Има ли начин да върна доверието на майка си в мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли начин да върна доверието на майка си в мен?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1391 пъти
Здравейте. За по-ясна картинка, проблемът се развива в София, където живея и работя като студент. Родителите ми са от Бургас, както и аз. Накратко проблемът е следният: преди играх комар и съответно имаше борчове и глупости и т. н., но нашите нищо не знаеха и това продължи 2 години така. Впоследствие родителите ми разбраха (на 21 съм) и така им бях казал, че спирам, въпреки че не го мислех. Последваха общо 3 случаи, в които казах, че спирам с комара, но не го правех. Както и да е, в крайна сметка акълът ми дойде и вече от 6 месеца съм чист, като съм влизал над 20 пъти в казино и не съм пускал нито една стотинка от парите си, но въпреки това срещам подкрепа и вяра в баща си, а с майка си не мога да се разбера, защото постоянно си мисли, че играя, или поне аз така го разбирам, защото всеки ден има въпроси от сорта “Всичко наред ли е? ” и “Имаш ли пари? ” след като ме разпита какво е ставало за деня. Това нещо го възприемам като вот на недоверие, а по този начин се отблъсквам от нея, обяснявам й го, но тя си знае своето и не мога да се спогодя с нея, а този въпрос ме тормози. С баща ми говорихме точно веднъж, след като спрях окончателно, и това беше. Така лека полека се отдалечавам от единия родител и се доближавам до другия, въпреки че преди ги чувствах еднакво близки. Знам, че си имам грешките, излъгал съм няколко пъти и съм наясно това, но не искам да позволявам на който и да е да ми показва как тези грешки ще ги плащам цял живот, при положение, че вече е в миналото. Поне моето лично мнение е, че всичко е поправимо, стига да имаш желание. Най-малкото е, че спрях да ходя по партита, купони и съответно вече дори не пия (а преди пиех всеки ден, което влияеше на комара, но просто съм отстранил нещата, които приемам, че пречат за решението на този проблем), хванах се на работа и натискам в нея и изкарвам пари, които дори не ми свършват до следваща заплата, не търся никой за никакви пари (а преди се осланях на тях), но въпреки това с баща ми съм окей, а майка ми продължава да си набива филми. Проблемът ми е много трудно решим, понеже не знам как да процедирам. Вземаме под влияние и това, че няма как да я оставя и да не й говоря повече, защото помня какво се е правило за мен и съм страшно благодарен, но това нещо ме мъчи и не знам как да се справя с този проблем, как да се спогодя с нея.

Благодаря Ви предварително за всички мнения, които ще получа, и силно се надявам да ми кажете как да постъпя, за да я убедя в това, което се случва, и да излезе от небивалиците си. Иначе ще предстои дълги години каране всеки ден, защото няма как да я оставя. Благодаря отново!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 47d6f7eb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди години много исках да си купя нов и по-хубав телефон. Бях на 15 и си имах спестени пари, главно от рождени дни и от бабите и дядовците ми. Тогавашното ми телефонче имаше много малко памет, стигаше точно за 2 песни и няколко игри да имам на него, а вече навлизаха първите смартфони.

Доста играех на телефона, купен от нашите и следователно, бутоните му се бяха поизтъркали. Майка ми си помисли, че съм го направил нарочно, защото често им говорех за нов, и ми го беше взела и прибрала в чантата си, а на следващият ден отиде да пита в магазина дали наистина е изтрито от нокти. Е, тъпата продавачка и казала, че имало много хубаво покритие на бутоните, което си беше лъжа, а и това е ползван телефон в продължение на 3 години, и то доста.

Често минавах покрай една заложна къща и си бях харесал 2 телефона, всеки от тях беше 100лв. Беше наближила Коледата и в училище си бяхме организирали разменяне на подаръци. Бях се решил и все още си спомням как сутринта си взех 100лв и в голямото междучасие отидох до заложната къща и си купих избраният телефон. Първите 2 дни го крих от нашите, а после им казах, че са ми го подарили. Те отвърнаха, че не е редно да се подарява чак телефон и то при размяна на подаръци от деца осмокласници.

Веднага се усетих колко наивно съм звучал и каква глупава теория имах! След това им признах, че телефона е купен от заложна къща. Ядосаха се и ми се караха, защото телефона е можело да бъде откраднат и така да обвинят мен, че краден телефон е при мен. Притесних се доста, но добре че си пазех касовата бележка, която татко ми внимателно разгледа и тогава нещата се успокоиха. Все пак им бях казал истината.

Татко ми разглеждаше телефона и ми обясняваше някой от функциите, като и аз му показвах музикалният плеър, ефектите на камера и такива неща. Майка ми ми каза "Ето, имаш си нов телефон, ама доверие нямаш вече", и пак ми стана тъпо.

Малко дълъг коментар направих, но като ти прочетох поста, се сетих точно за този случай. Имал съм и други случки, за които доверието към мен от страна на родителите ми да бъде поставено под въпрос, но това са неща от миналото.

ТАКА ЧЕ - това, което искам да ти кажа, е: дайте си време, но през това време продължавай така, както си написал, а именно - без пиене, партита и да си даваш парите за хазарт. Ако си се замислял за залата - ами замени я за друга зала - фитнес или нещо друго, пък и не е нужно за всяко излизане да се пръскат пари. Лично мое мнение. Като бях студент и сядах с колеги по кафета, особено в началото всеки ден - еми много пари отиваха.

И не забравяй, че казината и банките винаги печелят! Успех и умната! Надявам се съм ти бил полезен!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6ec08a5365
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Maйка ти продължава да се тревожи за теб .
Майка ти , вероятно ,продължава да ти е гневна , защото си харчил и нейните пари ,които предполагам ,тя не е брала от дърветата ,а е работила за тях. Съответно, не ги е похарчила за себе си , а ти ги е предоставила напълно безвъзмездно .
Продължаваш да имаш траен интерес към хазарта. По твои признания си ходил поне 20 пъти ,но не си залагал .
Да, изгубеното доверие се връща трудно .
Предлагам ти 2 неща :
1. Да върнеш лично на майка ти парите, които си профукал
2. Да не влизаш в места за залагане .
След време може и да й мине разочарованието от теб. Когато спре да й е свито сърцето на стафида за теб .
Съжалявам ,но все още не си в положение да диктуваш кой какво мнение да има за твоите глупости .
Също ,недей да си мислиш ,че баща ти ти вярва 100% и че не се притеснява за теб.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 471befe3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре е да посетиш Ани Владимирова! Тя е известен психолог, който ще ти помогне! Гледал си "Истински истории", двойки, които са семейни и са пред развод, отново се събират, вярвам, че и на теб ще помогне! За разлика от теб, аз съм на 37 и знам, че от комар не се забогатява никога! То ако беше така, казината отдавна щяха да фалират! Ако всеки втори печелеше, до утре казината ще затворят врати, повярвай ми! Но не е така! Ти си мислиш, че ще удариш джакпота, нали? Или казано на по-достъпен език-ако се паднат три еднакви сектора, което не е никак често, тогава печелиш! А през останалото време какво правиш? Пускаш монети постоянно и пак се падат три различни сектора! Казваш си: "Е, този път вече ще имам късмет"! Но късмета така и не идва! Ти пак пускаш монети, пак си казваш същото и пак се падат три различни сектора и така до следващия път, когато отново стане същото! И постоянно се надяваш да спечелиш и не се спираш пред нищо! Много хора се лъжат така! И задлъжняват на банки, лихвари и накрая се оказват на улицата, без жилище, без нищо! Гледай си следването, не мисли за комара, той хляб няма да ти даде! Дипломирай се, започни работа и ще имаш пари! Прави са вашите, че не ти вярват! И бездруго като излезе Закон за затваряне на казината в градовете, тъй като те ще бъдат преместени в курортните селища, с цел да няма комарджии в обществото ни! А и недей забравя, че никоя жена няма да те вземе за да градите семейство, моментално ще те напусне, щом разбере какъв си! Не може вечно да я лъжеш! Помисли си много добре какво ще стане, ако продължиш с комара, защото бъдещето ти никак не го виждам розово!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2606310ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нама как да разбереш душата на майка ти, докато не създадеш семейство и детето ти се захване с хазарт, пиянство и недай боже наркотици. Нагъл си - докато си я лъгал ти е било все едно за мнението и, а сега искаш като с магическа пръчка всичко да стане както на тебе ти се иска. Запомни, хората са инертни в поведението си, а и ти засега не заслужаваш повече, защото доверие се гради с години.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0e018c5cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами продължавай така и тя в един момент ще ти повярва. На някои хора им е нужно повече време.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8dbdd1fdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Покажи й какво си написал тук. Нали знаеш историята за лъжливото овчарче. Така че не се учудвай, че още ти няма доверие. Вместо да се отдалечаваш от нея, покажи й с действия, че вече си нов човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a8162951fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо недей да правиш. Майка ти просто се притеснява за теб и то основателно, защото вече няколко пъти си я лъгал, че си спрял с хазарта, а си продължавал. Загубеното доверие се печели отново бавно, не става с щракване на пръсти и добри намерения. Продължавай да работиш и да не залагаш, с времето тя сама ще види колко продължителна е промяната ти и отново ще започне да ти вярва.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d3b5602d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Докажи й, че може да ти има доверие. Как очакваш да ти повярва. И аз да съм не бих повярвала. Ако си на мястото на майка ти били повярвал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker