Емоционален тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Емоционален тормоз
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1197 пъти
Искам да попитам хората, които влизат тук и четат истории случвало ли ем се е подобно нещо и как биха реагирали на него. Ако сте на 30 години и от скоро живеете със едниният от родителите си, защото не сте имали друг избор. Но преди това дълго време сте били самостоятелни. А този родител е вечно недовлен от вас и върви след гъзът ви и ви прави забележки на всяка крачка. Вечно е намръщен и често ви казва какво си мислите вие за него, че ще го уморите или неща от този род. И колкто и да се стараете да му помагате, да му засвидетелствате внимание и уважение, все се случва нещо, че ви жегва с някоя дума и ви разтройва. А после ви се извинява. Но, до следващия път. Пред хора често ви сече и обича да ви поучава, без да иска прави така, че ви злепоставя, обича да се обяснява на непознати хора и разкрива не само своя но и вашият личен живот.
Инфантилен и на пръв поглед много наивен, но в същото време усещате в поведението му към вас една подтисната пасивна агресивност. Не вика, не се кара, не избухва, но често конпенсира всичко това, когато сте емоционално уязвим и имате нужда то подкрепа и разбиране, просто знае как да ви натисне там, където най-много ще ви заболи. Често се опитва да ви вмени чувство на вина, като използва шаблони, като " Какво направи пак? ", " Ще ме умориш" и подобни, за ситуации в които няма никаква причина да използва подобни изрази. Пример: На работното ми място, където работя имаме сот и много чувствителна аларма. От няколко дена вечер, когато всичко е заключено нещо я активира и ни търсят за да видим какво е.. Споделих го това на родителят си от женски пол и първита й приказка беше " Какво пак си направила? " Веднъж срещам стар съоченик и си говорим нещо на гарата и тя е с мен. И изведнъж се включва в разговора да му каже, че ме уволнили от работа.... което мислех да не споменавам. И много най-различни такива неща.. Никога не съм мислила да посягам на живота си, аз обичам живота си и себе си като цяло, но е имало случаи след разгори с нея просто едвам съм се сдържала, да не си причиня някоя рана или пък нещо по страшно... Тези желания имам само, когато е използвала всички тези методи описани по-горе в момент, когато съм по чувствителна и на вместо подткрепа срещам упреци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: e5c7afa1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз бих се махнала от такъв родител. Така и направих де. Живота е един, няма да го похабявам за да угодя на болен мозък.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 42dbab5f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зако живетте заедно?
Зако излизате заедно?
Зако не се отделиш?
Какво очакваш да се промени ри или искаш тотално да поледееш?
Всеки да ки живее живота си. На 30 си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8acd52cb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спри да ѝ споделяш каквото и да било! Говори си с нея само общи неща, и само когато дава мноого зор за мохабети, като гледаш повече да я излучваш и по-малко да говориш ти. Откажи се от идеята, че някога поне за едничко нещо би ти дала съчувтвие или поне разбиране. Така ще ти стане по-леко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00a428f1c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ми се е случвало такова нещо, но, ако ми се случи(аз и не бих позволила да се стигне чак до нещата, които ти изброяваш), директно си хващам багажа и се изнасям на квартира сама(ако нямам достатъчно пари с приятелки). Не ме интересува майка ли ми е, баба ли ми е, стринка ли ми е.. Някой унижава ли ме по начина, който си описала директно е вън от живота ми и окото ми няма да мигне.

Ж. 25г.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8f988b7c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   съвет от мен търси си квартира в най скоро време в началото ще е трудно, но ще си много по добре след време недей да отлагаш и да мислиш, че ще се оправи положение.....

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ceaa0010d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това ли е при теб? Има и по-зле-не само психически, но и физически тормоз-истеричка, която ми направи белези по носа, тъй като носех очила, като ме удраше. Въпреки че не живея с нея от много години, емоциовалният тормоз продължава, тъй като съм финансово зависима от нея, тъй като с работата е трудно. Сао да уточня, че съл разведена и ми гледат сина в момента, който е при тях, тъй като ми се налага да излизам в чужбина.
Просто приеми, че това е характер-властна жена, обичаща да командва и да си налага мнението, имам чувстовото, че не понася изобщо жени, вкл. и собствената си дъщеря. Забелязах, че такъв властен характер и вечно мрънкане, съчетано с истерия е типична черта на хора, употребяващи алкохол с години. Не обичам майка си и баща си, това е, но не можем да ги избираме.
Така че, ицнеси се на квартира колкото се може по-скоро. По-добре да мизеруваш, но няма да търпиш психически тормозл

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: 8f0aa19254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз съм жертва на емоционален тормоз.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker