Дали ще мога да имам бебе след този аборт? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали ще мога да имам бебе след този аборт?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 8316 пъти
Здравейте, ще опитам да бъда максимално кратка за да не отегчавам хората тук. Ще опитам да опиша проблема си с по - малко думи.

Преди 5 години ми се случи нещо ужасно... изнасилиха ме... не искам да си го спомням дори. Но забременях, майка ми ме придружи и направих аборт. Но сега когато пораснах малко и започнах да се замислям... дали някога ще мога да имам деца.

Успях да преодолея болката до някъде, имам си сериозен приятел, в по - зряля възраст съм и си мисля, ами ако стане по - сериозно и искаме бебе, дали ще имам шанс?

Имам предвид, заради някакъв нещастник сега да ми бъде отнет шанса да имам бебе ;( Дълги вечери прекарвам в сълзи.. в притеснения...
Не знам дали бихте ме разбрали, но ако можете да ми посъветвате нещо или просто да споделите нещо, към мен, ще ми стане по - добре.
Благодаря ви предварително!
Д.23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1e23f00c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами първо, съжалявам за това което ти се е случило. Не знам какво да ти кажа, освен да посетиш лекар, може да се страхуваш от резултатите, ако има вероятност да не са приятни, но иначе как ще разбереш... А и до някъде фактът, че някои семейства, които не могат да имат деца, се дължи на психологични проблеми (стрес, проблеми в работата и не само). Познавам 2 семейства, които доста години нямаха деца, а след това се получиха нещата. Но това не се е дължало на факта, че единия от родителите не е можел да има, а на това че са имали проблеми и когато са посещавали лекари, са им казвали, че трябва да са спокойни да има спокойна среда. И нещата са се оправили след това. Едното семейство има 2 деца, второто беше заедно от 5 години и не можеха да имат, също са нямали здравни проблеми, но после се случи. И именно за това ти казвам това, че до някъде нещата са на психологическа основа.

Ако ти си мислиш:НЯМА ДА МОГА ДА ИМАМ ДЕЦА, се настройваш сама и си го втълпяваш. Не трябва да е така. Възможно е да има проблем, щом казваш, че на крехка възраст си направила аборт, но ние не можем да гадаем. За това моят съвет е да посетиш лекаря и да не губиш надежда. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 534386f34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти го кажа така- начинът ти на мислене може в много по-голяма степен да ти навреди и да стане причина за трудно забременяване отколкото самия аборт. Не виждам никакви основания за притесненията ти- виж, ако бяхте правили неуспешни опити да забременееш примерно една година, щеше да е друго. Или ако имаше проблеми с цикъла си след аборта, но не споменаваш за такива. Всички сме чували за семейства (и аз имам такива познати), които дълги години не могат да имат дете, осиновяват си и не след дълго жената забременява :) Много важен фактор е психиката, няма никакъв смисъл да се притесняваш предварително, само си вредиш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4fe5473022
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   На 23 ти е рано да мислиш за бебета. Гледай си живота, иначе, защо да не може да имаш един ден дете?
Има жени с 15 аборта и пак забременяват. В България може би имаме най-добрите лекари по абортите, защото от 50 години това е традиционното средство за контрацепция сред този народ. Много е жалко, разбира се.
Ти навремето друго не си имала избор . Просто си била и малка за раждане, и сега си.

Гледай си живота, ако искаш се прегледай при гинеколог, но честно - нашите лекари правят по 100 аборта на ден, твоят е бил просто рутина. Ако си нямала осложнения, споко!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7b9256fbf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Хора, вие сте много изчерпателни, аз мога само да повторя думите ви, но не ми стана ясно как ще отиде на преглед да и каже дали може да има деца един вид. Имате предвид обикновен преглед, да и кажат дали е добре или има по - задълбочен?
Благодаря

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4fe5473022
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами кажи на лекарката, че си правила аборт преди 5 години. Не изпадай в подробности, трябва да знаеш обаче какъв е бил този аборт и в коя седмица.

По принцип обаче ходи на лекар, ако си пробвала вече да забременееш, а не се получава. Сега ти проблем нямаш.
Аз и не виждам какъв проблем от този медицински аборт може да има. Не се вкарвай във филми!
Аз познавам жена, която заради КРИМИНАЛЕН аборт не е могла да забременее, но НЕ ПОЗНАВАМ жена с медицински да не може. Жената на братовчед ми забременя месец след аборт, да не говорим, че има хиляди жени в Бъгария с много, ама много аборти и пак си забременяват. Ти не пишеш да си имала някакви проблеми след аборта. Защо сега изведнъж се вкарваш във филми?

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d00a5b61a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   При изнасилването си хванала от първият път значи лесно хващаш няма от какво да се притесняваш. Аз след аборт родих познавам жена след 8 аборта роди четвъртото си дете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ba272638db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжелявам за това, което ти се е случило и се радвам, че си се оправила донякъде поне.
Колкото до притеснението ти дали ще имаш деца, имаш ли редовен цикъл? Съвсем нормално ли протича? Ако е така, значи всичко е наред и ще можеш да станеш мама. Ако не е съвсем така (нямам предвид единично закъснение или нещо такова, случва се поради стрес, по природа... ), е добре да отидеш на гинеколог и да ? споделиш проблема си. Тя знае какво може да се направи.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b0076f1fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Всичко е възможно за онзи, който вярва, и на онзи, които има на кого да уповава!

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: ae46beb4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дано да нямаш деца! какво като те е изнасилил-детото е било твое! Абортът е УБИЙСТВО! В 1 месец се формират мозакът и органите, до края на първие месец вече сърчицето бие! А до края на 2 са оформени крайниците, очите. Лекарите, които казват, че това е зародиш го правят, защото искат да взимат пари, но абортът е убийство и то на собственото Ви дете!
Молете се Бог да Ви прости тоя грях. Да не говорим, че има хапчета-Ескапеле-ако си съобщила на полицията е трябвало да те прегледа лекар и да ти даде такова.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: 1ea96aefc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом си забременяла веднъж, ще забременееш и втори път! Кой ти е набил в главата, че ще имаш проблем? Щом не е имало усложнение след аборта - възпаление или перфорация на матката, значи всичко си ти е наред, както е и било. Опитай се да забравиш, знам, че не е лесно, но не се върти само около това. Минали работи, не можеш да ги промениш. Гледай напред и всичко ще се нареди!

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0e97d5255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До номер 10. Просто нямам думи за глупавото ти и тъпо изказване. Малко литература-до третия лунарен месец(12 гестационна седмица) протича органогенезата-дотогава, драги, се формират органите на зародиша, който дори не е оформен, както ти "интелигентно" се изрази. До този срок е позволено да се прави "аборт по желание", а след 12 г. с. се прави "по мед. показания", само и единствено в случаите когато се налага-открита е някоя малформация. и това се решава от мед. специалисти акушер гинеколози след колективно мнение. Та не намесвай тука господ.
Лично ако на мен се е случило както на авторката, аз не бих се и замислила-ще го махна, както го е направила тя. Разбира се, че няма да гледа плода, напомнящ изнасилването и. Никоя нормална жена не би искала да го гледа, както и да звучи това. Освен това аз смятам, че всяка жена е в правото си да реши дали да ражда детето или не. Разбира се, че не аборта трябва да бъде контрацептивния метод. Ако жената има редовен полов живот трябва да избере подходящия за нея метод за предпазване от забременяване.
Мила авторке, обръщам се специално към теб, макар че темата е пусната отдавна. Много от хората горе са ти писали повечето неща. Аз лично съм съгласна с тях-проблемът е повече(или ще бъде) психически, отколкото медицински. Не е гаранция, че дори и да се прегледаш ще могат 100% да ти кажат. Не означава, че като си имала аборт няма да имаш деца. Хайде си живей живота СЕГА, а после каквото ти поднесе-това.
Само да ти кажа и моята кратка история. Някога и аз направих аборт, но не заради изнасилване, а защото се разболях от вирусен хепатит. И едновременно със заболяването съм и забременяла. Посъветваха ме да го махна. Разбира се, че го направих. Все пак е по-добре да не се рискува да гледаш дете с увреждания от вируса. Никой не би искал това. След 6 месеца забременях и сега си имам син, чудесно момченце!
Успех от мен.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6002aaa694
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Добър ден искам да пппот нещо.... Понеже с приятеля ми правим опити за дете мо проблеме е че немога да забременея цикала ми закъснява а 3 дена и след това ми идва някой ще ми даде ли съвет какво да правя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker