Който не знае какво да учи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Който не знае какво да учи
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1051 пъти
Пак писах в тема та реших да пусна нова.

Нови репорти показват че България е на последно място в ЕС по развит стоков пазар. Това е поради липса на търговия и на производство. Липсата на търговия и производтво е поради липса на бизнеси. Хората не да научени да правят бизнес. Подителите им нямат това знание обикновено защото не са били научавани нито от системата, нито от родителите си които също не са били научавани от техните родители и т. н..

Никой от управляващите ни също не е бил компетентен до сега или пък със воля да промотира бизнес учението. Всъщност, човек в който като малък нямах и критика - Бойко Борисов, преди години каза хората да не учат IT а да отидат да стават овчари. Нито населението, нито управлението които е селектирано от измежду масите има достатъчно компетенции. Това прави и задържа всички ни бедни в контраст със останалитите развити страни.

Трябва да се научим на това.. на бизнес.. на никой не ни го промотира, никой не ни съветва, никой не ни насочва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6c93973b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хаха, ми че ти го казваш - липсва пазарна икономика, какво ти учене и научаване, пълни глупости. Отиди в чужбина да видиш какво е покупателна способност и какво е бизнес. Не знам кой още се заблуждава, че в България има бизнес. Работници на 4-часов работен ден, спестяване от осигуровки, неиздаване на касов бон, двойно осчетоводяване и т.н., не означава бизнес. Преди време на една фирма наложиха глоба милион лева, и глобата беше наложена, не защото искат да са в сивия сектор, а защото някой от администрацията не си беше свършил работата, просто пропуснал да провери нещо си. Платиха я, защото искаха да работят. Говоря за чужбина, разбира се. В България не може да се прави сериозен бизнес, прави се за сметка на някого или нещо. И има едни, които се заблуждават, че са бизнесмени. Сигурна съм, че има малки изключения.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 10011142eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел - хората не учат, за да спасяват икономиката, хората учат, за да следват интереси, било то академични, културни и/или финансови.

Бизнесът няма проблем в това, че народът не е научен, а че се шири масова корупция. Повярвай ми, даже и 5000 души стигат, да имаш добър бизнес, производство и прочие в държавата, зорът е, че има огромна корупция, която брани интереси и иска рушвети за всичко, а благодарение на това, на върха остават едни тулупи, заплатите са ниски и специалситите ни бягат, а от години, бягат още веднага след гимначяита, даже познавам и такива, дето изврастиха от майак си, да заминат при баща си в чужбина, като бяха на по 15 и 16. Средна класа, няма просто.

Няма ли я тая корупия, тоя натиск и задкулисие, нещата ще се наредят много добре и много бързо. На нас не ни трябва да откриваме правилният път. Вече е открит - добри практики има много.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 3b867af8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знаеш какво да учиш ли?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker