Не знам какво става със съпруга ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не знам какво става със съпруга ми...
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2110 пъти
Здравейте! Не знам как да започна историята ми, понеже имам чувството, че не мога да намеря някакъв встъпителен ред , всичко е толкова объркано, но ще започна така... Със съпруга ми сме женени вече 30 години, той е на 54г., а аз на 53г. Още в началото, майка му много ни помагаше, не беше от тези покварени и зли свекърви- много разбрана и добра жена е, грижеше се за децата ни, докато ние работихме,готвеше и така. Свекърва ми сега е на 87 години, трудноподвижна е вече, но в двора имаме градинка, понеже живеем в къща и от време на време си шета из нея, останала от рано вдовица, с 3 деца (две дъщери и съпруга ми) - той е най-малкият й син. И така,тя живее при нас, защото не може сама да се гледа, помагаме й.
В последно време обаче, вече 2-3 години, отношенията между свекърва ми и съпруга ми някак си -утежняха... Мъжът ми започна изведнъж да я обижда, гонеше я ,когато идваше да се храни с нас, не й даваше да пипа нищо в къщата (и продължава), не и дава да ползва водата,да се къпе.. Аз много пъти му казвах, че това не е редно, тя все пак му е майка, отгледала го е, възпитала го е, изучила и т.н., но той ме вцепени с думите: "Махни ми го тоя боклук!" , направо го гледах и не можах да го позная, никога не се беше държал така с майка си. Върха на кулминацията беше , когато една вечер се беше прибрал попийнал , започна да се заяжда със свекърва ми, казах му да се качи в стаята , да не създава проблеми, но той я беше хванал доста силно за ръката и искаше да я изхвърли навън , намесих се, спрях го някак си, но на ръката й и беше причинил кръвонасядане , уплаших се да не стане нещо, тя ми не пожела да я закарам на лекар, плачеше толкова емоционално,все едно малко детенце, бях се ядосала и му казах да се качваме горе, питах го хиляди пъти, защо го прави това, как не го е срам, няма ли съвест, няма ли сърце?! А, той просто легна и заспа. С течение на времето, нещата се влошаваха - той започна ежедневно да я тормози, не ми позволява да й отнасям храна в стаята, нарочно спира парното, за да й е студено, просто нямам думи, в чудо съм се видяла с него, с неговото поведение и отношения към майка му! Жената я слушам ,когато слизам долу как плаче и подсмърча , влизала съм не веднъж при нея и я питам защо така се отнася с нея, да не би нещо да има, а тя ми отговаря, че нищо не знае, не може да си обясни поведението му. Щом я види в коридора я блъска, за да мине - един път я блъсна толкова силно, че тя не успя да запази равновесие и си беше ударила главата в стената - толкова силно изпищя, че направо си бях помислила, че я уби! Мислих си вече да звънна на полицията, но се спрях...не спирам да му говоря, но той все едно не ме отразява! Свекърва ми и тя си мълчи, не си отваря устата, а само плаче, измъчвам се така, а още повече,когато вчера мъжът ми се беше отново напил и я напсува два пъти и се опита да я удари, тогава вече намерих този сайт и си казах, ще споделя тук! Не знам какво да направя, съпругът ми вече всеки ден тормози майка си, жал ми е много като я гледам, мислила съм си да звънна в полицията, сестрите му живеят далеч, няма на кого да споделя, не знам какво да правя, повярвайте ми! Явно,докато я убие- няма да миряса!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6698a84d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Госпожо, съпругът Ви е е един психичноболен човек, който един ден сурово ще отговаря за постъпките си!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6698a84d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Боже, какви хора са съществували на този свят! Да се подиграваш с жената, която ти е дала живот и която те е отгледала, въпреки проблемите, които са я застигали в тоя скапан живот! Съветвам те, мила, при следващ друг случай, веднага да позвъниш в полицията, това което прави мъжът ти, не е нормално! Най-малкото, че жената е възрастна, просто не знам как е издържала от изрода, наречен “син”!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3461d67cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ако преди се е държал добре с майка си, а сега - сякаш я мрази, е възможно да има конкретен повод за това. Да не би да е разбрал, че е дете от друг мъж? Или да не му е приписала разни имоти, ниви? Тези глупости ми минават през ума. Не го оправдавам, питай го.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d78036bbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Факт е, че когато родителите остаряват са в тежест по един или друг начин на децата, но все пак те са родители и трябва да ги обичаме и да имаме търпение към тях когато са в напреднала възраст, защото и те са имали същото към нас. В Библията една от най-големите ценности е тази да почитаме родителите си, който почита баща си и майка си ще живее дълго. Така се казва.
Мъжа ви има сериозен проблем, четейки какво прави с майка си, жената си е към своя край на 87 години, дано естествено още да живее дай Боже и да е жива и здрава. Това което мисля е, че с вас ще се държи по същия начин един ден, може да не го прави сега, но щом с майка му го прави... един ден и вие ще си го отнасяте така.
Не зная какво би било решението при вас, може би да заживеете по отделно, пратете жената в старчески дом или някоя от дъщерите да я гледа. Искрено ви желая успех

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 722d00393b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мислех да пиша, но като видях как разсъждава номер 1 и колко подкрепа е събрал/а - няма смисъл... Който като си подреди живота - така да си го живее...

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5c72207e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Госпожо, съпруга ви еднозначно има нужда от психиатър. Направете нещо и спасете горката жена. Може да го вкарат за принудително лечение и без негово съгласие, тъй като е агресивен. Това положение не бива да бъде оставяно по този начин и сега всичко е във вашите ръце.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 922fcb47fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не ми се връзва историята.
Прилича ми пак на някаква уловка, беззащитни хора, полиция, защита, права на човека и тем подобни.

И какво парно се спира в къща, незнам, освен ако сте на водна риза, но някак си не ми прозвуча достоверно.
Не вярвам на историята. НПО някое пак си играе с чувствата на хората.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f4d650097
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако беше просто психично болен щеше да се отнася с теб и децата ви по същия начин. Щом е само към нея за нещо е много сърдит, не че това е оправдание, просто мисля,че има причина за държанието му. Ако просто му пречеше да се грижи за нея, щеше да търси начин да се отърве от нея, а той сякаш я наказва за нещо. Може би е разбрал някакви неща за нея, които в неговата глава са непростими, и за да си мълчат и двамата, явно и за двамата е нещо срамно. Задължително трябва да се намесиш, ще я уморите от мъка най-малко тази жена, и какво значение има,че сестрите са далече, звънни и говори с тях да я вземат или поне да поемат отговорност за старчески дом, защото като слушам историята не й остава много във вашия дом. Срамоте е вдовица да е изгледала три деца и да няма кой да се погрижи за нея!!!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1bebc2567b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При възможност вземи жената и се махайте и двете някъде и задължително сигнал за домашно насилие спрямо вас или нея и да си носи последствията. Имай в предвид че домашното насилие не е само физически акт а също така може и да психически. Хората и интересите им се променят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2644d7e12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Оф, значи само тука го има това родителите като остареят децата им да ги прибират и гледат...Еми дразнещо е , особено ако няма пространство в дома ви, аз не съм се разбирала с майка ми на младини и въобще няма да ми е приятно да ми се натресе да живее при мен като остарее, не бих я търпяла. Настанете жената в дом за възрастни хора като не иска да живее сама, там хем ще си има хора на нейната възраст за приказка.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 543fdf39d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обадете се на сестрите му и им кажете , поискайте помощ то тях. Иначе ако я удря, се обадете в полицията. Може да го е шамаросвала като малък, и той сега да й го връща, може просто да е нещо озлобен.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8d6456735f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кажи на полицията как може само да стоиш и да гледаш?Че той някой ден ако те няма може и да я убие?Вземи мерки съобщи на полицията!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9642bad539
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Това са те - нехранимайковците, абсолютни изроди! Той си е бил и като по млад такъв, но явно не го е показвал, същинско животно. За жалост не е само той, такива са хиляди. Когато погуби майка си, ще започне със жена си, С полиция нищо няма да се постигне, ще стане по лошо. По добре говори с психиатър и да ти изпише някакви лекарства да му ги слагаш тайно в храната и да го държат смирен, иначе няма кой да го озапти. Другият вариант е, да изпратите бабката в старчески дом, и там е тормоз, но поне от чужди хора. В празна глава на изрод, разум не може да се налее! Познавам такъв изрод, не даваше на майка си да простира навън, защото го дразнели гащите й!? Отгледала го е от едно парче месо, после изрода я тормози, това не са хора!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5e211dbff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Мъжа ти е обладан от демон,заведи го на черква да му попей попа,сериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5e211dbff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мъжа ти е обладан от демон,заведи го на черква да му попей попа,сериозно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dc6fa84c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Нищо не го оправдава, но подобна промяна в отношението не може да е без причина. Мой роднина, който живее сам с майка си се настрои така уж от нищото срещу неяи започна да я бие - нито е мъжка постъпката, нито е човешка. Но пък и майка му не е стока - преди време се бъркаше в брака му, обиждаше постоянно жена му, отказа да присъства на сватбата им, настройваше него и роднините срещу нея, докато накрая ги разведе и синът и се върна при нея. Е, след 10тина години съжителство той изведнъж я намрази, започна да и крещи и да и посяга. Уж, без нищо, без повод - просто закъсняла реакция и осъзнаване, че му е съсипала живота.
Друг подобен пример е познат, мек и разбван човек, който иначе и на мравката път прави. Добър е, кадърен е, но просто не може да отстоява своето, не може да се бори в конкурентна среда - научен е да се свива и да отстъпва. Майка му е властна и като малък го е смачкала и пречупила, за да я слуша - расъл е без баща. Еми, не е изненада, че този човек също в един момент уж от нищото се настрои срещу майка си, прекъсна контакт и не иска ни да я вижда, ни да я чува. Да, жалко е, когато голям човек обвинява родител за всичките си неуспехи в живота - но колко хора, които са били системно мачкани и волята им пречупвана като деца, успяват действително да преодолеят това? Познавате ли свити, стеснителни, отстъпчиви хора, който в зряла възраст да са успели да преодолеят този модел? Вредата си е нанесена за цял живот.
Други пък се настройват срещу родител, когато припише собственост на братята или сестрите им, а тях пренебрегне. В повечето случаи обаче нормалната реакция е дистанциране и охладняване и просто изолация от въпросния родител - да се посегне физически е наистина крайна и екстремна реакция. Авторке, помисли наистина дали да не изпратите жената в дом, за да я предпазите - ако продължава да я вижда ежедневно нещата само ще ескалират.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e85c897a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Драги коментатори учудвам се на вашето невежество. Защо приемате всичко написано тук в сайта за истина. Само номер 8 е разбрал, че историята не му се връзва и не вярва на историята. А вие всички бързате да упрекнете мъжа й че е психично болен. На вас не ли ви минава през ума, че тук има болни хора които обичат да си измислят истории и по този начин си ласкаят егото. Защо номер 8 е разбрал, че историята е фалшива. Прочетохте ли историята "Елитна проститутка" в "Секс и интимност". И нея ли приемате за истинска. А колко много хора не й повярваха. Но вие драги коментиращи сте като децата, вярвате на всичко написано. Като четете някоя история задълбочете се малко повече в текста и тогава преценете дали историята е истинска. Авторката казва, че сестрите му живеели далеч и няма на кого да сподели, но намерила този сайт и си казала да сподели тук. Вие виждате ли някаква логика в това изречение? Не, никаква логика няма. Толкова ли е трудно да се обади на сестрите му по телефона. И вие това го смятате за нормално. "Браво" на вас, вас всеки може да ви лъже за всичко и вие ще му вярвате. Тц,тц.
Отново поздравявам номер 8, който показва разум когато чете, а вие останалите се научете да мислите по-задълбочено. Искам коментара ми да бъде публикуван.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 89a610e615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Заведи го на психолог да се разбере от пиянството ли е, наркоман ли е или е отключил психично заболяване. Измисли как да го прилъжеш. Това с църквата от предния коментар едва ли ще помогне, но психичноболните хора наистина изглежда като обладани от демон. И аз съм се чудела за бившия ми мъж същото, но не съм вярваща и съм го карала да ходи само на психиатър. Имаше ефект, докато си пиеше хапчетата. Твоят не знам дали ще иска да иде на лекар, съмнява ме, в началото много се дърпат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker