Идея за частично справяне с проблема с домашните насилници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Идея за частично справяне с проблема с домашните насилници
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2017 пъти
Здравейте, от няколко месеца насам в главата ми се върти една идея, която мисля че ще реши частично проблема с домашните насилници. Идеята ми се роди преди няколко месеца, като постоянно гледах по новините или пък попадах на статия, как еди коя си жена е пострадала от домашно насилие, но също и тук в този сайт виждам много такива истории на жени, които са пострадали от домашно насилие. И така, да пристъпим към самата идея.

Хубаво би било да се създаде сайт и прилежащо към него мобилно приложение, в който да има база данни на домашните насилници. Например ако се докаже чрез съдебно решение че даден мъж е домашен насилник (успешно осъден), то от съда да вкарат неговото досие във въпросния сайт, което при първо нарушение да виси 5 години, а при повторно нарушение да виси 10 години. В самия сайт би било хубаво да има специална търсачка, чрез която да могат да се търсят имена, прякори, фамилии, рожденни дати, настоящи адреси, външни белези (очи, коса, ръст) и т. н. Например ако една жена се запознава с определен мъж някъде на живо или онлайн, тя да може да потърси досието на въпросния мъж в самия сайт и да разбере дали той е склонен към домашно насилие. Даже и е хубаво да има и досиета на мъже, към които първо е имало жалба за домашно насилие, но после тя е била оттеглена.
Напълно съм наясно че тази идея би била много трудно (или неосъществима) осъществима, тъй като законът за защита на личните данни не би позволил това, но според мен няма по-добър начин от този, чрез който повечето жени биха се предпазили да се събират с домашни насилници под един покрив...
Вие какво мислите по този въпрос? Ще приема всякакви критики, да чуя неща, които може би съм пропуснал и допълнения към тази идея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: bb91460ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едно време, когато сме живеели на племена, всеки се е познавал с всеки в малката общност. Тогава не е можело да си позволиш да си разрушиш репутацията, като пребиеш жена, защото всички ще разберат и никоя жена няма да те иска. Това е валидно и за други дейности, като да излъжеш, да откраднеш. Живели сме така хиляди години, без да срещнем непознат човек. Непознатите винаги са били хора от чужди племена, които са водели войни с нашето племе. Непознатите са били "лошите". Сега, във време, в което редовно срещаме непознати, нещата са много различни. С този сайт ще ни върнеш в племенния свят, но като цяло е добра идея, която няма да стане.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bed57e0666
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пропуснал си часта с финансирането и подръжката на този сайт. Държавата не се надявай да даде пари или да назначи служител в съда който да въвежда информацията ако приемем че не се нарушава GDPR.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3db16430bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много, много, много зле. Първо това е абсолютно незаконно, второ такива мъже имат проблеми и трябва психолог да работи с тях, а не да ги сложиш в някаква срамна страница. Човек може и да е сгрешил веднъж, ти така го обричаш никога да няма приятелка и никъде да не го искат на работа, даже и да се е променил. В никакъв случай не оправдавам домашните насилници, но не е начинът да ги сложиш на стената на срама, това тотално ще ги изхвърли от обществото и още повече ще ги озлоби. По тази логика дай да сложим в Интернет и регистрираните наркомани, такива с алкохолна зависимост, дай даже да сложим такива с административни нарушения, за да може като се запознаеш с някой да имаш пълно инфо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b35689f5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много добра идея. Приветствам я.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6cc73ed57c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От автора до номер 2:

Финансирането не мисля че би било голямо, а и все пак може да се издържа само от глобите, наложени на самите насилници.

До номер 3:

От личен опит знам, че на такива хора, които са склонни към насилие почти никой не може да им помогне. Единственият начин да се "поправят" е да изпитат последствията от своите действия. Повечето хора не правим "незаконни" неща единствено и само поради страха от последствията, които ни очакват, ако го направим. Например ако ти знаеш много добре че няма да има последствия ако обереш банка, ти със сигурност би го направил. Повечето убийци, които са заловени от полицията съжаляват не защото са убили самия човек а защото са заловени. Мога да дам доста примери за това как първоначалните по-строги наказания за едно определено престъпление водят до нечувани резултати. Какъв е изводът: Когато определен човек знае, че за едно определено действие може да отнесе солидно наказание, той първо доста ще се замисли дали да го направи. И не - домашните насилници нямат абсолютно никаква съвест спрямо жертвите си, защото иначе едва ли щяха да правят така. В почти всички случаи тяхното поведение се дължи на комплекси, които няма къде другаде да избият и ги избиват върху жените си (защото ако вземат да се правят на мъже пред някой мъж (тук май говорим за страха от последствията ;) ) ще го отупат като нищо), че върху тях е най-лесно :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c08e261705
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз пък си мисля, че повечето жени, склонни да търпят насилие не биха се повлияли от информацията в сайта, ако ще и да им я напъхаш в носа. Броя се и аз в това число.
С бившия ми приятел още от началото знаех, че е удрял момиче, но той обясняваше, че то било само веднъж, тя се държала безобразно, тя била виновна, никога нямало да се повтори. И си мислех, че ме обича и на мен няма да посегне. После ми проми мозъка да си мисля, че все аз го провокирам и аз съм виновна. И си търпях така няколко години.
И да ми бяха казали, че е насилник, полза нямаше да има.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 68ed28dd04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   На теория звучи добре, но на практика няма как да стане.
До колкото знам преди години в САЩ имаше идея за подобен сайт, но не за домашни насилници, а за педофили, за да знаят родителите им ако в квартала им има такъв и да пазят децата. Обаче не стана, точно защото се нарушава закона за разпространението на лични данни.
А и какво да ти кажа, когато една жена е влюбена, последното което ще и хрумне е да проверява в интернет дали прекрасният мъж, който е срещнала наскоро е насилник. Ще го направи едва когато има издайнически белези, а до тогава и сама ще се е убедила, че е насилник и по-лошо може да е в сериозна връзка или брак с него и измъкването е много трудно.
Така, че май най-доброто е да разчиташ на здравия си разум и като усетиш, че нещо не е ок, бягаш с 200 и не поглеждаш назад.
Виж, ако имаш нещастието въпросният да ти е баща, а майка ти да не прави нищо по въпроса, било от страх, било по друга причина, то тогава нещата наистина стават много зле. Защото един пълнолетен човек би могъл да избяга, да започне работа, да се установи в друг град, но какво би могло да направи едно дете, на което на всичкото отгоре никой не вярва, че е жертва на домашно насилие. Мен за тези деца ми е по-мъчно, но уви не виждам как може да им се помогне. Защото сме склонни като чуем, че съседите бият детето си, вместо да сигнализираме да си замълчим, за да не се забъркваме и защото това са си лични техни отношения.
Така, че добре, е че мислиш по въпроса, но трябва да се намери решение, което да не нарушава закона.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ff6c67cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дори да не говорим за закона за защита на личните данни, собствениците на такъв сайт пак ще бъдат затрупани от пвдигнати срещу тях дела, понеже всеки съд би разтълкувал изтипосването на някой като насилник като "клевета" и уронване на обществения престиж. От гледна точка на правото "насилник" е обида, а не престъпление, подадената жалба не е присъда. Ще се скараме довечера с мъжа ми, ще си покрещим с пълно гърло и утре ще подам жалба за психически тормоз. А после някой нанася името му в позорния списък за сведение на роднините и колегите му. Как ти изглежда това? Иначе, влезлите в сила присъди, лесно могат да се проверят в съдебния регистър.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7bbc318ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Авторке, то хубаво тази твоя идея да се реализира, но под домашно насилие попадат почти всички мъже, заплашвани и изнудвани от жените, чрез закони позволяващи женска гавра с мъжкия облик. Физическото насилие у дома над жените е предизвикано от многократно по-голямото вербално женско насилие. За това правилно се подчертава, че жената сама си е виновна за последствията и боя у дома от мъжа. И аз предлагам, да се изработи сайт, който да отразява гнусното женско поведение към мъжката същност и да се публикуват всички жени, осъдили несправедливо мъже, за да знаят мъжете никога да не вземат такива жени за съпруги, и да ги оставят без мъже до края на живота им. Нека такива жени сами да отглеждат децата без мъжка помощ, като озлочестените мъже отидат да работят в сивия сектор или зад граница, за да не плащат издръжка на на жената, злоупотребила с по-големите си права и да я накажат по мъжки, за непристойното и женско поведение. Домашно насилие у дома няма! Никой не може насила да накара някой да се омъжи или да се ожени, а щом са сключили брак мъж и жена, никой не трябва да има право да се меси в техните отношения, па било то и държавата! Не напразно в Русия декриминализираха домашното насилие и там намаляха психическите натоварвания, защото жените не могат повече да проявяват женска наглост, и мъжете спряха да ги пребиват, както преди. Това "домашно насилие" е инспирирано от феминизма, за да могат жените да се гаврят с мъжете чрез несправедливи закони, при които мъжете са принудени да упражнят природното си превъзходство-физическа сила! За да няма насилие над жените, не трябва да има феминизъм и жените да не се слагат наравно с мъжете, защото не са им равни, а стоят по-долу от тях по природен закон! Само тогава ще има справедливост и мъжете няма да упражняват насилие върху жените, защото няма да им се налага!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6223c57632
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До авторът: Срещаш пълнат ами подкрепа в това си начинание!

До 1

Не разбирам, как ще ни "върне" това нещо в племенният сторй (за който, в интерес на истината знаем много, ама много малко).
Тук говорим за непознати. Ама непознати, дето искаме да допуснем до леглата, домовете и живота си. Може и деца да искаме с тях.

До 2

Няма да е сайт, тогава. Ще е апликация. Разходите са много по-малки. За 100 лева на година. Сложи два банера и си готов.

До 3

Много, много, много добре е. Решил е, да се променя! Евала! Ама нека се променя с някоя, която ЗНАЕ. Ами ако сестра ти се хване с такъв, дето е решил, да НЕ се променя?


До 8

Много "теоритично" стана мнението ти. Ако имаш една апликация, дето всяка себеуважаваща се жена я има на телефона, хоп-поп и айде! Освен, ако не се влюбиш за 3-те секунди, в котио ти отнема да провериш дадения човек ...

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eb2a759ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абсолютно нереално и противоречащо на закона ми се струва. По- нагоре са обяснили защо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 431f41136b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Жена съм, над 40год възраст и съм против идеята, макар че тя наистина е неосъществима. Незаконно е да се оповестяват публично лични данни.
Подкрепям №3, защото от 24 години живея с човек, който има майка психарка и като тийнеджър й е посягал. За 24 години не само не ми е посягал, но и тон не ми е повишил. А ако питате майка му, според нея той е насилник. Добре че си имаме жилище и живеем отделно.
Категорично съм на мнение, че поне 90 % от случаите с обвинение за насилие са или лъжливи /с цел развод и вземане на родителски права или имоти/ или предизвикани. Просто няма как да реагираш различно при нелогични нервни изблици. Разбира се не отричам, че съществуват насилници, които скачат на бой без вина на жената, обаче те са много по малко от обвинените.
Например случка мъжа ми като тийнежър, струпала си госпожата всички обувки на купчина в средата на коридора, стоят вече трети ден, прескача ги, казал "подреди си ги в шкафа най сетне", а тя ревва, самонавива се, че щял да я бие, крещи помощ, да свика съседите /те си я познават и слухтят на вратите само за сейра/, тя звъни на полиция. Идва патрулка, разправя се, е как да не й цапнеш един на такава при втори или трети подобен случай?
На моя, баща му почина, преди година, мъжът ми е наследник на половината апартамент, обаче майка му категорично отказва да му даде ключ, само плащаме данък, а той не може да ползва имота си. Като отиде да иска ключ, се почва описания по горе цирк и вадене на ограничителна заповед за 6 месеца и немалка глоба към държавата. Та кажете моля кой е насилника? И защо мъжът ми е с ограничителна заповед, да не доближава родния си дом, като имайте предвид, че е единственото им дете и няма братя или сестри?
Отговорете ми защо предлагате името на подобен мъж да фигурира в такъв сайт и да рефлектира върху работата и личния му живот?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 09ec431f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Срещу нас живее скромен човек, неслучил с добра жена. Вика полиция за домашно насилие за какво ли не. Последния път толкова се беше оляла, че викна полиция, докато мъжът и не си беше в вкъщи, а при приятели - самите полицаи казаха писна ни от теб, лъжеш ни. Казвала е в прав текст , че му трупа актив, за да му вземе жилището при развод , за да не се върне откъдето е дошла. Според теб този човек насилник ли е? И какво би се се случило на тази жена ако този човечец не беше тих и кротък, а някое балканско перде ? Нали знаеш, че има поговорка - по добре десет виновни на свобода , отколкото един невинен в затвора? Идеята ти е незконна. Ти как би се хочувствала ако видиш лицето си в сайт Използвачки или Фригидни например ?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cbfafec06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14, като те чета ме обзема бясна яраст, и вярвай ми, ако такава жена видя или разбера да върши такова нещо на някой от приятелите ми, ще я приключа на момента, когато мъжът и го няма. И няма да може повече да вика без причина полицията защото и нея няма да я има! Авторке, тези твои идеи как ти хрумнаха? Ако зависеше от мен трябват закони не против домашното насилие върху жените, а за мъжко насилие над такива жени, като съседката на №14. Домашното насилие е предизвикано точно от такива гадни жени, злоупотребявайки със законите за защита на жените. Ако ще има осъждане за мъжете "насилници", като комшията на №14, то тогава да има и закони за наказания 10 пъти по-големи за жени, лъжкини, като тази, при доказване на лъжите им. Само така ще има справедливост!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 82d941aa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До номер 15

Колко си прав , човеко, подкрепям мнението ти, нищо че съм една от малкото скромни ( и омъжени) жени. По мое скромно мнение и наблюдение , за съжаление женките ( те не могат да се считат и за ( нормални) жени) прекалиха, нищо женско и женствено няма при повечето еманципирани пачаври, често да ти кажа и на мен ми писна от тази еманципация, с която бива залято като помия върху самото общество. А по отношение на полицията- трябва да има наказания и солени глоби за такива женки - пачаври, които напразно викат и РАЗКАРВАТ за собствен кеф полицията. Защото тия пачаври нямат никакво уважение към тази държавна институция/структура. Положението може и да се влоши, че в бъдеще може и полицията да не може да си свърши работата, не защото не иска, а защото ще настъпи анархия и недооценяване на работата на полицейските служители (говоря само за мъжете).

Бъди жив и здрав, номер 15 и се радвам искрено,че има и будни, смели и умни мъже като теб в това скапано феминизирано общество,обявило война както на мъжа и мъжката чест и достойнство, така и на бащата, на нормалните жени и не на последно място - на нормалните семейства.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 09ec431f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   номер 14 съм. В интерес на истината преди не обръщах внимание на това със съседката, но после след като го видях с очите си, се разрових и попаднах на стотици случаи , където жените използват статута си на жертви. Оказа се, че на запад не е нужно даже да доказва твърденията си - приемат се на доверие и цялата обществена система - полиция, съд , се обръща срещу мъжа. Даже и ако той успее да докаже невинността си, на тази, която го е натопила не се търси отговорност. На много места е практика жена да обвини мъжа в изнасилване, и законът е зад нея, като за мен това е гавра с жените - постарадали наистина от изнасилване. Сещам се за me too - колко народ съсипаха. И това бавно идва насам - къде през промяна на законите, къде пред документи като истанбулската конвенция. Пасивно-агресивно същество с права, без необходимост да си доказва твърденията - после защо мъжете започнаха да си заснемат срещите и секса, и кореспонденциите...Бъдещето за нормалните хора не е розово...

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 102c50257e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Едно предаване по телевизията е по-добра идея. Хората да разпознават насилието и да се борят с него. Да имат силата да се справят с хората, които ги тормозят. Да знаят, че не са сами, че имат подкрепа и да знаят как да си помогнат. Да знаят какво да направят.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 2753cfd67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, правилно е медиите да говорят повече за вербалнвото женско насилие, предизвикващо мъжкото физическо. Законите трябва да се променят и да няма защита за жени излъгали за насилие и др. женски простотии. Женските права са повече от нормалното и насърчават женска наглост, извращение с мъжкия облик и неконтролиран женски произвол. Само тогава насилието над жените ще спре, и женската смъртност причинена от мъжете ще намалее значително.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 7340a02b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 19. Донякъде си прав. На мен ми втълпиха, че съм жертва на насилие и затова се разделих с мъжа, когото обичам, и бях нещастна. ТОЙ НЕ БЕШЕ толкова лош, имахме малко проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker