Съмнителна съседка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съмнителна съседка
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2807 пъти
Здравейте на всички читатели! За първи път публикувам история в този сайт, който намирам за изключително полезен.
Със съпруга ми си купихме наскоро къща в едно село,близо до София, направихме ремонт и си живеем спокойно. До нас ,обаче, живее една много възрастна жена, съседка ни е, усмихната и се поздравяваме всеки път,когато се засечем. Обаче от няколко месеца слушаме, хора от селото казват, че тя уж правела магии, нарочно се правела на добра, не била читава баба. Понеже не е хубаво да се говори така и аз си замълчах, нищо не казвах. Обаче не след време, тази съседка започна често да ни носи готови храни - баница, мекици, намирали сме сапуни пред вратата. Веднъж дори, беше позвъняла и ни търсеше червена прежда, защото тъкала елек и не и достигнала преждата, естествено нямах такива неща. Наистина започнахме да намираме странни предмети из къщата. Намирали сме и завързан стрък трева с черен конец и сапун с карфици. Започнахме да се съмняваме, но наистина не е удобно да обвиняваш никого, след като нямаш явни доказателства. Не знаем какво да правим и реших да се обърна към Вас. Силно мислим, че тази жена ги прави тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: ce829fdad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иди и и занеси подарък без повод. Кажи че си се сетила за нея. След ден два и занеси и приготвена от теб храна. Бъди любезна и се усмихвай. Не я обсъждай с хората от селото, защото няма да е изненада, ако всичко което кажеш стига до нея изкривено.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c2b5ab2f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложи камери струват около 600 лв четери камери среден клас и записващо устройство и ги настройте да записват само като минава нещо пред обектива им.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b7beb20b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Еми... позвънете в Хогуъртс и вижте дали нямат сведения за подобна.

Ако вече ви дадат положителна информация и е магьосница, ще трябва да научите и вие няколко магии, та да си правите битки. Няма как да е иначе.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 977f0aed91
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чувала съм същото от баба ми. Някаква съседка ставала рано да им прави мекици и им ги тикала в ръцете, не приемала не за отговор. Всеки път като дядо ми ядял, ставал нервен. Говорело се, че жената правила магии, понеже сина й е болен и сигурно е искала по някакъв начин неговата болест да се прехвърли и той да оздравее. Баба ми не е суеверна, не вярва в господ и вярва само в неща, които са научно докзани. Но за магиите смята, че са негативна енергия, дори и да не действат по предназначение и трябва са се избягвят такива хора. Аз не вярвам в магии, но на мен са ми правили, намирала съм предмети и съм ги пускала в гугъл да видя какво е това. Една врачка ми беше казала, че имам точно такава магия, каквато намерих, което е много странно. Бих си помислила, че е шарлатанка, но все пак го намерих лично нещото и в гугъл пишеше едни към едно с това, което каза. Тя е на 600 км разстояние и не знае къде живея, бившия ми мъж и майка му ги слагаха вкъщи, друг не е имал достъп. И други неща ми каза - че дядо ми е болен от рак, а тогава още никой не знаеше, че е болен, позна и други лични работи, които никой не знае за мен. Така че, трябва да призная, че има магии, но дали действат, това е друг въпрос. Факт е, че наистина самите хора, които ги правят и предметите са гадни и излъчват негативна енергия. Не знам как се развалят, вскакви такива врачки искат много пари, коити аз няма да дам, въпреки явните доказателства. От филмите съм гледала и от хора съм чула, че тези неща не трябва да се пипат с ръце, с нещо трябва да ги хвнеш и да ги хвърлиш в течаща вода. Повече не общувайте с тази съседка, отбягвай я и не приемай храна - казвай че ти е лошо, че си яла, че си на диета и т. н. Ако вземеш нещо, хвърли го после в кофата,не го яж. То та може и ненормална да е, знаеш ли я ккво слага вътре. Такива хора, дето правят магии, просто не са добре с акъла, то не е нормално да си толкова инфантилен. Може и да си е чисто луда жената. Не се филмирай прекалено обаче. Ако искаш си я разваляй някъде, ама да знаеш, че поискат ли ти над 50 лева, измама е. И да е някоя, която вижда нещо, не е гаранция, че тия неща действат и че действително могат да бъдт развалени. Това е поне моето мнение. На мен са ми искали 2000 лева и 600 лева. Еми, естествено, че отказах, то това са пълни глупости :D На мен мине интересно д ми гледат в бъдещето, вяряам, че някои хора виждат, като Внга например. И да им някоя да може да разваля магии обаче, ако изобщо това има някакво действие, тя няма да ти поиска три и четири цифрени суми.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6d9abc7bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Следващият път, като дойде и пусни едно видео, докато уж приготвяше бавно кафето, попаднах на него в ютюб поредица Ислямски кът. В това видео една свекърва не харесваше снаха си и направи всичко възможно да умре чрез магия, накрая всичко и е се върна. Това са едни сладникави истории, но много поучителни.
Няма по-силна от Господ, освети си къщата, прикади с тамян и наръси светена вода.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 360d106b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Магията е самохипноза, ти вече си се омагьсала!? Какъв интерес има бабичката да ти прави золуми? Направила си е труда да ти направи баница, авторката вярва на бабини-деветини. Слабохарактерните и без магии се зомбират сами!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1abb270c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторът:
Сериозно споделям, тази жена не е обикновен човек,често ни търси някакви неща - прежда най-често, дори в лицето е една загадъчна. На гости ни бяха дошли други съседи и им споделихме за тази наша "съмнителна съседка" , на 91 години е била, казаха, че мъжът и синът й са се обесили,а дъщеря й загинала в катастрофа..., тя живее до колкото разбрах с другите си две деца, има внуци и две снахи. Но и те споделиха,че прави такива щуротии и ни казаха абсолютно нищо вече да не приемаме от нея, както и да не си оставяме прането отвън ,особено през нощта.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 48a3128112
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Жената е доста възрастна, може да е от годинките.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8668a1c3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спри да общуваш с нея просто и изобщо не я пускай нито на двора, камо ли у вас. Ти сама си ги правиНикого На никого не си длъжна да го пускаш, каниш, както и да се обяснавяш. В днешно време и съседите са врагове. То да го е страх човек да сподели каквото и да е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8668a1c3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тя сигурно не е с всичкия си тая съседка, но и ти си луда да й се връзваш и изобщо да говориш с нея.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 08656936ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Наръсете със светена вода от църквата, най-добре повикайте свещеник за водосвет. Сложи осветена в църква икона на видно място, запалвай кандило, нека да го види.. Изхвърляй всичко от нея, ако може в течаща вода.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4f2bef8a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Имам едно много просто правило, запомнила съм го от детството си и майка ми положи нечовешки усилия за това. Не приемам в дома си непознати хора, а ако се наложи, не ги оставям да обикалят свободно като мухи без глави. Никога не взимам храна от почти непознати, не я докосвам и не я давам на децата си. Това е и моят съвет към теб. Дори да оставим магията настрана, има куп причини тези правила да се спазват.

Не вярвам в магии, но вярвам в лоша енергия и определено вярвам, че има недоброжелатели, които са способни и отрова да ти пробутат, и децата да ти ударят. Затова човек трябва да е предпазлив. Иначе съм намирала разните му там конци, косми, сапуни, карфици и прочие. Бабите са ми казвали, че не се пипат с голи ръце. Също от бабите знам, че е хубаво да се прикадява с тамян, да се чете кипрянова молитва и мебелите да се пръскат със светена вода. Може би действа, може би е психосоматично и просто успокоява, но не вярвам да навреди. Аз минавам с кандилото, когато някой вземе да се оплаква от кошмари и напрежение.
Обикновено бих била скептична към идеята, че бабката е зла магьосница, но щом цялото село те е предупредило, явно тя си вярва и прави такива неща. Не взимай нищо от нея и не я приемай в дома си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1d8d55f443
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Набий ѝ един шамар или юмрук и обещай да има още, ако продължава.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 74534a3dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Силно скептичен съм към такива неща и магии, но като описа нещата, които си намерила ме побиха тръпки. Все пак това е предмет от човек, който не ти мисли доброто... Другите ти казаха достатъчно неща, наистина извикайте отец да ви освети дома.

Със здраве и дано никога повече не ви притеснява по никакъв начин!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bca3f58a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторке, и ние имаме къща близо до София и лятото сме тук, а замата - в града. Така е от 10 години. За това време научих едно - с местните е по-добре да си нямаш работа. Това са шопи. Коренът им е от печенегите, които са били най-дивото племе и затова са оставени да живеят в ниското, докато българите са се заселили по по-високите места, където е и по-сигурно. Печенегският примитивен ген е жив и това е очевидно. Аз никога преди не бях виждала такива хора. А дойдох с отворени обятия, с желание да общуваме със съседите, да се събираме на барбекю, да си услужваме със захар и такива неща. Още на първата година ни се качиха на главите! Тези хора не признават никакви социални граници, а мотивацията им е напълно непонятна за цивилизования човек. Вярвам на 100%, че съседката ви се опитва да прави магии. Колко й се получава е друг въпрос, но се опитва, защото шопът мрази всичко и всеки, той не понася друг да е щастлив. Два примера ще дам.
Среща ме веднъж една такава баба и казва по повод на млада жена, която живее до нас: "На онаа мъжо ю не се прибрал нощеска и она сега реве, че бил при любовницата". Аз се разсмях и казвам: "Ама каква любовница? Снощи човекът дойде у нас да поправи бойлера. С мъжа ми си сипаха по ракия, заприказваха се и действително се прибра по малките часове, но беше у нас. Сега ще ида при Данчето да я успокоя". А бабата вика: "Нема да одиш! Остави я да реве и да се ядосва! " Ето това е мисленето на шопа, авторке!
Насадила съм рози покрай оградата. Единият храст беше особено красив, кичест, ароматен, който минеше, се спираше пред него. Какво направиха местните? Вместо да му се радват, една сутрин го намерих залят с бензин и за два дена розата изсъхна напълно. Шопът просто не търпи красота, дразни го!
Мога да разказвам до утре подобни истории, но и тези две, авторке, мисля, че те ориентират с кой си имаш работа. Лятото у нас се събират много приятели. Правим барбекю на двора, после седим на терасата и си говорим. Музика слушаме много тихо, за да не притесняваме никой, а след 22 часа влизаме в къщата, за да не безпокоим със смеха и приказките си съседите. Въпреки това почти всеки път идва полиция, заради сигнал на някой от тях. Самите полицаи се чувстват неудобно, защото заварват една напълно нормална компания от трезви хора, която хапва и си приказва. И винаги ги каним да седнат при нас. Сядат и започват да се извиняват: "Прощавайте, че таки ви притеснихме, но разбирате ли, ние сме длъжни да проверим сигнал. Вашият съсед се обади, че тука дъни музика, не могат да спят, вземат се наркотици и има оргия". Това е шопът, авторке!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d47f9d8076
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Явно въобще нямаш представа за магиите. Има книги в които много подробно са описани магиите и колко страшни могат да са те. Особено страшна магия е сапунът набоден с карфици. Тези които развалят магии казват, че ако има в магията пръст от прясно изкопан гроб, почти е невъзможно да се премахне магията и се стига до смърт. Не вярват невежите хора, които си мислят, че всичко знаят. Знам десетки пъти повече от средноинтелегентен човек, но знам, че нищо не знам. Не трябва да пипате с ръка тези неща, а трябва да се изхвърлят в течаща река. Червената прежда е също част от магия. Не знам как можеш да опазиш себе си и семейството си от нея. Колкото по-малко сте там, толкова по-добре. Не подценявай магията, защото ще започват да се случват лоши неща и неадекватно държание на един от вас, което ще доведе лоши последици.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: a5ac211ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Може жената да не е виновна. Но все оак внимавайте. Може друг да прави магиите а да обвиняват жената.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker