Как да призная на всичките си близки,че имам психически проблем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да призная на всичките си близки,че имам психически проблем?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1836 пъти
Пиша тук, защото в последно време умирам отвътре. Страдах от депресия, анормално поведение и тежки спомени. Нямам проблеми в семейството, те са в самия мен. От малък съм по-кротък и това явно беше лошо-подиграваха ми се, не можех да отвръщам и всичко ми се отрази на куп с други лоши за мен събития -станах неособено общителен, затворен, саркастичен. Дори с най-близките си приятели не мога да разговарям като човек. След сеанси с психиатър ми откриха параноидно-личностно разстройство. Как да го кажа това на родителите си, ни приятелите си, аз съм с твърде фалшиво и голямо его, че не признавам нищо почти... Ако им кажа, ще ме смятат за изрод, за човек, който не може да бъде пълноправен член на обществото и това имам чувството, че ще отблъсне всички около мен повече, отколкото аз съм ги отблъсквал някога. На 24 съм, благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 16b9f24697
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не е нужно да знаят, най-вече, за да предпазиш себе си. Ако някой ден в живота ти се появи по-специален човек може и да му споделиш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0be9cbb845
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На родителите си трябва да споделиш ,за да са ти от помощ и подкрепа . На другите не споделяй с подробности ,защото за психичните състояния няма знания и подкрепа в обществото .За това , измисли за тях легенда , която е мъглива, за да не те одумват ,но да имат все пак предвид .Успех !

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6d28b1648d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защо трябва да им казваш и защо смяташ, че ки непълноценни. Всички сме с аномалии. Успокой ке и не е нужно на никого да се обясняваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 62186ce187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   А защо мислиш, че трябва да им даваш отчет ни в клин, ни в ръкав?

В живота има една максима - всичко, което кажеш, може да се използва срещу теб. Особено ако на някой нещо не му оттърваш вече.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f0d909cc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом мислиш, че отношението към теб ще е такова, не е необходимо да им признаваш каквото и да било. Да, подкрепящата среда от околните и най-близките би се отразила чудесно на твоето състояние, неподкрепящата пък обратно - би задълбочила повече проблемите ти. Щом си преценил, че ще се случи втория вариант - просто недей да им казваш и се опитай малко по малко да се измъкнеш от това състояние. Току-виж се появил и някой, на когото да имаш доверие, да споделиш и да си случат по-бързо нещата. А защо не отидеш при някой дъбър психолог да поговорите? Надявам се знаеш каква е разликата между психиатър и психолог.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7b128486a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Толкова ме натъжава, че си мислиш, че си непълноценен член на обществото заради този проблем. Трудно се намира здрав във всяко отношение човек по принцип. Но проявената смелост при отиването на психиатър и търсенето на решение е за възхищение, още повече, че тогава не си имал подкрепата на семейство и приятели.

А и при сеансите си успял да си преглътнеш егото си. ;)

Защо не поговориш с психиатъра си как да споделиш на близките си? С родителите сигурно е малко по-трудно, защото в тяхното поколение изглежда рядко се говори по тези въпроси отворено. Но вярвам, че ако им кажеш, че имаш нужда от подкрепа, че минаваш през тежък период и им споделиш част от преживяванията си, това ще им помогне да те разберат.
Това са най-близките ти хора и ако имаш нужда да им споделиш, не е нужно да криеш. Вярвам, че те ти мислят доброто и няма да реагират, както ти очакваш.
Надявам се тези тягостни измъчващи терзания благодарение на усилията, които полагаш за личностното си развитие, скоро да бъдат преодолени.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9d70a1464b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И моята история е подобна. Обаче имах проблеми в семейството и не съм говорила с психолог. Страх ме е че ще ме диагностицират с нещо подобно на твоята диагноза или аутизъм(имам страшно много симптоми и в училище ми викат аутистка). Не си длъжен да казваш всичко на вашите. Ако ще си мислят такива неща за теб значи не те обичат истински.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 83049d1549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е нужно да им споделяш. Както и на когото и да било, освен на някой много близък човек -гадже. Ако можеш даже замини да учиш или работиш в друг град. Ходи сред природата, занимавай се любителски с изкуство, и не пий много лекарства по възможност, защото се привиква към тях. Обърни се към някоя религия или йога.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d43276269a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   То не е нужно да казваш на абсолютно всеки един човек, че страдаш от това параноидно личностно разстройство. Кажи само на тези хора, които трябва да знаят и ще бъдат до теб. Такива диагнози не са чак толкова страшни, колкото ти си мислиш. Ти се лекуваш, постъпваш отговорно към здравето си и се предполага, че това ще даде положителен . Плюс това състоянието ти няма да е от днес, то си е било в теб известно време, просто не си го знаел и не си имал възможността да го разбереш.
Не е хубаво, че имаш това разстройство, но е хубаво, че си открил корена на проблемите си. Сега можеш да се лекуваш, да се подобряваш. Близките ти просто ще разберат причините за поведението ти, което до сега не са можели да изтълкуват правилно. Сядаш кротко на масата при родителите си и им разказваш цялата история. Какво те е тревожило, защо си отишъл при психиатър, какво сте говорили, как са те диагностицирали и сега какво следва. Не е срамно. Може да отидеш и при друг специалист, за да получиш второ мнение. Всичко ще се оправи. Вече имаш отправна точка, оттук-нататък само ще растеш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 6a123d8c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кажи на родителите ти, за да ти бъдат подкрепа.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 5052ddc81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   На приятели и познати е тотално безсмислено да споделяш. Това не е чужбина да има тип къминг аут и хората много да те подкрепят. Виждах през годините как подобни хора ги изолират и им се смеят зад гърба със същите усти, утря с които правят св.... по кенефите. Свинско общество. Подобни признания за излишни.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: a8537707df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да и аз мисля така номер 12. Непознатите няма да го разберат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker