Проблеми с недоволна съпруга и лош тъст - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97760)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23009)
 Секс и интимност (11338)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4905)
 Здраве (7876)
 Спорт и красота (4116)
 На работното място (2202)
 Образование (6014)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13348)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с недоволна съпруга и лош тъст
преди: 1 месец, 4 часа, прочетена 700 пъти
Като дете израснах с комплекс за отхвърляне и постоянно подценяване. Затова за мен е много важно да усещам, че съм приет и че действията ми са одобрявани. Искам да бъда харесван, оценяван и уважаван. Обичам да ме похвалват за добрите неща, които върша.
С жена ми сме женени от 1 година. Имаме вече и дете. Проблемът е, че сърцето ми е охладняло към нея. Нямам желание за секс, не ме привлича сексуално.
Проблемите започнаха веднага след брака ни. Още в началото не можахме да се насладим на меден месец поради финансови причини, а и веднага започнахме с битовизмите… безкрайни ремонти вкъщи, напасване относно готвене, чистене и прочие (преди да се оженим не сме живели заедно). Жена ми постоянно беше недоволна относно обзавеждането ни и подреждането на мебелите, което водеше до постоянни размествания, купувания на нови шкафчета, нова спалня, пералня. Не беше доволна от мястото на пералнята и съответно се наложи да я преместя, където тя искаше, което беше свързано с пробиване на стени, удължаване на тръби и отново хамалогия. Постоянно се оплаква и недоволства, не оценява усилията, които полагам по дома и опитите ми да направя подобрения. Прави сравнения с дома на родителите й и как там било по-хубаво от вкъщи и колко по-добре би било да живеем при тях. Макар че при техните въобще не е по-добре. Живеят в една стара къща, в която е доста мръсно и неподредено.
За мен обаче да живея с родителите й би било истински ад. Баща й въобще не ме харесва, държи се грубо и хладно. Същевременно в дома му той коли и беси и ако живея там няма как да оцелея под деспотичния му характер. Баща й постоянно дава съвети на жена ми и тя като ме види и казва: „Знаеш ли, днес говорих с баща ми и той ми каза, че може би ще е по-добре да…“. Баща й се меси във всичко, как трябва да живеем, как да подреждаме дома, как да гледаме детето, как да готвим. Използва и неприятни и тежки изкази по отношение на неща, които правя като например: „Това е недопустимо, това е абсурдно, това само много гламав човек може да направи, това ако съм аз никога не може да стане“. Все съм срещал вицове за лошата тъща, но тъста ми ги надмина всичките тъщи на света.
Определено когато взимах решение да се оженя за нея, подцених влиянието и тежестта на родителите и особено на ситуация с твърдоглав и всезнаещ баща.
Сърцето ми е пълно с любов и копнея да я дам, да обичам жена си, да се радваме заедно на детето ни, да общуваме и да имам добри взаимоотношения с родителите й, но докато от нейна страна срещам постоянно мрънкане, оплакване, недоволство, докато баща й ме презира и по всякакъв начин се стреми да ме накара да се чувствам отхвърлен и нежелан, няма как да стане.
Напоследък съм се затворил в себе си… прекарвам повече време на работното си място, нямам желание да се прибирам вкъщи, а като се прибера гледам да прекарвам повече време на лаптопа, за да не слушам жена ми какви нови оплаквания има или какво ново е казал баща й за мен и дома ни. Не знам какво да правя, а толкова много исках да имам семейство, в което да обичам и да бъда обичан и ценен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 28 дни, 21 часа
hash: d3561a70b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Добре дошъл, просто си е свикнала у тях си. Жените са недоволни, приеми го. Съжителството е трудно, но ти си си я харесал, просто тогава не сте били семейство.

 
  ...
преди: 28 дни, 10 часа
hash: f378168541
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Обикновено проблемът е в тъщата, при теб в тъста. Имаш си бащино момиченце вкъщи. Драпа да се върне при тате, а тебе за нищо не те брои. Много глупаво, че сте се оженили без да сте живели заедно, и че си й направил дете толкова бързо. Оправия няма да има. Връщай я на тате, подавай молба за развод и другия път умната.

 
  ...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 4d076d5c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Идиот от любов не разбира. Събирай си багажа и беж, докато е време.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 5 часа
hash: f4a771f8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Тъст ти е токсичен. Прочети Отровните роднини. Там психоложката представи аналогичен случай, много сходен с твоя, както и стратегии за справянето с него. Накратко, трябва да осмислиш какви са границите ти, какво искаш, какво те прави щастлив, какво си готов да търпиш или не. След това трябва да поговориш с жената. Ако те разбира, има два варианта - тя се опълчва на баща си или ти се опълчваш и тя те подкрепя неотлъчно. Казвате му от днес няма да се месиш и точка и при всеки опит за обида, намеса или някаква друга глупост, тръшвате вратата, излизате от стаята, намалявате комуникацията с него, а понякога може да се наложи и тотално прекъсване на контакт (ако другата страна не иска да се промени и смята, че сте длъжни да търпите). Ако обаче жената започне да те обвинява и напада и няма грам намерение да промени нещо, събираш багажа и дим да те няма. Да си живее с ревнивия си баща и да си бъде самичка цял живот.

 
  ...
преди: 28 дни, 1 час
hash: a30ac924e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сори приятел, но е трябвало по-рано да се замислиш над тия неща. Или е трябвало да се сближиш още преди време със семейството и, за да видиш какви хора са. Вече си с дете, женен... каквото и да ти кажем една раздяла сега би била доста кофти и за теб и за нея. В крайна сметка аз бих пробвал да игнорирам всички тия тъпотии с баща и. Явно е възпитана само него да си слуша.

 
  ...


...
преди: 27 дни, 20 часа
hash: bbd5b766b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пич, ти си бил влюбен в идеята за семейство, а не в жена си. Трябва да се разделите. За доброто и на двама ви. Характерите ви още не са омекнали и няма да се напаснете. Може би, ако се бяхте срещнали след пет години, щеше да е друго. Знам, че няма да го направиш, ама нищо чудно тя да го направи.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 2 часа
hash: 50eff50d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторе, хубаво е че осъзнаваш, че имаш насадени от родителите ти комплекси от детството, които още ти пречат. Там обаче, а не в околните е и ключът за справяне с проблема.

Важно е да разбереш, че независимо дали ще си с тази жена или с друга, няма да бъдеш щастлив и да се чувстваш приет и уважаван, докато не престанеш да търсиш чуждата похвала и одобрение. Напротив несъзнателно ще предизвикваш точно обратното, защото излъчваш несигурност и незрялост.

Няма как да продължиш с нагласата, която описваш: "за мен е много важно да усещам, че съм приет и че действията ми са одобрявани. Искам да бъда харесван, оценяван и уважаван. Обичам да ме похвалват за добрите неща, които върша." Това не те правиш специален и заслужаваш любов и хармония - това те прави слаб и безпомощен. Разбери че тази нагласа и начин на възприемане на себе си те дърпа страшно много назад. Отдавна не си дете да чакаш одобрение и похвала. Осъзнай, че не можеш да зависиш от мнението на околните - те гледат своя интерес, никой няма да постави на първо място твоя. Работи върху мисленето си и виж как възможно най-бързо да преодолееш щетите нанесени върху психиката в детството ти. Не се ли промениш и да смениш жената, пак ще продължиш да се въртиш в затворен кръг и да провокираш подобни ситуации. Поеми отговорност за себе си и за щастието си и спри да търсиш хорското одобрение.

 
  ...
преди: 26 дни, 14 часа
hash: af0dda4871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, казали са ти го и други- никой в този живот не е длъжен нито да те харесва, нито да те приема, хвали и да те тупа по рамото.
Казваш, че жена ти мрънкала и се оплаквала, ама ти в тази тема правиш точно същото. Започнали били битовизмите... Ти какво очакваше да започне? Тримесечна ваканция на Малдивите ли? Във всяко семейство се правят ремонти, особено като се чака дете. Ако не можеш да се справиш сам, има майстори. Друг е въпросът дали можеш да им платиш...
Явно нито ти, нито жена ти по никакъв начин не сте подготвени за самостоятелен живот и затова всичко ви е трудно.
Какъвто и да е тъстът, чичото и не знам си кой, за мен истината е, че ти не се справяш като мъж- категорично и ясно да му посочиш вратата и да му кажеш, че у вас ще правиш нещата както решиш ти.
От написаното ми се струва, че няма да оцелеете като семейство. Особено пък щом след година само вече и физически не желаеш жена си. Сещаш се, че е въпрос на време, което не намира при теб да го потърси при друг, нали? КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ би влошило нещата.

 
  ...
преди: 25 дни, 11 часа
hash: da396f62a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Към номер 8: прекрасно! Ти колко време ходи на терапия, преди да го осъзнаеш? :)

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 18 часа
hash: 3b472fc9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Развод ми дай, развод ми дай. И повече не ме мъчи. Вземи панелите, Трабанта, но въздуха ми остави.

Тази песен на прехода е най-точното описание на ситуацията при теб. Мъж под чехъл си, човече. Или и свий сармите на тая жена или бягай докато е време. Единственото, което ще те спаси, е да тропнеш с крак и да покажеш кой е мъжът в къщата. Тя е живяла в семейство с деспотичен баща, такива жени са примерни само ако приложиш същия метод върху тях - твърда ръка и малко бой ако се наложи. Иначе така ще ти вземе здравето, че няма да знаеш къде се намираш.

 
  ...

...
преди: 18 дни, 20 часа
hash: 624e61c3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Модератори, моля изтрийте коментар Н 11, защото призовава към насилие над жените!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker