Неразбрана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неразбрана
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1906 пъти
Здравейте,
Не съм и предполагала, че ще споделя историята си тук и ще търся съвети. На близо 43 години съм. Не съм се омъжвала. Живея с човек, който е с 8 години по-голям от мен. Нашата цел е да си създадем семейство и дете. / Ще кажете късно е, но всеки сам си решава, а и не винаги живота е розов/. Ето какъв е проблема- имам властни родители. Никога не са ме подкрепяли да си създам свое семейство. Отделно, че не харесват и човека, който е до мен. Аз живея в голям областен град, а той в едно планинско селце. И двамата работим и от години сме финансово независи. Не го харесват и това е - селянин бил, провалял ми живота, къде ще ходя в оная пустуш, за какво ме били учили на времето, какво съм си мислела, че правя; жестоко ще съжелявам за избора си, не съм мислела правилно, да съм си трошила главата... и все такива " мили" думи. Разпокъсана съм на парчета - винаги съм в положение шпагат. Как ли не им обяснявах, че е крайно време да имам човек до себе си, че ще дойде време, когато няма да искам да съм сама.... Не веднъж съм прекъсвала връзка в името на родителите, а не се притесняват за мен, да не ме мислят, да съм им в помощ. И ето, на 43 години отново съм в същата ситуация. Дайте ми съвет как да ги накарам да ме разберат, по какъв начин да им покажа, че имам нужда от личен живот, от мое семейство и деца? Понякога си мисля, че изпадам в тежка депресия и ми се замъглява мозъка. Благодаря на всеки един, който сподели имал такъв проблем, как го е решил или ми даде съвет за безболезнено справяне със ситуацията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8c3b773217
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Докато живееш за родителите и "да не си им в тежест", ще си живееш сама. Те си мислят, че свестните, богатите и грижовните граждани никнат по дърветата и ти само трябва да се присегнеш, ама не е така. Да беше на 20 - хубаво, ама... Трудно се намира половинка, с която да се разбирате, да имате нормални отношения (за перфектни дори не коментирам).
Няма безболезнено справяне със ситуацията, явно си възпитана да слушаш и да се съобразяваш с родителското тяло. Имам приятел, който е същият - на близо 30 години слуша и изпълнява каквото му се каже, защото така е дресиран. Знае, че нещо, което изисква майка му от него, не е правилно, но въпреки това с готовност жертва време, нерви и пари, защото, по негови думи, дори не може да си представи да откаже или да не се съгласи.
Казваш им, че това е твоят избор, правилен или грешен - ще се разбере, твое право е да си трошиш главата. Ако не им харесва, това си е техен проблем. Но ме съмнява да го направиш, дано греша. Такива обсесивни родители съсипват живота на децата си с непрестанно промиване и облъчване. Да ти намерят те мъж тогава, аман!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 217c02e978
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, психически не си добре. Как може да кажеш:
"Живея с човек, който е с 8 години по-голям от мен".
"Аз живея в голям областен град, а той в едно малко планинско селце".
Ти знаеш ли въобще какво говориш. На 43 г. искаш да имаш дете!!! Още ли не си навлезнала в менопаузата.
Боже, боже какви жени имало в нашата родина, ума ми не го разбира.

Майка 34

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: da251d8db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само ще ти кажа, че така и до 53 ще ти говорят, какъвто и да "хванеш". Но на 53 дете ще родиш ли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f513db8e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не им се обяснява, живееш собствения си живот, изборите са твои.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7c415625f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имах едно гадже, на 26 се вслушваше в абсолютно всеки изкукал съвет на родителите си. Сигурен съм, че ще свърши като теб.

А ти, на 43, да искаш съвети как да се справиш с родителите... извинявай, ама това е налудничево.

Връзките с родители се късат в 20-те години, когато се изгражда смостоятелност. С нормалните родители се изграждат нормални отношения, с налудничивите се изгражда пропаст и това е.


Братан.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 60086218d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще кажа как беше при мен- бях на 19 когато тръгнах с колега от университета, малко по-голям от мен. Родителите ми не го приеха, ходехме тайно от тях, докато се оженихме. Тогава вече нямаше по-добър от него. Минаха години, имаме две деца, съвсем нормално семейство сме. Сега съжалявам, че съм се крила и не съм защитила избора си категорично. Пропуснала си много от живота си заради родителите ти и егоизма им. Мисля, че е точно егоизъм и родителска ревност да пречиш на детето си да си устрои свое семейство и да се обрича на самота. Грешката е и твоя, разбира се. Сега гониш последния влак, може би. За деца ми се струва късно на вашите години, но това си е ваша работа.
Безболезнен начин обаче няма. Щом не са те разбрали до сега родителите, няма да го направят. Даже с годините са свикнали да се подчиняваш на техните желания и очакват да го направиш пак. Ако намериш сила и воля да се изправиш срещу тях, очаквай всякакви изпълнения, ще се тръшкат, ще примират, ще ти вменяват чувство за вина, въобще всякакви трагедии, само да те задържат при тях. Аз не се поддадох днес съм с моя човек. Дано успееш и ти.
Апропо, не ми стана ясно- как живеете заедно като той е на село, а ти в града? И защо ти ще живееш там ако се ожените, а не той в града? Какво ще работиш в едно село?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d3352c0e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Родителите е трябвало да спрат да са фактор за теб още на 18 години. Вече е крайно време тяхното мнение да спре да те интересува и грам. Премести се при мъжа, когото обичаш, и не ги слушай. Ако детето не се получи до 6 месеца, а наистина го искате, трябва възможно най-бързо да опитате ин витро, защото биологичното ти време изтича бързо. Аз лично забременеях така. Иначе и моят баща беше много властен, но като станах пълнолетна му показах с действия, че няма да му играя по свирката и сама си взимах решенията. За твоите родители никой мъж няма да е достатъчно добър. А и сигурно искат да те държат като доживотна прислужница и болногледачка, затова са ти проваляли предишните връзки. Така че час по-скоро се откъсни от тяхното влияние и заживей свой живот.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7cae43208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен имаш голям късмет, наистина. Не познавам човек, който ще търпи стара мома да го зарязва многократно заради мама и тате. И дете иска от теб- луд човек, той вече си има дете -четиридесет годишно. Стягай се, ясно, е че с родителите ти имате различна представа за щастие. Ти техния живот ли ще живееш, или своя? Решавай, че няма време и накрая природата ще реши вместо теб.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 721048d242
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не обръщай внимание какво ти говорят родителите. Утре тях няма да ги има, а ти ще си сама. Без да им споделяш отивайте в клиника за инвитро по най-бързия начин. Следвай своя път и не информирай родителите си за всичко, което правиш. Ясно е, че те не харесват нищо и само ти пречат. Гледай си своя живот , вече не си малка те да ти казват какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c27a89fbc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не можеш да го решиш щом за толкова много години не си го решила. Ще трябва да избереш - родителите или семейството. Накъдето натежат везните натам тръгваш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a622e94bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Проблемът е у Вас, не, това не е критика, просто се погледнете отстрани.
Имам съседка, която роди втората си дъщеря на 49 години, а беше вече баба на детенце от първата си дъщеря.

Няма нужда да обяснявате на родителите си абсолютно нищо.
Просто насладете се на интимния живот без задръжки и бебето ще стане.
Правете бебето.
Нищо друго не е важно!
И горе главата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bf4c8160e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Родителите ти, както и моите искат да им Робуваш докато умрат, пък после КУЧЕТА те яли.

Най-вероятно и те не го осъзнават. Но факта си е факт.
При тези условия не мисля, че имаш шанс да си щастлива каквото и да направиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7daf0ee9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Коментарите преди мен са ти го казали - имаш токсични родители, които са егоисти и гледат на тях да им е добре, да слушаш и да изпълняваш, да те контролират, да си им на разположение 24/7 и да си имат гарантирана болногледачка доживот. Мъжете са заплаха за тях, защото ако сформираш ново семейство и имаш деца, те ще ти станат приоритет и така ще им се “разклати лодката”.
Те умишлено саботират всичките ти връзки, за да си останеш сама и на тяхно разположение. Сега не харесват този, преди това не са харесвали онзи преди него... Това не е притеснение, а изцяло умишлен саботаж, прикрит под най-добри родителски намерения. Никой няма да е достатъчно добър за тях, защото тяхната цел е ти да си сама и бездетна. Приеми го и спри да търсиш одобрението им. Никога няма да го получиш. Те не се интересуват, че ти също искаш дом, семейство и деца. За тях твоите мисли и чувства нямат значение. Те са си егоисти и гледат себе си. Прави каквото искаш и с когото искаш иначе ще изпуснеш последния влак.
Ако не те подкрепят и ти пречат, се опитай да наложиш граници. Например, казваш им, че не искаш да чуваш лоша дума за мъжа ти, ако започнат - затваряш телефона или излизаш от стаята. Приготви се за един куп изпъления всички с цел да ви разделят - телефони, идване неканени, злобни забележки, унижения, интриги, манипулации, разклатено здраве... Сигурно всичко това си го виждала вече щом е сработило с предишните ти гаджета. Идеята е този път да не успеят да ви разделят. Ти също като майка си си жена и имаш нужди. Също като нея имаш право да сформираш собствено семейство и да станеш майка. От къде на къде тя е имала всичко това, а ти нямаш?
Ако не се повлиява поведението им и не ви уважават границите, ще трябва да направиш избор - или избираш семейство и дете и прекъсваш контакт с мама и тате, или спираш да се занимаваш с мъже и им прислугваш докато са живи пък после като умрат - кучета те яли. Но да знаеш, че няма да ти е лесно на дърти години съвсем сама и ще ги мразиш за егоизма им. Ще мразиш и себе си, че си била толкова глупава да им се вързваш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b77d33e323
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 2 не съм в менопауза. Хормоналните ми изследвания са напълно нормални. Работя във фармацефтична компания, по образование съм медик- физик. До номер 6 - живеем в града. Приятелят ми е с изнесен бизнес в чужбина. Когато си е в България прекарваме отпуската в селото. Но където и да сме родителите ми не искат да ходим при тях заедно. Да, знам, че вече остаряват и имат нужда от помощ. Все пак съм на около 20км от тях, което не е далеч. Благодаря на всички за съветите и голяма част сте прави, че сама съм допуснала такова психическо обременяване. От авторката

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bf2b79d92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не си единствената с властни и месещи се родители, но не проумявам как допускаш до такава степен да ти влияят. Та това е твоят живот. Защо изобщо имат думата за избора ти на партньор? Няма те да си лягат и стават с него. При тях ли живееш? Финансово зависима ли си от тях? Може би е крайно време да се изнесеш - имате ли някакви планове с приятеля ти в тази посока? Абсурд е на тази възраст да търсиш и чакаш одобрението на родителите си - животът ти минава. Те не искат най-доброто за теб - искат да си им удобна, послушна и под ръка, даже да не го осъзнават. Имаш възможност да вземеш нещата в свои ръце сега или да ги оставиш както са и после до края на живота си да си нещастна и самотна и да виниш родителите си. Направи своя избор и постави ясни граници за родителите си - интимният и семейният ти живот не са тяхна работа. От учтивост може да ги уведомяваш за решенията си, но не и да ги оставяш да взимат такива вместо теб.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13ec76995b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Толкова ли ги обичаш тези твои "родители", че ще направиш такава жертва за тях? ! И щастлива ли ще бъдеш? ! Помисли много добре върху това - щастлива ли ще бъдеш, ако останеш с "родителите"? Защо и докога???

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 27f192a0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Гледай си живота и престани да им угаждаш. Крайно време е да помислиш и за себе си. Сега са те впримчили в капана на дълга и те карат да се чувстваш едва ли не виновна ако решиш да имаш свой живот. Но родителите са до време.
Ако мислиш, че с този човек си допадате и може да градите общо бъдеще -не се колебай и не чакай да го харесат ами действайте в посока да градите семейство. Времето не чака.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 407a29f1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторке, на 43 отдавна си изпуснала влака, а и товарните не са чак толкова много. Каквито и да са родителите ти, вината е само в теб. Предполагам, че причината да си в това положение е друга, но ти си знаеш. Жените в твоето положение са стигнали до такова, заради женското им чувство за самодостатъчност, смятайки мъжа за ненужен, че и без мъж раждали и сами отглеждали децата. На 43 едва ли си още фертилна. На някои жени яйчниковият им резерв свършва и на 30. В женската природа е, жената да ражда, само че еманципацията ви напрпави с голямо самочувствие и прехвалени способности да се слагате наравно с мъжа, и ти си доказателство за последствията от това. Дали е от село или от голям град, истинският мъж е този, който е физически здрав, силен, и половият му нагон е още жив. Той задоволява физиологичната си нужда, а простотиите на съвремието, че бил изнасилвач, домашен насилник и прочее са причина за намаляване на мъжкото либидо и мъжете стават асексуални. Един съвет от мен. Побързайте да си направите деца, макар и инвитро, ако все още не си навлязла в менопаузата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7c6cc7c833
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Още ли живеиш с тях?
Отделяй се и ги отрежи. Не си длъжна на никого да се обясняваш. Прави това, които ти искаш.. До кога ще се съобразяваш с тях. Дано хванеш последният влак за дете, не си губи времето с инвитро с твоя яйцеклетка, а директно с донорска. Шанс за бебе на 43 е 0.
Моя позната така остана сам сама и без деца и мъж. Този бил такъв, онзи разведен безобразие и куп простотии. Днес е сам сама и двамата умряха. Други моя приятелка едва сега осъзна, че е време са се отдели от майка си. Гони твоята възраст, от голямата и грижа и любов. На почти 40 излиза с мъж и тя звъни да я пита, кога ще се прибере.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 673d0e6ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Благодаря за съветите и подкрепата. Да, , вече очакваме дете и то по естествен начин е заченато. Не всеки път годините са причина за безплодие. Бъдете благословени! Живеем на километри от родителите ми. Сега очакваме само положителни емоции. До номер 19 медицински работник съм - медицинска физика ми е специалността. Специализацията е в Русия. Не съм виновна за комплексите на мъжете. Мен мъж не ме е издържал. Изцяло съм финансово независима. Бъдете щастлив!

 
  ...

...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 668f82fbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Късно е да имаш дете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker