станало по-зле! Трудно ще ти е и то много, но останеш ли, нищо добро не те чака и по-лошото е, че и детето ти не го чака нищо добро, защото ще и дадеш много грешен пример за отношенията в семейството.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7a589e51ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До номер 4 - сега съм по майчинство, но след някой друг месец се връщам на работа. Иначе заплатата ми не е лоша (1 000 лв.), неговата също е добра (горе-долу двойна на моята).

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 45d05d8c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мъжът ти не ти трябва за да смениш лекар, нито да заведеш бебе на преглед, нито за записване в градина. Ти сама си му оставила всички майчински решения, понеже явно не можеш да решиш сама какво е добре за детето, а вече не си малка, майка си. Преценяваш кой е най-подходящият лекар, записваш го и носиш отговорност за решението си. Нормално е мъжът ти да мисли, че не обръщаш достатъчно внимание, щом е ангажиран дори с такива неща.
И аз имам бебе на годинка и дете на три, мъжът ми има много ангажименти с тях, но не им избира нито лекарствата, нито лекарите, въпреки че той самият е лекар. Все пак не съм лукова глава, а родител.
Ако пък греша и не си молила той да реши това, вместо теб, а е някакъв маниак на тема контрол, просто му казваш- щом знаеш по-добре как се гледа бебе и как се организира дом, значи нямаш нужда от мен. И излизаш. Няколко часа сам с бебето и ще е готов да ти остави всичките решения.
Бъди малко по-тежка, звучиш като другото дете в семейството. Детето ти не получава качествено лечение и ти седиш и чакаш мъжа си да му дойде акъла... Странни приоритети.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 73d5bedf56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Съгласна съм с №8.
За мен проблема е по скоро в теб. Първо докато сте били гаджета не си очаквала, че имаш право да избираш цвят за нещо негово или общо, днес обаче очакванията ти са се променили, тоест тази промяна не идва от него, а от теб, ти си мислиш че брака или раждането на дете, променя положението ти в връзката ви, а тя си остава такава каквато е била преди брака и реакцията ти "аз се карам а той гледа злобно". Ами злобно ще гледа, след като искаш промяна в отношенията ви и то със скандал. Досега във връзката ви, си му давала предимство, той да взема всички решения, разбира се че ще се ежи, когато търсиш по високи права за себе си и то с караници.
Дори и той да е "маниак на тема контрол" той е бил такъв и преди брака, тогава защо това му качество не е било проблем за теб?
Не знам колко тежко е положението, но на твое място бих опитала с добро и казване на реалната истина. Бих му казала, че и аз искам да имам право на избор за нещата в дома ни, за отгглеждането на детето ни, или поне аргументите му защо да вземем или правим, това което той избира. Ще му кажа да ме убеди, че може и да е прав и решението му да има логика, която аз не улавям. Да му кажа моите аргументи защо не харесвам това или онова. Да му обясня че синьото е студен цвят, който не става за стените на спалня, защото ...... и че зеленото е успокояващо а е добре да сме спокойни в спалнята.... или че прасковеното е романтично а е добре да има романтика в спалнята.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 15e612cbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си майка и ти решаваш при коя педиатърка да отидете, какво е добро за бебето и пр. Мъжете нямат майчински инстинкт и не могат да вземат решения аз бебета. Защо му прехвърляш собствените си отговорности? Прав е да недоволства. Гледай си детето сама и в краен случай обсъждай тези неща с майка си или с приятелките. С жени.
Също си почини, дай бебето на майка си или наемете детегледачка за няколко часа. Почивай си и бъди по-самостоятелна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e6fa85764b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Хей, какви са тези женски коментари бе? Вие жените май се самозабравихте и си разрешавате волности, които не само, че не ви се полагат, ами и се наказват от мъжете. Как ще посмее жена да възразява на мъж? Това умът ми не го побира! Разни женски съвети тук да го напусне, да му поставя ултиматуми, да го застави да върши това или онова, а мъжки шамари жената не ще ли? Къде се намира тя, че да се държи по този арогантен начин. Мъж-глава на семейството е това, не е лукова глава. Щом реши или каже нещо, думата му на две не става, а жената или ще го слуша или ще има "свети върти пух"! После да не се чуди той ли ме бутна или сама паднах"? Да си е отваряла очите преди да се омъжи. Не, когато мъжът инвестира вече в семейството, тя да го съсипе с женска простащина и мания на власт над мъжа. Такива жени бързо си намират "майстора", а по някога изходът за тях е летален!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 457594f7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До последния коментирал - трагичен си. Остави ме без думи. Отделно в останалите женски коментари само някакви супер майки са се изказали. Освен злоба и набиване на канчето друго не видях. Че защо мъжът да не му е работа при кой лекар си водят детето? Ама това им е общо дете! Не само на майката. Всичко, което касае здравето на детето би следвало да касае и Двамата родители. Единствено съм съгласна, че авторката е направила явно лош избор за мъж. Щом не го интересува мнението ти дори за общия ви дом, той най-малкото не те уважава. Просто си е показал рогата в последствие, както често се случва. Общо взето ти го познаваш този човек, потърси грешки в себе си, опитай се да се поставиш на негово място, от кое и защо се дразни. Опитай се да намериш работещ подход към него. Поне опитай. Знаеш за детето ви е най-важно да си съхраните семейството, то е ясно, че и двамата не сте идеални, никой не е. Но друго си е с мама и тати. Надявам се да има шанс да си поизгладите отношенията, може той самият да се чувства пренебрегнат след появата на детето и да се опитва да ти прави напук. Мъжете и те са като малки деца понякога. Трупат в себе си и се инатят. Ти помисли как може да откриете път един към друг отново. И съветите на кого да си пробуташ детето, майки стринки и т. н. просто ги подмини.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 956213b9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не обръщайте внимание на коментар номер 12. Егати злобата събрана в коментар -12. Към авторката - разведи се докато е време . вземи детето и докато мъжа ти не се осъзнае не се връщай при него.

Мъж на 27 г

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 08b2abd87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   "Просто си е показал рогата в последствие, както често се случва. "

Това вече е свръх нахалство! Кой на кого показва рогата си? Мъжът на жената, или жената на мъжа? И кой на кого след това чупи рогата, а дори и главата? Жената на мъжа, или мъжът на жената? Абе много ви порасна работата на вас жените бе? Явно все трябва да ви се напомня по традиционния начин какво ви се полага, и къде ви е мястото в семейството! А-аама-ха!
Престанете вече да демонстрирате тази женска независимост (дето не ви се полага, а и нямате), за да не се чудите защо мъжете демонстрират физическа сила след това!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 44a80e738e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Авторке,

Защо не се опиташ да го разбереш? Той е все пак твой мъж, съпруг, баща на общото ви дете и има право на мнение. И не слушай другите, които ти казват да го зарежеш, изоставиш или пък някакви ограничения, изисквания и ултиматуми да му поставяш. Не, с фръцкане от твоя страна нещата няма да се оправят. Явно мъжът ти иска да сте заедно регистрирани в една болница и при един личен лекар, а не той да е в една болница, а ти в друга.

А и ти едва ли правиш ремонта на жилището, понеже това изисква физическа мъжка сила. Ако го обичаш човека, приеми го такъв, какъвто си е, включително и когато се сърдите. Човека иска да бъде разбран от тебе, а ти му врякаш.

По това, което пишеш ясно показва, че мъжът ти не е безразличен по отношение на семейството си, така че недей го огорчавай, както всеки женен мъж и той е все пак главата на твоето семейство, колкото и на повечето еманципирани женички да не им се иска.



До 14

Номер 12 е прав! Това, че ти като повечето еманципирани женуря, не си съгласна с това, което е написал 12, което си е и твой проблем, не означава че не е така! Но не можеш да отречеш факта, че съсипаните семейства са именно заради жените, а не заради мъжете. И нагло казваш на атворката, че е направила " лош" избор за мъж, и представяш едновременно авторката за невинна и че е сбъркала? Ти, номер 14 каква си като жена? Помисли си добре, имаш доста кусури и недостатъци, а и си злобна и коварна. Погледни себе си първо, а после давай насам и натам акъл, който е под въпрос дали го имаш.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 23e8e9e100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   и бащата има право на мнение не само майката. Детето е и на двамата. детето е и на двамата родители.
Защо бащата да не изкаже мнение къде е най-добре да запишат детето.

Аз слушам мъжа си прекалено.

Много женски коментари в темата. Бащата също има право на мнение.

Номер 12 е прав донякъде.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 5a615f6c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мъжът ти не те уважава, приема те за даденост. Твоята дума нищо не значи, сумти, мрънка и критикува. Все пак мисля че си късметлийка, нищо не споменаваш за свекърва. Представи си да те тъпчат двама души дружно. Сега е само един.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker