Баща ми е психически нестабилен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е психически нестабилен
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 897 пъти
Здравейте!

Аз живея с родителите си. Като вече на години съм голяма (не ме упреквайте моля, финансови проблеми), за да живея с тях. Тази година имах намерения да се изнеса. Имах стабилна работа с хубава заплата, но заради пандемията ме съкратиха.

Та, баща ми много се притеснява заради корона вируса. Постоянно си мери температура, слуша и гледа всякакви новини по жълти медии. Не разрешава на майка ми да излиза дори навън на разходка в парка. Ако тя излезне, той вдига скандал. Не иска да се заразим. На мен той ми каза да се ограничавам. Но явно не смее да ми "забрани". Аз от своя страна се пазя доколкото мога. Но по мое мнение мисля разумно, няма как да се затворя вкъщи и да лежа по цял ден.
Това положение ескалира и мисля, че ще стане по-зле. Виждам, че тох тормози майка ми психически. Ако положението с пандемията стане още по-зле, се притеснявам той да не психяса още повече. Не знам докъде може да се стигне.
Само да кажа, не се мъкна по молове, барове, дискотеки и т. н. Донякъде пристесненията на баща ми са оправдани, но в много крайна степен.
Бих искала още сега да се изнеса от вкъщи (имам дори къде), но се притеснявам че финансовото ми положение в момента е нестабилно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: d2866b4d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Съжалявам, че преминавате през нещо такова в момента... искам да ти кажа, че баща ти не е единствения... аз съм на 23 години и живея в Англия. Тук е най-зле от всички държави по света относно коронавируса... не искам да ти казвам колко психясах последните 3 месеца... ревала съм всекидневно, защото не спирах да мисля за това как ще се заразя и как ще умра, или как семейството ми ще пострада... представях си ужасни неща, или как ще трябва да пътувам за погребения, чак ме е срам да си призная... с една дума - полудях. Живея с брат ми и за последните 3 месеца само аз напусках къщата и то максимум два пъти в седмицата, за да избегнем заразяване. Миех и все още мия абсолютно всяка покупка с веро след пазар, пръскам със спрейове и белина навсякъде почти всекидневно и се нагълтвам с хапчета витамини всеки ден, защото така си мисля, че се пазя...

С времето осъзнах, че всичкото това не ми действа добре и осъзнах, че правя ПРЕДОСТАТЪЧНО НЕЩА, за да се опазя... факта, че дори си мия покупките след пазар... нещо което досега никой не съм чувала да прави. Не ходя на оживени места, дори да изляза на разходка, ходя далеч от хора, заобикалям, спазвам дистанция... ако баща Ви прави същото - няма от какво да се тревожи. Може би го съветвай да взима някакви витамини под формата на хапчета... това може наистина психически да му помогне да преодолее страха си, защото човек често си мисли, че като взима нещо такова, сякаш си помага... плацебо ефект общо взето. Всичко става с много говорене... увери баща си, че докато няма някакви по-сериозни заболявания и диагнози, няма нищо страшно... не вярвам да се тика сред 100 човека всеки ден и да му кашлят, кихат в лицето, или пък да си пипа устата и да яде с мръсни ръце... ако спазвате проста хигиена, дистанция - всичко ще е окей!!! Както казах - аз се водя млада и един вид "имунизирана" само защото нямам диагнози пази Боже, и водя здравословен начин на живот... и ВЪПРЕКИ ТОВА буквално психясах последните 3 месеца... а си представям какво би било за един човек на години... така че, недей се сърди и кара на баща ти - съвсем нормално е!!! Но се опитай да му обясниш, че медиите НАРОЧНО преескпонират нещата, защото нали трябва да има кой да им купува вестниците и гледа новините... успех!!!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: da5c5dd0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Той си е прав за себе си, защото е във възрастовата група на най-засегнатите от болестта. Ти, обаче, не си и затова ти се струва странно. Според мен си ходи навсякъде, обаче в затворени помещения бъди с маска и винаги си слагай гел със спирт в него преди да се прибереш вкъщи. И му го покажи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d6d6da0e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Намери си работа и тогава се изнасяй. Няма смисъл щом не можеш да се издържаш сега, спеси една заплата и тогава, за да ти се получат нещата. Можеш да викаш майка си за кафе примерно, когато се знесеш. А защо не и сега. Излезте заедно, разходете се. Тъкмо и тя ще разпусне малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker