Проблеми с недоволна съпруга и лош тъст - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с недоволна съпруга и лош тъст
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2710 пъти
Като дете израснах с комплекс за отхвърляне и постоянно подценяване. Затова за мен е много важно да усещам, че съм приет и че действията ми са одобрявани. Искам да бъда харесван, оценяван и уважаван. Обичам да ме похвалват за добрите неща, които върша.
С жена ми сме женени от 1 година. Имаме вече и дете. Проблемът е, че сърцето ми е охладняло към нея. Нямам желание за секс, не ме привлича сексуално.
Проблемите започнаха веднага след брака ни. Още в началото не можахме да се насладим на меден месец поради финансови причини, а и веднага започнахме с битовизмите… безкрайни ремонти вкъщи, напасване относно готвене, чистене и прочие (преди да се оженим не сме живели заедно). Жена ми постоянно беше недоволна относно обзавеждането ни и подреждането на мебелите, което водеше до постоянни размествания, купувания на нови шкафчета, нова спалня, пералня. Не беше доволна от мястото на пералнята и съответно се наложи да я преместя, където тя искаше, което беше свързано с пробиване на стени, удължаване на тръби и отново хамалогия. Постоянно се оплаква и недоволства, не оценява усилията, които полагам по дома и опитите ми да направя подобрения. Прави сравнения с дома на родителите й и как там било по-хубаво от вкъщи и колко по-добре би било да живеем при тях. Макар че при техните въобще не е по-добре. Живеят в една стара къща, в която е доста мръсно и неподредено.
За мен обаче да живея с родителите й би било истински ад. Баща й въобще не ме харесва, държи се грубо и хладно. Същевременно в дома му той коли и беси и ако живея там няма как да оцелея под деспотичния му характер. Баща й постоянно дава съвети на жена ми и тя като ме види и казва: „Знаеш ли, днес говорих с баща ми и той ми каза, че може би ще е по-добре да…“. Баща й се меси във всичко, как трябва да живеем, как да подреждаме дома, как да гледаме детето, как да готвим. Използва и неприятни и тежки изкази по отношение на неща, които правя като например: „Това е недопустимо, това е абсурдно, това само много гламав човек може да направи, това ако съм аз никога не може да стане“. Все съм срещал вицове за лошата тъща, но тъста ми ги надмина всичките тъщи на света.
Определено когато взимах решение да се оженя за нея, подцених влиянието и тежестта на родителите и особено на ситуация с твърдоглав и всезнаещ баща.
Сърцето ми е пълно с любов и копнея да я дам, да обичам жена си, да се радваме заедно на детето ни, да общуваме и да имам добри взаимоотношения с родителите й, но докато от нейна страна срещам постоянно мрънкане, оплакване, недоволство, докато баща й ме презира и по всякакъв начин се стреми да ме накара да се чувствам отхвърлен и нежелан, няма как да стане.
Напоследък съм се затворил в себе си… прекарвам повече време на работното си място, нямам желание да се прибирам вкъщи, а като се прибера гледам да прекарвам повече време на лаптопа, за да не слушам жена ми какви нови оплаквания има или какво ново е казал баща й за мен и дома ни. Не знам какво да правя, а толкова много исках да имам семейство, в което да обичам и да бъда обичан и ценен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: d3561a70b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре дошъл, просто си е свикнала у тях си. Жените са недоволни, приеми го. Съжителството е трудно, но ти си си я харесал, просто тогава не сте били семейство.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f378168541
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Обикновено проблемът е в тъщата, при теб в тъста. Имаш си бащино момиченце вкъщи. Драпа да се върне при тате, а тебе за нищо не те брои. Много глупаво, че сте се оженили без да сте живели заедно, и че си й направил дете толкова бързо. Оправия няма да има. Връщай я на тате, подавай молба за развод и другия път умната.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4d076d5c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Идиот от любов не разбира. Събирай си багажа и беж, докато е време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f4a771f8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъст ти е токсичен. Прочети Отровните роднини. Там психоложката представи аналогичен случай, много сходен с твоя, както и стратегии за справянето с него. Накратко, трябва да осмислиш какви са границите ти, какво искаш, какво те прави щастлив, какво си готов да търпиш или не. След това трябва да поговориш с жената. Ако те разбира, има два варианта - тя се опълчва на баща си или ти се опълчваш и тя те подкрепя неотлъчно. Казвате му от днес няма да се месиш и точка и при всеки опит за обида, намеса или някаква друга глупост, тръшвате вратата, излизате от стаята, намалявате комуникацията с него, а понякога може да се наложи и тотално прекъсване на контакт (ако другата страна не иска да се промени и смята, че сте длъжни да търпите). Ако обаче жената започне да те обвинява и напада и няма грам намерение да промени нещо, събираш багажа и дим да те няма. Да си живее с ревнивия си баща и да си бъде самичка цял живот.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a30ac924e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сори приятел, но е трябвало по-рано да се замислиш над тия неща. Или е трябвало да се сближиш още преди време със семейството и, за да видиш какви хора са. Вече си с дете, женен... каквото и да ти кажем една раздяла сега би била доста кофти и за теб и за нея. В крайна сметка аз бих пробвал да игнорирам всички тия тъпотии с баща и. Явно е възпитана само него да си слуша.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bbd5b766b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пич, ти си бил влюбен в идеята за семейство, а не в жена си. Трябва да се разделите. За доброто и на двама ви. Характерите ви още не са омекнали и няма да се напаснете. Може би, ако се бяхте срещнали след пет години, щеше да е друго. Знам, че няма да го направиш, ама нищо чудно тя да го направи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 50eff50d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Авторе, хубаво е че осъзнаваш, че имаш насадени от родителите ти комплекси от детството, които още ти пречат. Там обаче, а не в околните е и ключът за справяне с проблема.

Важно е да разбереш, че независимо дали ще си с тази жена или с друга, няма да бъдеш щастлив и да се чувстваш приет и уважаван, докато не престанеш да търсиш чуждата похвала и одобрение. Напротив несъзнателно ще предизвикваш точно обратното, защото излъчваш несигурност и незрялост.

Няма как да продължиш с нагласата, която описваш: "за мен е много важно да усещам, че съм приет и че действията ми са одобрявани. Искам да бъда харесван, оценяван и уважаван. Обичам да ме похвалват за добрите неща, които върша." Това не те правиш специален и заслужаваш любов и хармония - това те прави слаб и безпомощен. Разбери че тази нагласа и начин на възприемане на себе си те дърпа страшно много назад. Отдавна не си дете да чакаш одобрение и похвала. Осъзнай, че не можеш да зависиш от мнението на околните - те гледат своя интерес, никой няма да постави на първо място твоя. Работи върху мисленето си и виж как възможно най-бързо да преодолееш щетите нанесени върху психиката в детството ти. Не се ли промениш и да смениш жената, пак ще продължиш да се въртиш в затворен кръг и да провокираш подобни ситуации. Поеми отговорност за себе си и за щастието си и спри да търсиш хорското одобрение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: af0dda4871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторе, казали са ти го и други- никой в този живот не е длъжен нито да те харесва, нито да те приема, хвали и да те тупа по рамото.
Казваш, че жена ти мрънкала и се оплаквала, ама ти в тази тема правиш точно същото. Започнали били битовизмите... Ти какво очакваше да започне? Тримесечна ваканция на Малдивите ли? Във всяко семейство се правят ремонти, особено като се чака дете. Ако не можеш да се справиш сам, има майстори. Друг е въпросът дали можеш да им платиш...
Явно нито ти, нито жена ти по никакъв начин не сте подготвени за самостоятелен живот и затова всичко ви е трудно.
Какъвто и да е тъстът, чичото и не знам си кой, за мен истината е, че ти не се справяш като мъж- категорично и ясно да му посочиш вратата и да му кажеш, че у вас ще правиш нещата както решиш ти.
От написаното ми се струва, че няма да оцелеете като семейство. Особено пък щом след година само вече и физически не желаеш жена си. Сещаш се, че е въпрос на време, което не намира при теб да го потърси при друг, нали? КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ би влошило нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: da396f62a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 8: прекрасно! Ти колко време ходи на терапия, преди да го осъзнаеш? :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3b472fc9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Развод ми дай, развод ми дай. И повече не ме мъчи. Вземи панелите, Трабанта, но въздуха ми остави.

Тази песен на прехода е най-точното описание на ситуацията при теб. Мъж под чехъл си, човече. Или и свий сармите на тая жена или бягай докато е време. Единственото, което ще те спаси, е да тропнеш с крак и да покажеш кой е мъжът в къщата. Тя е живяла в семейство с деспотичен баща, такива жени са примерни само ако приложиш същия метод върху тях - твърда ръка и малко бой ако се наложи. Иначе така ще ти вземе здравето, че няма да знаеш къде се намираш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 624e61c3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Модератори, моля изтрийте коментар Н 11, защото призовава към насилие над жените!

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: b0c3040016
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Жена ти те използва като обслужващ персонал. Добре си се подредил.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7749f4bc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 12 какви глупости говориш, няма да тръгне да я бие нали? Просто да й събере нещата и да я прати при нейния баща. Номер 11 е прав.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 2650d168e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, това е истинска трагедия!
Аз го преживях. Отрази ми се доста зле. Исках да се разведа, но тя отказа. Вече имахме две деца и един развод щеше да ми струва повече от половината придобивки, но тя щеше да вземе и огромна издръжка. Стигнах до там, че мислех да я ликвидирам. Имах любовници, но те просто задоволяваха либидото ми. Един ден попаднах в един цигански табун. Бяха житани, колата ми излезе от строя и не можех да продължа. Наложи се да чакам да дойдат да ме вземат. Циганите ме поканиха да не вися в колата. Предложиха ми вечеря и ме подслониха. По нощите чух шум и излязох от фургона в който ме настаниха, да видя какво става. Там под един брезентов навес Се бяха събрали 10- на цигани и една циганка. На почетно разстояние от тях имаше зрители. Попитах какво става, една жена ми обясни:
- По нашите закони, когато една съпруга отказва секс на мъжът си, той събира мъжете от двата рода и всеки трябва да я прекара. Стори ми се шега, но останах и наблюдавах. Наистина всеки мъж я ебеше, щом се освободеше мястото му заемаше друг. Това продължи около 4-5 часа, после един, вероятно съпругът ѝ, я сграби и вкара в един от фургоните. Мислех, че всичко е свършило, когато фургона се разклати. Тогава жената до мен каза:
- Готова е. Дала му е.
- Как разбрахте?
- Ако не се бе заклатил фургона, щеше да я изхвърли и да стане играчка за децата или да напусне GYPSY HERB- табуна.
Тази случка ме впечатли страшно много и си помислих- защо не мога и аз така да постъпя. Младата жена забеляза, че нещо не съм в ред и ме попита:
- Сигурно ни съдите? Но така е правилно. Всяка жена трябва да уважава съпругът си и да го задоволява.
- Може би тя обича друг. Може би има любовник? За това не иска мъжът си.
- Не, ние не се женим на сила, избира ме си мъжете, както и те жените. И ако мъжът ѝ не успява да я задоволи, може да си има и любовник. Е, не е както при вас. Вие семеен ли сте?
- Да, имам жена и две деца.
- Сигурно сте щастлив? Вижда се, че сте доста заможен. Сигурно имате добра работа.
Позамислих се над въпросите ѝ и отвърнах:
- Бих казал, че съм щастлив. Имам две чудесни деца. Но жена ми е фригидна, след като роди второто и не ме допуска до себе си.
- О, това е много лошо.
- Да, лошо е! Де да можех като вас, да я вкарам в пътя.
И тогава жената ми каза:
- Колко ще платиш, да я оправим?
Стори ми се несериозно. А ми се щеше да мога. Тогава я попитах на свой ред:
- Колко би ми струвало.
Тя повика човека който ме бе поканил. Обясни му болката ми. Онзи каза:
- Ако можем да Ви помогнем, ще е от сърце. Няма пари. Рядко хора като вас ни оказват доверие.
В главата ми влезна тази мисъл, буквално ме зарибиха. Запитах го:
- Как би могло да стане?
- Доведи ни я, но и ти трябва да си тук и да гледаш. После я оправяш, ако не иска я изгони.
Идеята ми допадаше. Трудно ми бе да взема решение, можех да ги пратя в затвора. Ако после се оплачеше, щяха да третират станалото като групово изнасилване. Казах за страховете си. Той разбра и каза:
- Може да не е тук. Може у вас или на друго място. Но ти решаваш.
Обадих се вкъщи и казах на жена ми, че съм закъсал и имам проблем, да дойде да ме вземе. Щяха да дойдат и от сервиза да вдигнат колата. Тя много не умува, за нея едно такова пътуване е добре дошло. Казах на домакинът си, че тя идва, да ме прибере. Той веднага реагира:
- Ще и приготвим посрещане.
Тя имаше около два и половина, три часа път. Това значи, че нямаше да пристигне по- рано от 14 часа. Почнах сериозно да се притеснявам за предстоящото. Можех да го избегна, но нещо вътре в мен ме караше да го направя. Изпитвах някакъв бяс срещу нея. Колкото повече мислех, толкова повече се самонавивах и ме обхващаше бясът. Тя пристигна едва към 15 часа. Бях задрямал във фургона. Когато дойде младата жена от нощеска и ме повика. Побързах да изляза, беше в компанията на домакинът. Този човек всъщност бе старейшината на табуна. Поканиха я да хапне, седнах и аз. Тя ме попита що за хора са това. Обясних ѝ. Те бяха ужасно любезни, предложиха ѝ куп техни лакомства. Тя се отпусна постепенно. Усещах, че настроението ѝ е по- различно. Смееше се с жената която ни придружаваше, имаше още две, на по 35 години. Май намериха общ език. Вече почна да се смрачава. Беше в повишено настроение и каза:
- Ама те са много симпатични. Не ми изглеждат на цигани.
Обясних ѝ, че това са испански житани, а не френски мануши. Беше учудващо весела. Едната жена взе да танцува, свали си горнището, после взе да прави някакви много особени движения с тялото си. Дойде един мъж на около 25-28, танцува с нея, станаха и другите. Неусетно се оказаха доста хора около нас. Тази дето танцуваше вдигна жена ми. Взе да и казва да свали блузката си. Моята отказа, но онази я хвана и я за съблича, така моята си свали накрая сама блузката. Остана по сутиен. Явно това не я смути и жената ми пошепна:
- Тя е готова. Виж няма срам в нея. Весела е. Трябва да я оставиш сега.
Станах и тръгнах, като помолих жената да и каже, че съм малко уморен и ще си почина. Тя беше доста интелигентна, каза ми:
- Спокойно, няма да и се случи нищо лошо. Баща ми няма да позволи. Когато се стигне до там... , ще те повикам.
Така аз се инсталирах във фургона и зачаках. Всъщност не ме свърташе и бях залепил нос на прозорчето. Едва към 22 часа, жената ме повика. Отидохме в един фургон доста голям- Mobil home, влезнахме вътре. В дъното на спалната част бе жена ми гола и около нея имаше 4-5 младежи. Един я почна без много да си играе с нея. Очаквах да викне, но тя ме погледна умолително без да пророни звук. Засмях се и ѝ казах:
- Забавлявай се, не се притеснявай! Аз съм на близо.
Изреди и се бая народ, до едно време правеше сериозни физиономии. Постепенно се отпусна и взе да охка, почна да се смее. Тези я чукаха като роботи. Сменяха се един след друг. Накрая една жена я попита:
- Как си? Искаш ли да почиваш или искаш още?
За моя изненада жена ми отвърна:
- Ох, вие живот си живеете. Искам още, но трябва да обърна внимание и на съпругът си.
Жената я заметна с дрехата ѝ и я поведе. Дойдоха при мен и жената каза:
- Тя иска да си починете. Заведете я във вашата къща(имаше предвид фургона). Прегърнах я и се затворихме във фургона. Бях мил с нея. Предложих ѝ да се окъпе. Там имаше душ и топла вода. Изкъпа се и каза:
- Мислех по едно време, че ще умра. После ми стана весело. Не знам как стана, виждам, че не си доволен. Ти решаваш, ще те разбера.
Хванах хавлията с която се подсушаваше и я захвърлих. Прегърнах я и казах:
- Докато те гледах да се забавляваш, ми се прииска и на мен.
Явно бе повече от объркана. Легна с мен и започнах да я лижа. В началото се отдръпна и каза:
- Недей! Бяха много.
- Не ми пука, искам те!
До едно време и бе неудобно, но възбудата я обзе и започна едно ебане, за което само можех да мечтая през изминалите години.
Рано сутринта се качихме в колата и си тръгнахме. Имах телефоните на старейшината и дъщеря му. Щом се прибрахме се обадих. Всичко бе на ред благодарение на него и табунът му. Те са номади, не стоят дълго на едно място. Винаги ми се обаждат, поддържаме връзка. Скоро му уредих да си купи на много добра цена един Mercedes от Люксембург. Идват ми и на гости, за мен са като роднини.
Така приятелю, при мен нещата се подредиха и от тогава не съм имал проблем в това отношение. Мисля, че всичко е въпрос на психика. Намери начин да я шокираш с нещо. Това дава най- добри резултати.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 39764745cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Съветът, който мога да дам е да проведеш сериозен разговор с жена ти - вие сте семейство, а семейството на родителите й е друго семейство, от което тя е излязла. Необходимо е да се поставят граници, за да защитиш и запазиш своето семейство. Ако е нужно проведи откровен разговор и с твоя тъст. Обясни му как виждаш нещата, как се чувстваш. Нека и той сподели какво е неговото мнение по въпроса. Обясни му, че и двамата с дъщеря му може да си намерите други партньори, ако се разделите поради причините, които ще му изредиш, но нужно ли е това да се случва. Може да отидете семейно на фамилен терапевт, за да се опитате да изгладите отношенията с жена ти.
Като мине известно време и отново не срещнеш разбиране, най-вече от собствената ти жена, тогава спокойно може да си тръгнеш. Ще продължиш да се грижиш за детето, да го виждаш, за да не страда от последствията на този неуспешен брак.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 714cddb2c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Тази твоя реплика ме разби: "Проблемът е, че сърцето ми е охладняло към нея. Нямам желание за секс, не ме привлича сексуално. "Можеш ли да си отговориш защо се стигна до това? Заради тъста ти или защото гена ти твърде много надебеля? Единици семейства оцеляват дълго време без секс, рано или късно, единият започва да кръшка.
Погледнато отстрани нито ти, нито жена ти имате поведение на зрели хора. Какво толкова станало, че трябвало няколко пъти да местиш разни мебели или уреди? В крайна сметка не се ли получи най-добре след последното преместване. Не прекаляваш ли и не издребняваш ли, че трябва да ти се благодари за всички и не трябва ли да забравите за данданията и разправиите около ремонта, след като вече сте подредили дома си?
Мисля, че прекаляваш с мрънкането и издребняването, а причината е точно липсата на секс.
Накрая пишеш, че искаш да имаш семейство, в което да си обичан и ценен, а в началото, че жена ти не те привлича сексуално.
Ти не я обичаш, а искаш тя да те обича. Не е ли егоистично от твоя страна?
Твърде много се фокусираш върху това, което си направил, а то не е много. Да мръднеш едни мебели не е кой-знае каква невероятна заслуга. И жена може да сглобява мебели и да ги мести, може и стени да боядисва.
Ако мислиш, че можеш отново да съживиш сексуалния ви живот, говори открито с жена си. Кажи й, че се чувстваш отхвърлен и не са ти приятни коментарите на баща й. Щом той не те одобрява, не е нужно тя да те държи в течение какви ги говори баща й по твой адрес. Кажи й, че за теб не съществува вариант да живеете нито при едните, нито при другите родители. Всяко младо семейство трябва да си има собствен дом. Обясни й, че не се чувстваш добре заради постоянното й раздразнение, неодобрение и недоволство, но и тук ще вметна, че това поведение при жените също е свързано с липсата на секс.
Сподели проблемите си с нея, може и тя да сподели нейните с теб.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ef03132a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Спокойно де, тъстът не е вечен. Ако е на 50-52 години тогава лошо - ще има да чакаш. Иначе му тегли една майна директно 1-2 пъти и сам ще спре да ти досажда и да не иска да те вижда.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f9a85517b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   На времето имах една такава мераклийка. Беше много амбициозна да ме спечели. Беше умна, и доста напред с материала. Обаче на време разбрах, че баща и е див селянин, и не ме харесва. Разбрах, че ако трябва да избира между мен и баща и, ще избере баща и. А ми оставих я да си живее с баща и. Нищо не трябва да е на всяка цена. Един път изгубиш ли си достойнството и името пред хората, после върви обезнявай, че нямаш сестра……. Виж не те съдя, и никой няма право да те съди. Не всеки може да бъде сам. Има някои мъже предпочита да бъде мачкан и зет заврян, но с жена и поколение, от колкото сам. Други пък са възпитани, достойнството преди всичко и така.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 25d23f6571
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Оправиха ли се нещата авторе две години по-късно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker