Какво печелите от брака? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво печелите от брака?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2677 пъти
Живеем в материален свят и всяко наше действие следва да бъде икономически обосновано... Включително и брака.

Въпросите ми са, според вас:

1. Какво ще спечели жената от евентуален брак?
2. Какво печели мъжът, встъпвайки в брак?

Статистиката казва, че в последните години браковете намаляват все повече и повече, защо според вас? Като оставим на страна продължаването на човешкия род, какво ще загубят и какво ще спечелят мъжът и жената, бракувайки се?

P.S: Без брак, децата няма да наследят баща си, не са му наследници...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8da014dbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога не съм смятал какво ще спечеля и какво ще загубя. Просто го усетих, исках го, имах правилния човк до себе си и нещата се случиха от само себе си. Това не е бизнес сделка. Или го искаш и усещаш, или не.

Няма бракове, защото хората свикнаха първо да гледат собствения си интерес. Няма усещане за общност, взаимоотношения, градене. Медии, реклами и всичко така ни учат. Ако нещо не ти харесваш, хвърляш и взимаш ново. Не се занимаваш да го поправяш. Само че от много хвърляне и гледане на само на собствения задник на края се оказва, че през целия си живот нищо не си изградил, а само си консумирал, смятал, хвърлял, фокуса ти е бил винаги в себе си и в утре. Сигурно и на смъртно легло много хора няма да осъзнаят, че цял живот от фокус върху утре и АЗ, не са обърнали внимание на живота около тях, на момента дори за един миг. Те не са изживели и един миг от гледане на АЗ.

Когато си млад, ти се струва, че това са глупости. Но на определена възраст разбираш колко повърхностно си разсъждавал. Ако гледаш само печалбата, ти дори и да срещнеш правилния човек, от много сметки и чудене да не се минеш, няма и да имаш очи за него.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9564631fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Какво общо има брака с онаследяването на децата? След като са признати те са наследници на баща си.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a485a3c11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ако всяко наше действие е икономически обосновано, ще бъдем роботи. Човек е движен главно от емоции, а не от хладни изчисления и пресметливост. За добро или за лошо. Питаш, какво ще спечели единия, какво другия. Можеш би да изчислиш печалбата на медения месец? А разглеждането на сватбения албум след 20 години, с вече порасналите деца?
Чисто прагматично, бракът е договор между две страни и осигурява мъжа, че неговото и никое друго семе няма да се ползва от труда ми. Осигурява жената, че труда на мъжа ще отива за нейните деца и да никои други. Разбира се, в 21 век този договор, чисто прагматично не е необходим, но емоционалната му стойност е неизчислима.
И не е вярно, че без брак, децата не са наследници на баща си. Децата се припознават и пак са наследници.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e481f0a037
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Не е вярно, че без брак децата не унаследяват баща си, даже и дълговете му унаследяват

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e054955c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако някой някога обмисля брака с матерален интерес по добре да не се жени/омъжва. Нормалното сключване на брак се прави в толкова млада възраст -20-25г, че младежите сключващи брак все още не са постигнали нищо материално, така че би трябвало да го сключват на база голата любов и бъдещите намерения, да се борят с живота, да постигат общи материални постижения. Защото реално който и от партньорите да изкарва повече пари или по голяма надежда за наследства, ще ги спечели и вложи в логична материализация, благодарение не само на себе си, а и на половинката до себе си. Както казват "зад всеки успял мъж стои една силна жена", същото важи и в обратен вариант.
Ако обаче трябва да се отговори на дребнавия ти въпрос, всеки от партньорите печели еднакво. Осъзнай че имането на дадено семейство е благодарение не само на печелещия по голямата част от парите, а и на онзи който подкрепя печелещия и успява да пести собствените си желания така че по бързо и лесно да се събере нужната сума за закупуване на общо стойностно имущество. Двойки, които нямат брак никой от двойката било мъжа или жената няма да полагат толкова усилия за материалната обезпеченост на партньора си, така както биха го направили ако имаха брак, ще мислят по скоро повече за себе си, което ще намали материалните придобивки на партньора.
Да сложим за пример жена, домакиня, която живее без брак с мъж, които има акъла да изкарва пари. Ако тя няма брак ще мисли какво, колко и как да го накара той да купи лично за нея от парите, които той е спечелил днес. Тези нейни мисли и намерения ще го наранняват емоционално, той ще губи от енергията си и ще печели по малко от варианта в който ако са женени и тя мисли как да повиши семейното имане, ако тя мисли за него и неговото благополучие, и го успокоява и окуражава той ще е зареден с положителна енергия, ще му идват по креативни идеи и ще изкарва повече пари. Това не важи само за варианта "жена домакиня", важи и за двата пола, каквото и да работят. Когато не са сключили брак всеки от двамата ще иска да похарчи повече пари за собствено удоволствие, което ще намали паричките, които би отделил за общото благо.
Ако пък варианта е "богати родители" и надежда за наследство, неомъжения партньор не само няма да влага толкова усилия в "подмазване" към богатите родители, ами и ще гледа да вземат каквото могат на момента да ползват от имането им, за да може и той на момента да се възползва, защото бъдещето му не е сигурно обвързано с точно този партньор, няма да мисли за далечното бъдеще, ще нарани емоционално богатите родители и те ще похарчат за себе си или за други странични хора част или цялото наследство и за партньора им ще остане по малко или никакво наследство, най малкото от ядове ще се поболеят и ще похарчат повече по доктори, вместо по внуците.
П.П иначе и без брак признатите деца ще наследят баща си. Обаче има вариант без брак бащата да няма възможност или желание да признае децата си. В днешните "без брачни" времена, доста от раждащите жени на инат, или в яда си искат детето да се запише с баща неизвестен в акта за раждане или дори на името на новия й партньор. Имаш ли си на представа колко пари може да похарчи по съдилища един мъж за да бъде детето негово, да носи неговите имена, да не е с баща неизвестен или с имената на друг мъж? Да получи правото да бъде баща. Защото да си баща не е само задължение, а и право, право да чуеш обръщение "татко", право на детската прегръдка, право да носиш дъщеря си на раменете си, да чуеш първото стихче, което е научила от градината, право да се гордееш с малките постижения в живота на мъничкото същество, което си създал, право да ти разкаже за радостите си или за проблемите си, право да дадеш съвет в живота й или да й се скараш, право да се запознаеш с гаджето й и право да го оцениш достатъчно добър ли е за нея, право да я заведеш до олтара на сватбата й, право един ден да сложиш детето й на коляното си и да му разкажеш приказка, да чуеш "дядо" с тон в който личи чистата детска любов и т.н.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 33d70527e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Номер 4 ако аз съм на 15 г. и още съм в гимназията (не съм я завършил), а баща ми умира на 45 г. от катастрофа и има дългове към някоя банка да речем 50,000-60,000 лева, защо аз на 15 год. трябва да унаследя неговите дългове. Значи аз цял живот трябва да изплащам чужди дългове. Така ли е и в другите държави или само България има такъв закон. Ако закона е такъв аз също ще напусна "милата" ни родина.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 908fcd6584
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   ДО 7

Защото имотите вървят с дълговете. Имаш право да се откажеш от наследство, но правейки го се отказваш от всичко - и дългове, и имоти. Не можеш да откажеш дълговете, а да прилапаш само имотите. Така и в другите държави. Няма как баща ти да изтегли 100 бона кредит, да си купи с тях къща, а ти да наследиш само къщата, пък да не дължиш на банката. Или се отказваш да плащаш, но не наследяваш къщата, или взимаш къщата, обаче си плащаш и кредита, с който е купена. Разбира се, ти си смяташ кое ти оттърва. Ако е останал малък кредит, пък къщата струва много повече, естествено че ще избереш да плащаш. Ама ако дълговете са огромни суми, а баща ти е нямал имоти или имал някакви съборетини, които не покриват кредитите, а е профукал всичко за курви, естествено ще избереш да не плащаш масрафа на курвите, но няма да му наследиш и съборетините.

То ако ставаше така, всеки щеше да тегли цял живот кредити, да яде и пие на аванта и като ритне камбаната, всичко да се опрости. Ти ако си банка, ще се съгласиш ли за всеки гушнал букета да прежалваш по едни 50-100 бона примерно? Естествено че ще искаш или да ти се върнат парите от наследници, или да си вземеш имота.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4409173c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   7, твоят случай няма нищо общо с брака. Баща ти ти е баща независимо дали е женен за майка ти или не. Да, така е, наследяват се и пасиви, и активи. Има също отказ от наследство или наследство по опис, законът е дал възможности. Номер 8 също ти е обяснил нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: de062fe239
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 7

Номер 7, много си наивен, дано да е само на хартия...

Първо, няма да наследиш баща си, ако той няма сключен официален брак с майка ти...
Второ, ако все пак ти е баща и по документи и го наследиш, но си на 15години и нямаш лична карта и не си пълнолетен - няма как да започнеш работа, с която да изплащаш бъкиите на вашите...
Трето, в България все още не е приет т. нар. Закон за личния фалит, което значи, че ако потънеш в дългове - да, можеш цял живот да си длъжник и да те търсят и съдят за пари кредиторите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 669b923a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Глупости, децата са наследници на баща си, ако ги е припознал, дори и да са извънбрачни за мъжа. Нищо не се печели от брака, това е най-тъпото нещо на света, а да се излъжеш и родиш деца на някой боклук е най-великото прецакване за всяка жена.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e054955c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7 ще напуснеш "милата" ни родина ли, ми то по цял свят закона е такъв наследяваш дългове заедно с наследството, което приемеш. Имаш и опция отказ от наследство, което те лишава и от жилища които би наследил.
Обмисли напускането на планетата! Ако смяташ че законите не са честни, защото навсякъде закона за наследствот е такъв.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: de062fe239
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   до номер 2:

Да, децата са признати от баща си, но това е според ГРАО.

Друг е обаче законът за наследствата, който казва, че ако бащата, който е припознал децата си, но няма брак с майката - децата няма да го наследят, ако се случи нещо с него...

Малко е глупаво да се водят хората по модата и да живеят като съквартиранти, без сключен брак... но като се обърне колата - пътища много.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 05498a2722
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Нищо не печели, ако има секс, с един партньор, няма да ги сменя.. Ако мъжа има високи доходи, печели мъж с високи доходи. Евентуално се събират за да имат деца, да не са сами.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c7f26aae8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13 Пълни глупости.И с брак и без брак-децата ти са наследници.Просто с брак наследниците са мъжът/жената и децата,а без само децата.Относно темата човек се жени,за да прекара с даден човек живота си,а не заради някакви икономически изгоди.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 69e44f2c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 13, в закона за наследството не се прави разлика между деца от брак и такива безсключен брак между родителите. Децата са наследници от първи ред, според българското законодателство. Т.е. имат предимство пред тези от втори и трети ред, с изключение на законния съпруг, с когото делят по съответен начин.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d4cbf79d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Въпроса ти е доста относителен, авторе. Когато сключваш брак има клаузи, които можеш да прибавиш в свидетелството. Например дали всичко ще ви е общо или всеки ще се ползва само с това, което е на негово име. Ако искаш да сключиш брак, за да наследиш нещо или пък пресмяташ минусите, по-добре не подписвай. Бракът е много повече от това и за жената, и за мъжа, ако се обичат и уважават. Сватбата е просто един празник. Подписването е договор между двамата, но се явява само като формалност, защото преди него следва двойката да се е разбрала по кои клаузи ще стъпи в брак. При евентуален развод всеки запазва своето или всичко се дели на две. За децата няма значение дали си в брак или не. Ако се разделите до пълнолетие и в двата случая ще плащаш издръжка, те ще наследят и имотите ти. Доста егоистично и параноично мислене имаш, ако това са притесненията ти. В един брак всеки помага с каквото може, пари, домакинска работа, деца, всичко е равнопоставено, за да живее добре семейството. Ще спечелиш обич и подкрепа, ако се обвържеш с нормален човек.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eeeddaf2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Накратко, бракът не е нищо повече от договор, но пък си е важен договор. Всеки е наясно, че двама души могат да живеят семейно и без да сключват брак, но според мен това не е много разумно. Бракът узаконява връзката, тоест вие чисто законно вече сте свързани. Иначе, върви да доказваш, че си бил някакъв с Пешо/Пенка. Можете взаимно да проверявате неща свързани с другия, да задавате въпроси по институции, да се представлявате и тн., защото сте свързани завинаги или до развода. Когато детето се роди, няма купчина документация за признаване на детето от бащата, то се предполага, че е негово. Ако направят запор на заплатата на твоя човек, първо няма да е пълен запор (семеен човек си вече) и второ, ти ще можеш да провериш защо (понеже си му брачен партньор и сте семейство, ти имаш правото да знаеш причините). Ако твоя човек почине, да не дава Господ, ти също го наследяваш. При развод, придобитото след брака се дели, което е хубаво, защото по принцип и двамата сте вложили труд, време и пари. При сключване на предбрачен договор, всички издръжки, имоти, финанси и прочие са предварително пресметнати, уговорени и разделени.
Бонус точки, че бракът няма много общо със сватбата. Ти можеш да сключиш брак само с подпис и двама свидетели, а сватбата е цялата лудница с празненството. Бракът е договор и от него има смисъл, от сватбата- не.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 93939537c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От брак смисъл няма - ето в моята работа женени мъже (с деца) се задяват с млади момиченца. Показват си снимки от актове на колегите !!!
А жените пък се предлагат за повишение - и те са омъжени !!!
Еми затова няма да се женя !
М31

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 908fcd6584
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   до 19

Това, че твоите колеги са задници, какво общо има с брака и дали ще се жениш ТИ?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 50d19c7f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Файдата е при развода -всичко на половина

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: da64ffdf67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ами аз нищо не спечелих, само загубих. Той нищо не ми е дал, делихме си сметките, но пък харчеше повече от мен общите ни пари. Не че бяха много, ама никаква съобразителност. За 10 години, нито къща, нито кола успяхме да купим. За това пък за развод и още няколко безумни дела дето ми заведе, за да ме бил съспел и да ми вземел детете, за да го даде на майка си, понеже нямал нерви да го гледа, до тук ми е направил няколко хиляди лева дълг. Така че, аз лично само загубих от този брак, но ако бях гледала по-внимателно и се бях омъжила за нормален човек, сигурно щях да спечеля подкрепа и взаимност. Вероятно щяхме да сме си купили кола и някаква къща някъде, която да изплащаме примерно. Но няма как да знаеш предварително, че един човек може да развие проблеми с наркотици или отклонения. Така, че брака е риск печели-риск губи. Ако нямах брак с този, щях да съм на по-малка финансова загуба,но все пак щеше да има, защото детето за жалост е от него, тъй като не съм му изневерявала никога. И за благодарност, направи това. Понякога си на загуба от това че си принципен също.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c0a65d3963
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   КРАТКО,ЯСНО И ОБОБЩИТЕЛНО:
От брак смисъл няма,
Да си намирваш някой,който да те поробва,смисъл пак няма,
гадже да си хванеш,смисъл,ОТНОВО няма!
По просташки- ПРАИЙ СИ СМЕТКАТА!
По не просташки- ПОМИСЛИ СИ ДОБРЕ!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 50d19c7f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Да ви кажа няма никаква разлика , стига да се обичат и държат един на друг една двойка . Друго всичко е възпитание , морални ценности . В България е все едно никой с нищо не е облажен . Живеем в Германия от 3.5 год и се наложи да се оженим тъй като в Германия има ергенски данък , плаща се радио и тв и има семейна здравна застраховка , като бях бременна и неработеща бях спокойна че поне съм здравно осигурена . С бракът ни спечелихме и двамата . Иначе в Бг си жевеехме без брак пет години и нямахме намерение да се женим . Защо не знам , не сме изпитвали нужда ,ние си бяхме семейство . Иначе това със семейното здравноосигуряване е добра идея , баща ми работеше , но майка ми след като я бяха съкратили 10 год стоя без работа и като няма пари не плащаше здравни осигуровки и се досещате когато се налага да отиде на лекар какво става . А и има много млади момичета , които забременяват млади и нямат нито ден работен и пак не се плащат осигуровки какво правят ? И така де моделът на Германия ще е доста добре да се въведе в Бг .

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b70757b75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Мога да ти кажа какво съм загубил от брака :
-дъщеря си ( ползвана от бившата ми само за издръжка и пари от гувероманта )
- 100 к $ в издръжка , без да мога да я виждам ...

не се женете в феминизирани страни където законите са против мъзжа и семействоото ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1d44e37a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Доколкото разбирам, въпросът е: встъпването в официално регистриран брак на двойка, която живее на семейни начала, какъв материален бонус ще донесе на всеки един от тях? Ще отговоря в духа на така зададената делова стилистика. Бракът е бизнес и е в пълна сила правилото "Печели ли фирмата, печеля и аз". Плюсът е, че капиталът се удвоява по напълно законен начин, т.е. двамата партньори обединяват ресурсите си. А с по-голям капитал се правят и по-големи инвестиции, които носят дивиденти. Ако просто съжителстват двамата, то една такава инвестиция е силно рискова, защото ако се разделят, губи този, който има по-голям дял в нея. Ще дам елементарен пример. Двойката преустройва наследственото жилище на жената. Мъжът купува мебелите, прави ремонта, полага и собствен труд. След година-две на жената й писва и го изритва. Той няма право дори любимия фотьойл да си вземе, понеже според закона се явява никой спрямо тази гражданка и тя е в позицията да извика полиция заради посегателството над имуществото й. Когато обаче двамата влязат в съдружие, т.е. брак, то всичко придобито се дели на две. Тъй като се омъжих тази пролет и още ми са пресни спомените, в самите документи преди подписването се предлага един, който урежда имуществения режим. Там има три опции. Най-популярната е тази, която посочих, но има и още две. Втората е: кой каквото е внесъл в къщата си е негово - ако лично той е купил 6 вилици, те не се делят на по 3 за всеки, а си ги взима всичките. Третата е свободно избран от младоженците режим, в който могат да се договорят за каквото си искат, но тук трябва заверка от нотариус.
Важно е обаче да се знае, че в Семейният кодекс има един капан, който мнозина забелязват само когато вече е късно. Парите са на титуляра по сметката! Запишете си го! Парите са на титуляра по сметката! Тъй като преди да се омъжа се разведох с предишния си съпруг, в един момент се оказа, че всичките ни спестявания за 16 години съвместен живот в брак остават за него, чисто и просто защото го бях оставила той да се занимава с финансите и беше отворил спестовна сметка, в която влогове правехме и двамата, но тя беше на негово име. Така че внимателно тук!

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3ff1a0ecc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   "P.S: Без брак, децата няма да наследят баща си, не са му наследници..." - пробвал си да кажеш нещо, което не е вярно. Децата са наследници на баща си, ако бъдат признати доброволно или чрез съда (стига наистина да им е баща, а не излъган от майката, че е той). Щом бащата признае бащинство, детето е законен наследник без никакво значение имат ли брак с майка му. Бракът има значение за жената и мъжа. Няма гаранция, че мъжът е паралия, а жената бедна - често пъти е обратното. Ако имат брак, при смърт на единия, живият наследява всички или почти всичко, зависи дали имат деца. Без брак - нищо. При развод бракът има значение ще делят ли каквото са купили през време на брака или остава за тоя, който го е купил. Бракът има смисъл да осигури стабилност за децата, защото често пъти бащата или майката могат да направят всякакви цигании за да вземат някой лев, без значение децата им какво ще правят. Другата косвена полза е, че запазват доста семейства точно поради знаенето какви последици ще има един развод. Когато живеят без брак, в доста случаи единия намира друга "половинка" и изчезва без много церемонии.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3ff1a0ecc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   7, това, че си на 15г не оправдава невежеството ти. Като не знаеш поне не прави гръмки изявления. България не е измислила правилата за наследяване, а ги е взела от други държави. Положението е такова по цял свят, а някъде е и по-зле. Така че с бягане няма да промениш нищо. Проблемът при непълнолетните е, че не могат да вземат решение сами, а им трябва настойник (примерно другият родител). И ако настойникът е глупав(а), може да не се интересува какво как се прави и да натресе голям дълг на детето от незнание какво да прави.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 511c355f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз печеля от не-брака.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cc7a08e1ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Затова по болниците всичко живо припознава, все едно прехвърляш кола. Просто толкова е грозно. Но за сметка на това всеки може да си хвана пътя по всяко време като няма брак. Само това е хубавата страна . После защо има побоища над жените.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e14bdfb15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Още щом бащата припознае детето, то му става наследник. Какво ще кажете за мен Родителите ми са се развели, когато съм била на 2, преди това са живяли при родителите на татко ми и след развода майка ми си заживя при нейните родители, а татко ми си плащаше издръжката. Нямаха къща, която да делят или да остане за майка ми. И той след това има дете от друга жена. И 2-те ще станем наследнички. Аз сигурно ще си продам каквото мога. Някой казват, че с брак човек е завързан, но аз казвам, че винаги може да се отвърже с един развод. Спокойно

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 40e64a0386
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   По принцип в последно време законите относно брака са доста дебалансирани (следвайки западният модел на правосъдна система). Нещо повече нарушава се принципа за равенство пред закона и законите в това отношение привилигероват жените по всички направления , докато мъжете биват прецаквани и с нарушени елементарни човешки права. Някой по-горе спомена , че брака е договор - да това е безспорен факт. С тази разлика , че този договор отново е дебалнсиран и даващ привилегии на жената и поставящ мъжа в по-нисшестоящо положение спрямо жената. За това аз бих посъветвал мъжете , да не се обвързват и ДА НЕ СКЛЮЧВАТ БРАК НЕЗАВИСИМО ОТ ЦЕНАТА. Бих казал на мъжете , че монетата има две страни и , че човек трябва да гледа и да интересува и да бъде солидарен със своята страна на монетата , да защитава и да се интересува от собствените си интереси.

Joker

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ad71ee0d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Тръгнете ли още преди брака да мислите, кой колко ще даде, кой какво ще вземе - тя работата вече отекла. Имам поглед върху две семейства, които тръгнаха от подобна основа, с идеята, че ако още преди сватбата е ясно, кой каква роля ще изпълнява, какво точно отговорности ще поема, какви блага ще предоставя итн., нещата няма как да се объркат.
Е, омазаха се тотално - разведоха се и двете семейства - и всеки от четиримата, ако го питаш е използван и излъган. Бракът не е сделка и ако подходиш към него като към такава, то накрая си получаваш точно това, което заслужаваш. По-добре не се жени, ако ще мерите на везни все, кой какво е дал, какво е свършил и някой да не се е минал - накрая всички се минават. Просто това не е брак - нещо друго е.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 09b50c7c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Отдели някаква сума, отиди при адвокат и той ще ти обясни от юридическа гледна точка как са нещата в България.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9ddb30e162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Номер 35, няма нужда да се ходи при адвокат. Ако човек се интересува може и сам да прочете семейния кодекс. Напълно безплатно е и е само на два клика разстояние.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker