Приятелката ми постоянно си стои на телефона - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приятелката ми постоянно си стои на телефона
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1515 пъти
Здравейте,

Бих искал да попитам за съвет и да ми кажете ако аз съм в грешка.

От известно време (над 6м. ) приятелката ми постоянно стои на телефона си - Facebook, Messenger и т. н. и в неподходящи моменти като например докато сме вън или говорим и тя решава, че някой който и е писал е по важен и почва да си чати и понякога в рамките на 30-40 минути.

Мога да дам перфектен пример от скоро като бяхме на почивка. През деня си прекарахме чудесно, а вечерта се прибрахме в хотела и пиехме по няколко коктейла на терасата. Всичко до тук добре, но може би час или два по-късно и писаха някакви колеги от курса и, и реши, че е по важно да вземи да си пише с тях и то в рамките на час и мен да ме заеба буквално и аз следователно се обидих и си легнах.

В последно време това ми идва в повече защото става много често и постоянно стои на телефона си и то даже през нощите да говори зад гърба ми или докато е с мен, а това ме обижда супер много и го приемам като неуважение защото аз и говоря нещо а тя ми отговоря с по една дума.

От моя страна като на мен ми пишат приятели аз никога не правя същото и просто отговарям с по една дума на тях и после мога им пиша след 5-6 часа, а при нея тя бърза веднага да отговори даже да е с мен на почивка или навън някъде и го разбирам, че и е по добре да е виртуално с някой друг от колко мен.

Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 76a4e742df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вместо да искаш съвети от чужди хора, седни и поговори с нея

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e06a7eecc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Постави и ултиматум. Или ти или телефона. Ако избере телефона - еми кво такова.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 929646fc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря за коментарите. Искам да кажа, че съм говорил доста пъти с нея за това и тя го взима за нормално и съответно аз спирам до там защото се изнервям като и обеснявам, че това не е нормално и никой друг не го прави, а тя продължава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4da799d1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи са и по-важни от теб. Или си пише с мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dfd4b6bc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За мен такива хора са простаци и елементарни. На 28г. съм, но нямам фейсбук. З*еб*ах всички от много години и поддържам около себе си само роднините си и малко общи познати, семейни като нас с дете. Честно казано хората са отвратителни, показват го и тук, и не заслужават вниманието ми. А приятелката ти си търси нещо различно от теб. Скучен си и.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bd96f8147a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Проблемът, авторе, не е дори точно в телефона, а в това, че приятелката ти е зле възитана. Да прекъснеш разговор, защото някой ти е звъннал, може само, ако става дума за неотложен проблем и въпреки това казваш на събеседника "Извинявай! ". В останалите случаи се отговаря с "Не мога да говоря, ще се чуем по-късно". В моето семейство са забранени телефони, когато сядаме на масата, пък ако ще и Доналд Тръмп да се обади. Това правило го въведохме главно заради 16-годишната ни дъщеря, която е нон стоп на телефона си. Трябва да се научи на уважение към околните! Когато си с някой - без значение колега, роднина и приятел, ти трябва да му отдадеш цялото си внимание, защото другото се приема като пренебрежение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5e506fdc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам приятел, който е на 40 години и действа по същия начин - на кафе, на гости /дори, когато той е домакин/, просто пипва телефона си се отнася. Намирам го за крайно невъзпитано и неуважително към останалите - да, има разговори, които не търпят отлагане, но винаги можеш да станеш за пет минути от масата и да се разбереш, а не цяла вечер да се пулиш в телефона си и да игнорираш, хората около себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d9d1e0aa42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Долавям нещо обезпокоително, единият от вас иска да се изолирате от света и да сте си самодостатъчни, а другият търси общуване и с други хора. Ако е така, просто не сте един за друг.
Ако не е така, проблемът е сравнително лесно решим. Всички хора имаме нужда от лично пространство, в което да правим каквоно си искаме. Час и половина на ден за лично време не е много, дори в казармата позволяваха по толкова. Използвай го, за да прочетеш книга, докато тя чати, да гледаш филм, който на нея не би и допаднал, да поиграеш на компютър. Ужасно неприятно е, някой да иска да те обсеби до такава степен, че да не можеш да се чуеш с приятел заради него. И е много отблъскващо. Все пак всичко трябва да е в някакви граници. Поговорете и ги определете.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 03e3524b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей :)
Ще ти споделя мнение от опит.
Това, че получава съобщение от някой и веднага му отговаря, стои дълго време на телефона, та дори и по цяла нощ, може да наведе на мисълта, че има някой, който й е много скъп и търси компанията му по всяко време.
Поговорете си сериозно за вас, а ако има колебания от нейна страна и продължава да те игнорира или я остави или я игнорирай и ти, и виж дали ще те търси и ще има интерес към теб. Ако е не, то тогава не е твоето момиче, колкото и да я харесваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: 23630d942e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм така. Просто тези нови технологии са страшно зарибяващи. Някои програми. Не е неуважение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker