Кое ви подтикна да имате второ дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кое ви подтикна да имате второ дете?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1188 пъти
Аз съм на 31, съпруга ми на 32. Имаме 3 годишна дъщеря. Живеем в наследствено жилище на съпруга ми. Апартамента не е голям, но пък си е наш. Може би ако станем четирима ще ни е тесничко ама и на това сме благодарни. Нямаме кредити, заеми, наеми. И двамата работим, взимаме що-годе средни заплати, но не живеем охолно и често си правим сметка, за да ни стигат парите. Винаги съм искала две деца, но след като родих видях, че не е толкова лесно и взех да се отказвам. Мъжа ми не иска второ дете, смята че финансово няма да се справим. Хем искам след две-три години да пробваме за второ, хем като се сетя, че понякога ми е било много трудно и си казвам, че аз с едно едвам се справям, а какво остава да имаме и второ и се отказвам. Дори на моменти се определям като лоша майка и май е по-добре да не създавам друго дете. Мъжа ми е склонен да се съгласи с мен, стига аз да съм сигурна и убедена, но не съм. Едно дете съм и винаги ми е липсвало това да имам брат или сестра, чувствала съм се доста често сама и неразбрана. Мъжа ми има по-малък брат, разбират се, но не са и в много близки отношения. Не бих искала дъщеря ми да израсне като мен сама. Мъчат ме такива мисли, дали ще има ревност от нейна страна, дали ще се разбират помежду си, дали след години ще имат силна връзка или няма да се поглеждат. Ще съм благодарна да разбера вие как взехте решението за второ дете и коя беше основната ви причина категорично да искате и имате две деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2916da3fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имам едно дете, но искам задължително още едно или две. Така хем те ще си играят заедно, а после в живота, надявам се, ще се подкрепят, хем ние ще имаме голямо семейство, в което винаги нещо се случва. Животът без деца за мен е тотална скука, а колкото повече са, толкова по-весело става. Разбира се няма нужда от цял футболен отбор, но и само с едно дете не е добре.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 784454d23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти го кажа с две думи - по-трудно е - всичко е по две, но е и двойно по-хубаво. Минава време, децата поотрасват и си много щастлив, че си избрал да имаш две деца. Те ако малцинствата се чудеха като вас... цена нямаше да имат. Нека има повече българчета!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 663ea7eb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Нищо. Винаги съм знаела, че искам само едно дете. Завърших университет, магистратура, докторантура, намерих чудесна работа, омъжих се, заживяхме, походихме си и накрая си направихме едно детенце, което си обичаме и не планираме повече. И двамата мислим еднакво. С две деца е много трудно в днешно време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e5c64cdef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз имам по-малък брат, жена съм, 4 години ни е разликата. Не знам защо хората си мислят, че като имат две деца, те ще си играят заедно и ще са си най-добри приятели. Ние си играехме всеки със своите си приятели, а вкъщи само се карахме и биехме. Да не говорим, че единият като се разболее и другият веднага хващаше и той. Когато поотраснахме, винаги сме излизали всеки с компанията си. За разбиране и дума не може да става - 4 години не са много между възрастни, но са огромна разлика между деца, особено и ако са различен пол. Иначе винаги съм била насреща за съвет, подкрепа или помощ като по-голяма сестра. Обратното е трудно приложимо в началото, но с годините имаме все повече неща, за които да си говорим. Все пак най-добър приятел ми е мъжът ми и на него разчитам на първо място. Виждала съм двама братя или две сестри да са по-близки, но обикновено има и завист, и съревнование, да не казвам и че свалят половинките на брат си/сестра си. Не е ровозо, както го говорят хората по незнайни за мен причини. Ако искаш второ дете, го направи защото имаш възможност да го гледаш и имаш на какво да го научиш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dac93bcc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Имам две момичета, трудно е, но като станат малко по-големи ще се занимават, обичат се.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6e1710d4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм съгласен с преждекоментиращите, че всичко е по две.

Аз съм от семейство с 2 деца и аз също имам 2 деца.
Второто дете се гледа по-лесно и помежду другото. Изобщо не е същото както с първото, когато не знаеш нищо и всичко ти е ново.
Разликата е семейство без деца - можеш по всяко време да направиш каквото си поискаш - да отидеш на театър, да хукнеш някъде на палатки и т. н. Когато имаш деца, нещата се променят - съобразяваш се с тях. От тази гледна точка разликата между едно и две деца е никаква, защото така или иначе вече си 'вързан'.

Аз съм живял в 60 и нещо квадрата апартамент, сега сме в 70 и нещо квадрата... Имам познати, които си отгледаха децата по гарсониери и пак бяха щастливи и пак станаха хора. Така, че материалният момент (разбира се не говоря за хора, които нямат какво да ядат или облекат) не е най-основният. Ако чакаш всичко да ти е на 6, ще трябва да живеем по два живота - в първия само да работим и да трупаме и във втория да живеем. За добро или лошо имаме само по един.

За мен лично беше важно да имам две деца най-вече, защото:
- децата се научават да споделят и да не са егоисти (не твърдя, че всички сами деца са егоисти)
- децата не живеят единствено в свят на възрастни, както е с едно дете
- един ден, когато нас родителите ни няма, винаги ще имат едни човек, който може да им е от помощ и който ще ги обича (все пак жени, мъже, приятели се сменят, кръвта винаги си е кръв)
- децата въпреки, че са от едни родители са много различни като характери и радостта, която ни носят е несравнима

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 875fce8ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Как не е по две - дрехи, лекарства, грижи, храна, играчки, пособия в училище, курсове, почивки, детски стаи, време, два пъти минаваш детска градина, всеки клас - разбира се че е по две. Това го казвам като лична констатация.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 11a21d9b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 7. Нашият апартамент е по-малък, около 60 кв, даже с точност 58-59кв е. Дори за в момента ни е малко тясно, а ако станем четирима ще е още повече.
До номер 5. Доста от нещата, които си описала са и мои страхове каква ще е връзката на децата, дали ще се карат, бият, дали ще има ревност и завист, все неща, които ме ужасяват.
Като цяло искам да кажа, че имам много любов и грижа и чувствам, че мога да обичам още едно дете толкова силно, колкото сегашното си. Не съм от тези хора, които си мислят, че не могат и няма как да обичат друго дете както единственото, което имат, напротив в мен има толкова мн любов, нооо нз дали само любовта в днешно време е достатъчна.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f10f2f9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не бях планирала второ дете,забременях в момент в който мислех,че е невъзможно да се случи.Синът ми тогава беше на 10 години.Това,че избрах да запазя бременноста си и да си родя второ дете смятам за най-мъдрото си решение.Родих дъщеря.Пораснаха красиви,работливи и отговорни млади хора.А каква любов има между тях-това не мога да го опиша и разкажа.Именно заради тая обич между децата ми съм безкрайно благодарна на съдбата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 99ff88d2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм единствен но винаги съм искал да имам поне 2 сестри. Е знам, че е късно все пак съм на 27, но винаги съм искал да имам сестри. Децата и съседските връстници ме имат като техен брат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 17eb056317
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 7 до 8: "всичко е по две" аз го разбрах по-скоро от гледна точка на грижи, отколкото на разходи, както ти си посочил/а.
Да имаш дете си е разход, спор няма. Но не съм съгласен с теб и че две деца струват два пъти повече от едно.
Ние за второто примерно не сме купували нова количка, бебешко легло, кенгуру, седалка за кола и т.н. При нас и двете са момчета, така че второто сега докато е малко износва доста от дрехите на първото. Все пак детските дрехи се носят съвсем малко и нямат време да се износят. Дали ще сготвиш за 3ма или 4ма души също си е горе долу същото... За почивките също - ако наемеш апартамент/къща, дали ще сте трима или четирима няма значение.
За курсовете съм съгласен.
Но цялостно не мисля, че две деца ти струват два пъти колкото едно, нито като време/грижи, нито като разходи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 50d790d220
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм много щастлива, че имам брат, близки сме и си помагаме и се разбираме, но познавам семейства, в които двете деца са си чужди. До характери и късмет е, не зависи от родителите

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 306f1d8665
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На 28 години сме и двамата с мъжът ми. Имам и брат и доведена сестра. Щастлива съм, че ги има. Мъжът ми има брат. Имам син на 7 месеца и с мъжът ми смятаме да имаме живот и здраве още едно детенце ( бяхме се радвали на момиче) Имаме два собствени апартамента. Двустаен ( голям хол, кухня и спалня ), в който живеем около 70 кв. И тристаен ( хол, кухня, спалня, детска стая ), който е под наем. Избрахме да живеем в по - малкия, защото сме по -близо до близките ни ( пиша до свекърва ми са 10 минути), в квартала ни харесва повече. За момента на бебчо ни му трябва стая, а след време имаме варианти да разделим например хола на две стаи. Дано Бог ни дари един ден с още едно детенце пък ще го мислим. Направете това, което сърцето ви говори. Трябва и двамата до го искате. Успех в решението Ви.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 0dc62df343
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нищо, защото нямам второ дете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker