Как играят децата ви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как играят децата ви?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3172 пъти
Искам да питам хората с деца как и къде децата Ви си намират приятели и си играят. Притеснявам се много, че моето дете си расте съм самичко, а е вече на 10 години. Няма приятели след училище. Остана му само телевизията, която непрекъснато гледа и мисля, че ги изпускам, изгубвам го, отдавечава се в някакъв свой измислен свят.

На съседната улица има група деца и той обичаше да си играе с тях, но майката на едно момче го нахока и го изгони. Сега детето се затвори в себе си и става все по-тъжен. Бих искала да можех да си избера друг квартал, но нямам такава възможност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d88682f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да запишеш детето си на различни извънкласни занимания. Мисли от сега, преди местата да са заети.
Много е добре каратето или други източни бойни изкуства, защото там има и философия и децата приемат нови деца в групите си. Насърчи детето си да развива таланти, както и да чете книги. Ограничи му телевизора до 2 ч. на ден, то може да си избира какво да гледа, но до 2 часа. Купи му колело, скейт, нещо.
Най-хитро е да се сприятелиш ти самата с жени с деца на възрастта на твоето, по-мънчики малко, или по-големи, така ще-неще детето ти ще трябва да общува

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 730505dfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спорт. Аз биг ти препоръчал карате-има уважение в залите, всеки знае как да се държи, никой няма да хока детето, абе добре ще му се отрази поне според мен :)Според мен е много важно от малък да имаш среда за игра например-тогава се оформят способностите за общуване и т. н.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d5bad61963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Абсолютно и аз така мисля, и просто го съжалявам, но сега не е като в моето детство - не мога просто да го пусна на улицата да ходи къде иска. Аз като дете, цяла София обикалях с приятелчета, на трамвая се качвахме, ходехме къде ли не. Сега не е същото и не смея да го пусна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d88682f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига де, не е толкова зле, само от колите трябва да се пази. Поне няма педофили у нас, или не на обществени места (в семействата си има), вероятността да му се случи нещо е малка, но с колите не е шега.
Иначе, ако прави някакъв спорт няма да скита по улиците. Всички видове бойни изкуства, плуване и т. н. са много добре. Писах вече, малко е използваческо, но защо не - ти самата се огледай за мами наблизо и им се помазни. Аз също отскоро се преместих и познавам всички магазинерки и майки наблизо, децата си играят из квартала, ако не бяха пенсионерите да викат, нямаше да имат спирачки.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f48f1cd58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си права номер 3.
Аз съм горе долу твой набор, и ако се замислиш ще си спомниш доста неприятни неща за София от нашето детство, само че хората имат навика да забравят за лошите неща в младоста и детството си и да идеализират тези времена (За това пенсионерите гласуват за комунистите. Защото са били млади тогава). Има и друга разлика. Тогава ти си била дете и не си се притеснявала от нищо, а сега си майка и постоянно се притесняваш за детето си. Просто е много по-удобно за самата теб да си кажеш сега е много по-опасно не мога да го пусна да излезе, отколкото да се притесняваш и да го чакаш да се прибере. Така превръщаш горкото дете в пленник на собственото си спокойствие и му отнемаш от свободата да общува с връсници, а това винаги завършва зле за детето и пречи на способността му да общува когато порасне!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d5bad61963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   номер 5, абсолютно съм съгласна с теб. И все пак не мога да го пусна навън и да съм спокойна. Всяка секунда си представям как го премазва кола. А като дете мен е е бутала кола или по-точно казано аз бутнах една кола, та чак щях да я обърна. И какви ли не други животозастрашаващи "упражнения". Падах на главата си от гараж, ходех по парапета на балкона и какво ли не. В детската градина ядях боята от стената! Искам да го пратя сам в парка, ама не ми стиска. Като идем там пък, правя жалки опити да се сприятеля с майки. Досега не успявам. Не че са лоши или нещо, просто не умея. Не ми се удава. Докато се опитвам да си бърборя сладко с тях, децата им решават, че трябва да играят ръбче на главата на моя син, който вика :кеф, нищо ми няма. А топката даже е тежка. И аз се панирам и не мога да се държа спокойно.
Но както казвате, мисля че е право. Ще опитвам със спорт и тренировки. Много дисциплина, но дали.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d88682f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уф, недей така. Майка ми беше като теб, а живяхме в най-спокойния град, почти коли нямаше, камо ли за престъпници. Там и до днес и къщите и колите не се заключват, но нея я беше страх. Дори колело не ми даваше да карам, изобщо - страх. Винаги ме дебнеше да не се ударя и ако паднах и си наранявах коляното, правеше трагедия от това.
Сега не мога да плувам, не мога да карам ски, никакъв спорт. Ходих да ми се прави фитнес-програма в едно студио и се чудиха хората, че нямам никаква контузия в живота си.
Тайно си направих книжка. Сестра ми я е страх.
Недей така.
В България не е толкова опасно, отпусни се.

Не можеш да се мазниш на други майки, разбирам, тогава действително спорта и то точно бойните изкуства ще са решението. Но го направи така, че детето само да пожелае, свали филми от Хонг Конг, Япония, Корея с такива сцени, вземи книги и материали по темата.
Ти самата почни някакъв спорт, ако има фитнес наблизо, там можеш да се запознаеш с други жени. Не знам как си с парите и времето.
Има много весели и лесни идеи.
Купи федербал на детето и излезте да играете, много е заразно, няма начин да не се съберат деца, когато видиш това, ти „старата“ се изморяваш и даваш хилката на някое дете. Същото става и с топка. Купи хубава топка на момчето и излезни уж да поритате. Но федербалът е по-заразен, защото и момичета можеш да привлечеш, а те са по-социални и по-лесно ще приемат сина ти.
Добре е обаче, че си решила да предприемеш нещо, споко, ще успееш!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2b7822fea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам в коя държава живеете като казвате че не е толкова страшно. аз живеех в малък град и пак не съм си пускала детето да линка по пътищата. преди няколко години в изоставеното поделение да нас изнасилиха и убиха 2 годишно момиченце. да не дава господ ама не знаете какви са ви съседите. не само в семеиствата има педофили но и на улицата. отделен е въпроса че много хора предпочитат да пропуснат проблема. пък и докато не ни се случи на нас не ни дреме. по чуствително ти е детето и моето е такова на 12 години е плашлив е не обича да се бие. запиши го да спортува ама нещо дето му харесва. ние не сме вече в България и на мястото където сме е много по спокоино и децата са по спокоини нчма го това насилие

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1d88682f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8, надявам се тогава да не сте в Лондон, защото в момента там едва ли е място за страхливи деца. Вие сами си отговаряте, защо децата ви са такива, каквито са.
Не става тук дума за 2-годишни деца, а за 5 пъти по-голямо момче. Има разлика. Освен това педофили има навсякъде. Точно в малките градчета често изчезват деца *има педофил, който е действал едновременно и в Белгия, Германия, Франция, хванаха го след 20 г., както и т. н. „черен човек“, изнасилвал в Германия в различни малки градчета и в Холандия и други съседни страни май, да не говорим за серийни убийци на жени, (Джак Изкормвача още не е намерен). С две думи, нека се затворим и не излизаме навън, за жени е даже по-опасно статистически погледнато.
П.П. не ходете в САЩ, може да ви убие сериен убиец, в Русия същото, на Папморово има мечки, а на Слънчев бряг пияни туристи, ама последните май бяха в България, там и без това не стъпвайте, че гъмжи от дебнещи престъпници!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 912c61e224
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знаете ли, в зоо магазините продават достатъчно големи клетки, по поръчка доставят и стъклени, като ви чета, ще ви трябват.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2988000b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9 не сме в Лондон. не смчтам че трябва да иронизираш но проблема си е твои. все пак аз предпочитам по чуствително дете пред идиот и темерут. това че на някои родители им е по лесно да си пуснат децата да правят каквото си щат и предпочитат уличното пред домашното възпитание е истински проблем за днешното поколение. и като имах предвид страхлив но тои сам е казвал че го е страх да удрчя другите деца както те удрят в такъв смисъл е страхлив. така че ти твоите деца не ги мисли живеи си живота и не се замисляи. ама и не се подиграваи ако на другите им пука за децата им

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 918c39d405
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля че моето мнение ще е полезно, защото съм на 11. И аз все пак съм дете, и аз нямам приятели. Няма повод за притеснение. Тревожите се прекалено много, а и това, че детето росте само, ще му помогне да се справя в живота. Аз през целия си живот съм била без приятели, мислех се за най-нещастното същество на света, всеки ден се прибирам разплакана от училище, но не казвах на родителите си, защото мислех, че няма да ме разберат. Опитайте се да поговорите с него, да го питате има ли нужда от помощ с нещо. И ако ви каже, че има нещо лошо в училще(подигравки, побойща и т. н)не го приемайте като дреболия! Ако трябва го местете в ново училище, защото всички сериозни неща започват от "дреболии". Аз помолих родителите ми да ме преместят, но те не се съгласиха. Всеки ден ме унижават, обиждат, удрят, а имам добри оценки. Чудя се колко ли още ще страдам? В никакъв случай не допускайте грешката на мойте родители!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker