Властната ми майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Властната ми майка
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5150 пъти
Здравейте!
Имам проблем и за първи път го споделям с когото и да било.
Аз съм момиче на 22 години, студентка и все още живея с родителите си. Майка ми е изключително властна натура, още от малко момиче съм свикнала на силен контрол от нейна страна и го приемах за нормално, но вече не издържам.

Живея в непрекъснати скандали и тормоз, излизам навън и на пъвата минута тя ми се обажда, за да попита кога ще се прибирам... Не ми разрешава да излизам с приятели до късно, да ходя на море, излет, ски... места, на които моите приятели ходят постоянно... И да уточня, че не съм финансово зависима от нея.

Основната причина за цялото и поведение тя открива в моя приятел (поне от както съм с него ).
Имам сериозна връзка от 6 години, която майка ми не одобрява. 6 години, всеки божи ден тя обижда моя приятел, бил такъв, онакъв, как съм могла да съм с него, бил ми под нивото и най-различни неща от този сорт, но много по-обидни и лошо звучащи.

Тя изпада в кризи, крещи като побесняла, била съм и съсипала живота, не съм заслужавала такава грижа през годините, не съм оценявала какво била направила за мен! Моят приятел дори не подозира за нейното отношение спрямо него (Не се срещат много често). Вече не мога да стоя вкъщи под постоянен тормоз и да излизам навън сякаш нищо не се е случило. Събирам всичко в себе си и вече започва много да тежи. Не мога да споделя с никого, на вън все съм усмихната, а хората си остават нищо неподозиращи.

Мнението и за моят приятел не е породено от нищо конкретно, той е нормален човек и бих казала, че много добре се справя с живота, достоен е за уважение, не за презрение. Аз наистина го обичам и никога не бих се разделила с него заради майка си...
Притеснява ме факта, че ако си тръгна от къщи, тя ще се съсипе (аз съм единствено дете). А ако остана, ще продължи да ме притиска и аз ще продължавам да прощавам, а не знам до къде ще ме доведе това... Моля Ви, дайте ми съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: a30576817d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изнеси се от вас и не реагирай по никакъв начин на нападките ?, пълен игнор!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9bfa0d75ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Щом си и финансово независима можеш да вземеш самостоятелно решение. Майка ти няма да се съсипе, такива много добре знаят, че някой ден ще излетиш от гнездото, но се стараят колкото се може повече да властват. Обаче кофти ще се получи, ако не ви потръгне съвместният живот и се наложи да се върнеш с подвита опашка. Прецени добре, 6 години е сериозна връзка и все пак... А къде е ролята на баща ти?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 721362560a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти си млада жена, вече пораснал човек. Крайно време е да заживееш като такава - независима, самостоятелна в бита и решенията си.

Ако останеш с майка си (моите уважения към жената, която те е родила и отгледала), ще се деформираш. Впрочем ти тепърва ще усещаш психическите последствия от подобно властно и истерично поведение. Изнеси се от дома на родителите си. Дай време на майка си да свикне с новото положение.

Понякога майките и татковците не проявяват онази зрялост, която очакваме от тях. И не искат да ни пуснат, да ни оставят да живеем живот с наши собствени грешки и постижения :)). Това е много объркващо, защото именно те са нашето мерило за мъдрост и порастване, за правилност.

Не се поддавай на манипулации и помни - НЕ ти я съсипваш, тя сама се съсипва. И го приписва на теб. Както ревнивецът приписва вината за изблиците си на своя обект на ревност, както побойникът обвинява жертвата си, че го предизвиква. Така и мама. Е, не в тази отблъскваща степен. Но принципът е същият. ;))
Започни самостоятелен живот. Успех :))
Ел

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8a23c1a4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цял живот ли мислиш да живееш с майка си, само защото си единствено дете? На твоята възраст е съвсем нормално вече да си самостоятелна и леко да се отдалечиш от нея както емоционално, така и физически. По принцип самите родители би трябвало да го инициират това, но в повечето случаи им е по-добре детенцето да е до тях и да му се бъркат в живота колкото може по-дълго. Особено властните майки като твоята. Бъди й благодарна за всичко, което е направила за теб, но не й позволявай да контролира живота ти.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 03c614b1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Няма да ти е лесно, но все пак си достатъчно голяма за да решаваш сама. Поговори с нея, обясни й, че искаш да живееш вече сама, да поемаш отговорности и да градиш живота си. Мисля, че е въпрос на време тя да свикне с това, че си пораснала достатъчно за да вземаш решения сама. Все пак й се обаждай често, вероятно тя се притеснява за теб като майка, за някои майки е твърде трудно да разберат, че дацата им вече имат свой живот.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f9fb5a9c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ревнува това е и не иска да приеме, че ти вече си жена и рано или късно ще създадеш семейство и ще я напуснеш. Затова е всичко, да зарежеш гаджето че да е спокойна че няма да я изоставиш и винаги ще бъдеш с нея. А тя изобщо не подозира, че така само посява разочарование и може би ненавист у теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43e625da5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моята дъщеря направи точно така, влюби се в неподходящо момче, минаха много години, имам и внуче.Приела съм го вече, но продължавам да мисля ,че не беше за нея. От ден на ден го доказва. Аз искам само едно ,да са живи и здрави, щастливи, да се справят с трудния живот, но не могат. Не може семеството ти да няма пари, а ти да пушиш и да не се съобразяваш нито с жена нито с дете. Затова мило момиче, говори с майка си и разбери защо е против твоя приятел. Може би си заслепена и не виждаш всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1449121ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторке дори и за грешиш с приятеля си имаш право на собствени грешки в твоя живот. Губиш много като се съобразяваш с майка си. Като се омъжиш трябва да се съобразяваш с дете с съпруг сега ти е моментът да ходиш на ски на море, ходи, никога пак няма да си на 22.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 65d268dd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Какво предпочиташ да се махнеш и майка ти да се ядоса а ти да мислиш че е съсипана (което няма да е точно така тя ще очаква след седмица да се върнеш) или да стоиш в къщи и да съсипват теб..?? Помисли добре над този въпрос щом си самостоятелна е по добре..!! И не се затваряй вътре в себе си намери приятелка която да ти е толкова близка като сестра на която да споделяш всичко, която да те съветва и ако майка ти я одобрява ще е огромен + за теб, но това не е толкоз важно трябва да се разбираш мн добре с тази приятелка и да си споделяте всичко така ще е много по добре говори и с майка си и гледай да намирате тема за общ разговор без скандали и прочие
`crazy girl`

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f664243da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом си финансово независима се изнасяш и си решаваш проблема. в отнощенията ти с приятеля ти не я намесваи няма смисъл. моита вика и крещя мъжът ми знае за отношението и. не повярва докато не я чу как ми крещи. ти имаш свои живот и правото да грешиш или да постъпваш правилно. аз съм правила много грешки в живота си но поне са си мои и съм се поучила в нещо от тях

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker