Семейство основано на обич без секс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейство основано на обич без секс?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1718 пъти
Здравейте дами,
Вече съм на 36 години, самостоятелен, образован, с добра работа и разностранни интереси… но самотен.
Опитвал съм няколко пъти, но проблемът е, че съм асексуален. Наслаждавам се на културните разговори и топлотата на общуването с жени, искам да споделям с някого далечните екскурзии и концерти, хубави книги и планински походи, но правя секс само по задължение и то ми личи.
Знам, че това е проблем само за около 1% от хората, но се чудя няма ли и жени като мен, които да търсят топлотата на една връзка, защо не и семейство с дете/деца, без основата да е секса.
Моля всички, за които това е осъдително, да не се хабят да пишат - напълно съм наясно, че това е девиантно поведение и е позор за расовия български мъж.
Сам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 425e9fd09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполагам има много, аз не бих могла. Искам мъжа ми да ме желае. Но много жени отказват след брака често, мъжете се оплакват. Пожелавам ти да си намериш, може пък точната жена, да отвори друга страна от теб... Няма ли жени, които да желаеш, странно ми е?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3c891d6956
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма много връзки, които да се базират на секс. Когато си сериозен и крайната ти цел е семейство, наблягаш на разбирателство и любов. Ама има и една друга истина, сексът е сближаване много отвъд самото физическо преживяване. Когато обичам някого, аз имам нужда той да е близо, по-близо, най-близо и това се изразява точно в леглото. Винаги е важно с половинката да имате еднакво либидо, за да няма ощетени и недоволни. Не е страшно, че си асексуален, стига да поговориш с приятелката ти и тя да е наясно как стоят нещата, за да не си мисли, че проблемът е в нея и не те привлича.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d3d238d047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Защо не поговориш с психолог. Не е въпросът в 5 мин. секс, а защо не ти харесва, от какво е породено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 225f2a34bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сам
Срам

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d4080f0c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей,

Факт е, че лично аз връзка без секс не бих търпяла. Сексуална съм и сексът ми носи удоволствие на много нива, задоволява ме и физически и емоционално. Изключително зле бих се чувствала не само от липсата му, но и от липсата на желание и страст у партньора ми. Ще пострада самочувствието ми, настроението ми, мотивацията ми.

Не ти го казвам за да те съдя, а за да разбереш света на един сексуален човек. Ти си какъвто си. Но каквото и да правиш, не се събирай с човек, който не се чувства по същия начин. Ще го направиш много нещастен, съответно и себе си. Хора като теб има, потърси и ще намериш. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d7210f315
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тогава трябва да си търсиш партньорка сред този 1% асексуални хора. Вероятно има места за комуникация с такива в интернет. И само питам, без да се заяждам, как ще ги правите тези деца - ин витро ли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d2bff7571f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо ти е необходимо да се събираш с жена, като нямаш сексуално привличане към нея?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9bd99aad54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 2, Вашият коментар е изключително ценен за мен.
Благодаря за съвета.
Сам

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9bd99aad54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 5, благодаря за коментара. В никакъв случай не бих искал да обричам и партньорката и себе си на постоянно разочарование.
Точно затова зададох въпроса. Вашето мнение е ценно за мен.
Успех и на Вас.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 442d5bcdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторе! Аз се присъединявам към мнението на номер 5. Живях много години с асексуален човек и това едва не ме уби. Депресии, психиатри, анорексия, после булимия, алкохол, пълен физически срив, 7 години психотерапия, три опита за самоубийство... Едва оцелях. И всичко се случи, просто защото не ми каза, че е асексуален и аз мислех, че проблемът да не ме желае е в мен. Разведохме се и сега всичко е наред.
През цялото време, докато живях с бившия ми съпруг, ми беше на ума точно това, което ти казваш, авторе: нали се разбираме, нали имаме духовна връзка, нали винаги имаме тема за разговор, четем едни и същи книги, харесваме еднаква музика,пътуваме за развлечение и т.н. Не. Това не сработи. Психическият ми проблем се задълбочаваше. Не мога да кажа лоша дума за бившия си мъж: образован човек, възпитан, щедър, домошар, всичко му беше наред. Ако беше казал, че за него сексът не е важен, беше напълно възможно да измислим някакъв вариант, при който всеки да задоволи потребностите си, например аз да имам дискретна връзка извън дома или пък да използваме някакви играчки, но не. Пълно мълчание по темата. Когато се запознахме, той беше на 30 години и аз бях първата му жена, но някак подминах това обстоятелство, реших, че просто не е попаднал на подходящо момиче, даже ми направи добро впечатление, че не е някой бройкаджия. По-късно разбрах, че не е трябвало да си затварям очите.
Така че тези неща трябва да се казват още в самото начало. Съжалявам за тази връзка, разводът ни беше шок за близките ни, но аз наистина умирах. Това че нямахме деца доста улесни нещата. Но 15 години са си 15 години.
Не искам да те обезкуражавам, но аз лично нямам в приятелския си кръг жена, която да е асексуална. Зная, че има и такива, но не познавам.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cae0983648
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Уважаема номер 10,
Много мислих над Вашето мнение. Изключително въздействащо и поучително. Благодаря Ви.
Много съм впечатлен, че въпреки огромното изпитание през, което сте преминала, не сте озлобена кам бевшия си съпруг. Респекг!
Бих предпочел да продължавам да съм сам, отколкото да причиня подобна ситуация.
Сам

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b0ed302b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей! Аз също съм асексуална и бях започнала да си мисля, че съм единствена, защото навсякъде чета и слушам постоянно за секс.
Не мога да разбера защо съм такава. Нямам някакви лоши спомени със секс, не са ме насилвали. На 32 съм. Имала съм под 10 сексуални партньора, не съм изпитвала оргазъм. Симпатична съм, нормално телосложение, до преди 2 години дори бях по-слаба от нормалното.
Не ми е приятно да ме докосват хора, с които не сме близки, но обичам да прегръщам, галя и целувам партньора си, също той мен да ме прегръща, гали и целува. Но стигне ли се до секс, го правя на сила, ако изобщо се съглася. Дори мисълта, че "сега ще трябва да правя секс" ме изнервя.
Предишната ми връзка беше 10 години с човек, който поради здравословни причини не беше много сексуален и рядко го правехме и си ми беше много добре в това отношение. Сега от 2 години съм с мъж, който пак е по-малко сексуален от масово приетото. Обясних му отношението ми към секса и той ме разбра и гледа да не ме тормози често.
Но не разбирам защо съм такава? Мога ли да се променя? Изобщо не разбирам защо другите хора мислят постоянно за секс и как е възможно да не могат да издържат няколко месеца без нещо, което на мен не ми е дори приятно. Да не говорим за разни депресии и опити за самоубийство само защото някой не искал да прави секс с тях!?
Не искам да причинявам нещо подобно на приятеля ми. Той е прекрасен човек и аз го обичам много. Опитвам се да не му отказвам и се надявам, че все някога ще спре да ми е досадно. Казват, че апетита идвал с яденето... За сега го правим 1, максимум 2 пъти месечно. Без ентусиазъм от моя страна.
Авторе, сподели повече информация, как е при теб?
Имаш ли предположение защо си станал асексуален? Какво се е случило в предишните ти връзки? Споделял ли си с приятелките си? Колко често сте го правили? Мислиш ли че можем някак да се променим?
Ще следя темата. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 425e9fd09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 и аз можех без секс, но след две раждания и е по-сексуално, особено през Овулация, тогава ми е много трудно, ако мъжа отказва.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 83f8cc3c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Нашето семейство е такова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker