Биологично семейство/произход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Биологично семейство/произход
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1073 пъти
Здравейте, жена на 21 години от град София. Когато бях на 18 години родителите ми, ми признаха, че съм осиновена на 6 месеца и взета от дом за деца. Майка ми подробно ми разказа за случката. Не знаех нищо свързано с биологичното ми семейство единствено, че имам сестра. Не след дълго с баща ми, ми дадоха всички документи от които едни от тях е здравната карта на всяко дете. Там пише за посещенията в дома - колко хранения е трябвало, колко съм тежала на определена възраст и така нататък. Естествено, че е написано на неразбираем за мен език и не разбирам почти нищо, но на първа страница пише, че майката е била бременна четири пъти от които два аборта - което следва аз и сестра ми. Не ме разбирайте погрешно не желая да се свързвам с нея и да имаме връзка помежду си. Може би ще ме разберат хората, които знаят, че са осиновени. Искам да разбера коя съм/кои са моите родители/коя е сестра ми и от какъв произход съм. Нямам никакви външни, нито характерни белези от осиновителите си. Ако трябва да съм честна никога не съм била близка с това семейство. Попаднах на един клип, в които момче което е осиновено прави ДНК тест за произход (слюнка в епроветка) и след 5-6 седмици се разбира резултата. Там пише колко % е от балканите, и от други страни. По този начин разбира произхода си. И ако някой от семейството е правил ДНК тест веднага ще излезе като роднина. Обмислям да си закупя теста, който е 99 долара (162 лв), за да разбера произхода си. Какво бихте ме посъветвали да направя, без да стигам до адвокат? Или поне как мога да разбера в кой дом съм била, ако евентуално все още съществува този дом (1999 г) съм родена.
Предполагам, че чувството да разбереш в кой дом си бил, да отидеш на място е невероятно. Осиновителите ми не ми помагат по никакъв начин навярно ревнуват или има още неща, които не ми казват. Всъщност се държат грубо щом стане дума за това. Не мога да опиша чувството, което изпитвам когато осъзнавам, че съм един сирак, който живее с някакви... непознати хора. Да, може да звучи неблагодарно, но повярвайте ми тези хора не ме обичат.
Или ме обичат, но по някакъв изключително извратен начин. Не търся обич в биологичното си семейство, просто искам да знам коя съм аз. Осиновителите ми, ми дадоха всичко материално, но никога любов.
Винаги съм била различна от това семейство и когато бях малка се опитах на какво се дължи.
Аз съм човек, който е артист - така да се изразя. Искам да уча за актриса, включително издавам книга. Осиновители ми са прости хора, които работят и изкарват прехраната си честно, но забелязвам, че тези хора нямат никакви мечти. Аз не мога да живея по този начин. Не искам цял живот да съм в магазин и да продавам дрехи (например) не че е срамно, просто не мога да си представя да пропилея МЕН.
Осиновители ми не мислят, че висшето образование би помогнало на когото и да е било, и съжалявам че пропуснах няколко години, в които се лутах безцелно. Решена съм да направя нещо с живота си независимо, че никой не вярва в мен. Опитвам се да ви покажа колко се различваме и как нямаме абсолютно никакви допирни точки. Включително, че когато бях съвсем малка ме тормозеха физически и психически.
И въпреки всичко никога няма да ги изоставя защото не съм неблагодарна за каквато те ме имат. Просто... не издържам.
Искам да знам. Коя съм аз... давайте съвети.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 96889c8503
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Във фейсбук има една група Търси се, пиши там.
Показвай уважение, да чуят това, което искат и се отдели от тях и си гледай живот.
Като намериш майка си и сестра си, тогава ще решиш заслужава ли си да имаш контакт с тях или не, пред осиновителите си не повдигай темата. Няма смисъл.
Много хора не могат да нараснат нивото и манталитета си.
И повярвай ми масата от хората са отгледани в подобна среда от биологични родители.

че съм един сирак, който живее с някакви... непознати хора.

Това са глупости ти не си сирак по закон, те са ти законни родители. Проблема не е, че си осиновина, а че си отгледана от такива хора. Не е важно кой те е родил, а кой те е отгледал и ти е дал любов и грижа.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ee7af68ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си от български родители и си осиновена в българско семейство, тестът няма да ти даде никаква информация. Като цяло пак няма да даде много. Според мен осиновителите ти те обичат, просто ти се фокусираш върху различията ви и вероятно си по-чувствителна. И е нормално да се дразнят, че искаш информация за биологичните си родители. Все пак не са ли именно осиновителите ти твои родители? Не се мъчи да им промениш начина на мислене, а следвай мечтите си. А относно произхода... най-вероятно ще останеш разочарована от това, което откриеш. И преди, и сега децата, оставени за осиновяване произхождат от бедни и често неграмотни родители. Това, разбира се, в никакъв случай не значи, че не можеш да станеш каквато пожелаеш. Съветът ми е да зарежеш това и да вървиш напред. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 600062127f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моя съвет ще бъде прям. 4 бремености - 2 аборта от биологичната ти майка, надявам се осъзнаваш че може да си имаш работа с бивша проститутка, наркоманка или нещо подобно просто се опитвам да те подготвя. Никой не си оставя детето за хубаво, нормално да се обиждат осиновителите ти - като за мен е странно защо не ги наричаш родители, били са честни с теб, признали са ти всичко, дали са ти всичко в живота което са могли. А биологичните ти родители са те оставили, много хора нямат твоя късмет, както са ти казали на 18 така е можело и да те подмятат като парцал по домовете и на 18 да си на улицата. Затова ли ще си търсиш корените? Не те упреквам имам двама приятели, който разбраха че са осиновени - видях и двата варианта - единият си потърси връзките и го отведоха до хора, който веднага започнаха да му искат пари и да се възползват от него, без изобщо да се интересуват от него. Другия категорично отказа да търси и си беше прав поне за мен. Колкото до теста - това са глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d3b882c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ОТ АВТОРКАТА: Благодаря на всички за коментарите, но както и предполагах ме съветвате да не търся. Освен номер 1. Това винаги ме е дразнело - осиновените сме наричани още ''хранениче'' и сме длъжи да робуваме от уважение и благодарност на осиновителите. Един вид като милостиня. Навсякъде чувам, че трябва да им целувам краката от благодарност и съм съгласна до една степен. Но от друга степен ми писна да чувам всичко това, защото това семейство далеч не ме е отглеждало с любов. Особено майка ми. Биеше ме с колани и пръчки и пиеше много. Баща ми не правеше нищо друго освен да гледа отстрани. Майка ми и до ден днешен ми казва, че не ставам за нищо, че щом дори биологичната ми майка се е отказала от мен да помисля каква съм, в очите ми е казвала че биологичната ми майка не ме обича и какво очаквам от другите - и това е най-малкото, което съм чувала. Била съм гладна и тя го знае и удря леко с вилица докато вечерят с баща ми, за да чуя че се хранят. Казвала съм й че ме боли нещо и че ''ще умра'' и тя ми отвръща ''умирай'' Отново ли ще ми кажете бъди благодарна?
Добре, така е.... нищо материално не ми липваше, но никога не съм се чувствала добре в това семейство още от преди да знам.
И това че искам да разбера коя съм не означава че ще искам да общувам с майка ми - абсурд. Доколкото се познавам няма да трепна. Отдавна съм вдигнала стени, които никой не може да събори, дори тя. Просто искам да знам коя съм - понякога се чувствам толкова различна.... Дори не мога да го опиша - в кръвта съм различна. Не пия, не пуша, не ходя по дискотеки и не правя секс с мъже, които не обичам. А майка ми има извратени представи - намери си мъж и нека той да те гледа - моля? Да не съм неграмотна, недъгава. Никога няма да падна на това ниво. Виждам че това не е моето. Когато бях малка никога не съм си представяла, че днес ще издавам книга.
Издатели ме питат от къде пиша по такъв начин и аз не знам какво да отговоря - нямам идея. Определено ставам и за актриса все неща включени в арт изкуства. Само на 21 години написах автобиографичен роман оценен от професионалисти на много високо ниво. Хора, които вероятно са чели толкова ръкописи.. и ми се обаждат и ми казват че са се разплакали докато са чели. възхищават се на всичко което преживях само до 21 години.
Главната редакторка на книгата ми на четири очи ми каза че според нея ще стана една от най-добрите писателки в България.
Вие можете ли да си представите къде бяхме и къде стигнахме. От пребитото дете което нищо не може, до тези думи...
И отново никой не ми помага нито финансово, нито чрез любов и подкрепа. Отново мислят че това са мечти... Никога не е било мечта да съм писателка дори е смешно казано така. Камоли ''една от най-добрите'
Целя да ви покажа че съм МНОГО различна от това семейство, че никога не са ме приемали, нито подкрепяли и трябва ли да скачам и да целувам крака просто защото съм изоставена?
От друга страна всеки ден мисля коя съм/ как умея да пиша така/ защо искам да уча за актриса/ защо осъзнах всички тези неща много късно/ българка ли съм/ и да, понякога не го признавам но да, искам да знам ''защо'' = съм изоставена.
Може да е проститутка, може баща ми да я е тормозил и да е искала да се откъсне от всичко, може да е ром-ка (макар че съм със сини очи и супер бяла кожа) може дори да е била изнасилена - но каквото и да чуя ще стана и ще си тръгна повярвайте. Онази която бях - тиха, кротка, послушна, смирена, добродушна - отдавна умря. Дано ме разберете. Понякога аз също не се разбирам. Но знам че искам да знам. И това че в повечето случаи осиновените деца научават ужасяващи неща не ме притеснява. Видях толкова много и осъзнах че съм сама и винаги е било така - какво друго може да ме съсипе толкова колкото това да знаеш че никога не си имал семейство?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c539942f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не го разбирам начина ти на мислене. Да наричаш хората които са ти дали много в живота "осиновители", а семейство да начичаш жената, която те е "изхвърлила". Как тълкуваш думата семейство?
Иначе разбирам че осиновителите ти имат недостатъци, всички родители имат. Може би след време ще осъзнаеш кое защо е станало, ако разбира се търсиш причина. Ще осъзнаеш защо тези хора нямат никакви мечти и дано разбереш, че са се отказали от мечтите си в името на това ти да имаш право на мечти.
Колкото до това какво да правиш, като искаш търси "майка си", но не споменавай пред осиновителите, не дразни хората щом не им харесва да участват в такава тема на разговор.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 89a9325f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тези тестове, за които споменаваш няма да ти дадат никаква информация свързана с това, което те интересува. Там има информация, която описва общо взето човешките преселения от последните няколко хиляди години - примерно 12% северна Европа, 35% Балкани, 16% западна Европа...
Няма никакъв смисъл да си даваш парите.

А това, от което се оплакваш - родителите ти работят някаква 'проста' работа, а пък ти имаш мечти... Съжалявам, но това е типичен конфликт между две поколения.

Моля те само за едно - не си мисли, че всеки конфликт, всяко неразбирателство между теб и родителите ти, е в следствие, че си осиновена.

Във всички семейства има конфликти. Аз прекъвснах връзката си с моя биологичен баща преди 15 години, например.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 83df0779e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Прекрасна си!! Възхищавам се на решителността ти да се развиваш според таланта си и да не се оставяш да те отклоняват от пътя.
Колко сила е необходима, за да се оцелее в такова „семейство“ психически, сама знаеш най-добре. Моята история е много подобна, с разликата, че моите са ми биологични родители. Много психически сривове ми коства това „възпитание“ и тази „обич“, на няколко пъти съм била на ръба на смъртта. Може би теб те спасява съзнанието, че това не са хората, довели те на тоя свят. Изкуството спасява също. И любовта. Аз също съм писателка.
Напред и нагоре, прекрасно, смело момиче. Изнеси се отвкъщи и прекъсни контакта с „хранещите“, че от такава храна, Господ да пази. Успех и много, много любов от всички страни ти пожелавам!
Венера

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bcfac290f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мило момиче, противно на другите мнения и след като прочетох, как осиновителката ти те е обиждала и малтретирала, аз не смятам, че трябва да се чувстваш задължена и признателна. Защо те е взела като ще те тормози, вместо да даде шанс на друго семейство? Има толкова малко здрави деца за осиновяване и толкова много желаещи. Та тя ти е ограбила шанса да бъдеш част от семейство, което те обича и приема безрезервно.
Мисля обаче, че е грешка да прехвърляш очакванията и надеждите си върху биологичните си родители. Теста за произход също няма да ти даде нужната информация - резултатите изглеждат като съотношение на етно-групи в проценти.
Справяш се прекрасно сама, въпреки обстоятелствата. Продължавай да гледаш напред и да разчиташ на себе си. Не се отказвай от мечтите си и не се фиксирай в миналото.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d3b882c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРКАТА: Много благодаря на номер 8 и 9 за подкрепата! Към номер 8 мога да кажа, че твърдо съм съгласна с това че изкуството спасява. Писането винаги ме е спасявало. Остава ми толкова малко и точно в тази книга съм описала всичко което чувствам. Книгата е автобиографичен роман и отразява живота ми от малко дете до сега. Смятам, че за да напиша книга която е оценена като "много добра" все пак имам какво да кажа. Благодаря много за подкрепата. И не мисля, че ме е спасило това, че знам че не са биологичните ми родители. Научих когато бях на 18 а днес съм на 21 съвсем скоро. Просто съм луда. Лудо-силна (моя дума).
Към номер 9 - не прехвърлям очакванията си към биологичните ми родители. Никога не съм очакавала нищо от никого колкото и странно да звучи, камоли от тях. Мисля само и единствено за сестра си. Къде е, добре ли е, и какъв живот води. А за произхода ми е интересно - толкова. Друго не ме вълнува.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b5ba466857
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако ти е любопитно какви гени имаш сходни със хора в други региони (независимо какви идентичности имат, да речем българи, италянци, гърци, французи и прочие), мажеш да си направиш Ancestry DNA Test.

Те не са 100% достоверни но дават информяция до голяма степен какви гени имаш сходни с други хора в дадени географски региони.

Най-добрият тест е на Ancestry.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4cf83dd11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Осиновителите ти не са прави да не ти казват кои са истинските ти родители. Това да искаш да знаеш кои са те е инстинкт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker