Мразя родителите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя родителите си
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1930 пъти
Още от малък са ме изоставили, майка ми се жени за друг мъж, с който взаимно не се понасяхме. Баща ми е винаги извън картинката в чужбина, майка ми избра този друг мъж пред мен, създадоха си свое семейство а аз бях изоставен при баба ми. Още невртъстно дете, нямах с кой да изляза, никъде не ме извеждаха, живеех в условия в които не би трябвало да се гледа което и да било дете, не преувеличавам с това нямахме даже вътрешна тоалетната. Благодарен съм на баба, че ме е отгледала, но това остави огромен отпечатък в развитието ми като личност, и до ден днешен ми вреди. Живях с баба до 12 годишен, после майка ми се разведе и уж ме взе при себе си, но от тогава почнах да преживявам още по - голям кошмар. Тя и преди като е идвала да ме посети се държеше лошо с мен, но от както отидох при нея стана нетърпимо, гонеше ме от вкъщи за най малкото нещо, унижаваше ме, бил съм грозен, глупав, луд и още куп такива думи които едно дете не бива да чува от родната си майка. За външния ми вид нямаше грижа, ходех на училище с 2 тоалета и често некъпан, разбира се това не остана незабелязано от децата и скоро станах обект на подигравки, даже ми се смееха, че съм нямал баща. Така бях до 16, когато другата ми баба от страна на баща ми реши, че и липсвам и ми даваше по нещо, поне успях да си купя някоя дреха да не ходя като клошар. След това започнах малко да поправя външения си вид и мисля, че чак тогава разбрах, че не съм това ужасно съществуво което тя се опитваше да ме изкара, момичетата ме харесаха. Но разбира се всяко чудо за три дни, тя продължи с обидите, започна да пие намери си любовник, излагаше ме на публични места, заплашваше ме, беше ад. В момента съм на почти 30 и знаете ли, исках просто да кажа на някого колко много мразя родителите си, разбирайки ме както искате, но ми се иска един ден тези хора да усетят всичко това което преживях аз, нямах детство, имах мечти големи мечти, но скоро разбрах, че на такива нещастници като мен късмета им обръща гръб от самото им раждане. Днес живея в общинско жилище, отново при такъв нисък стандарт на живот, въпреки, че баща ми ако искаше можеше и жилище да ми осигури и образование, но той избра да е егоист. Не му се сърдя честно защото той е бил категоричен, че не иска деца, аз съм бил една грешка която майка ми решила да задържи тогава, за да може той да се ожени за нея, резултат от това е катастрофален. Знам, че няма какво да се направи вече за мен, но поне да ми олекне като споделя, да се отърся от всичката тази мъка, по - добре анонимно от колкото пред познати, те може и да ме изслушат, но никой няма как да усети и напълно да разбере болката, която ме убива всеки ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac428b39c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съчувстват ти, братле. Дано поне от тук нататък имаш хубав живот.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c0f929a4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, можеш да скъсаш веригата на миналото, макар, че е много трудно. Мразиш ги, живееш в миналото и не променяш настоящето. Моята история е подобна на твоята, но успях да преодолея много неща и ако тогава не си имал избор, днес вината а живеиш в лоши условия е само твоя. Започни активно да четеш, да гледаш видеа за това как домът ти да изглежда по-добре, работи върху себе си. Резултатите ще дойдат. Аз загубих майка си, в много ранна възраст, баща ми се ожени и мащехта ми, беше отвратителен човек и всеки го виждаше и казваше, властна, проста и злобна. Бях слугинчето вкъщи, подигравки, обиди, от баща ми също. Дрехи едни и същи, вехти и също в училище забелязах как едно дете е със същата блуза, но моята беше сива, а неговата бяла. Образованието ми нямаше значение, имах огромно желание, но без подкрепа не става. Изгониха ме от вкъщи, отидох при баба ми, там в две стаи 7 човека, другата ми баба не ме търсеше с години, както и роднините. Ад. Положението при баба ми също беше нетърпимо, хайде обратно и така отраснах лавирайки къде ще има по-малко стрес. Постоянно нещо четях, днес къщата ви е уютна и "топла, стила на обличане много елегантен и същевременно семпъл и знаеш ли, всичко е резултат от много четене и самообразование. Много от новите хора влезли в живота ми не знаят да моето детство, но всички виждат стила и "баланса", който имам днес. Травмите са факт, боря се с това ежедневно, но накаксах сама и с образование и с огромните пропуски, които имах. Виждаш днес как много твои набори се грижат да децата си, частните уроци и курсове са нещо, които е масово, но аз никога не съм имала шанса за това. Имам приятелка с подобна съдба и най-страшното е, че тя повтори същото, което тя е преживяла, но с нейните деца. Осъзна го, когато децата й пораснаха. Ако не се стигнеш и не работиш върху себе си, къщата си, ще потъне още на стари години, но ще и повлечеш другите около теб.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 04f2317ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нещо подобно съм преживял, само че моят баща беше с нас и се забавляваше да ме малтретира и стресира по всякакъв начин.
На 21г. съм и затъвам все повече. Не мога една думичка да кажа навън, страх ме е от всички и от всичко, а от паник атаките ми прилошава. Треса се и не мога да го контролирам, самочувствието ми е по ниско от на червей.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 04f2317ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съчувствам ти от все сърце.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf45ce094f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не живей миналото. Отиди на психолог, поработи върху себе си. Прости на родителите ти. Да, прости на майка си. Прости и на себе си и започни на чисто. Не е приятно това, което ти се е случило, но във всички семейства има проблеми, макар да не си личи от страни. Не обвинявай за неуспехите си други хора. Много изоставени деца, сираци са се борили с живота и са постигнали много. Така че отиди на психолог и се стегнии продължи напред. Амбицирай се. Кажи си-въпреки вдичко, ще им докажа, че мога много повече от тях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8cccead780
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек на 30 години си, погледни напред, защо живееш в миналото? Имам приятел същата работа, баща му починал, майка му била виновна, че нямали пари-дрън, дрън. Ясно е, че и двамата са направили грешки, но вече си мъж, поеми по своя път.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 934e8f051f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много ме боли след прочетеното (и в коментарите). Някои хора не могат да бъдат родители, но важното е, че сте оцеляли.
Оттук нататък вие трябва да се борите срещу страхът, отхвърлянето и да осъзнаете, че вие не сте виновни, и сте също толкова ценни колкото всички други хора.
Непростимо е, че са ви отнели най-хубавите години, лишили са ви от всичко, но това не означава, че не може да продължите. Грешките и грехът са техни!!!

Пожелавам ви да се преоткриете, да осъзнаете, че не сте виновни за нищо, и дано колелото на живота се завърти и да успеете да изградите нормален живот, на който да се наслаждавате след всички гадости.

Не съм съгласна, че автора е "нещастник или грешка" - няма такива неща, просто така са те накарали да се почувстваш, но ти струваш много и си скъп! В случая, те са нещастните, защото са дали живот, но са го захвърлили и изтормозили. Те ще си носят греха с тях, а на теб ти пожелавам всяко нещо за което си мечтал и мечтаеш, и не се страхувай. Бъди смел в мечтите си, работи здраво и намери неща, които те правят щастлив.
Един ще имаш свои деца, и ще им дадеш всичко от което ти винаги си имал нужда.

Искам само да отбележа, че ти (авторе) и хора от коментарите - вие сте силни и неслучайно сте продължили напред въпреки всичко. Не е лесно човек да продължи и да има сили да преглъща, да се бори и да оцелее. Не позволявайте миналото да ви задържа и да оказва влияние върху настоящето.

Осъзнавам, че не е лесно, но опитайте и дайте максимума от себе си, защото години са ви били отнети, а сега е вашето време да вземате решения и да изберете дали си заслужава неспособността и жестокостта на хората дали ви живот да ви афектира.

Надявам се, че оттук нататък ви предстоят само хубави неща!!!


Юнис

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d44843f49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 5 а кого да вини едно дете себе си ли? Това ми изглежда като огромна тежест само за един човек, и родителите му имат вина и то голяма, но жалко, че едва ли ще поемат отговорност за нея. Това което е направила майка ти е грозно, долно и непростимо да ражда дете с единствената цел да задържи мъжа до себе си. Моя съвет е не контактувай по никакъв повод и начин с тези индивиди, те не са ти семейство, щом те дърпат само назад с нищо не са ти полезни. С времето ще научиш, че семейство могат да ти бъдат и хора с които нямаш кръвна връзка, такива които се стремят да изкарат хубавото у теб наяве и те подкрепят безусловно. Късмет и горе главата и след най - мрачната нощ слънцето изгрява :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf45ce094f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ном 9 от ном 5. Да ясно е, че вината имат родителите. Но... изключително лошо е човек да живее със стаен гняв в себе си. Той избива или в самоагресия или в агресия навън. Той руши човек отвътре и му точи енергията. Затова аз го съветвам да прости на всички и да продължи напред. Не прости ли вътре в себе си на виновните, яростта и мъката ще го държат пришит в миналото. И няма никакви шансове за по-добър живот.
Отиди на психолог, както и ком ном 3. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d44843f49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 5 да а не би туко що на мен да препоръча да отида на психолог? Благодаря ти, че си толкова загрижена за здравето на околните, но нали си наясно,че би трябвало да се грижиш и за твоето собствено. Доста нападателна ми се струваш, говориш за гняв, ами гнева си е една нормална емоция, която всички изпитваме, и това да прощаваш на човек който ти е съсипал целия живот, не виждам как ще я тушира тази емоция. Много моля но по твоите думи нека да продаваме на всички ( явно това се корени в твоето религиозно възпитание предполагам, все пак в Библията гневът се смята за смъртен грях) на престъпници, на изнасилчи на убийци всичко ще е наред като им простим нали така? Е да, ама не в природата на човек е да търси справедливост, ако зависеше от теб сигурно и съдилища нямаше да има, всички щяхме да си казваме извинявай другарче и така до следващия път Мила тази псевдо хипи идеология ще я изагаш пред някой друг, и се надявам да си изкараш дипломата за психоанализа, че вече професионално и адекватно да можеш да поставяш диагнози, обаче на хора с които си имала диалог. И за финал умните хора, ще ме разберат има една много вярна поговорка " Вълкът козината си мени, но нрави не ". Започна нов и изпълнен със смисъл живот, всичко е в твоите ръце. Късмет

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 72e64325de
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съчувствам ти много. Изглеждаш силен човек, освен това си вече на 30 години, стегни се и спри да живееш в миналото. Не се обвинявай че си неудачник и грешка - щом си се появил на тоя свят значи е имало за какво, просто родителите си са те накарали да се чувстваш така. Колкото до тях - въобще не ги търси за нищо, токсични са и нямат място в живота ти. Бъди им благодарен само за дето са те създали. Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cb82e81cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Човек, и аз съм бил гонен от къщи, знам какво ти е. На 27 съм и имам почти същата съдба. Сестра ми която е на 17 почти винаги застава до мен в трудни моменти

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a222f7d2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз съм нямала вътрешна тоалетна. И аз съм отгледана от баба. Нямах майка и баща. Нормално е да мразиш родителите си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker