Как да кажа на нашите че искам да спя в моята стая? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да кажа на нашите че искам да спя в моята стая?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1950 пъти
Здравейте хора, съжаляам че пиша отново история и се поврарям, но предната остана незабелязана и 1 коментар не ми помага много. Историята ми е тази: http://spodeli.net/6/story-150325.html

Нашите са страшно строги, но и доста ме отпускат.

Знам че в историята засягам това, но имам нужда от помощ по тази тема. Искам да спя в своята стая. Имам си стая, не е като да нямам.

Понякога искам да спя там, но нашите казват не. Преди седмици ме изнервиха страшно много. Казах им че искам да спя в стаята си САМО ЗА ЕДНА ВЕЧЕР, а те направиха цяла сцена. Питаха ме, чак толкова отвратителни ли са за да не ги искам и такива. Също ми намекнаха че вечерта само се одвивам. Ами аз от къде да знам какво правя докато спя. Нашите ми казват че ще спя сама като се науча как да спя кротко. Това няма да стане и съм сигурна. Ми като се отвивам, означава че ми е горещо. През зимата на климатик е страшна жега, а през лятото без него е пак жега. Понякога си говоря с приятелки. Искаме и двете този разговор да продължи до сутринта, защото разговорът е интересен. Но не. Нашите в 11 вечерта идват. Аз си изключвам микрофона за да не ме чуват. Малко след това казвам че ми се спи и накрая не мога да заспя и тайно съм на телефона. Трудно ми е тайно да си го взема. Нашите ако ме хванат ще ми се карат, ама аз като съм се опитвала цял час да заспя означава че не ми се спи. А и си го позволявам в почивни дни.

Не знам какво да правя. Как да им кажа че искам да спя в стаята си сама без да си мислят че съм отвратена от тях? О, да, също забравих да спомена че мама все ми казва че без мен не може да заспи. Като съм при баща ми, който не се интересува за мен тя ми казва че ме е търсила през нощите и не е заспивала. Аз поне там спя в стаята си и ми е яко. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9f1c8d461c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите ти правят ли секс? Пред теб ли правят секс? Кажи им да те оставят на мира не е нормално това.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 109546b279
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На колко си години?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78a7cec8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Прочетох и предишната ти история. С такива родители много трудно може да се излезе на глава. Не разбрах на колко си, предполагам си вече над 14?
Първото, което мога да ти кажа е да стискаш зъби, докато навършиш 18 и след това да отидеш да учиш в друг град, да си намериш работа и да живееш на общежитие.
Второ, определено не е нормално тийнейджърка да спи с майка си все още, при положение че имаш и собствена стая. Явно тя ти има някакъв страх, че ще я изоставиш, може би тя самата не е имала добра връзка с майка си. Изглеждаш умна, можеш да се опиташ да разговаряш с нея и да и обясниш, че няма да те "изтърве" ако ти разреши да започнеш да си живееш живота.
Знам за такива случаи, където родителите са привързани към децата си и после те като получат и най-малката независимост избухват и правят какви ли не глупости, защото не знаят какво е добро и лошо и искат да изпитат всичко наведнъж. Например започват да употребяват наркотици, да пият, да излизат с лоша компания и т.н. И родителите вече са изпуснали юздите и понякога дори децата отказват да ги виждат от омраза. Може да и кажеш и това.
Препоръчвам ти също да гледаш филма Кери (хорър).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 54c76480f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаят , че говориш по цяла нощ. Нали те плащат сметките. И затова не искат да спиш сама. Ако просто си спиш не говориш по цяла нощ по телефона, може и да те оставят да спиш сама.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 34b72259f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това е неноемално. Твойте родители са доста зле. Не знам на колко си но попринцип е редно човек да си има собсвтвена стая със собствено легло а не да дели стая с родителите си. Отивай в стаята си и си стой там, а те каквото искат да ти кажат спи си в твойто легло. Голям човек си дръж се като такъв какво пускаш такава тема и ни питаш остоявай правата си. Просто остиваш в стаята си и там седиш

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3b081242d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   №1, не разбра ли, че родителите й са разделени, как да правят секс, по телефона ли? А и авторката е още детенце, точно като такова разсъждава. Не се научихте, първо годините си посочвайте, за да се правят правилни изводи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a0f08c9747
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочетох историята ти, това не е нормално държание, стискай зъби докато станеш на 18! Не можах да разбера на колко години си, не споменаваш никъде?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 888e7dd357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към номер 1: Разведени са и живея с мама и баба.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9938790390
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Прочетох и предната ти история. Родителите ти определено са токсични, както и баба ти. Правят всичко възможно, за да нямаш приятели, гаджета, да си непривлекателна, неспособна да се оправяш сама и съответно зависима от тях цял живот. Това са болни и егоистични хора, не строги родители.
Това, което те съветвам първо е без да се обясняваш и да искаш разрешение просто да отиваш да спиш в стаята си. Не обръщай внимание на провокации, шамари, драми. Правиш го и толкова. Без значение дали им харесва или не. Не е нормално да спиш с родители или роднини на едно легло.
Второ, поддържай се като жена - никой не може да ти забрани да се бръснеш. Ако трябва взимай бръсначката на баща ти и сапун. Точка. Твоите роднини най-много се страхуват да не си привлекателна като жена. Така ще си намериш гадже, ще ходиш да спиш при него, той ще те подкрепи и ще ти е много по-лесно да се изнесеш. Така за техен ужас няма да могат да те контролират. Съответно - намери си гадже!
Трето, не ги заплашвай, че ще се изнесеш, а просто изчакай да станеш на 18 и го направи без предупреждение. Например, събираш си багажа докато ги няма или тайно вечер и на същия или следващия ден се изнасяш без да казваш къде. Постави граници. Ако искат да са част от живота ти занапред - да се държат нормално, с уважение и любов, без да се месят и да говорят глупости. Не е редно да живееш при тях цял живот. Те не могат да решават къде и с кого ще живееш! Най-нормалното е да се изнесеш, да си имаш гадже, социален живот, да сформираш собствено семейство, да имаш деца. Не ги кани в новата си къща докато не се убедиш, че са готови да се държат нормално с теб. Направи го умно - запиши образование, за да можеш да си намериш доходоносна работа един ден. Работи докато учиш, за да си финансово независима от тях. Вариантите са три - целогодишно, сезонно по морето или на бригада в САЩ или Англия.
Не искам да те отчайвам, но от опита ми с подобни хора и от този на приятели мога да ти кажа и доректно да не си правиш труда. Такива хора не се променят. Най-доброто нещо, което можеш да направиш е да си спестиш драмите и просто да прекъснеш контакт с тях на 100%. Гледай си живота. Важното е да бъдеш щастлива.
Пиши ни как се развиват нещата при теб, както и ако имаш нужда от подкрепа преди изнасянето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 29832db235
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти на колко години си? Кажи на.майка ти, че не си плюшена играчка. Имам 2 деца, едното на 5г., другото на 1 месец. И двете спят сами.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 58415f10d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не знам на колко години си, но ако си на повече от 6-7, това направо си е откачено поведение от страна на родителите ти! Те хората си мечтаят да имат детска стая за децата си, за да могат да останат поне нощем насаме, а вашите... Явно отдавна не се понасят и само заради теб са заедно и все пак това не е любов, а някакво обсебване. Направо не знам какво да те посъветвам! Мога само да ти съчувствам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 473bc942e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто им кажи какво чувсташ, кажи им че се чувстваш достатъчно голяма, за да спиш самостоятелно. Кажи им, чепмного ги обичаш и това, че спиш сама не променя нищо. Не ги оставяй да ти вменяват вина, че примерно не ги обичаш или се отвращаваш от тях, защото са стари. За отвиването е лесно, купи от джобните си най-евтиният спален чувал, има едни широки правоъгълни и няма начин да се овиеш, като спиш в торба.
Просто бъди спокойна и упорита.

Има и друг варянт просто да си легнеш там без позволение, лягаш си всяка вечер където искаш и в един момент ще те оставят на мира.
Това че родителите ти спят с теб не е заради теб, а заради тях самите. Аз имам дете на 2 години, понякога вечер го взимам да спи при нас, за да задоволя свои потребности и да му се радвам. Реално в интерес на моето дете е да не го местя, то е заспало дълбоко, аз го разбуждам само защото е малко топло и се гушка в нас, когато спи в нашето легло.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 888e7dd357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката към всички които ме питат на колко съм: На 16 години съм.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2460488a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Искаш да си сама в стаята за да може да се пипаш там долу на спокойствие нали?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9938790390
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм номер 9. Сега разбрах, че всъщност не живееш с баща си. Съветите ми към теб обаче остават същите.
Според мен бабата е причина да се разделят родителите ти. Кой знае каква токсична тъща е била. Сега те прикоткват и ти да си самичка цял живот. Скоро имаше тема тук за една такава - живее с майка си и баба си, хванала някакъв колкото да забременее от него и му била шута - явно ще следат бебето трите като амазонки, на тях мъже не им трябват :). Майка ти е избрала да се подчинява на баба ти, но ти не си длъжна да следваш нейния принер!
Гледам, че някой е нацъкал по една звезда на всички, които те съветват да спиш отделно, да се изнесеш и да прекъснеш контакт. Искам да му кажа на този човек, че ако смята, че е редно да спиш на едно легло с детето си и да му вменяваш, че трябва да живее с теб цял живот, не е нормален и му трябва специализирана помощ.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: acb4ece9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се притеснявай - то в днешно време родителите стават много досадни. Успех и дано те пунат в стаята да си само ти там.

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 78ce6b4fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Тези хора са психично болни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker