Към семейните: Оженили се и заживели заедно дълго и щастливо... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Към семейните: Оженили се и заживели заедно дълго и щастливо...
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1591 пъти
Имам въпрос към семейните хора с деца (разбира се, не пречи и други да се включат). От деца още обикновено вървим по схема диктувана от обществото, най-разпространената: ходиш на училище, после гимназия, университет, намираш работа, жениш се, купуваш жилище, раждат се деца и продължаваш да работиш. И след този период повече не се коментира. Даже и приказките приключват с "Оженили се и заживели дълго и щастливо". Само че явно реалността е друга и това дълго и щастливо са още десетки години, през които трябва да се случва нещо. Какво представлява животът след появата на децата - въртележка от гледане на деца, работа, малко почивки, екскурзии и срещи с приятели, ако останат време и средства. (това са ми наблюденията от средата ми, в която част от хората имат деца на около 2 годинки). Като по-заможните ще могат да си позволят повече време за себе си и по-скъпи вещи и удоволствия. Не започват ли трудностите точно в периода след като се появят децата? Какви са ви амбициите, целите и мечтите след раждането на децата, какво още ще постигнете? Особено жените, мъжете могат да продължат да се занимават с дейността си без прекъсвания. Честно погледнато - смятате ли, че живеете живота, който винаги сте искали?

Около мен всички още са горе-долу млади, още несемейни или наскоро задомили се и изглеждат щастливи затова нямам обективна преценка. Но виждам хора на по 50-60 години, моите родители и други родители на приятели, които са разделени, в депресии са, не са щастливи и т. н. Имат и деца и жилище и уж това било най-важното, а накрая като си дадат равносметка щом се чувстват така, значи всъщност са изгубили/изпуснали важното за тях покрай общоприетото...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: f0ea48bac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Живота е труден, преди се държах е за ръце, целувки, сега не се сеща е един за друг. Децата са много сладки, ноо по цял ден да си с тях е много трудно. Искам една вечер да идем на хотел без деца, да се наспя и да лежим цял ден само двамата... Винаги има хубави моменти все пак...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 71ceacfa4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш около себе си много лош пример.
Моето семейство сме от онези оженили се и заживели заедно дълго и щастливо. След 24г брак, оженихме се на по 21г, имаме син на 22г, все още сме така. Редовно подклаждаме любовта си. Сутрин се изпращаме с "ще ми липсваш" и целувка, вечер се посрещаме с "липсваше ми" " обичам те" "влюбен съм" и целувка. Сина порастна, жилището изплатено, изживяваме втората си младост. Щастливи сме!
Каква е тайната ли, в искренността, искренните разговори, грижата един за друг и редовното подклаждане на любовта.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 438083641f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Никой право няма да ти каже. Не съм щастлив, не живея живота, който искам. Никой не си признава, че след децата всичко се променя, ама иначе виждаш ли такс трябвало да се живее това е целта на живота.
Отдавна имам съмнения и дълбоко наблюдавам всичко, което се случва. Мога да ти кажа, че това е една от най-големите илюзии в днешно време. Илюзията на щастливото семейство и брак с децата. Ти говориш за жените, но и мъжете тотално се обезличават. Всичките им хобита, интереси и занимания изчезват. Няма никакъв плам в очите им.
Когато и брат ми ми каза, не съм си представял така живота сериозно се замислих за много неща.
И видях какво се случва.и той с 2 деца, няма нищо общо с човекът, който беше.
Беше мотивиран, кипящ от енергия, свиреше, имаше какви ли не интереси. Всичко това изчезна след децата и "щастливия" брак.
Затова и стеого отказвам да следвам този път, който всички вървят.
Жените искат деца, обаче после не могат да търпят мъжете си, знавт, че той е просто донор и нищо друго.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6c2860f1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, само до целувката ли стигате, нима това е щастието!? Аз съм на 70 и още ми се чука, но бабичката се опъва, болят я костите, та си оставаме само с разтривките. Няма ли младост, няма живот!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a62405a2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колкото семейства, толкова истории. Всички имат проблеми, но някои ги решават и продължават, други се разделят. Някои съжаляват за раздялата, други не. Аз много страдах след развода, но сега, след години, за нищо не света не искам да живея с мъж. Спокойно ми е, намерих си хармонията. Обичам си децата, работата, живея си живота и съм ок. И не страдам, че не сме "образцово" или "класическо" семейство. Защото знам, че такива няма. Вероятно има хора, които живеят в любов и разбирателство, но почти не мога да дам примери. Вярвам в семейството и смятам, че е нещо хубаво - мама, тате и деца. Но съм се примирила, че при мен не се получи. Дано другите имат повече късмет.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1dcd083ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хора като номер 3 искат целият им живот да е хахо-хихи, а не да пораснат и да се развиват като възрастни. Смисълът на живота не са някакви си хобита и купони, а децата - следата, което оставяш след себе си. А умните хора превръщат отглеждането на децата в свое хоби, защото това е най-мащабният проект, с който човек може да се захване.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c4cba15852
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Родителите ми са още заедно, а са на 60. Аз съм щастливо омъжена от 10 г., имаме дете, чувствата ни са като в първия ден. По-силни дори, обичаме се много, всяка вечер си говорим на всякакви теми, гледаме си детето, ходим на море, на балкан /където имаме къща/, общо взето това са неща, които хората правят, защото са хубави. Както е хубаво да ходиш на море или планина в отпуската и всички го правят. Не се замислям много над хората, направила съм го защото ме прави щастлива и си живея добре така. За мен хора, които са против семейството са отгледани лошо и не могат да намерят половинка, затова не разбират качествата на семейната институция. Тук влизат предимно опропастени души, нормално е да се сее ненавист към

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e34d3e6248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да не казвам голяма дума, но от година на година сме все по-щастливи заедно. Имаме общи цели и мечти. Не знам тайната. Просто така се случи. Може би да попаднеш на правилния мъж е най-важно.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 8a70118dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ние сме така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker