Не мога да търпя сестра си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да търпя сестра си!
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1810 пъти
Здравейте. Аз съм 14 годишно момиче с нетърпима, 20 годишна сестра. Учи в друг град, 1-ва година, но си идва всяка седмица. За жалост сега поради карантината са на онлайн обучение и си е вкъщи. Нетърпима е! Особено откакто се събра с токсичния си бивш. Освен глупава, е толкова суетна. Мисли само как иска да си сложи хилаурони, мигли, какви татуси да си направи и т. н. А за това колко е нагла просто няма да коментирам.. Мързелива е и е с такова самочувствие, абсолютно без покритие! На родителите ни също започва да им писва от нея.
Последните 1-2 месеца не е спряла да мрънка как не можела да отиде до мола или до някой друг магазин да си купи дрехи, като се има на предвид, че гардеробът ѝ е пълен отвсякъде. Тя е болна от някаква мания да си купува дрехи постоянно.
Другото, което е, че лети в облаците безспирно! Просто трагично.
Тъжно ми е да кажа, че сестра ми почти се е превърнала в типичната, , мадама" на 21-ви век, готова да бъде издържана единствено от приятеля си, искаща да бъде като някоя изкуствена кукла начело със стадото овце.
Знам, че е не е хубаво да говоря така за сестра си, но предпочитам да бъда честна и да приема реалността, дори и да не ми харесва особено. Нито ще ти направи услуга без да иска нещо в замяна, нито ще ти помогне ако я помолиш.
И преди да сте си помислили-не, не съм задръстенячката на семейството, обичам да се забавлявам, просто съм човек, който обича да мисли и разсъждава, за разлика от нея.
Преди се разбирахме доста добре, но вече почти не, което ме накара да пиша тук :)


Ще се радвам да чуя мнения и съвети от други хора, само моля не ме упреквайте за начина по който говоря за сестра ми, колкото и груб да е :). Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 321941e9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно,не се притеснявай,живота хубаво ще я очука-като дърт тенекеджия стара жигула.По-добра школа от живота няма.Само стой и гледай шоу.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ccb7f43a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единственият начин, за който аз поне се сещам, е просто да я приемеш такава, каквато е. Тя вероятно няма да се промени или ако стане, ще е на по- късен етап. Но ако толкова не може да я понасяш, просто я избягвай, макар че и това не е много добър вариант. Все пак ти е сестра, но ти си знаеш най- добре. Естествено, има и друг вариант - да ѝ кажеш какво мислиш за нея, но в подходящия момент, разбира се. Това, обаче, ще доведе до конфликти. Само дете съм и не мога да ти вляза 100% в положението. Успех със ситуацията!


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 74ddb5ee4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здрасти. Роднините са единствените хора, които не можем да избираме. Бих те посъветвал едно - остави я да живее както тя иска. Животът си е нейн. Не можеш я превъзпита, още повече, че е по-голяма от теб. А ти приеми, че това, което се случва сега, е едно изпитание за теб - да се научиш да общуваш с такива хора, да се научиш да живееш с такива хора, БЕЗ ПОВЕДЕНИЕТО ИМ ДА ТЕ ГНЕТИ, СЛОМЯВА ИЛИ ДРАЗНИ ОСОБЕНО. Вярвай, това изпитание ще те направи много по-силна личност в живота. Бъди здрава!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ae6d252d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако питаш мен определено си задръстенячка, и аз си купувам дрехи всяка седмица защото приятелят ми ме издържа и какво? По-малко човек ли съм напротив ти си тъпа проста задръстенячка консервативна която не знае какво е да си готин. Аз съм на 19 години и съм много по-готина от теб. Подкрепям сестра ти напълно, а ти търси начини да се върнеш в 20-ти век.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: aa6073de3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   До номер 4: Точно теб мога да дам за пример като комплексирана, пръскаща се от злоба, бавно деградираща и мързелива марионетка, чакаща на приятелят си да я издържа. Не приемате чуждо мнение, направо нападате. Много ми е жал за момичета като теб, които нямат разум, но за нещастие в България има все повече такива момичета. (Разбира се и по света, но моите изводи са от това, което съм видяла в БГ)
Напротив, ти си типичната циркаджийка, която чака на другите да я издържат, вероятно само със средно образование, едва го изкарала.
А ти едва ли знаеш как да си изкараш прехраната сама, а? Ще те видим след 1-2 години най-много, когато на приятелят ти му писне да те издържа, как набързо ще притичаш до кауфланд или макдоналдс :) (Нищо лошо към тези хора, но изглежда тя има шанс да се развие, просто ,,интересите" ѝ са други :))
Като ти гледам мисленето и правописа, си толкова ограничена за 19 годишно момиче.
Много здраве ти желая, а ти търси начини да си намериш несъществуващият разум, както и работа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9c736c886c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 4

Да си консервативен, не е лошо нещо. Пробвай!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 744b7bf358
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добра или лоша сестра ти е каквато такава...Както иска нека така си живее да е жива и здрава...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 744b7bf358
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 4-Смотанячке ти откъде разбра авторката дали е готина дали не е? И защо приятеля ти те издържа ти куца и саката ли си? И това, че си купуваш дрехи всяка седмица не те прави по-готина... Ще си по-готина ако си изкарваш сама парите и не обиждаш хора които не познаваш!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 89327128fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ти си много по зряла от сестра ти, въпреки че си на 14 пък тя е на 20 . Тя според мн се държи като пълен егоист ( не обиждам) просто казвам какво ми е мнението , значи тя на акъл не е пораснала,държи се сякаш тя е на 14 . Какво като е пълнолетна, ти си в правото да я поставиш на място , ако вашите не вземат отношения постави я пред свършен факт . Попадал съм на такива .

Мъж на 27 г

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e5046b9eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Знам какво е да имаш сестра, с която сте напълно различни и постоянно да се карате. И да сте често под един покрив може да бъде изнервящо.
Сега не можете да се разберете, но един ден когато няма мама, няма тати вие ще сте единствените и ще трябва да разчитате една на друга. Знай, че тя е единствения човек, с когото ще си цял живот. И когато един ден всяка живее в собствен дом ще се търсите. Все пак опитай се да поговориш с нея, ако иска ще те чуе, ако не все някога ще разбере, но по трудния начин.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13592c4b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Миличка ти си гледай твоето покритие. Ще те видим тебе като станеш ти на годините на сестра си какво ще можеш ти сама да си купуваш.

Малко прекалено ми се струва да знаеш дори и какво има в гардеробът ѝ. Това, че вашите са я разглезили е факт, но пък и с теб имат пропуски - не са те научили на граници.
Иначе на всеки е ясно, че би искала да разполагаш поне за ден с нейния гардероб. Толкова много ѝ завиждаш, че цялото ти внимание е фокусирано върху нея. А трябва да го насочиш към себе си. Поискай от вашите и на теб да ти купят някоя дрешка. Създай си свои интереси, намери си хобита, чети книги, научи чужд език. Използвай енергията си за развието си, не я влагай в злоба. Сигурна съм, че няма да ми послушаш съвета.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aa6073de3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 13: Със сигурност не ѝ завиждам, не знам какви са ти разбиранията за думите ,,завиждам" и ,,злобея". Дрехи си имам достатъчно, мога да изляза и да си купя, когато искам, не се притеснявай. Уча езици, танцувам, въпросът е, че получавам критика от нейна страна постоянно. То даже и критика не мога да го нарека. Може би ненужно ръсене на обиди.
Имаме един общ гардероб, който е долу горе като два и всяка си има отделни рафтове, шкафове и т.н. Но мис ,,никога нямам какво да облека, затова ще си купувам и накрая ще тикам в шкафовете на сестра ми :д", просто не може да го проумее.
Само от написаното мога да разбера що за човек сте :) Отново като номер 4, обръщаме внимание на материалните неща и сравняваме със себе. Един вид, търсим къде да разпилеем злобата си, която е в не малки количества. ,,Задръстенячке" ,,Злобарке" ,,Завистливке"... Надявам се, че след като сте ми дали тези названия да се чувствате по-спокойни, че не сте единствените такива ;)
Исках мнението на хората, да. Не исках да чета, как някои се опитват да избият комплекси навсякъде. Жалко, че обърнахте внимание само на една част от написаното, защото не мисля, че съм писала само за дрехите ;)
Много здраве ви желая както и хубав ден!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4571d0cd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж сега, аз коментирах на базата на това, което си ни споделила. Но забележи какво ни допълваш след моя коментар:

"въпросът е, че получавам критика от нейна страна постоянно. То даже и критика не мога да го нарека. Може би ненужно ръсене на обиди. " - ето сега вече мога да разбера защо си настроена така враждебно към нея. И вече ти съчувствам. Да беше наблегнала на това.

"Имаме един общ гардероб, " - тука вашите е редно да ви вземат още 1 гардероб и всяка да си има свой. Доколкото разбирам от написаното не сте бедни и няма да им натежи на бюджета. Двама души с 1 гардероб наистина е тегаво, дори и да са с малко дрехи.

Ами да беше ги казала тези неща отначало. А ти какво - изписала си само един куп плювни по нейн адрес. Вярно, споменала си, че не желае да прави услуги, но и никой не е длъжен да (ти) прави услуги - това е нещо, което е хубаво да го разбереш отсега. Казала си: "гардеробът ѝ е пълен отвсякъде". Ние как да разберем, че този гардероб е общ и за двете ви? Сама вкарваш обяснение "преди да сте ме помислили за задръстенячката на семейството.. " Е аз лично не те помислих за такава, но без фактите които добави в 14, как да не си помисля, че просто ѝ завиждаш?
Иначе плювай и мен, ако ще ти стане по-добре. На теб ти прощавам.

13

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aa6073de3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Гардеробът не е малък, със сигурност, повярвай:дд Наскоро правихме ремонт и сменихмв двата отделни, с един по-голям от двата взети заедно. Изглежда аз не съм се изразила правилно, ако съдя по отговорът ти. А за услугите ми е ясно, обаче да искаш другите да ти правят услуги, а когато те ти поискат дори за нещо малко, да се правиш на мис, , аз съм велика, не ме занимавай". Как да не се изнервиш?
Ако тръгна да пиша за нея ще стане утре :дд
Според мен това, което съм написала не е оплюване, просто истини. За завистта да не говорим.
Но всичко се връща, да не забравяме.
Съжалявам ако съм те засегнала по някакъв начин, не те познавам, съдя по това, което си написала :)
Обаче да казваш че те оплювам, като само си правя доводи от написаното ти.. не знам. Много пъти съм казвала и пак ще кажа, че хората са с различни разбирания, иначе ако не бяха щяхме да се разбираме твърде лесно :) Поне ще имам предвид за напред да се изразявам по-подрбно и правилно.
Хубав ден :)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 00d8653f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Щом прочетох хиалурон ми стана ясно, каква е. Искала нови дрехи. Тя си търси спонсор. Ясно е, тя не е стока.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker