Не искаме да раждане деца и да се грижим за родителите си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искаме да раждане деца и да се грижим за родителите си!
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 4810 пъти
Подозирам защо в този прекрасен сайт се навъди с детемразци /виждам, че доста деца коментират/, но исках все пак да попитам какво мислят зрелите възрастни на по 30, 40 и повече години. Младите не искат никакви ангажименти, масово дори на по 30 живеят с родителите си и ги точат, но ако стане въпрос да се грижат за тях и дума да не става. Тогава всеки да се справял сам. Те сега са млади и не се замислят за този етап от живота, но когато остареят и не могат дори вода от чаша да пият ще има да си спомнят... Далече е този период и си мислят, че винаги ще са млади. Не искали деца, защото не искали да раждат на някой си Ганьо, който можел да им нарежда и т. н. Ами като се качиш в кола може да те помете тир, ама се качваш, нали? За мен тяхното е оправдание, бягане от отговорност, опитване да минеш тънкото на живота, но накрая сметката излиза двойна. И не говоря на база мнения от тук, а гледам младите на улицата. Вярно, че положението в държавата е зле, но масово са безотговорни малки лекета, които сигурно и една мусака не могат да си сготвят. Не искат деца, защото смятат че са товар, като лъжат че причината да не искат е друга, за да не ги съди обществото за мързела им. Много противно ми е като кажат, че хората раждат деца, защото искат някой да ги гледа на старини. Повярвайте, никой, никой, ама никой родител не прави и ражда дете за да има болногледач на старини... и никой родител не иска да е в тежест на детето си! Скоро попаднах на пост за 70 годишен дядо, сам, без деца, моли хората да даряват пари да му помагат... ами идва и този момент, дядото като е бил млад навярно е бил като съвременната ни младеж и е смятал, че е твърде готин да има дете... и не е искал да е от стадото и да е овца, само че старостта е почукала и на неговата врата, въпреки че е бил пич без дете... уви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 65

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 210ae73d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „И не говоря на база мнения от тук, а гледам младите на улицата." - айде сега, айде. Вместо да гледаш мнения, че и младите на улицата все едно си някоя 80 годишна баба, бъди полезна и вземи почни работа или помагай на възрастни хора, които децата им са ги зарязали, ако действително ти пука за тези хора. Аз лично подозирам, че това изобщо не е така, а просто много те е яд на младите и изобщо хората, които имат по-свободен живот от твоя. С пускане на злобни теми, приканващи критични коментари за хората, на които завиждаш и от които се потискаш, няма да ти олекне и няма да си оправиш самочувствието.

Яж си там мусаката и се научи да се обичаш!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0d5b76fc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи в какво семейство си живяла. Аз съм отгледана в токсична среда ( биеха ме и ме тормозиха психически) и за мен семейството не беше ценност. Но видях какво е да имаш нормално семейство при моя близка и много искам и аз деца и голяма и сплотена фамилия. За съжаление съм на 35г и все още не съм срещнала подходящ мъж за целта.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f1430f071f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Темата е тежка има и тако има и вако, аз за мене си съм ок.
Бях благословен да видя и от тази страна и от онази и от трета, мислят че съм глупак , тяхна работа всеки си плаша, но има и тежки сметки.
Кой кого ще гледа, кой на кого апартамента или къщата гигантска ше даде - ще вземе, тънки, много тънки сметки без кръчмар.
Едно да ви кажа, мислете, много мислете и от страната на другия мислете, щото сметката накрая е тежка и на тоя и на оня свят пак се брои...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 081d0a9bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки първо трябва, да търси грешката в себе си. Моите родители, изобщо не са за пример тя алкохолик, той криминално проявен, виждал съм го 3 пъти в живота си. Поради това, че те не се грижиха за мен, аз нямам никакво задължение към тях. За деца не искам, защото не мога, не знам как да ги гледам, изпитвам страх, че и те така, ще ме намразят, освен това нямам финанси за деца. Само едно дете, което е отраснало в такава токсична среда, знае колко опасна е тя.
М32

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4019c820e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   А ти на колко години си? Защото имаш много сковано мислене. Това да имаш дете е напълно личен избор и нямаш АБСОЛЮТНО никакво право да съдиш хората, независимо от възрастта, за тяхното мислене. Не се ли замисляш, че има хора които просто не харесват деца и искат да са независими цял живот? А другото, ТИ имаш ли дете и не ти ли е хрумвало, че това е една огромна отговорност и не всеки е готов да я поеме от раз? Ти го описваш така, че все едно искаш да си вземеш някакъв домашен любимец и толкова. Много плоско мислене, изобщо ако мога да го нарека мислене.
Казваш, че хората не си правят деца за да ги гледат на старини, а после съдиш някакъв дядо, който моли хората за помощ. А не ти ли е хрумвало, че някои нямат тази възможност????? Изобщо???
Този пост крайно ме ядоса и не само отвратителните ти изказвания ами и начина по който дискриминираш младите хора....
Намери си някакво друго хоби, и си гледай собствения живот. Все още не мога да разбера защо животите и това какво правят другите трябва масово да се обсъждат, коментират и съдят, в тази наша прекрасна държава май си е вроден талант.
Не казвам нищо с лошо намерение, просто начина по който е написан поста е крайно невеж...

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 081d0a9bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Ти какво се явяваш тук, някакъв морален съдник ли? Надявам се разбираш, че мнението ти е субективно, и не всеки е длъжен да се съобразява с глуповатите факти, които си посочил за пример. Един дядо там на 70 нямал деца, и молел за пари, следователно всеки, който няма деца, ще свърши така - интересна логика. А старите хора с деца, изоставени в старчески домове, тези които децата им ги търсят само и единствено за пари, те къде са в твоята сметка? Виждам, че си отгорчен от живота, но не младите са ти виновни, за това, ако имаше да правиш нещо по - полезно, нямаше да висиш в сайта и да търсиш съмишленици срещу младежта и свободния избор на хората.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 081d0a9bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти хубаво гледаш на улицата, а себе си в огледалото погледна ли ( но не говоря за външния ти вид, а за личността ти, за Исус ли се мислиш? )

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8cc13f9c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Пълно е с малоумници, които не искат деца и брак, защото гроздето е кисело и никой не иска да е с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74f7b840c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Прекалил си със зяпането на глупости по интернет. В България почти всички искат да имат деца. Не е баш по желание, че много нямат. Просто животът е мизерен и трудно се намира половинка. Виж, в Европа е страшна работа. Еле пък в Скандинавия. Там съвсем сериозно си заявяват, че ако имат деца, ще има пострада "качеството на живот".

Това с дядото е тъпотия и злоба от твоя страна. Представи си, че просто не му е ставала пишката или е прекарал заушка като малък. Представи си, че жена му е била с крива матка...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00d1ce826f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Те сега са млади и не се замислят за този етап от живота, но когато остареят и не могат дори вода от чаша да пият ще има да си спомнят... " Ами не мисля така, защото ако имаш много пари можеш да плащаш на някой или другия вариант е в старчески дом (където не е скъпо)." бягане от отговорност, опитване да минеш тънкото на живота, " хахахаха ти казваш, че всеки е длъжен да ражда ти чуваш ли се изобщо бе жена. Никой не е длъжен да прави каквото и било камо ли да ражда деца. Не е правилно да слагаш всички под общ знаменател първо има всякви родители има такива, които раждат защото получават детски и също защото на старини могат да ги гледат има и такива които го правят за други неща всеки е различен. Това с дядото което си казала: първо не му знаеш живота за да говориш така може да не си е намерил жена. Ти започваш ей така да плюеш хората защото не ти харесва фактът, че има хора, които не искат деца и им е кеф без тях. Това си е тяхно решение приеми, че има хора, които не мислят като теб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4ba8782d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Виж всеки има своя живот и съдба и прово на избор. Никой на никого не е длъжен, всеки трабва първо да помисли за себе си и след това да е в полза на мъж, деца, родители и т.н.
Много родители се отдават на децата си и после им нагякват как са си провалили живота заради тях.
Ние с нашия манталитет си мислим,.че сме с най-правилните разбирания, но реалността показва какви са резултатите. Когато един човек е на 18 трабва да поеме по пътя си, да учи, да работи, да отговаря сам за обгрижването и прехраната си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0e01fec713
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма нищо лошо в това човек да не иска деца. Всеки по- интелигентен човек осъзнава какъв е светът, в който живеем, и ако прояви малко разум, няма да иска да прецака някого като вземе участие в създаването му. Повечето хора правят деца от чист егоизъм, не осъзнавайки, че това дете ще мине през много нещастни моменти. Разбира се, някои не искат деца, за да им е по- лесно, не се замислят много какъв живот би имало това дете. Аз нямам нищо против да се грижа за детето, но каквито и грижи да полагам няма гаранция, че няма да е нещастно. Ранните детски години може би са най- щастливи в живота на човек( има и безброй изключения), безгрижни , но в един момент разбираш, че животът не е цветя и рози. Най- хубавите ми години бяха в ранното ми детство, когато бях на 6 родителите ми се разведоха и от тогава нещастните моменти са в пъти повече от щастливите, по- точно казано от радостните. Ако гледаме обективно на живота и вземем предвид развитието на днешното общество, е по- добре да нямаш деца. Стигнал съм до извода, че само тъпият човек е щастлив. Аз съм по-скоро чувствителен човек, въобще ако имам дете то би приличало на мен и вероятно няма да му " хареса " светът в този му вид. Същевременно непукистите " като му дойде времето" си правят децата, които също си приличат на тях и си живеят живота без да му мислят. Но аз бих се чувствал нещастен като видя, че от собствен егоизъм и заради приказките от типа" трябва да оставиш нещо след себе си" детето ми е нещастно. Не е нужно да имаш деца, за да остане нещо след теб на този свят. Сещам се за една мисъл на Шопенхауер: " От живота можеш да извлечеш поуки, но не и щастие." Човек има моменти в живота( при някои са повече, при други по- малко), в които уж е щастлив, но това е по- скоро заблуда. Според мен разумът трябва да е над чувствата и емоциите, само тогава човек би могъл да не се чувства нещастен и да има от време на време радостни моменти. Един разумен човек в днешно време поне би сериозно се замислил дали си заслужава да има дете, жалкото е, че рядко има хора, които го правят. Масово жените решават, че сега е моментът да имат дете и някакво необяснимо за мен желание ги обзема да бъдат майки. В много о случаи като се роди детето ставаме свидетели на накаква пародия на семейство, жената решава, че нещо не и достига, намира си тъпкачи( не че преди да се ожени не е навъртяла сериозен километраж) мъжът и той си ходи насам- натам. В такъв случай детето не страда толкова, въпреки че живее в някаква илюзия на семейство. Често обаче мъжът без да му мисли бие шута на жената, защото му е изневерила. Тогава детето остава при майка си, която си го изкарва на него, въпреки че тя сама си е виновна. Затова в днешно време въобще да се замислиш да правиш деца, трябва да си сигурен в другия до теб. В това морално деградирало общество вероятността да направиш едно същество нещастно още от малко е прекалено голяма. Няма нищо общо с това, което е било преди 30, 40 години, че дори преди 20. Сега масово ще ме нападнат с " аргументи " колко съм тъп и ограничен, но това е моята гледна точка след немалко перипетии и наблюдаване на всичко случващо се около мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 33c6bbe485
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Много едностранно представяш нещата. Моите родители, които не са сред живите, се бяха срещнали на късна възраст - и двамата били сами на 39 години. Да, ама после баща ми ни заряза и израснах само с майка си и с нейната майка. Сега вече нямам никакво семейство, защото майка ми, баба ми и баща ми починаха. Майка ми се разболя от рак и аз се грижех за нея, нямам братя и сестри. Добре, ама ми се случи нещо много гадно - влюбих се в мъж, който е на 33, а аз съм на 29. И двамата сме свободни и необвързани, той живее само с майка си, но научих, че е осиновен и... е осиновен от помашко семейство. И нали се сещаш авторе/авторке, че и да искам, не може, защото ще излезе, че съм развалила репутацията на моето семейство, което сме християни. Така че не прави генерални заключения защо повечето не искат деца!!! По-добре ли е да съм сама или е по-добре да ме сочат с пръст и да викат, че ходя с резак и не продължавам българския род?????????? Така че съжалявам, ама голяма часто от поста ти са генерализирани клишета!!!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d98daf085b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Не те знам мъж ли си, жена ли си, ама звучиш точно, като тея родители, които имат деца и ги е яд на свободните.
Кой е казал кам трябва да живеем, а? Къде пише, че за да има смисъл живота, трябва непременно да имаш деца.
Хубаво бе, раждайте и гледайте, ама защо нападате тея, които не искат. Не съм чул един човек без дете да пита и разубеждава друг да не ражда. Обаче тея с деца се скъсват да ни обясняват как си пропиляваме живота и видиш ли до 35 макс треа да дондуркам 2 деца.
Ето казвам ти, на 27 съм мъж, живея сам и да не искам на тоя етап изобщп деца. Нито обикалям дискотеки, даже съм станал домошар последно време, за да кажеш, че не съм се наживял. Но щастието ми не зависи от това да имам дете преди 30. И да не искам да се грижа за деца. По добре човек да няма деца, отколкото да раждате нежелани такива, които да растат в нон стоп скандали.
Аз съм се родил, когато нашите са били на по 37 и вече с 1 дете. За 20 години нищо освен скандали не видях между тях. Нищо друго. Така че не давай акъл на хората и не им казвай как да живеят и как е правилно.
Защото тея, които имат деца и ми реват, че било трудно и нямали време не аз съм ги карал да раждат.
Виж си поста, лъха на злоба, негативизъм и много яд, който прозира между редовете.
Ай със здраве, дано си ме разбрал/а.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 78105e34da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Провокативна тема. Гледаш нещата от една гледна точка само. Аз съм съгласна с теб, защото държа на семейството си, омъжена съм и правя опити за дете. Но не съдя хората, които не искат. Все ми е тая за тях, гледам си в собствената паничка. Имам всякакви познати, изслушвам ги, виждам различни гледни точки. Всеки е щастлив по свое му и не мисля, че трябва да карам хората да живеят като мен. По-лошо е когато се създаде дете и няма кой да го гледа. Най-малко се замисям или ме интересува кой как ще бъде на старини от познатите ми. Гледам си семейството, ние да сме добре, всеки си има глава на раменете да мисли.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 753fb490e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм на 34 и много искам да имам дете, но все не намирам подходящата жена, все нещо се обърква или не искат. Наче баща ми е на 74 и се грижа за него в момента много, бих казал, че съм добър син и той винаги е казвал, че не знае какво би правил без мен. Винаги ми е било странно какви са тия хора, които не се грижат за родителите си или ги пращат в домове за стари хора само за да вземат някакъв кирлив апартамент, аз баща ми няма да го пратя никога на такова място освен ако той сам не поиска и не е като от американските филми

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 575c65b541
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   И ти жалката твар отглеждаща деца, за да си имаш роби на старини, си велика личност викаш? ХАХАХАХАХАХАХАХА Как не се усещат такива бактерии колко се излагат и как си показват гнусната жалка същност. Ама нали са и празноглави за капак на всичката им тиня, как да се усетят. Туй то, все най-глуповатите, най-злобните и пресметливи утайки си врът носовете в животите на другите хора и се мъчат да дават акъл. Нещо май яд и комплекси ви глождят, за да не се радвате на уникалния си живот и какви уникални личности сте, а все да се навирате в чуждите хора?! ;)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: faf851d58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Не мисля, че хората масово не искат деца, а даже напротив, но и не съдя тези, които не искат. Това е техен личен избор и няма нищо общо с мързел, егоизъм и тн. Като не искаш по-добре да не правиш вместо да го направиш “защото така трябва”, “мама иска внуци” и тем подобни, а после да се агресираш към детето и да го обвиняваш, че ти е товар и ти е пропиляло живота.
Много хора правят деца, за да има кой да ги гледа на стари години. Явно ти не си от тях и не познваш такива, но самия факт, че се раздават съвети от този тип, означава, че част от хората именно затова ги правят.
Относно гледането на родители - не ми се вярва младите да живеят в къщата на старите, а после да няма кой да помогне. По-скоро това в възможно, когато живеят отделно и в различни градове. Аз съм против това родителите да очакват, че в един момент детето им ще зареже дом, съпруг, деца и кариера и ще отиде да ги гледа или просто ще ги вземе вкъщи. Някои родители не просто искат грижа, а точно децата им да им сменят памперсите и да се грижат за тях, което също не подкрепям. Има си много алтернативи. Много се оправдават, че пенсията не стига т.е. те не са спестили докато са били млади, но сега изведнъж младите трябва да отделят от заплатите си за тях. Това честно ли е? Да не говоря колко масово ниска е здравната култура в България - ядат боклуци и не подбират, гледат само да им е вкусничко, преяждат, пият, пушат, не спортуват, а после - деца, болен съм, помагайте.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7c306c4096
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Аз искам да имам 3-4 деца, като вече имам 1 и работим за още. Напълно съм съгласна с теб, децата осмислят нашия живот и така човек няма да е сам на старини. Не искам децата ми да ме гледат, нито са живеят при мен, но искам да са ми приятели и да имаме добра комуникация. А искам няколко, защото е егоистично да оставиш детето си само, да няма брат или сестра, на които да разчита някой ден, когато родителите му вече не да сред живите. Искам да се радвам и на внуци, така ще знам, че съм оставила нещо след себе си. За мен хората, които не искат деца, са завършени егоисти, въпреки разнообразните им оправдания. Не казвам, че е лесно да раждаш и да гледаш деца, но нищо хубаво в живота не се постига лесно. За жалост все повече хора живеят, за да гледат само себе си и разочароват родителите си, които се надяват да видят внуци някой ден. Живея в Германия и гледам всеки ден как разни тъмнокожи араби се размножават с пълна сила, а много немци си гледат само своя гъз, планирайки следващата екзотична почивка за няколко хиляди евро или пръскайки хиляди за скъпоструващо си хоби, например купувайки си спортно колело, по-скъпо от кола. Затова не само Германия, а и цяла Европа в бъдеще ще бъде превзета от арабския свят. Това няма да стане чрез война, а точно по този начин - бавно, сигурно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a9ec07432b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   На мен пък са ми противни жени, които надълго и широко обясняват как не искали деца и после се сърдят като някой е на друго мнение. Не искате деца, хубаво, живейте си млади с Айфона и там както искате и толкова.

Иначе да имаш дете е може би едно от най-хубавите неща на света. Който е станал родител на хубаво и здраво дете е късметлия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40f9766e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   За мен е микс от нямане на пари и лек начин на живот. Аз съм хубав наближавам 30 имам имоти и хубава професия и пак не намирам половинка

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 844e1cc0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   Както някои по-горе писаха - отраснах в ужасно семейство (осиновена съм), където побоите, алкохолизмът, писането на жалби по районни, подигравките и т.н. бяха непрекъснати.
Не мисля, че бях обичано дете, майка ми няколко пъти ми е казвала, че съжалява, че не си е родила свое, защото щяло да е далеч по-добро от мен. Но просто е закъсняла със семейството, изплашила се е, че ще остане сама на стари години и ме е осиновила. Останалите в семейството (вуйчо, баба) отявлено не можеха да ме понасят. И така отраснах смачкан темерут, не вярвам в семейството, не вярвам, че някой ще ме обича достатъчно, че ще мога да се доверя на мъж, който няма да ме използва, да ми се подиграва и прочее. От всичко най-много ме е страх, че детето ми ще прилича на мен и ще се моли никога да не е било раждано. Не искам да подлагам друго същество на това дори шансът за подобно нещо да е минимален. Затова не искам деца. За майка си се грижа с безразличие - нещастна жена, която прехвърли проблемите на осиновеното си дете. Порочен кръг, който не искам да продължа, защото нямам абсолютно никаква гаранция, че съм психически стабилна да гледам живо същество... да го избълваш от междукрачието си не те прави родител, както авторът си мисли. Точно затова има толкова нещастни хора. И не, не е егоистично да нямаш дете. Егоистично е да цвъкаш без да мислиш, аджеба, читав ли си за тая работа, какво можеш да му дадеш на това същество? Уви, тези, които най-много се плюнчат за възпроизвеждането, имат най-циганският манталитет - абе да се ражда трябва, другото са подробности. Иначе обичам деца, най-добрата ми приятелка роди преди година и го чувствам наполовина свое, но това е лесно...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 58fd825582
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   8. Пълно е с малоумници, които не искат деца и брак, защото гроздето е кисело и никой не иска да е с тях.


=============================

А някои хора са на нивото на паразитите и туморните клетки. Размножават се , защото "така трябва" (или в случая на хората , защото такава е традицията/така са казали мама и тато. )

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f425eff48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   На 41 съм и нямам деца.Не защото ме "мързи да поема отговорност,а защото имах детство без обич и разбирателство и това ме е карал да се съмнявам,че ще се справя.
А относно това,че Никой родител не създавал деца,за да има кой да го гледа на старини-за жалост има и още как.Примери имам много близо до мен и не само.
Въпрос на избор,а не на мързел според мен.
Моите родители се разделиха,когато бях дете е започнаха да се грижат за новите си мъже и жени и за другите си деца.Така че аз не чувствам дълг да ги гледам на старини,пак не от мързел,не ги усещам като родители.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13596e431c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Аз лично имам дете и за миг не съм съжалявал. НО никога няма да съдя някого, че иска или не иска деца. Това е личен избор. Има хора, идващи от лоша среда и те няма как да искат деца/семейство, а и най-вероятно няма да се справят, понеже са нямали пример. Тъпо е да даваш наклон на някого. Мога да съдя някого, само ако е направил дете, пък не го гледа.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13596e431c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   13, ако плюеш на щастието, за да не те сочат с пръст, значи не заслужаваш такова.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 985e880185
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   24 и 25 много ограничено мислите. Има и хора, които са от идеални семейства с любов и пак излизат лоши родители. Това не е никаква гаранция. Нещо повече, точно за да спреш родовата карма е дълг да се опиташ да създадеш семейство каквото винаги си мечтал да имаш. Луиз Хей помага да простиш на родителите си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 13596e431c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   27, не казвам, че няма такива хора. Казвам само, че всеки си има право на избор и няма нищо лошо в това. Няма как да задължиш някого да прави деца. С какво право ме наричаш ограничен пък точно ти, дето изисква от някого да ражда, без да има желание? Че и Луиз Хил чете, Боже, опази.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 985e880185
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Аз съм на мнението каквото стане. Иначе чуждите деца не ми харесват, не знам дали е нормално за мъж - не мога да се отпусна и да ги лигавя както правят някои други. Повече ме разчувстват кучетата и котките.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 61d156a793
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Не знам защо така нападате някои автора, след като наблюденията му са изключително верни.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5839b6130c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   Не знам, мъж ли си или жена си, но ще се изкажа и аз. Аз съм на 23 години и съм готова да имам деца! Но ми кажи, как да имам деца, като не срещам подходящия човек с когото да ги създам? И тези на 23-25 мъже НЕ ИСКАТ деца! Мъжете се сещат за деца на 30-40 години...когато се находят едно хубаво.. А аз не искам, да гледам сама деца, поради много причини! Трудно е, когато детето започва да те пита " Къде е, тати"? " Защо аз нямам тати?.." Аз не искам да го причиня на децата си. И поради тази причина нямам деца. А аз за родителите се грижа, и никога няма да ги изоставя, защото съм благодарна, те ме направиха човек с ценности. Съжалявам за огорчението което си получил/а. Търси добри хора и ще ги намериш.


Х

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9e5483114f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Не знам защо в подобни теми винаги се пропуска, че сегашното поколение, което толкова хулиш, е плод на възпитанието на предното такова. Говориш все едно са паднали от небето и никой не е отговорен за възпитанието им и формирането на ценности. Ако провалът на родителите като такива е очевиден, то е спорно дали изобщо е трябвало да се размножават.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1b7a9defcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Номер 13, в твоя случай нещата са с причина и автора не е засегнал хората с проблеми, които са възпрепятствани да имат деца. Той говори за това как млади хора не искат да си "развалят" фигурите, хубавия живот, дискотеките, баровете и "свободата" само заради някакви си деца. И дори към такива, които реагират с омраза към децата...

Аз съм млад мъж, но няма да ви казвам последните няколко години колко залюхани жени на 30 и над 30 ми пишат и ме занимават с простотиите им, канят ме да излизаме, да се занимавам с тях, но аз не искам. Защото не ме кефят. Имали са време, да са мислили.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e1f31f0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   Желана и Обичана дъщеря съм, желани и обичани две деца имам.
Те, децата ми вече са големи и никак не ме притеснява дали ако се наложи някой да ми помага на стари години ще се натоварят децата ми с мен. Това за което обаче все по-често си мисля е какъв свят им оставяме всички ние.
Наскоро говорехме с големият ми син за актуалността,казах му откровено, че на тези времена не бих имала деца. Обичам много децата си, буквално няма нещо което не бих направила за да ги защитя, в това влиза и да помисля за светът в който ще живеят и да предотвратя.
Разбирай го както искаш... прочетох те три пъти, не видях и не почувствах капка любов в поста ти, само егоизъм.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f425eff48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   27 .Според мен да определяте на друг човек какво трябва и не трябва е ограничено!!!
А и си мисля,че не сте от проблемно семейство и съветите лесно се дават.
И само да вметна,че съм чела Луиз Хей,но един автор няма как да ми промени живота,не и моят.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c4b0353ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

37.   Имам много размисли по темата (ама много), но няма да ги споделям всиките (поне не наведнъж). Засега само 3 точки:

1. Очевидно е, че авторът не е имал предвид хора във финансова невъзможност, такива с тежко травмирало ги детство и т. н. т., престанете да се заяждате.

2. Хората с деца ИМАТ право (по-точно опит) да казват нещо на хората без деца, НЕ защото им завиждали (не ставайте смешни), а по една съвсем, ама съвсем прозаична причина-първите са били в обувките на вторите, а вторите не са! ВИСЧКИ сме били безгрижни младежи, но само тези с деца могат да съпоставят двата начина на живот. Тези без деца просто не могат. И собственото детство не е гаранция за нищо- нито за повторение, нито за (не)способност за отглеждане на щастливи деца...

3. Според мен единственият начин да стигне до съзнанието на тези без деца и без такива намерения какво изпускат (НЕ, НЕ Е да ги плашите със самотна старост, макар, че това е НАЙ-СТРАШНИОТО, но те не го осъзнават още, нито пък, не дай си Боже да им говорите за смисъл на живота- не се и опитвайте, те имат други ценности), а нещо в техния стил и мнталитет! Да им се споменава непрекъснато, ей така между другото, като споделяне на случки от собсвения живот какво ИЗПУСКАТ като ПРЕКРАСНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ, нямайки деца. И то такива преживявания, на които НИЩО друго не е алтернатива... Само желания за нови приятни изживявания, които не са изживели биха имали ефект върху тях...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a2f271418e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   "Той говори за това как млади хора не искат да си "развалят" фигурите, хубавия живот, "

Сама го каза... хубавият живот си заминава. Па и сега, знаеш ли къф зор е, ако имаше второ или трето и ви е излишно, да го оставиш за осиновяване... ужас.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 322e4275ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Сега ще те насолят, но си много прав/а. Но понеже казваш, че е МАСОВО, което е така, ще те наминусят. Дали е "право на избор" или просто "задължение за да го има живота и след теб", ще си проличи след години. То вече е започнало да си личи. Но с идиоти не можеш да спориш :)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d608ebedd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

40.   Номер 19, голяма грешка е да търсите смисъл на живота си в децата. По- скоро такива като Вас са егоисти- да имам 3-4 деца, че да ми осмислят живота. Ако човек има качества и желание може да бъде много по- полезен на хората около него и на обществото като цяло. Ето това е смисълът- да направиш нещо смислено и полезно за другите, а не да се размножиш за да " ти е хубаво". Но това второто е най- лесно и повечето като Вас го предпочитат. А още по- малоумно е да мислите, че трябва да имате повече от едно дете, за да не е само. Аз смятам, че е много по- добре да направиш само едно дете, но да положиш нужните грижи и да го възпиташ, за да е един мислещ и добър човек, който би могъл да направи нещо полезно на този свят. Но пък в днешния свят това е утопия, една птичка пролет не прави, при положение, че масово хората деградират и това, което правят е да си задоволяват физиологичните нужди и да се размножават, намирайки по този начин смисъла. И затова решението за един рационално мислещ човек е да няма деца, а дори и да реши да има да не гони някаква определена бройка, за да си правят компания, а да направи това, което съм написал по- горе. Но за да стане това, трябва да срещне
подходящия човек, което също е не доста трудно. Най- голямата глупост обаче от целия коментар е: "За жалост все повече хора живеят, за да гледат само себе си и разочароват родителите си, които се надяват да видят внуци някой ден". Пак от онези нерационални желания- искам дете, искам внуче. Майка ми същото ми разправя:" Исках да имам дете, затова те родих". И после като бях още малък се разведоха с баща ми по нейна вина. Нататък не е за разправяне. Като взимаш решение да правиш дете, трябва да мислиш и за него, а не само да си изпълниш желанието да го имаш. И ако някой има дете, не трябва да е заради това, че някой от родителите на мъжа или жената искал внуче. Помислете малко по- задълбочено за човешката природа и сегашната обстановка. Не е изключено децата Ви един ден да не се полеждат, всеки с неговите си грижи. Немалко са примерите как братя и сестри са в лоши отношение, спорещи за наследство например. Като цяло коментарът Ви е идеален пример за повърхностно мислене и неосъзнаване на истинската действителност! Всеки има различна съдба, различни преживявания. Не можем да кажем, че тези, които имат деца са тъпаци и паразити, но също е грешно да твърдим, че ВСИЧКИ, които нямат деца, са егоисти.
От номер 12.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 416b802af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Деца, могат да правят и раждат и животните. Само където ние хората, сме по-висш вид, и въпроса не опира до това само да направиш или да родиш дете, а да ли можеш да полагаш адекватни грижи за това дете. Да ли можеш да му даваш адекватен пример на това дете и правилното възпитани. Защото в противен случей обричаш един човешки живот на нещастие. Във времена на демокрация не, ами на свободия 70% от хората, които имат деца, те не стават за родители. Особенно на запад, където е пълна анархия и има едни много сериозни закони, които защитават жените и особенно самотните майки( които никак не са самотни, понеже всяка вечер си имат различен тъпкач) отпускат им се сериозни субсидии, и женските масово бременеят от някой тъпкач, и хич не им дреме, че тези деца ще растат без баща. Понеже на запад всичко е уредено и на тях партньор и мъж в живота им и не и трябва. Не им трябва, защото не искат и контрол в къщи. Не желаят да бъдат съпруги, а само майки, майка до там да задоволи само биологичната си нужда, не в пълния смисъл.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 96702d9b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

42.   Див неграмотник със селяндурски манталитет. Автора на тази идиотия е това, и нищо повече.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f39b2abeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

43.   37 много приказки, но без покритие. В голяма грешка си, че хората с деца могат да си позволяват, да се бъркат в чуждите животи по простата причина, че са се размножили. Не мисля даже, че четеш правилно, смисъла на живота на един човек е да има дете, на друг е нещо коренно различно. Коментара ти, е лишен от такт и ясна конкретика.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 61021b35c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Във връзка с изказването на 37 искам да кажа следното:
Всеки има право да казва нещо на някого. Също и да съпоставя каквото си иска и както си иска.
Както и да си пилее енергията за каквото си прецени.

Но на хората родители, които изпитват пориви "да стигнат до съзнанието" на тези, които не желаем деца, искам да кажа, че успеваемостта в това ще е точно нула, т.е. едно тотално пилеене на енергията ви. И твърдо съм убедена, че тези пориви на повечето такива се дължат точно на злоба, яд и угнетеност. Особено пък за авторката на тази тема. Айде за 37 не мисля така, но при авторката и още някои от коментиралите е точно така.
Горещо препоръчвам да насочите тази енергия към своите си деца. Също и към подрастващите, които пият, пушат и друсат. Е върху тях мислете какво би имало ефект...!

Е нас може (разбира се, че може!) да продължавата да ни ядете, да ни увещавате, заплашвате с разни сенарии, обяснявате, разяснявате, "примамвате?", приканвате и.т.н. ,нали различни хора сте, всеки от вас е на различно емоционално и ментално ниво, но разберете, че това ще бъде само едно дълго писане, което за мен лично е нищо повече от една атракция.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c4b0353ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   43, НИЩО не си разбрал!
37

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 52d4bad879
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   От 19 до 40: ако всеки започне да мисли "рационално", че това да "се размножиш" е егоизъм, то скоро няма да има хора, които да бъдат полезни на света. Да, човекът е живо същество и като всяко друго такова има подобни нужди - от въздух, вода, храна и размножаване. Това е естествен инстинкт, затова хората имат съответните полови органи.

Не бих казала, че желанието да имаш деца е егоизъм, но хора "с модерно мислене" явно виждат нещата така. Естествено, че всяка жена ражда, защото иска дете - защо иначе? И е съвсем нормално да иска внуци, когато децата й пораснат. Аз пък не разбирам хората, които посвещават живота си на работа или хоби, или такива, които заместват нуждата от деца с гледане на животни. Няма лошо да се съчетават нещата, но когато нещо стане мания, не е добре за никого.

Явно за теб, големия "умник", е малоумно да имаш деца, камо ли пък повече от едно. Да ти обясня защо природата е създала инстинкт в нормалните хора да имат повече от едно дете - когато двамата родители умрат, трябва да има поне две деца, които да ги заместят. Иначе прирастът става отрицателен. От морална гледна точка е егоистично да оставиш само едно дете - детството му ще е по-скучно, а като порастне няма да има друг толкова близък роднина. Естветвено, че може да има разногласия, отношенията си зависят от самите хора. Но има достатъчно примери за сплотени братя и сестри.

Да се гижиш за деца изобщо не е най-лесният избор. (Бед да говорим за малцинствата, за които многото деца са източник на повече доходи. ) Човек жертва здравето си, съня си, личното си време, често пъти кариерата си и много други неща в името на това да създаде и отгледа добри и достойни хора. Това, че на теб светът не ти харесва или по-скоро, че не умееш да виждаш хубавите страни на живота, не означава, че и бъдещите ти деца биха мислели като теб. За съжаление вероятно изобщо няма да получат шанс за живот.

Подкрепям напълно 37. Хората с деца са били и "от двете страни на барикадата" и могат от първа ръка да споделят плюсовете и минусите на това да нямаш и да имаш деца. Наистина има много моменти, които бездетните пропускат - да видят плода на любовта към партньора си в отите и усмуивката на едно малко човече, което прилича и на двамата и същевременно е съвсем различно. Детето е повод за гордост и дава смисъл на живота, поне при здравомислещите хора е така.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d608ebedd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   19, 47, като говориш за отрицателен прираст, кажи ми едно хубаво положително нещо за тази планета, сторено от хората. Няма такова, затова аз не виждам нищо лошо хората да нямат деца или да имат само едно. Явно като си чела коментара ми поради умствените ти дефицити не си свникнала в същността, щото пак ми дрънкаш за инстинкти и за продължение на човешкия род. И аз не съм човек с " модерно мислене", а с различно, позволяващо ми да погледна нещата и от друг ъгъл, различен от този на размножанащите се майки, които се грижат да няма отрицателен прираст, и да си направя своите изводи. Пожелавам ти да се гордееш, че си си разтворила краката като същевременно си си правила кефа и след това си го износила 9 месеца преди да го родиш. И не ми казвай колко мъчително било раждането, жените сами са го решили да имат дете, никой не ги е карал насила. А и тази любов към партньора и т. н. пак са някакви нереалистични представи в твоята главица. Любовта рядко се среща, а в днешно време хората масово се събират поради интереси. Ама ти си живееш в някакъв твой филм. Човек може да обича и без да прави деца. Радвам се, че има хора като теб, които се грижат да няма отрицателен прираст, че иначе целият животински и растителен свят ще спре да съществува без хората. Съжалявам, май е обратното. Дано децата ти да имат малко повече разум от вас, че ако не, ще са само поредното потвърждение на тезата ми, че за един здравомислещ човек е по- добре да няма деца. Трудно се вирее сред идиоти. А ти се мисли за здравомислещ човек, нямаш никаква реална преценка за себе си, аз пък съм тръгнал да ти обяснявам доста по- комплексни неща, изискващи доста повече от твоя интелект. Който ме разбрал, разбрал, повече няма да споря и ще завърша така. "Човекът е единственото животно, което причинява на другите болка, нямайки при това никаква друга цел. " Артур Шопенхауер

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1d6aae4032
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   47 това е твое СУБЕКТИВНО мнение за нещата, във никакъв случай хората които не искат деца не могат да се нарекат ненормални, доказано е, че по - често интелигентните хора са поставени пред тази дилема. До това дали ти самия искаш да имаш дете това отново е твое СУБЕКТИВНО решение, по темата може да се говори безкрайно, но едно трябва да ви е пределно ясно, на света ще продължава да има хора които решават да не продължат кръвната си линия, по една или друга причина и ти или някой друг, който е съгласен с твоята виждане за нещата със сигурност няма как да промените това. Всичко се свежда до това, че просто може да изразите мнение, но не и да влияете на хората разберете го. Освен това родителите могат да дават съвети на двойки, които са решили че ще станат родители и го искат, за да им помогнат със събрания през годините опит в отглеждането на детето. Във никакъв случай обаче нямат право да се опитват да принуждават насила някой който е решил да няма да деца, да се води по техния акъл, това е лично решение и не се взима, само заради приказките на хората.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 51180f699b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

51.   Ох, боже, миличката 47 - тя действително вярва, че като се размножава прави нещо за света и е полезна. Мисля че тук няма какво повече да се каже.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fc02214583
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

52.   От 47: хората са просто поредният вид, населяващ планетата. Съгласна съм, че са й сторили най-голямо зло, но това е заради цивилизацията. Има места по света, където още има примитивно живеещи племена и те не нанасят вреда на природата, така както ние, "цивилизованите". Обаче не е моя вина, че съм се родила като част от това общество и трябва да следвам неговите порядки (да консумирам и създавам отпадъци и т.н.)
Аз съм твърдо за създаването на деца, за мен това е потребност като на нуждата от храна и вода. И пак повтарям, че всеки нормален човек я има.
Не се оплаквам от раждането, просто споделям, че не е най-лесното нещо на света, както сигурно си мислиш. А детето за съжаление не стана с отваряне на краката и кеф, а след 2 години тежки ин витро процедури. Раждането също не протече според нормалното, а със секцио по спешност, и мъжът ми, който през цялото време беше при мен, може да потвърди, че далеч не е бързо и лесно като на филм.
Въпреки всичко пак бих минала (и ще) през всичко това, за да имам поне още едно дете. За мен децата са олицетворение на любовта между двама души и най-ценното наследство, което човек оставя. За другите хора може да означават нещо съвсем различно. Зс себе си знам, че моят живот нямаше да бъде напълно пълноценен и щастлив без дете. Това ли ме прави прави идиотка?
Който няма дете, не знае какво изпуска - моменти, които никое пътуване, купон и материали придобивки не могат да заменят. Така че не се изказвай по теми, в които не си вещ. И ако си мислиш, че като останеш бездетен, ще спасиш света, много се лъжеш. Можеш да допринесеш много повече, отглеждайки добри и интелигентни хора, които да бъдат част от промяната някой ден.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f39b2abeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

54.   52 айде честото за бебенцето, не го казвам си ирония, но се надявам в процеса на възпитание да го научиш, че света е голям и в него живеят много различни хора с различни възгледи за нещата и не те не са ненормални, както ти явно най - здравомислещата на тази планета ги наричаш. Никой не ти е отнел правото да консумираш, произвеждаш и прочие ДОКАТО ГО ИМАШ ВСЕ ОЩЕ. Илон Мъск не строи град на Марс просто ей така за кеф, не знам дали ще си жива за да се убедиш в думите, но се надявам. Има да поработиш над това как се отнасяш с хората.

 
  ...

1-50 от 65
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker