Въпрос към майките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос към майките
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1575 пъти
Здравейте,
Писах къде ли не, но така и не получих адекватен съвет за проблема ни. Дъщеря ми е на 2г, от 1 месец започнахме да се учим на гърне, като това е 2рия ни опит(1вия беше на 1г и 6м). Тя си казва кога и се пиша или ака но проблема е че се страхува да го направи. Откакто започнах да й свалям памперса вече немога да й го сложа, категорично отказва и дори сама си го сваля. Щом й се допишка стиска до последно и накрая се сгушва в мен или баща й и пишка върху нас като цялата трепери и се страхува. Как ли не опитах да я накарам да седне на гърнето. Купувах 1, второ, трето, музикално, с животни, седалки на тоалетната, бебетата да чишкат с нея.. Не и не! Категорично отказва да седне на гърнето, камоли да направи нещо в него! Показвах й дори аз, показваха й и други деца но... Без ефект! Когато сме навън е същото, казва, че й се пиша или ака и започва за се стиска и да се гушка в мен. Опитвам се да я изчишкам някъде, като й говоря за да я успокоя но тя дори не дава да й свия крачетата. Притеснява ме адски много това! На ясла няма за я пускам поради ред причини и отхвърлям като вариант там да се научи. Остава ми само до опитвам и да чакам. Ако някой е минал през подобно нещо и може да ми помогне, бих му била страшно благодарна!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: a7ae5a6be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами така са децата за съжаление. Просто нямам думи. Не стига че ни взимат съня до 2 години ми и после още в лайна и пикня. Дигай ръце, ако иска да се оправя иначе да ходи насрана и напикана.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 515a39ec89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Помислете и за варианта инфекция. В смисъл такъв да я боли докато пишка и затова така. Може да минете през личната и да пуснете една обикновена урина, ще се види предполагам ако има нещо. Не казвам, че е това, а просто да се изключи като вариант. А ако е просто страх... Не се сещам за друго освен обяснения, обяснения и пак обяснения. И търпение разбира се. Може да я вкарвате в тоалетната с вас, да види. Децата все пак обожават да подражават. Може да й вземете приставка за в тоалетната и да сяда като вас. И на игра, че акото заминава на пътешествие или каквото се сетите, че би подействало. Ако нищо не помага, аз бих върнала памперсите и след няколко месеца бих опитала отново. При моят син първият опит направих като беше на 2 годинки и беше провал. Хем си казваше и ходеше на гърнето, схвана какво се иска от него, ама забравяше. В смисъл заплесне се нещо да играе и стане локвичка. Та спрях, изчаках още няколко месеца и после на втория опит вече като му казах махаме памперсите, вече си голям и стана от раз. Буквално не сме имали инциденти. Струва ми се, че това бързане и препиране на децата ги травмира. Все пак всяко е различно, едно може да е готово да е без памперс преди 2г, а друго чак на 3г дори. В крайна сметка никой не е останал с памперс цял живот. Давам памперсите за пример, но се отнася и за други неща. По едно време имах чувството, че се е превърнало в състезание родителството. Кой е по по най. За мен децата страдат от това, когато ги караме и изискваме от тях неща, за които не са готови. Само и само да сме по-напред от другите. Отплеснах се, това няма отношение към темата. Проверете да не става въпрос за инфекция като при цистит.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dbe4eb1494
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът е, че сте започнали късно. Някога децата са започнали от супер рано, защото не е имало памперси. Днес това се отлага много. На 4 г. деца все още с памперси има деца, преди това не е било така. Нормално се почва, когато дете започва да седи, а преди това са го издържали. Сега не я насилвайте и не драматизирайте. Просто я издържайте над тоалетната, докато мине стреса..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 179ee449d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При нас нещата се случиха лесно и бързо на 2 години и 6 месеца. До този момент нямаше интерес към гърнето и реших да не насилвам детето. Когато порасна малко и започна хубаво да говори и да се съгласява малко с мен, просто си взех една седмица отпуска. Първите два дни слагах на гърнето не когато детето каже /то не си казва/, а на всеки час за да свикне с навика. Първите два дни се напикаваше по 5 пъти на ден, единият се наака дори. След това изеднъж от третия ден започна да ходи само когато го слагам на гърнето и след още 4-5 дни започна да си казва. Та, моят зор беше точно два дни. От тогава минаха 2 месеца и вече не си спомням, че някога сме ползвали памперси.
Не съм съгласна, че винаги трябва да се почне рано. Много майки от квартала имаха проблеми, почнали да слагат на гърне от годинката, а на 2г и половина дечицата им се напикаваха прави и не им правеше впечатление.
Моето дете като се напишка се притесняваше и мисля, че това помогна.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e203ef5651
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма логика толкова да я е страх, че чак да трепери, ако не е преживяла някаква, свързана с това травма. Някой да и е крещял или да и е посягал, защото се е изпуснала? Може да е било и роднина във ваше отсъствие - децата са страшно впечатлителни и уязвими за такива неща. Помислете за консултация с детски психолог.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ee75ab33cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен поведението и показва, че още не е готова. На ваше място бих спряла с проучването и бих пробвала пак след 5-6 месеца, когато е по-голяма и повече разбира. Дъщеря ми се научи на 3 г. Аз съм против ранното приучаване по ред причини.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 326e4f7025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вижте да няма някой болест, инфекция и пр. После я оставете на мира и не я притискайте. Това, че се гуши във вас и трепери за мен е признак, че се страхува от нещо. Да не би нещо да е травмирана. Оставете я спокойно. Ще си стане работата, няма срокове и при всяко дете е различно. За сравнение мога да кажа, че моето дете расна във Великобритания и там никой не притиска децата да го правят в гърне на 2 години. Моето дете, а и всички деца там до 4 г възраст беше с памперс, после само си поиска на тоалетна директно и си е ок.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 88a53c34c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Не мога" се пише ОТДЕЛНО!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1af2fb19ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А през нощта какво се случва? С памперс ли лягате? Нещо я е стреснало навярно. Моето детена 2.5 г. махна през деня памперса и след 3-4 месеца успех, получи ужасяващ запек, след който всяко акане беше с крясъци, че го боли, и се наакваше без предупреждение. Не мисля, че го болеше, но спомена за запека го измъчи и наплаши. Тогава върнах памперса и му се радвах буквално, когато и както се изака, само и само да се отпусне и да не се стиска, че да се запича пак. Около 4-5 месеца беше така и после спря да казва, че го боли, и всичко се нормализира. А нощния памперс махна на 4.5. Просто спря да го напишква и го махнах. Но специално за нощното пишкане, четох, че след 3.5-4 г. детето почва да произвежда хормон, който потиска нощното напикаване и опитите преди това са лотария. Нека пишка така вашето дете известно време, нещо я е травмирано и стреснало, ще мине всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: 93e3966354
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И моята дъшеря беше на гърне. Защо се страхува. Да не е стресирана. Абсурд за детска градина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker